Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ - ΜΕΡΟΣ 2



Τον βλέπετε τον ανάποδο σταυρό;Αυτοί είναι οι καθολικοί!Αίρεση του Χριστιανισμού!
Μήν αφήσετε τους illuminati να ζήσουν!
Μήν αφήσετε αυτούς που λένε οτι όλα είναι προπαγάνδα χωρίς να ξέρουν το γιατί να σας επιρεάσουν.Όλα είναι ξεκάθαρα μπροστά σας.Ανοίξτε τα μάτια σας και μάθετε να σκέφτεσε!
"πίστευε μετ' ερεύνης" λέει η Ορθοδοξία και όχι "πίστευε και μη ερεύνα".Είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι!Το "πίστευε και μη ερεύνα" το λέει η Καθολική Εκκλησία η οποία είναι ΑΙΡΕΣΗ του Χριστιανισμού!Έτσι συμφέρει τους illuminati.Τα είδατε και στις εικόνες.

«Ο ελληνικός λαός είναι ατίθασος (δυσκολοκυβέρνητος)
και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του
ρίζες. Τότε ίσως συνετιστεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τη γλώσσα,
τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να
εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί,
να επικρατήσει. Έτσι ώστε να πάψει να μας παρενοχλεί, στην περιοχή των Βαλκανίων και της ανατολής, των τόσο σημαντικών για
τα συμφέροντα των ΗΠΑ…»

Χένρυ Κίσσινγκερ

Τα Θαύματα των Αγίων


Η απίστευτη ιστορία των νεομαρτύρων της Λέσβου αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.
Οι άγιοι μαρτύρησαν από Τούρκους επιδρομείς το 1463. Ήταν άγνωστοι μέχρι που άρχισαν να εμφανίζονται σε πλήθος ανθρώπων από το 1959, πράγμα που οδήγησε στην πλήθος αρχαιολογικών ανακαλύψεων, αλλά και θαυμάτων.

Φωτιές,εκλογές και το 666!


Λοιπόν κάθε φορά που γίνεται μια τραγωδία όλο και μπλέκονται κάποια ΕΞΑΡΙΑ στη μέση. Εχουμε λοιπόν τούτη τη φορά την τραγωδία με τους εμπρησμούς στην Ελλάδα και μάλιστα εν μέσω της εκλογικής περιόδου.

Προσέξτε τώρα τι ... «διαβολικές» συμπτώσεις έχουμε στην τηλεμαχία (debate) που έγινε εν όψει των βουλευτικών εκλογών:

6 πολιτικοί αρχηγοί κομμάτων θα αντιπαρατεθούν και θα δεχτούν ερωτήσεις από
6 δημοσιογράφους καναλιών που θα υποβάλουν με τη σειρά τους από
6 ερωτήσεις ο καθένας

Είπε κανείς τίποτε για ... 666 ;;;;

6 του μηνός Σεπτεμβρίου, του έτους 2007, σταμάτησε ο μακάβριος αριθμός των νεκρών από τις φωτιές στο νούμερο (που ελπίζουμε να είναι και ο τελευταίος) 66

Μήπως είπε κανείς τίποτε για ... 666 ;;;

Πηγές: ΑegeanΤimes

Debate / Ντιμπέιτ .....Θα σας εξαφανίσουμε....

Ο χθεσινός μονόλογος των πολιτικών αρχηγών
απεικονίζεται στο παρακάτω βίντεο

Αληθεύει πως πήρε πίσω η υπουργός Eθνικής Παιδείας από τον ΟΕΔΒ τις διορθώσεις του βιβλίου της Ιστορίας;;;;

Στην σελίδα esos (καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Παιδεία)
http://www.esos.gr/protovathmia/istoria492007.htm
αναρτήθηκε άρθρο με ημερομηνία 4/9/2007 που αναφέρει τα παρακάτω:

04/09/2007 12:35

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΑ ΣΚΟΥΡΤΕΛΗ

press@esos.gr

«Πάγωσαν» όλες οι διαδικασίες διόρθωσης του βιβλίου της Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού στον Οργανισμό Εκδοσης Διδακτικών Βιβλίων, με εντολή της υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του esos στον Οργανισμό Διδακτικών Βιβλίων στάλθηκε από το υπουργείο έγγραφο με το οποίο ζητούνταν να γίνουν συγκεκριμένες διορθώσεις.

Κι ενώ οι υπηρεσίες του Οργανισμού ξεκίνησαν τις διαδικασίες που απαιτούνται για τις διορθώσεις του βιβλίου, μετά από λίγες ημέρες η διοίκηση του ΟΕΔΒ ειδοποιήθηκε από το υπουργείο Παιδείας να αγνοήσει το αρχικό κείμενο των διορθώσεων και ότι πρόκειται η κ. Γιαννάκου να στείλει νέα απόφαση.

Μέχρι σήμερα 4 Σεπτεμβρίου η διοίκηση του ΟΕΔΒ δεν έχει λάβει καμία νεότερη εντολή.

Αυτό σημαίνει ότι το βιβλίο της Ιστορίας με τις διορθώσεις θα καθυστερήσει να φθάσει στα χέρια των μαθητών.

Ηδη το βιβλίο της Ιστορίας δεν υπάρχει στη λίστα των βιβλίων της ΣΤ τάξης που αυτές τις ημέρες παραδίδονται στους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων

Τελικά θα μας πει κανείς τι γίνεται με αυτό το βιβλίο;

Και ενώ κανείς δεν λέει τίποτα για το βιβλίο της ΣΤ δημοτικού στην προσπάθεια τους να γλυτώσουν την κατακραυγή και τις εκλογικές απώλειες που θα έχουν από αυτό.
Η Υπουργός δέχεται καταγγελία από το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας ότι απέστειλε με ηλεκτρονική αλληλογραφία, στις ατομικές θυρίδες των εκπαιδευτικών, των «πεπραγμένων» του ΥΠΕΠΘ συνοδευμένα από επιστολή και φωτογραφία της κ. Γιαννάκου προς τους εκπαιδευτικούς.
περισσότερα και για αυτό το θέμα θα βρείτε στην πολύ ενημερωμένη ιστοσελίδα με θέματα παιδείας esos.gr

Πηγές: GreekAlert

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Ελλάδα Ξύπνα!

Το ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα αποτελεί πολεμική επιχείρηση και μάλιστα μία πολύ αποτελεσματική μέθοδο ανταρτοπολέμου, είναι σε όλους αντιληπτό. Καίγοντας δάση, καλλιέργειες και χωριά, καταστρέφεις την οικονομία μίας χώρας και καταδικάζεις το μέλλον της. Πόσο μάλλον όταν κάψεις ολόκληρη τη χώρα. Το δε μείζον ερώτημα ΠΟΙΟΣ είναι ο επιτιθέμενος, δεν θέλει και πολύ οξυδέρκεια.

Εδώ λοιπόν δεν είναι το θέμα απλά ότι πρόκειται για πολεμική επίθεση, αλλά το θέμα είναι ότι ο εχθρός είναι εντός των πυλών! Η ΕΥΠ και η αντιτρομοκρατική γνωρίζει αλλά δεν μιλά.

Ο επιτιθέμενος λοιπόν είναι αυτός ο γνωστός που χρόνια τώρα πασχίζει να καταστρέψει την Ελλάδα και να υποτάξει και να ελέγξει κάθε έθνος.
Είναι αυτός που ταυτόχρονα επιτίθεται για να πλήξει τις πολιτιστικές της αξίες, την θρησκεία της… αυτός που επιτίθεται για να πλήξει την ιστορία της και να εξαφανίσει την μνήμη και τις παραδόσεις της. Είναι ο ίδιος που θέλει να επιβάλλει τα δικά του βιβλία ιστορίας. Είναι αυτός που θέλει να κομματιάσει τα εδάφη της. Είναι αυτός που θέλει να εξαφανίσει την φυλετική της υπόσταση οργανώνοντας την μαζική ξένη πληθυσμιακή εισβολή. Είναι ο ίδιος τώρα που καταστρέφει το οικοσύστημά της, κραυγάζοντας λυσσαλέα στην ουσία ότι αν δεν υποταχθείτε θα σας συντρίψουμε. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι ασύνδετο από τα υπόλοιπα. Είναι όλα κομμάτια γενικότερου σχεδίου. Και αυτό σήμερα είναι μία πράξη ακήρυχτου πολέμου, που χρονικά κορυφώθηκε μετά την υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου με την Ρωσία και πριν την προώθηση λύσης σε σημαντικά εθνικά θέματα, όπως του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο και του Μακεδονικού.
Πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι σήμερα οι πόλεμοι δεν διεξάγονται με τον τρόπο που διεξάγονταν παλιά. Όταν δεν είναι ανάγκη να γίνει βομβαρδισμός, η επέμβαση γίνεται με άλλα μέσα πολύ πιο αποτελεσματικά και καταφέρνοντας να ελέγχεις καλύτερα τα αντανακλαστικά του πληθυσμού. Και από την γενική θεωρία στην πραγματικότητα μίας χώρας μπορούμε να δούμε μαζική εισβολή ξένων στη χώρα, οργανωμένες πυρκαγιές, οργανωμένη ιδεολογική επίθεση με χρηματοδότηση ανθελληνικών ιδρυμάτων και κινημάτων, αντάρτικα πόλεων και τρομοκρατία, big brother και κοινωνικό έλεγχο, καταστροφικούς τεχνητούς σεισμούς, οικονομική υποδούλωση, οργάνωση δημοσιογραφικού ελέγχου της κοινής γνώμης και πολλά πολλά άλλα.
Σήμερα στην Ελλάδα δουλεύει καλά οργανωμένο ένα δίκτυο πολιτικών, δημοσιογράφων, ξένων πρακτόρων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, οργανώσεων φανερά ανθελληνικών μέχρι και των χρηματοδοτούμενων και καλά οργανωμένων αναρχικών. Αυτός είναι ο εχθρός. Δεν οργανώθηκαν ξαφνικά οι οικοπεδοφάγοι να κάψουν όλη την Ελλάδα, όπως προσπαθούν κάποιοι ακόμα και τώρα να μας πείσουν. Υπάρχει πέμπτη φάλαγγα που εργάζεται μαζί με τις ξένες υπηρεσίες! Είναι πάρα πολύ γνωστό ότι οι αναρχικοί που διεξάγουν εκτεταμένο ανταρτοπόλεμο, χρηματοδοτούνται από Αμερικανούς Σιωνιστές και οργανώνονται από πράκτορες ξένων υπηρεσιών. Εκτός από τους Αναρχικούς και οι Τούρκοι πράκτορες, είναι και αυτοί πράκτορες των Αμερικανών. Το ίδιο και ένας τεράστιος αριθμός συγκεκριμένα Πακιστανών, που βρίσκονται ως μετανάστες. Τη σκυτάλη των πράξεών τους παίρνουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι και το πλέγμα διαμόρφωσης της πολιτικής και χειραγώγησης της συνείδησης.

Ο Μπίστης φαγώθηκε να επιμένει ότι “να μην αρχίσουμε τώρα να μιλάμε για εξωτερικούς εχθρούς” και ότι είναι γελοίο να μιλάμε για εξωτερικούς εχθρούς και για αναρχικούς. Ποιος είναι ο ρόλος του Μπίστη; Τον ξέρουμε όλοι. Ο Μπίστης (που φαίνεται και από τη φάτσα του τι είναι) επέμενε να μιλά για “οξυγονοκολλητές και μια γιαγιά”, ότι αυτοί φταίνε και όχι άλλοι!!! Άκουσον άκουσον!!!
Ο Παπαδημούλης του Συνασπισμού και αυτός επιδόθηκε μανιωδώς σε προσπάθεια να πείσει το κοινό ότι δεν πρόκειται για γενικευμένη επίθεση εναντίον της Ελλάδας. Η στάση κάλυψης του σεναρίου γενικευμένης επίθεσης από τα κόμματα της σιωνιστικής αριστεράς και των νεοταξικών αριστερών του Πασόκ, τους κάνει πάρα πολύ ύποπτους και αυτή τους η ΕΝΤΟΝΗ προσπάθεια κάλυψης, εκθέτει ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει.
Ο Χατζηνικολάου φαγώθηκε να επιμένει ότι “δεν μπορούμε τώρα να λέμε ότι πρόκειται για επίθεση εναντίον της Ελλάδος”!!! Και γιατί πρόκειται δηλαδή κ. Χατζηνικολάου; Γιατί επιμένει να λέει ότι όλα τα σενάρια περί επίθεσης κατά λέξη “είναι στη σφαίρα της φαντασίας”; Γιατί ο Χατζηνικολάου προσπαθεί να διαστρεβλώσει αυτό που όλοι βλέπουν; Γιατί θέλει να μας κάνει το άσπρο μαύρο; Είδαμε και άλλα δημοσιογραφικά φυντάνια, νεοσσούς που όμως έχουν παράξενα ανέλθει ιδιαιτέρως ψηλά, να κάνουν προσπάθεια εντονότατη και μάλιστα με επίμονη επιχειρηματολογία και χωρίς να υπάρχει αφορμή συγκεκριμένη, να περάσει η πίστη ότι το σενάριο επίθεσης καταρρέει.
Επίσης και ο γνωστός δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης εκτίθεται και αυτός. Αυτό το γνωστό υποκείμενο ταράχτηκε με την πρώτη υπόνοια ότι τις φωτιές βάζουν αναρχικοί και ξεχνώντας εντελώς το ρεπορτάζ του, άρχισε να υπερασπίζεται με αξιοσημείωτη επιμονή την αθωότητά τους. Ναι λοιπόν κ. Θεοδωράκη, και τα Εξάρχεια παράτησαν οι αναρχικοί για να επιδράμουν σε όλη την Ελλάδα και όλα όσα προσπαθείς να ανάγεις στη σφαίρα του “ευφάνταστου και γραφικού” έχουν ακριβώς έτσι. Αυτοί που καίνε την σημαία μας, θέλουν ολοκληρωτικά την Ελλάδα καμμένη και αφανισμένη. Οι αναρχικοί και την πείρα αντάρτικου έχουν και την οργάνωση και την θέληση να καταστρέψουν την Ελλάδα. Και “αναρχικοί” φυσικά δεν σημαίνει μόνο Εξάρχεια. Ας αφήσει τους παραπλανητικούς λαϊκισμούς. Όπως γνωρίζουν όλοι καλά, αυτό το σκουλήκι ο Θεοδωράκης προέρχεται από τον αναρχικό χώρο και προωθήθηκε στις υψηλές θέσεις της δημοσιογραφίας από το Πασόκ και είναι πιστό σκυλάκι του συστήματος.

Ο εχθρός σήμερα για να επιτεθεί οργανώνει εσωτερικό μέτωπο (όπως και στην περίπτωση πορτοκαλί επαναστάσεων) και δεν χρειάζεται να εισβάλει παντού με στρατό. Και αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μόνο η αρχή. Αυτή τη φορά θέλανε νεκρούς. Πρόκειται για κανονικό βομβαρδισμό με ναπάλμ. Θέλανε νεκρούς και να κάψουν χωριά. Το επιβεβαίωσαν άπαντες όσοι είχαν αντίληψη του πλάνου δράσης. Τεράστια καταστροφή με τεράστιες οικονομικές συνέπειες για την Ελλάδα. Κατέστρεψαν πραγματικά την Ελλάδα χθες και σήμερα. Η επίθεση αυτή έγινε για να κλιμακωθεί. Έγινε για να θέσει τις βάσεις για μετέπειτα πιο οδυνηρή συνέχεια.
Και ενώ η Ελλάδα καταστρέφεται ολοκληρωτικά, οι πολιτικοί γυρνάνε στα κανάλια και δίνουν αναίσχυντες προεκλογικές μάχες. Είναι αυτοί που συνολικά ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας και για το έσχατο αυτό σημείο διάλυσης. Και φυσικά είναι ακόμη πιο αναίσχυντο να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την Νέα Δημοκρατία για τη διάλυση του κρατικού μηχανισμού και για την κομματικοποίησή του. Η φαυλότητα δεν έχει κανένα όριο σε αυτό το στρατόπεδο; Και μιλάμε για στρατόπεδο του ιδίου συστήματος, διότι άπαντες του κοινοβουλευτικού τόξου, είναι αυτοί που οργανωμένα και με σχέδιο γονάτισαν την πατρίδα μας. Δεν πρόκειται μόνο για τον κρατικό μηχανισμό. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, είναι αδύνατον για οποιαδήποτε πυροσβεστική υπηρεσία, όσο μεγάλη και αν είναι αυτή να μπορέσει να τα βγάλει πέρα με ΄τέτοια κατάσταση.
Αυτό που η πατρίδα μας έχει άμεσα ανάγκη εδώ και τώρα πλέον είναι ένα εθνικό καθεστώς που θα αναλάβει τις ευθύνες του για την σωτηρία της πατρίδας, που δεν θα υπολογίσει κανένα πολιτικό κόστος και δεν θα κάτσει να μπει σε διάλογο με κανέναν πολιτικάντη και κανέναν υποψήφιο βουλευτάκο και που θα δημιουργήσει και ίσως και θα επιβάλει εθνική ενότητα και συστράτευση για άμυνα και ανοικοδόμηση. Μία χώρα ισχυρή, περήφανη και θωρακισμένη πολιτικά, οικονομικά και αμυντικά δεν θα έφτανε ποτέ σε τέτοια εθνική τραγωδία.

Πηγή: Altermedia News Hellas

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ - ΜΕΡΟΣ 1


Αυτό είναι μόνο η αρχή...

Τι είναι η νέα τάξη πραγμάτων ?
Μία κυβέρνηση , μία θρησκεία , ένας άρχων σε πρώτη φάση . Περνάμε από την εποχή των Χριστιανών στην εποχή του Υδροχόου - Νέας εποχής με μηνύματα σεξ , βίας κ μαγείας .
Σε δεύτερη φάση ξεκάθαρη λατρεία του σατανά.
Απαντάει ο πατήρ Αρσένιος

Τη στιγμή της κρίσης και της σύγκρουσης,
εκεί πέφτουν οι μάσκες και τα προσωπεία

Και τότε
βγαίνει στο φως
το σκότος κι η πανούκλα
που κυβερνούν αυτό τον πλανήτη.
Σε καιρούς χαλεπούς,
στις κρίσεις και μόνον στις κρίσεις
αποκαλύπτεται η αλήθεια

Τούρκοι οι Μινωίτες, οι Μηκυναίοι και οι Ίωνες

Τι διδάσκονται οι τούρκοι μαθητές στο σχολείο!


Πηγές: ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΣ

ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ...


ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ;

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ANUF - ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΛΒΑΝΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ…

ΜΙΤ- ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ ΚΑΙ… ΣΙΑ ΑΝΑΒΟΥΝ ΝΕΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ - ΕΔΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΦΗ! - ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ 1995 ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΤΟΝ «ΝΤΑΝΙΛΟ» - ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΕ ΠΛΑΣΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ CIA ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ DG20402. ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΕΙ... ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΔΙΚΗΟ... ("ΣΤΟΧΟΣ" 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1985)

ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΛΙΑΝΟΔΗΜΗΤΡΑΔΩΝ - ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ “ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ”

Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΗΝ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ - ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ H ΔΡΑΓΩΝΑ

ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΗΣ" ΚΑΙ Ο… ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ! – ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ;

ΑΛΛΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΟΥΝ – ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΗΛΙΑΚΗ…

ΕΝΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΘΡΗΝΕΙ… ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ!

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ - ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ Ο ΚΟΗΣ! - ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΙ Ο ΠΑΡΝΩΝΑΣ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ…

ΓΙΑ “ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ” ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ! - ΔΕΝ ΘΑΒΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ...

ΜΠΡΟΣΤΑΡΙΣΣΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ - ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΠΡΩΤΙΑ"! - ΑΠΟ ΤΙΣ 55 ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΙ 25 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ... ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΕ ΜΠΕΝΑΚΗ.

ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΜΟΝΙΜΑ… «ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ», « ΤΑ ΕΘΝΗ ΠΟΛΕΜΟΥΝ», «ΑΥΤΑ ΚΙ ΑΥΤΑ ΚΙ ΑΥΤΑ…», «ΑΔΡΑΣΤΕΙΑ», «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ», «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ», «ΕΔΩ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ», «ΕΛΛΑΣ-ΘΡΑΚΗ-ΕΒΡΟΣ» ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.

Απο την εφημερίδα "Στόχος"

ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ.

Η ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΕΙΘΗΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (π.χ. ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΘΑ ΕΥΝΟΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΚΡΕΜΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ (π.χ. ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΑΛΒΑΝΙΚΟ(UCC-ΚΟΣΣΟΒΟ), ΑΙΓΑΙΟ, ΘΡΑΚΗ). ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ 'Η ΩΜΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ.

ΟΜΩΣ ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΔΟΘΕΙ Σ' ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΡΓΟ ΞΕΝΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΗΚΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ 'Η ΜΗ "ΑΣΥΜΜΕΤΡΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ". ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΡΟΖΟΥΛΙ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΨΕΥΔΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΠΙΣΤΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΦΑΝΗ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΩΣ ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΔΡΑΝΕΙΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΔΙΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΛΑΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ. ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΠΥΡΗΝΕΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ-ΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ. Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΘΥΣΙΕΣ.
ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ !!!
Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ !!!

Πηγές: Σχόλιο του ΕΛΛΗΝ - ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ σε αυτό το άρθρο της εφημερίδας "Στόχος"

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ - ΤΟ BLOG ΔΕ ΣΒΗΝΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΤΕ!


Αυτό είναι αφιερωμένο στον τύπο που γράφει βλακίες στο shoutbox.
Δείτε τις ip στην εικόνα.Ο τύπος που λέει πως είμαι αλβανος ,λέει "ζήτω το UCK".
Αναφέρθηκε η ip σου εκει που πρέπει να αναφερθεί.To UCK σου να το χαίρεσε για όσο καιρό σου απομένει.Επι την ευκαιρία θα σου έρθει και η μήνυση.Καλα να περνάς

Δεύτερος Μόγγολος που το συνεχίζει:

Ας μάθετε πρώτα τι σημαίνει η λέξη "κλέφτης" εσεις οι αλβανόγυφτοι και μετα ελάτε να μου την πείτε.
Προς το παρόν συνεχήστε να κλαίτε :D

Η απάντηση του GreekNation:

Οπότε Αλβανόγυφτοι μην προσποιήστε κάτι που δε μπορείτε να γίνετε ποτέ:

Συνεχίζεται η κοροιδία με το βιβλίο της ιστορίας

Το πόρισμα Ζορμπά βγήκε στην δημοσιότητα...το βιβλίο της ιστορίας γιατί δεν βγαίνει;
γιατί αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό; τι φοβούνται και δεν δίνουν στην δημοσιότητα ούτε ένα δείγμα του;
Στην περίπτωση του πορίσματος είχαμε πολιτικά κερδισμένους και πολιτικά χαμένους
μήπως στην περίπτωση του βιβλίου φοβούνται πως θα υποστούν και τα 2 κόμματα ζημιά;
μήπως η συνενοχή τους στην δημιουργία, αναγκάζει τα 2 κόμματα να είναι συνένοχα και στην συγκάλυψη;

τα ερωτήματα είναι πολλά...αλλά χωρίς απαντήσεις!!!
Το μόνο σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση δεν θέλει με τίποτα να βγει στην δημοσιότητα πριν τις εκλογές
και πως η αντιπολίτευση έμμεσα επιβραβεύει το βιβλίο με την τοποθέτηση στο επικρατείας της κυρίας Θ. Δραγώνα

Δείτε εδώ τι ψέλλιζε η κυρία Γιαννάκου ως απάντηση στις επίμονες ερωτήσεις του Ν. Ευαγγελάτου

Σας παραθέτουμε μερικές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που δεν έγιναν στην υπουργό

1. Το Π.Ι. «φτιάχνει» τα βιβλία, το Π.Ι. τα «διορθώνει», δεν υπάρχει κατά την κυβέρνηση ζήτημα ευθύνης του Π.Ι;
2. Πότε έκρινε η Υπουργός ότι το βιβλίο έχρηζε διορθώσεως; Προ ή μετά του θορύβου; Πώς αντιμετώπισε το ΥπΕΠΘ στο διάστημα Σεπ06-Ιαν07 το βιβλίο;
3. Ποιας τάξης είναι αυτή η διόρθωση («βεβαίως έκρινα»); Ποιός είναι ο κατά την Υπουργό πήχης της παιδαγωγικής-επιστημονικής επάρκειας ενός σχολικού βιβλίου και τι ισχύει για τα κάτω από τον πήχη σχολικά εγχειρίδια;
4. Το βιβλίο «διορθώθηκε πλήρως», άρα αν υπάρξει «πρόβλημα», θα φταίει τώρα η Ακαδημία Αθηνών;
5. Τι έχει να δηλώσει η Υπουργός για την επικαλούμενη «αναρμοδιότητα» της Ακαδημίας Αθηνών από πλευράς της συγγραφικής ομάδας;
6. Δεν ξέρει η Υπουργός «ποια μέρα» θα φτάσει το βιβλίο στα σχολεία. Δεν γνωρίζει πότε θα γίνει επισήμως γνωστό το βιβλίο σε σχέση με τη 16η Σεπτεμβρίου. Τι μας έλεγε στις 2 Αυγούστου; Γιατί χαρακτηρίζει «γνωστές» τις αλλαγές; Γιατί μας πληροφορεί ότι «καθυστέρησε σχετικά» να φτάσει στα σχολεία;
7. Πώς σχετίζεται η «φιλοδοξία όλου του λαού να γράφει σχολικά βιβλία» με το χρόνο ανακοίνωσης των αλλαγών του βιβλίου;
8. Ποιος είναι ο λόγος που επέβαλε στο ΥπΕΠΘ την επιλογή να προσφερθούν στους μαθητές τα «Ματωμένα Χώματα»; Γιατί κάτι τέτοιο δεν έγινε τη σχολική χρονιά 06-07;
9. Νομίζετε ότι το όλο πνεύμα του βιβλίου συμβαδίζει με το άρθρο 16 παρ. 2 του Συντάγματος;
10. Οι έως σήμερα αλλαγές του βιβλίου είναι κατά βάση καρπός της πολιτικής ή της επιστήμης;

οι ερωτήσεις είναι απο το forum του αντίβαρου

Πηγές: GreekAlert

ΑΛΒΑΝΟΛΑΓΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


Ευχαριστώ τον maikmetal7 για αυτο το Βίντεο.

ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ



Επί 30 χρόνια ακούμε και διαβάζουμε για τις περίφημες διεκδικήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο χωρίς να έχουμε καταφέρει να φωτίσουμε το ομιχλώδες τοπίο που καλύπτει αυτές τις διεκδικήσεις. Είναι τυχαία άραγε η κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο; Είναι τυχαίο το ζήτημα που τέθηκε από τους Τούρκους σχετικά με τους Αεροδιαδρόμους της Ρόδου, Είναι τυχαίο γεγονός η διπλωματική εμπλοκή της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε. και οι συναντήσεις Κληρίδη - Ντενκτάς; Είναι τυχαίο γεγονός οι 2 συναντήσεις Παπανδρέου - Τζέμ μέσα σε διάστημα 10 ημερών; Είναι τυχαία η επιλογή των σημείων που επιλέγουν οι Τούρκοι πιλότοι όταν πραγματοποιούν τις παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου χώρου;Ξεκινώντας πολύ πριν το 1974 όταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Ελληνοαμερικανός Σπύρος Αγκνιου, είχε ειπωθεί δημόσια τόσο από αυτόν όσο και από πολλούς Αμερικανούς αξιωματούχους ότι στο Αιγαίο δεν υπάρχει σταγόνα πετρέλαιο δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όποιος βρει έστω ένα ποτήρι πετρέλαιο στο Αιγαίο να μου το φέρει να το πιω».Από δημοσιεύματα τόσο του Ελληνικού όσο και του Αμερικανικού τύπου είχε διοχετευτεί στο κοινό η πεποίθηση ότι όλες οι έρευνες για την αναζήτηση κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο είχαν αποβεί άκαρπες. Την ίδια τακτική είχαν ακολουθήσει και διάφοροι πολιτικοί της Μ. Βρετανίας για την Κύπρο με αποκορύφωμα αυτή του ύπατου αρμοστή Εντουαρντ Κλέϊ στις 23 Απριλίου του 2001 όταν έσπευσε να δηλώσει ότι «στην Κύπρο υπάρχει τόσο πετρέλαιο όσο φιστ ικοβούτυρο κάτω από το Μάντσεστερ». Κατά την περίοδο της Χούντας ξεκίνησαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Θάσου και Καβάλας τα πρώτα κοιτάσματα πετρελαίου. Τότε είχαν γίνει πολλές έρευνες και είχαν ανακαλυφθεί 5 πετρελαιοφόροι ορίζοντες. 4 εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων των 6 μιλίων και ένας εκτός των 6 μιλίων ΑΛΛΑ εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Από τους πετρελαιοφόρους ορίζοντες εντός των 6 μιλίων, οι 2 ήταν άμεσα εκμεταλλεύσιμοι αλλά περιορισμένης περιεκτικότητας . Ως δια μαγείας η μελέτη για τον πέμπτο ορίζοντα εκτός των 6 μιλίων... εξαφανίστηκε! Την εποχή αυτή η Αγκυρα άρχισε να δείχνει έμπρακτα σε διπλωματικό επίπεδο το ενδιαφέρον της για την περιοχή αλλά το υψηλό κόστος εξόρυξης και διύλισης του πετρελαίου δεν είχε κινήσει την «πολεμική μηχανή» των Τούρκων αφού είχαν θέσει ως προτεραιότητα την περιοχή της Μοσούλης και τα κοιτάσματα πετρελαίου της Κύπρου!Καραμανλής. Ο πρώτος που αξιοποίησε πολιτικά την ύπαρξη πετρελαίων στο ΑιγαίοΌταν έπεσε η Χούντα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ζήτησε να ενημερωθεί για όλες τις έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί στο Αιγαίο. Εκτίμησε ότι η πετρελαϊκή κρίση του 1973 - που ανέβασε τις τιμές από 3 δολάρια το βαρέλι στα 14 - ίσως προσέλκυε κάποιους επενδυτές στο Αιγαίο. Η πολιτική ευφυΐα του Καραμανλή τον οδήγησε σε συζητήσεις με τους Ευρωπαίους που βρέθηκαν μπροστά σε μεγάλη έκπληξη. Στο Αιγαίο υπήρχαν πετρέλαια!!! Ο αείμνηστος ηγέτης κατάφερε να τραβήξει την προσοχή των Ευρωπαίων αφού όλες οι μελέτες οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι 3 περιοχές (μια στο Βόρειο Αιγαίο, μία στο Νότιο και μια ακόμη για την οποία δεν μπορεί κάποιος να καταλήξει με σαφήνεια για το που βρίσκεται) αποτελούσαν ίσως το μεγαλύτερο ανεκμετάλλευτο κοίτασμα πετρελαίου παγκοσμίως. Το 1976 είχε αρχίσει να διαφαίνεται η επιθυμία των Ευρωπαίων για να ολοκληρωθεί η ένταξη της Ελλάδος στην τότε ΕΟΚ γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των ΗΠΑ και των Τούρκων οι όποίοι δεν έβλεπαν με «καλό μάτι» μια τέτοια κίνηση.Σε διπλωματικό επίπεδο τόσο ο Κων/νος Καραμανλής όσο και ο Πέτρος Μολυβιάτης, είχαν εκμεταλλευτεί τα μέγιστα από την απόδειξη ότι το Αιγαίο είναι το «Φορντ Νοξ του Μαύρου Χρυσού». Όταν οι Γαλλικές πετρελαϊκές εταιρίες έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στις μελέτες της Ελληνικής Κυβέρνησης, ακολούθησαν και άλλες που συνέτειναν στην παραδοχή ότι ο Καραμανλής έχει δίκιο! Τότε οι Τούρκοι διπλωμάτες αντελήφθησαν ότι η πολιτική Καραμανλή απέφερε καρπούς στην Ελλάδα και σε μια πράξη δυναμικής παρουσίας έβγαλαν το ερευνητικό σκάφος «Χόρα» στο Β.Α. Αιγαίο. Ηταν η πρώτη επίσημη διεκδίκηση των Τούρκων που ουσιαστικά αποτελούσε μια προειδοποίηση των ΗΠΑ ότι το «Αιγαίο ΔΕΝ ανήκει στους Ελληνες». Βυθίστε το "ΧΟΡΑ": Γιατί όμως;Το «Χόρα» επεχείρησε να πραγματοποιήσει έρευνες εκτός των 6 μιλίων των θαλασσίων συνόρων μας αλλά εντός της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας (δηλαδή της περιοχής που το βάθος της θάλασσας είναι σχετικά μικρό) και μάλιστα σε μια περιοχή που όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω είναι μια από τις 2 που οι τούρκοι έχουν θέσει από τότε στο στόχαστρό τους. Για την ιστορία, όταν ο Π. Μολυβιάτης αναζήτησε τον Α. Παπανδρέου για να τον ενημερώσει, ο τελευταίος βρισκόταν στη Θράκη από όπου είπε και το ιστορικό «βυθίστε το Χόρα» χωρίς όμως να έχει διαπιστωθεί εως σήμερα αν το είπε αφού προηγουμένως είχε έρθει σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση Καραμανλή.Μέχρι τότε η Τουρκία ήταν ανήμπορη να αντιδράσει αφού σε στρατιωτικό επίπεδο η Ελλάδα είχε ένα τεράστιο προβάδισμα στον αέρα γεγονός που καθιστούσε οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια ανέφικτη από πλευρά της. Τελικά τότε το «Χόρα» επέστρεψε άπραγο στη βάση του αφού η οποιαδήποτε κίνηση των Τούρκων θα έφερνε πολεμική σύρραξη με την Ελλάδα και όλοι εκτιμούσαν ότι η Τουρκία θα ηττηθεί.




MΠΑΜΠΟΥΡΑΣ: Mια λέξη που επί δύο ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ήταν στο ψυγείο

Οι έρευνες για τα πετρέλαια συνεχίστηκαν τόσο επί Καραμανλή όσο και επί Παπανδρέου. Το 1978, δηλαδή πριν μπει η Ελλάδα στην ΕΟΚ, πραγματοποιήθηκε μια μελέτη σε μια περιοχή για την οποία γινόταν πολύς λόγος. Πρόκειται για την περιοχή στην οποία η Χούντα είχε διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολύ πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα αλλά η προηγούμενη μελέτη είχε χαθεί!!! Η μελέτη ανέφερε ότι 10 ναυτικά μίλια από το Ακρωτήριο ΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ της Θάσου, υπάρχει ένα τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου, ΑΜΕΣΑ αξιοποιήσιμο, σε μικρό βάθος από την επιφάνεια και με κόστος εξόρυξης ίσο με αυτό των πηγαδιών που υπάρχουν στη Σ. Αραβία! Το κόστος εξόρυξης στη Σ. Αραβία ήταν 5 δολάρια το βαρέλι και η μελέτη καταδείκνυε ότι στην θαλάσσια περιοχή του ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ το κόστος ήταν μόλις 4,8 δολάρια /βαρέλι γεγονός που την καθιστούσε ισότιμη με μια οποιαδήποτε εξόρυξη σε χερσαίο έδαφος. Αντίθετα, οι εξορύξεις σε θαλάσσιες περιοχές είναι πάντοτε ακριβότερες όπως αυτές για παράδειγμα του πετρελαίου Μπρέντ. Στον ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ, το κοίτασμα ήταν «καθαρό» από θειάφι, γεγονός που έκανε την εκμετάλλευσή του πιο ελκυστική Σύμφωνα με την έρευνα αυτή το συγκεκριμένο κοίτασμα προσφερόταν για μια παραγωγή που μπορούσε να φτάσει και τα 200.000 βαρέλια ημερησίως. Στον διπλωματικό πυρετό που ακολούθησε η ευρωπαίοι είχαν αρχίσει να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την Ελληνική συμμετοχή στην ΕΟΚ αφού προσδοκούσε από την Ελλάδα πολλά στον τομέα της Ενεργειακής Πολιτικής.Ευτυχώς τότε η Ελλάδα εισήλθε στην ΕΟΚ, ακόμη και πριν την Ισπανία. Οι Αμερικανοί αντελήφθησαν ότι η Ελλάδα ακολουθώντας της Ευρωπαϊκή της πορεία θα έχαναν το παιχνίδι του Αιγαίο και όταν ανέλαβε την Πρωθυπουργία ο Α. Παπανδρέου ακολούθησαν μια σειρά γεγονότων που οδήγησαν στο «αυτοεμπάργκο» των Εξοπλισμών από την Ελληνική πλευρά με αποτέλεσμα η Τουρκία να αποκτήσει μια αισθητή υπεροχή στον «αέρα» αποκτώντας σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη τύπου F-16. Το γεγονός αυτό οδήγησε τους Αμερικανούς στην περαιτέρω ενίσχυση των Τούρκων που πλέον έθεταν ανοιχτά το θέμα της Υφαλοκρηπίδας. Ο λόγος ήταν απλός! Όλα τα άμεσα αξιοποιήσιμα κοιτάσματα πετρελαίου δεν βρισκόταν εντός των 6 μιλίων ούτε και στα διεθνή ύδατα.

Τα κοιτάσματα που είχαν ανακαλυφθεί μέχρι τότε βρισκόταν εντός της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας.Το 1984-85 ο τότε Πρωθυπουργός της χώρας Α. Παπανδρέου προχώρησε σε νέες έρευνες και δειγματοληψίες από την περιοχή ΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ οι οποίες επιβεβαίωσαν τις προηγούμενες μελέτες και έδωσε εντολή να συνεχιστούν και άλλες στην περιοχή των Δωδεκανήσων και στη Νότια Κρήτη. Η ευφορία που επικρατούσε στο υπουργείο Ενέργειας ήταν μεγάλη αφού για πολύ καιρό πίστευαν ότι η ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο ήταν ένας θρύλος που είχε δημιουργήσει η Κυβέρνηση Καραμανλή με σκοπό να βοηθήσει την Ελλάδα στην ενταξιακή της πορεία στην ΕΟΚ.Oι Ρώσσοι και το Mea Culpa του Α. ΠαπανδρέουΤον Δεκέμβριο του 1986 η Ελληνική πλευρά έρχεται σε επαφή με επιχειρηματικό κολοσσό από την Σ. Ενωση με σκοπό την αξιοποίηση κάποιων κοιτασμάτων καθώς και την χρηματοδότηση των ερευνών και σε άλλες περιοχές του Αιγαίου. Η διαφαινόμενη συμφωνία με τους Ρώσους δεν άργησε να φέρει την απάντηση των Τούρκων οι οποίοι αυτή τη φορά αφού κλιμάκωσαν τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, ανακοίνωσαν τον Μάρτιο του 1987 την έξοδο του νέου υπερσύγχρονου ερευνητικού τους σκάφους «Σισμίκ». ΚΑΙ αυτή τη φορά το «Σισμίκ» όπως και προηγουμένως το «Χόρα», κατευθύνθηκε στη θαλάσσια περιοχή του ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ. Και τότε ο Α. Παπανδρέου προειδοποίησε ότι με τον πρώτο ηχοβολισμό του «Σισμίκ» τα πλοία του πολεμικού Ναυτικού θα το βύθιζαν.

Η Ελληνική πολεμική μηχανή τέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα αποδεικνύοντας ότι οι προειδοποιήσεις Παπανδρέου θα πραγματοποιούνταν ανά πάσα στιγμή. Η σύρραξη αποφεύχθηκε πραγματικά την τελευταία στιγμή και το «Σισμίκ» επέστρεψε άπραγο στην Τουρκία. Δυστυχώς όμως σε διπλωματικό επίπεδο η νέα τουρκική διεκδίκηση είχε καταγραφεί!Τον Φεβρουάριο του 1988 Παπανδρέου και Οζάλ συναντούνται στο Νταβός της Ελβετίας και συμφωνούν μεταξύ άλλων ο ΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ να μπει στο ψυγείο. Χωρίς λοιπόν να πέσει ούτε μια τουφεκιά η Τουρκία κατάφερε να στερήσει από την Ελλάδα το αναφαίρετο δικαίωμά της να εκμεταλλευτεί μια τεράστια πλουτοπαραγωγική της πηγή. Λίγο αργότερα ο Α. Παπανδρέου παραδέχεται το λάθος του λέγοντας το θρυλικό ..."Mea culpa".6 χαμένα χρόνια και η πολιτική αστάθεια στην ΕλλάδαΑκολούθησε η κυβερνητική αστάθεια των επόμενων ετών η οποία βρήκε το 1990 την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ανίσχυρη να διαδραματίσει ισχυρό ρόλο στη διεθνή διπλωματική σκηνή. Επιπλέον η εύθραυστη κοινοβουλευτική υπεροχή Μητσοτάκη την καθιστούσε ανίκανη να επαναφέρει ένα τέτοιο θέμα την στιγμή μάλιστα που είχε να αντιμετωπίσει επιπλέον το «Μακεδονικό». Ετσι χάθηκαν άλλα 3 χρόνια Τα χρόνια αυτά οι τούρκοι με το πρόσχημα των επιστημονικών ερευνών εκτέλεσαν εκατοντάδες μελέτες του υπεδάφους του Αιγαίου κυρίως με το «Πίρι Ρέις». Το σκάφος που ανήκει στο «Ινστιτούτο Θαλασσίων Ερευνών και Τεχνολογίας του Παν/μιου της 9ης Σεπτεμβρίου (Ντοκούζ Σεισόλ)» και εδρεύει στη Σμύρνη είχε μια και μόνο τακτική. Απέπλεε συχνά πυκνά από τη Σμύρνη με κατεύθυνση τον κόλπο του Ξηρού (ανοιχτά της Καλλίπολης) με πρόσχημα τις θαλάσσιες βιολογικές έρευνες. Στην πραγματικότητα όμως πραγματοποιούσε με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας που είχε αποκτήσει υποθαλάσσιες έρευνες για την χαρτογράφηση των κοιτασμάτων πετρελαίου που βρίσκονται στα Διεθνή ύδατα. Σιγά-σιγά και με τις ελληνικές κυβερνήσεις να προσπαθούν να απεμπλακούν από άλλα προβλήματα οι Τούρκοι κατάφεραν και αυτοί να αποκτήσουν μια σαφή εικόνα του Βόρειου Αιγαίου ακόμη και σε περιοχές που βρίσκονται κάτω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.H αλλαγή πολιτικής. Σημίτης - Παπαντωνίου αλλάζουν τα δεδομέναΤο τέλος της πολιτικής περιπέτειας της Ελλάδας έρχεται με την Κυβέρνηση Σημίτη που ουσιαστικά ήταν αυτή που ανακαίνισε το θέμα των πετρελαϊκών κοιτασμάτων. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι το 1996 οι Αμερικάνοι απέκτησαν ένα κατά το κοινός λεγόμενο «Μάτι» στην περιοχή της Λεκάνης της Αν. Μεσογείου. Με δύο νέους υπερσύγχρονους δορυφόρους οι ΗΠΑ είχαν πλέον σαφή εικόνα για τις πιθανές θέσεις των πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου γενικότερα αφού οι δορυφόροι αυτοί είχαν την ικανότητα να ανιχνεύουν κηλίδες λαδιού στην επιφάνεια της θάλασσας γεγονός που αποτελεί μιας πρώτης τάξης ένδειξη για ύπαρξη πετρελαίου στην περιοχή.Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε ότι η εξόρυξη πετρελαίου στη Θάσο (περιοχή Πρίνου) είναι αποτέλεσμα των πρώτων ερευνών που αναφέραμε και αποτελεί τμήμα της αρχικής μελέτης όπου έκανε λόγο για πετρελαϊκό ορίζοντα, όχι όμως αυτόν της θέσης ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ. Αντίθετα ήταν μια από τις δύο περιοχές που οι μελέτες έκαναν λόγο για περιορισμένα κοιτάσματα πετρελαίου.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ: Κοιτάσματα σε πολλές περιοχές - Σύμπτωση τα ΙΜΙΑ;Γύρω στο 1996 οι Τούρκοι στρέφουν την προσοχή τους στη περιοχή της Δωδεκανήσου όπου Αμερικανικοί δορυφόροι είχαν εντοπίσει κηλίδες λαδιού κοντά σε 14 περιοχές που εκτείνονταν από την Ρόδο ως την Κω. Παράλληλα έκανε την εμφάνισή του ένας χάρτης με άλλες 20 περιοχές από τη Λήμνο ως την Σάμο που εμπλέκονταν σε διάφορα σενάρια ύπαρξης πετρελαίου. Την ίδια περίοδο αρχίζει να γίνεται λόγος για αντίστοιχες περιοχές στην ελεύθερη Κύπρο.Η κυβέρνηση Σημίτη βάζει τότε στο παιχνίδι τους Γερμανούς, αφού είχε αρχίσει ήδη να διαφαίνεται η πρόθεση Σημίτη-Παπαντωνίου να απευθυνθούν σε ειδικούς συμβούλους από την Γερμανία στις έρευνες στον υποθαλάσσιο χώρο της Θάσου.Είναι αρκετά τρομακτικό - για να είναι σύμπτωση η συγκυρία της κρίσης των Ιμίων - αφού πριν την κρίση και πάλι οι τούρκοι είχαν δυσανασχετήσει με την καθυστέρηση της μελέτης κατασκευής του πετρελαϊκού αγωγού Μπακού - Τσειχάν και έψαχναν τρόπους για να βάλουν στο παιχνίδι Αμερικανικών συμφερόντων πετρελαϊκές εταιρίες. Ενας χάρτης που είχαν δημοσιεύσει οι Aegean Times σε ανύποπτο χρόνο καταδείκνυε ότι όλο το Ανατολικό Αιγαίο αποτελεί μια τεράστια πηγή υδρογονανθράκων και μάλιστα σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τον τύπο. Ο χάρτης αυτός έκανε την εμφάνισή του λίγο πριν την κρίση των Ιμιων. Η κρίση αυτή δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η επισφράγιση της 30ετούς πολιτικής των Τούρκων στο Αιγαίο. Οι «γκρίζες ζώνες» δεν είναι τίποτε άλλο από περιοχές της Ελληνικής επικράτειας που στην συντριπτική τους πλειοψηφίας ενέχονται σε έρευνες ή συζητήσεις περί ύπαρξης κοιτασμάτων πετρελαίου. Πάνω απ΄ όλα όμως τα Ιμια ήταν η απέλπιδα προσπάθεια των Τούρκων να παζαρέψουν κομμάτι της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας όπως αποδείχτηκε στα χρόνια που ακολούθησαν.




Η επιβεβαίωση των ... φημών: O ΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ δεν είναι φήμη

Στις 14 Ιουνίου του 2000 τα ΜΜΕ επιβεβαιώνουν την ύπαρξη των δύο επιπλέον κοιτασμάτων στον Πρίνο αφού δημοσιεύτηκε ένα Δ. Τ. της Kavala Oil που ανανκοίνωνε ότι εντοπίστηκαν σε βάθος 2.900 μέτρων δύο άριστα κοιτάσματα πετρελαίου και μάλιστα 4 μίλια ανοιχτά του Κόλπου Περάμου της Καβάλας. Πρόκειται για τα κοιτάσματα που έχουμε προαναφέρει για τα οποία είχαν πραγματοποιηθεί οι πρώτες μελέτες που οδήγησαν τελικά στον «Πρίνο». Η διαφορά ήταν ότι σε αντίθεση με το παλιό κοίτασμα που είχε 60% περιεκτικότητα σε θειάφι τα νέα κοιτάσματα είχαν ποσοστό 7%. Μάλιστα ο τότε πρόεδρος της Κavala Oil k. Νίκος Λούτσιγκας δήλωσε ότι ένα εκ των δύο κοιτασμάτων είναι ποιο ενδιαφέρον από το άλλο. Η ανακοίνωση αυτή επιβεβαίωσε ότι ο Πρίνος δεν είχε μόνο ένα κοίτασμα όπως λεγόταν παλιά αλλά αποτελούσε μια περιοχή ύψιστης σημασίας. Πολύ περισσότερο δε, όταν σκεφτεί κάποιος ότι οι αρχικές μελέτες είχαν αποδείξει ότι στη θέση ΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ το κοίτασμα είναι υπερδεκαπλάσιο των υπολοίπων μπορεί να εξάγει κάποιος αβίαστα το συμπέρασμα ότι επιβεβαιώνονται οι αρχικές μελέτες που έκαναν λόγο για τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου. Μετά από αυτές τις εξελίξεις τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) στις 8 Οκτωβρίου του 2000 ανακοινώνουν μεγάλες επενδύσεις στην Ερευνα νέων κοιτασμάτων καθώς και στην συμμετοχή σε πετρελαϊκές έρευνες στο Εξωτερικό. Φυσικά στις εξελίξεις η συμμετοχή των Γερμανών συμβούλων ήταν καθοριστική.




Πολιτική πίεση με ονοματεπώνυμο: Πίρι Ρέις

Φτάνουμε λοιπόν στο 2001 όπου οι Τούρκοι παρά το καλό κλίμα που επικρατεί στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις ανακοινώνουν την κάθοδο στο Ν. Αιγαίο του «Πίρι Ρέις» αναστατώνοντας τους Ελληνες και Τούρκους διπλωμάτες οι οποίοι σχεδίαζαν την συνάντηση Παπανδρέου - Τζέμ. Η ύφεση που παρουσίασαν οι Τουρκικές παραβιάσεις του FIR Αθηνών την προηγούμενη χρονιά φαίνεται ότι σταμάτησαν αφού - με εξαίρεση το πρώτο δίμηνο του 2001- οι Τούρκικές παραβιάσεις παρουσίασαν μια εκρηκτική αύξηση μετά την διαφαινόμενη συνεργασία των Ρωσικών Εταιριών Yokos και Lucoil-Petrola ως στρατηγικοί επενδυτές σε έρευνες στο Νότιο Αιγαίο αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Φυσικά η Ρωσία ήθελε ως αντιστάθμισμα να γίνει ο αποκλειστικός προμηθευτής φυσικού αερίου (μέσω του Αγωγού Μπουργκας-Αλεξανδρούπολης) της Ελλάδας κάτι που προξένησε ταραχή στους Εμπορικούς ακολούθους πολλών ξένων πρεσβειών στην Αθήνα. Ετσι η Τουρκία ανακοίνωσε ότι το «Πίρι Ρέις» θα προβεί σε νέες «επιστημονικές» έρευνες όλο το διάστημα του Ιουνίου στο Ν. Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.Η κινητοποίηση ήταν άμεση και ο Γ. Παπανδρέου έσπευσε να συναντήσει τον Ι. Τζεμ ο οποίος δήλωσε τελικά ότι το «Πίρι Ρέις» δεν θα πραγματοποιήσει έρευνες σε Ρόδο, Κάρπαθο και Καστελόριζο όπου η Ελληνική υφαλοκρηπίδα δεν έχει προσδιοριστεί. Η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε στην αρχή να αποσιωπήσει το γεγονός αλλά ήταν αργά, αφού η είδηση είχε διαρρεύσει μέσω των Aegean Times σε 40.000 αποδέκτες. Η επιλογή του χρόνου δεν ήταν καθόλου τυχαία αφού την ίδια περίοδο διεξαγόταν και στην περιοχή η τουρκική ναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος» (Ντενίζ Κορντούμ)




Mετά τα Δωδεκάνησα και η ΚΥΠΡΟΣ - Aεροδιάδρομοι G-18 και R-19. Γιατί θέλουν τόσο πολύ οι Τούρκοι τον έλεγχο αυτής της περιοχής;

Παράλληλα σύμφωνα με δημοσιεύματα του Κυπριακού τύπου, τον Απρίλιο του 2001, Ν.Ανατολικά του νησιού προς την πλευρά της Αιγύπτου, ανακαλύφθηκαν μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου, γεγονός που όπως αναφέραμε στην αρχή είχε προκαλέσει τα ειρωνικά σχόλια του ύπατου αρμοστή του νησιού. Όμως το πόσο δίκιο είχε ο Κυπριακός Τύπος αποδείχτηκε στις 22 Αυγούστου του 2001 όταν με βάση κάποιες φωτογραφίες από δορυφόρους εμφανίστηκαν στην Κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και αποκαλύφθηκε ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με Αγγλικές εταιρίες για περαιτέρω έρευνες. Μάλιστα η Αγγλική εταιρία Spectrum που ειδικεύεται στις χαρτογραφήσεις βυθών έσπευσε να προσφέρει την βοήθειά της στους Κυπρίους. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ακολούθησε η επίσκεψη του Αιγύπτιου υπουργού πετρελαίου στη Μεγαλόνησο και οι πρώτες επαφές με τη Συρία όπου επισπεύτηκε η ρύθμιση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στην υφαλοκρηπίδα των κρατών αυτών. Οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν τον Ραούφ Ντενκτάς να δηλώσει ότι «θα διεκδικήσει το μερίδιό του από τα πετρέλαια αυτά» λέγοντας ότι «αν η Κύπρος έχει όντως πετρέλαια δύο πράγματα θα συμβούν: Είτε η Τουρκία θα καταλάβει ολόκλρη την Κύπρο είτε χάριν των πετρελαίων το Κυπριακό θα λυθεί στο άψε-σβήσε»Πλαγκτόν αντί ... πετρελαίουΦυσικά το «Πίρι Ρέις» και οι Τούρκοι δεν ξέχασαν ποτέ τον θησαυρό του ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ αφού στις 19 Ιανουαρίου του 2002 το ξαναέβγαλαν από τη Σμύρνη και για 15 μέρες έκοβε βόλτες πότε στον Κόλπο του Ξηρού και πότε Ν.Ανατολικά της Θάσου. Διάφορες εφημερίδες όπως η ελευθεροτυπία ανέλαβαν το έργο του κατευνασμού της κοινής γνώμης, αφού όταν άρχισε ο θόρυβος γύρω από τη νέα έξοδο του «Πίρι Ρέις», έσπευσαν να πληροφορήσουν το κοινό ότι το σκάφος ερευνά το ... πλαγκτόν. Ετσι σώθηκαν οι συνομιλίες Παπανδρέου Τζεμ που ακόμη συνεχίζονται.Η έρευνα των Aegean Times αν και δεν ολοκληρώθηκε ακόμη καταδεικνύει την σημασία των πετρελαίων του Αιγαίου και της Κύπρου και δίνει μια άλλη διάσταση στο θέμα των διαφορών μας με την Τουρκία. Ο ΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ και τα κοιτάσματα στη Γαύδο (Ν.Δ. της Κρήτης) βγήκαν οριστικά από το ψυγείο όπου είχαν τεθεί από τον Παπανδρέου - Οζάλ. Οι πολιτική του Γιάννου Παπαντωνίου ώθησε πολύ μπροστά τις έρευνες στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο και οι τούρκοι απαίτησαν μερίδιο στο Β.Α. τμήμα. Όταν αργά κατάλαβαν ότι ο ΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ δεν είναι το μοναδικό κοίτασμα αλλά υπάρχει πληθώρα κοιτασμάτων και στο Ν. Αιγαίο επεχείρησαν να ελέγξουν την περιοχή αυτή. Επεκτείνοντας το παιχνίδι ο έλεγχος της περιοχής του Ν.Α. Αιγαίου οδηγεί εκεί που πραγματικά παίζονται τεράστια συμφέροντα.




Η λεκάνη της Α. Μεσογείου.

Tελικά αυτά τα περίφημα κοιτάσματα βρίσκονται σε περιοχές που προκαλούν θερμά επεισόδια;Για να κατανοήσει κάποιος καλύτερα το μέγεθος των κοιτασμάτων που υπάρχουν στο Αιγαίο παραθέτουμε στο χάρτη τις ακριβείς περιοχές όπου όχι απλά υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη πετρελαίου αλλά έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες με θετικά απότελέσματα. Mε μια προσεκτική παρατήρηση θα διαπιστώσετε ότι οι "γκρίζες ζώνες" δεν είναι τίποτε άλλο παρά πετρελαιοφόροι ορίζοντες.1.. Κοίτασμα της θέσης Μπάμπουρας: Περιεκτικότητα 1 με 1.1 δις βαρέλια 1.a. Κοίτασμα «Δομή EAST Θάσου» ανατολικά της Θάσου. Περιεκτικότητα 250.000.000 βαρέλια χαμηλού ειδικού βάρους και 380.000.000 βαρέλια υψηλού ειδικού βάρους. Επίσης 1,5 cm3 φυσικού αερίου. Βάθος μέχρι 4300 πόδια. Εκμετάλλευση NAPC Π Κοινοπραξία βορείου Αιγαίου. Στη ίδια περίπου θέση βρίσκεται το κοίτασμα «Βόρειος Πρίνος, Νέα Πέραμος, Αθως». Περιεκτικότητα 400 εκ.βαρέλια, ποιότητας χαμηλού ειδικού βάρους.1.b. Κοιτάσματα Επανομής-Σιθωνίας και Θερμαϊκού (80 εκατ. βαρέλια)2 και 2.a. Πετρελαιοφόρος ορίζοντας Β.Α. Αιγαίου. Στις 3 περιοχές που σημειώνονται έχουν έκδηλώσει ενδιαφέρον αμερικανικές εταιρίες και έχουν κινήσει το ενδιαφέρον του πατέρα Μπους ο οποίος έχει επισκευτεί 2 φορές την περιοχή αυτή. Και στα 3 κοιτάσματα υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 320.000.000 βαρέλια3.. Κοίτασμα Ικαρίας Π 120.000.000 βαρέλια4.. Κοίτασμα με άλλα 70.000.000 βαρέλια5.. και 6.. Κοιτάσματα Κρήτης που ξεπερνούν το 1 δις βαρέλια. Ένα από αυτά βρίσκεται πολύ κοντά στη ΓΑΥΔΟ7.. Κοίτασμα Δωδεκανήσου κοντά στο Καστελόριζο. 150.000.000 βαρέλια8.. Κοίτασμα Κυκλάδες (100 εκατ. βαρέλια)9.. Κοίτασμα Σκόπελος( 60 εκατ. βαρέλια)Επίσης Βόρεια και Νότια της Λέσβου υπάρχουν άλλα δύο κοιτάσματα που το 90% του πετρελαιοφόρου ορίζοντα βρίσκεται εντός της Τουρκικής επικράτειας.




Οι γεωτρήσεις

Μέχρι το 1999 είχαν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα 172 γεωτρήσεις και από αυτές μόνο οι 12 έγιναν στο Αιγαίο. Η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε γεώτρηση στο Νότιο Αιγαίο ήταν κατά την περίοδο 1963-1965 όταν η εταιρία SAFOR πραγματοποίησε στη Ρόδο δυο χερσαίες γεωτρήσεις που απέβησαν άγονες.Αλλη μια εταιρία επεχείρησε έρευνες στο Νότιο Αιγαίο ήταν η εταιρία OCEANIC, αμερικανικών συμφερόντων, κάνει έρευνες στο Αιγαίο αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Με την ανατροπή της Χούντας η κυβέρνηση Καραμανλή κάνει σύμβαση μεταξύ της ελληνικής Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου (ΔΕΠ) και της DENISON CORPORATION, που είναι μια από τις δυο ισχυρότερες στην αγορά πετρελαιοειδών στον κόσμο. Αυτή η σύμβαση Καραμανλή προέβλεπε γεωτρήσεις στη Θάσο και επέκτασή τους σε ολόκληρο το Αιγαίο. Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία έβγαλε το ωκεανογραφικό "ΧΟΡΑ" το 1976 οι έρευνες συνεχίστηκαν. Όταν ανέλαβε ο Ανδρέας Παπανδρέου οι έρευνες διενεργήθηκαν από το 1981 έως το 1986 με την διαφορά ότι στο παιχνίδι μπήκε τότε και η ARAMCO, η οποία μαζί με την DENISON διεκδικούσαν τα πετρέλαια στο Αιγαίο. Διευκρινίζουμε ότι η ARAMCO αποτελούσε τότε κοινοπραξία των εταιριών TEXACO, SOCAL, ESSO, MOBIL. Η DENISON ανήκε στην πολυεθνική OXYDENTAL (του Αrmand Hammer, ο οποίος είχε αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ Ρήγκαν και Γκορμπατσόφ για να φθάσουν στη συμφωνία της Γιάλτας) και υποστηριζόταν από το Σταίητ Ντηπάτρμεντ. Όταν η ΟΧΥDENTAL άρχισε να αισθάνεται την ασφυκτική πίεση της Αραβικής ΑRAMCO και την διάθεση του Παπανδρέου να δώσει το φιλέτο του «Μπάμπουρα» στους Αραβες ζήτησε την παρέμβαση του Στέιτ Ντηπάρτμεντ. Ακολούθησε το 1987 η ανοιχτή απειλή του Τούρκου πρωθυπουργού Τουργκούτ Οζάλ να απειλήσει με πόλεμο την Ελλάδα. Για όσους θυμούνται τότε ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που αμφισβητήθηκε ανοιχτά η ισορροπία 7 προς 10. Στις εφημερίδες της εποχής έκανε την εμφάνισή του ένα έγγραφο αυτό (με ημερομηνία 21 Μαρτίου 1987) το οποίο είχε την υπογραφή του τότε υπουργού Αμυνας της Αμερικής Κάσπαρ Ουάϊνμπεργκερ και απευθυνόταν στον αρχιστράτηγο του ΝΑΤΟ Ρίτσαρντ Περλ το οποίο έδωσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στους Τούρκους να αμφισβητήσουν το νομικό καθεστώς της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.Όταν το ωκεανογραφικό των Τούρκων "ΣΙΣΜΙΚ" κάνει την εμφάνιση του ανοικτά της Λέσβου συνοδευόμενο από αντιτορπιλικά και φρεγάτες, ενώ η 4η Αποβατική Στρατιά της Σμύρνης τίθεται σε πλήρη ετοιμότητα, η Ελλάδα και Τουρκία φθάνουν στα πρόθυρα πολέμου. Προσέξτε τώρα! Ο Παπανδρέου κατανοώντας καλά την Αμερικανική Πολιτική κάνει μια κίνηση καλής θέλησης, βάζοντας τον τότε υπουργό Βιομηχανίας Αναστάσιο Πεπονή να δηλώσει ότι δεν τίθεται θέμα εξαγοράς μετοχών της DENISON από την ελληνική ΔΕΠ. Ετσι φθάσαμε στο Νταβός, όπου και επίσημα πλέον δέχθηκε η Ελλάδα ότι το ζήτημα των πετρελαίων του Αιγαίου αποτελεί διεθνή και όχι εσωτερική της υπόθεση. Εκεί λοιπόν Παπανδρέου και Οζάλ συμφώνησαν να σταματήσουν οι έρευνες για τα πετρέλαια στη Θάσο και να μπει στο ράφι το κυπριακό πρόβλημα. Αργότερα, όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα αποκήρυξε το Νταβός καθώς ο Ανδρέας Παπανδρέου είπε το περίφημο "mea culpa" "ήταν λάθος". Το 1991 ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συναντιέται στο Παρίσι με τον τότε πρωθυπουργό της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ με θέμα το Κυπριακό. Στο περιθώριο της συνάντησης έκαναν την εμφάνισή τους δύο χάρτες όπου καταγράφονταν οι εταιρίες στις οποίες έχουν ανατεθεί κατά καιρούς οι έρευνες ελληνικών πετρελαϊκών κοιτασμάτων τόσο στο Βόρειο όσο και στο Νότιο Αιγαίο. Μέχρι τότε όλες οι αναθέσεις είχαν γίνει σύμφωνα με το νόμο 98/75. Στους χάρτες αυτούς υπήρχαν τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας σχηματισμένα με μια μπλε γραμμή. Στον δεύτερο χάρτη υπήρχαν όλες οι αμφισβητούμενες περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που διεκδικούσε η Αγκυρα με κόκκινες διαγραμμίσεις. Κατά την περίοδο αυτή εισέρχεται στο παιχνίδι των ερευνών στο Αιγαίο και η Γαλλική εταιρία Beicip.Το 1994 αρχίζει μια νέα φάση, που κατέληξε στην εκμετάλλευση του "Πρίνου". Το ίδιο διάστημα όμως συνέπεσε και η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών. Μέχρι αυτή την χρονιά οι Αμερικανικές εταιρίες σαφώς και γνώριζαν περισσότερα από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις σχετικά με την ύπαρξη πετρελαίου στο Αιγαίο αλλά οι οικονομικές συγκυρίες ωθούσαν τις πετρελαϊκές εταιρίες στην μη εκμετάλλευση αυτών των κοιτασμάτων.Από τότε πολλές εταιρίες έχουν αναλάβει την έρευνα για κοιτάσματα πετρελαίου. Το 1995 αποτέλεσε μια χρονιά «σταθμός» στην έρευνα που πραγματοποιήσαμε. Το Καλοκαίρι της χρονιάς αυτής ο τότε Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, λαμβάνει ένα άκρως απόρρητο σήμα από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Στο έγγραφο αυτό σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες ένας Αμερικανικός δορυφόρος υψηλότατης τεχνολογίας ανακάλυψε και φωτογράφισε κοιτάσματα πετρελαίου στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Στην ενημέρωση της ΕΥΠ γινόταν λόγος για ένα κοίτασμα που ξεκινάει από τις βραχονησίδες Ιμια και κάνοντας ένα "S" και καταλήγει στη Γαύδο. Πολλά ΜΜΕ τότε έσπευσαν να γράψουν ότι η αποκάλυψη πετρελαίου στο Αιγαίο θα είχε γνωστοποιηθεί από τους Αμερικανούς και στις αρμόδιες Τουρκικές Υπηρεσίες. Ακολούθησαν η κρίση των Ιμίων καθώς και η ανοιχτή αμφισβήτηση της Ελληνικότητας της Γαύδου.




1987: H χρονιά που ανακαλύφθηκαν οι Γκρίζες Ζώνες

Στις 22 Σεπτεμβρίου του 1997 μια συνέντευξη στους FINANCIAL TIMES πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο τότε διευθυντής πετρελαίων του Πρίνου στην Ελλάδα δήλωσε στους F.T. ότι « Μετά τον Μάρτιο του 1987 καθιερώθηκαν ουσιαστικά στην περιοχή "γκρίζες" οικονομικά ζώνες και δεν επιτρέπονται από την Ελληνική Κυβέρνηση γεωτρήσεις πέραν των 6 μιλίων, αλλά πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.»Μάλιστα ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρέππας είχε παραδεχτεί ότι η γεώτρηση στην περιοχή είχε ακυρωθεί λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Το 1987 υπήρξε "χρονιά τομή". Θυμάστε τι έγινε τότε και γνωρίζετε πολύ καλά με ποια συνέπεια η Ελληνική Κυβέρνηση υπερασπίστηκε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της χώρας. Δεν υπάρχει πρόοδος για το συγκεκριμένο θέμα, λόγω της στάσης που κρατάει η άλλη πλευρά. Βεβαίως, γνωρίζετε επίσης τις διαφωνίες οι οποίες διατυπώνονται από πολλές πλευρές για το εύρος, για την έκταση των θαλασσίων υδάτων, στα οποία έχει την κυριαρχία και την ασκεί κάθε χώρα. Εμείς έχουμε ξεκάθαρες θέσεις σ` αυτό. Και βεβαίως, το αρμόδιο υπουργείο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, προκειμένου να αξιοποιήσουμε τα κοιτάσματα που πιθανώς υπάρχουν. Για το συγκεκριμένο θέμα και τις σχετικές λεπτομέρειες, πιστεύω ότι όταν απευθυνθείτε αρμοδίως θα τις έχετε. Αυτό το οποίο κάνουμε είναι να διασφαλίζουμε τα συμφέροντά μας, αφού λάβουμε υπόψη μας γενικότερες συνθήκες και προϋποθέσεις οι οποίες πρέπει να υπάρχουν, ώστε να προωθούμε την πολιτική μας χωρίς να δημιουργούμε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Με άλλα λόγια, να μη δημιουργούμε προβλήματα μόνοι μας, στον εαυτό μας.»Στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών εκείνης της ημέρας έγινε ένας πολύ σημαντικός διάλογος ανάμεσα στους δημοσιογράφους και στον κ. Ρέππα ο οποίος παρατίθεται αυτούσιος:ΜΑΡΔΑΣ: Από εδώ και πέρα. Θέλω να ρωτήσω το ελληνικό κράτος διατηρεί το δικαίωμα να κάνει έρευνες πετρελαίου πάνω στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ανοιχτά της Θάσου;ΡΕΠΠΑΣ: Το ελληνικό κράτος διατηρεί στο ακέραιο όλα τα δικαιώματα τα οποία έχει και προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις, από το νομικό πλαίσιο το οποίο υπάρχει γι` αυτά τα θέματα. Οι χειρισμοί οι οποίοι γίνονται, αυτό λαμβάνουν υπόψη τους, όπως και άλλα στοιχεία τα οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί δεν κάνει τότε, κύριε Υπουργέ, γεωτρήσεις;ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν θα αποφασίσουμε εμείς εδώ. Είναι κάτι το οποίο το Υπουργείο που το χειρίζεται αρμοδίως ως αντικείμενο, θα το αντιμετωπίσει.ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η Κυβέρνηση λέω, γιατί δεν κάνει;ΡΕΠΠΑΣ: Ασφαλώς, η Κυβέρνηση θα κάνει αυτό το οποίο πρέπει να κάνει. Αλλά, δεν θα το κάνει υπό το βάρος των εντυπώσεων, αλλά υπό το πρίσμα της ευθύνης η οποία πρέπει να διακρίνει αυτές τις πρωτοβουλίες με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, το συμφέρον του λαού μας. Να είστε σίγουροι ότι γίνεται το καλύτερο.ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, το συμφέρον είναι να μην κάνει.ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό το λέτε εσείς.ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Οχι. Αυτό μας λέτε εσείς.ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό το λέτε εσείς. Γιατί αυτό το θέμα το οποίο -όπως είπε ο κ. Μαρδάς- εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι σε εκκρεμότητα (από τότε έχουν μεσολαβήσει πολλές κυβερνήσεις) μας έχει απασχολήσει και μας απασχολεί. Είναι θέμα που έχει κριθεί γιατί έχει κατ` επανάληψη συζητηθεί δημοσίως. Και έχει αποτελέσει, αν θέλετε, ένα στοιχείο το οποίο συνεκτίμησε ο ελληνικός λαός, προκειμένου να σταθμίσει την ψήφο του. Λοιπόν, είναι ένα θέμα το οποίο χειριζόμαστε πολύ υπεύθυνα.ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Θέλω να ρωτήσω, τι γίνεται με τη διαδικασία τωνΕμπειρογνωμόνων και αν έχει στείλει η Αθήνα την απάντηση της στο δεύτερο τουρκικό υπόμνημα.ΡΕΠΠΑΣ: Εχει ετοιμαστεί και σήμερα αποστέλλεται η απάντηση τωνΕλλήνων Εμπειρογνωμόνων.ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Κοινή συνάντηση προβλέπεται;ΡΕΠΠΑΣ: Το θέμα αυτό της συνάντησης παραμένει ανοιχτό. Εχει "παγώσει" για την ώρα, επειδή ακριβώς θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις οι οποίες είναι απαραίτητες, δεν υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον.ΦΑΣΟΥΛΑΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ανησυχεί και πόσο ανησυχεί η Ελληνική Κυβέρνηση μετά τις χθεσινές και προχθεσινές εξαγγελίες των Τούρκων για πρόσθετα στρατιωτικά μέτρα στην Κύπρο, θα ιδρύσουν στρατιές, θα ιδρύσουν μεραρχίες, τάγματα, ένα σωρό τέλος πάντων στρατιωτικές μονάδες. Κατά πόσο ανησυχεί η Ελληνική Κυβέρνηση;ΡΕΠΠΑΣ: Η Ελληνική Κυβέρνηση προβληματίζεται, όταν η άλλη πλευρά εκφράζεται μ` έναν τέτοιο τρόπο, ο οποίος είναι δηλωτικός της απαρέσκειάς της σε πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει ο διεθνής παράγων, προκειμένου να υπάρχει εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. Αυτό το οποίο αναφέρετε εσείς ως ένταση εξοπλισμών στην άλλη πλευρά, μπορεί να είναι και μία απάντηση σε όλους εκείνους οι οποίοι θεωρούνότι η εξωτερική πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση δεν είναιαποτελεσματική. Το ότι ενοχλείται η άλλη πλευρά, σημαίνει ότι έχουμε πετύχει, σε μεγάλο βαθμό, τους στόχους που θέσαμε ευθύς εξ αρχής, με αποτέλεσμα η άλλη πλευρά να οδηγείται σε τέτοιου είδους επιλογές και κινήσεις οι οποίες είναι αδιέξοδες. Και πρέπει να το πούμε αυτό, γιατί έτσι δεν πρόκειται να επιτύχει να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα. Αυτό το οποίο πρέπει να κάνει η Τουρκία, και οι εκπρόσωποί της, είναι από τη δική της πλευρά, με λόγους αλλά κυρίως με έργα να συμβάλλει, ώστε να υπάρχει μία εποικοδομητική προσέγγιση σε όλα τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στην περιοχή, με κορυφαίο το κυπριακό πρόβλημα, ώστενα ανοίξουν από κει και πέρα οι δυνατότητες για μια προσέγγιση μεταξύ των δύο χωρών.Τον Σεπτέμβριο του 1998 αρχίζει η γεώτρηση στον «Πρίνο Γ», σε απόσταση 2,5-3 ναυτικών μιλίων από τα ήδη υπό εκμετάλλευση κοιτάσματα του Πρίνου, τα οποία βρίσκονται δυτικά της Θάσου. Η έρευνα στον «Πρίνο Γ» διενεργείται με γεωτρύπανο της αμερικανικής εταιρείας Thronton, ενώ στην περιοχή εκτελούσε έρευνες μέχρι το τέλος του έτους το ειδικό ωκεανογραφικό σκάφος Western Pride. O E. Κουλουμπής παραδέχεται την ύπαρξη πετρελαίων στο ΑιγαίοΚατά την περίοδο αυτή η Ελληνική Κυβέρνηση δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης σχετικά με το καθεστώς που επικρατεί στις υποθαλάσσιες έρευνες στο Αιγαίο. Η πρώτη επίσημη παραδοχή Ελληνα Πολιτικού ότι στο Αιγαίο υπάρχει πετρέλαιο έγινε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου του 2000 από τον τ. υπουργό Ευάγγελο Κουλουμπή ο οποίος δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο γίνεται σαφέστατη αναφορά στα όσα αναφέραμε στο πρώτο μέρος της έρευνάς μας για την ύπαρξη πετρελαίων στο Αιγαίο. Ο τ. υπουργός αναφέρει συγκεκριμένα: "Εδώ και πολλά χρόνια Έλληνες και ξένοι επιστήμονες πίστευαν ότι υπάρχουν σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο. Το μοναδικό όμως κοίτασμα που αξιοποιήθηκε μέχρι τώρα στην Ελλάδα είναι του Πρίνου στη θαλάσσια περιοχή της Θάσου. Ήταν ένα κοίτασμα σημαντικό που έδινε 30.000 βαρέλια και κάλυπτε περίπου το 10% των αναγκών της χώρας" (τώρα βρίσκεται στο τέλος του).Στη χώρα μας έχουν γίνει εκτεταμένες έρευνες που κάλυψαν μεγάλα τμήματα του Ελληνικού χώρου. Κυρίως στο Ιόνιο και στο Αιγαίο.Στο Ιόνιο, παρόλο που υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις για ύπαρξη κοιτασμάτων (Παξοί, Ζάκυνθος) μετά από πολλές και δαπανηρές ερευνητικές εργασίες, τελικά βρέθηκε το 1983 στη θαλάσσια περιοχή του Κατάκωλου ένα μικρό κοίτασμα με πολύ υψηλό όμως κόστος εξαγωγής (1000 βαρέλια την ημέρα με κόστος 40 δολάρια το βαρέλι).Αντίθετα στο Αιγαίο μετά από έρευνες είμαστε πια σίγουροι ότι υπάρχει πετρέλαιο. Σε δύο περιοχές έχουμε βέβαιες ενδείξεις ότι υπάρχουν σοβαρά κοιτάσματα που μπορεί να καλύψουν ακόμη και μέχρι το σύνολο των αναγκών της χώρας.Το κακό όμως είναι ότι και οι δύο αυτές περιοχές αμφισβητούνται από τους Τούρκους.1. Περιοχή κοντά στη Λήμνο και τη Μυτιλήνη. Από έρευνες που έγιναν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου. Μάλιστα οι έρευνες που έγιναν από τη Γαλλική εταιρεία Beicip για λογαριασμό της ΔΕΠ δείχνουν εκτός από αυτή την περιοχή ότι υπάρχουν και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες πετρελαϊκά περιοχές στο Νότιο Αιγαίο.2. Περιοχή Μπάμπουρα ανατολικά της Θάσου. Είναι μια περιοχή που τμήματά της αμφισβητούνται από τους Τούρκους (βρίσκονται μεταξύ 6 και 12 μιλίων των Ελληνικών χωρικών υδάτων). Από έρευνες που έγιναν σ' αυτήν τη περιοχή υπάρχει βεβαιότητα για πετρελαϊκό δυναμικό που κυμαίνεται από 120 έως 200 εκατομμύρια απολήψιμα βαρέλια, που θα μπορούσε να καλύψει το 40% περίπου των αναγκών της χώρας και για πολλά χρόνια.Για τα κοιτάσματα πετρελαίου στον Μπάμπουρα απειλήθηκε ελληνοτουρκική σύρραξη. Στην πρόθεση της Ελλάδας να προχωρήσει σε εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στη θέση Μπάμπουρα η Τουρκία έγινε απειλητική «υπενθυμίζοντας» τη «συμφωνία» της Βέρνης (1976 Καραμανλής - Ετσεβίτ) και αργότερα τη «συμφωνία» της Βουλιαγμένης (1988 Παπανδρέου - Oζάλ). Τις δύο αυτές «συμφωνίες» που αναφέρουν οι Τούρκοι, η Ελλάδα, από ό,τι τουλάχιστον γνωρίζω, δεν δέχεται την ύπαρξή τους.Πάντως ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν μπροστά στα νέα δεδομένα των σχέσεων της Τουρκίας και με την Ελλάδα και με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις προοπτικές που διανοίγονται, πιστεύω ότι ο Έλληνας Υπουργός των Εξωτερικών έχει χρέος να βάλει το θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και συγκεκριμένα στα Μέτρα Oικοδόμησης Εμπιστοσύνης.Λαφαζάνης: Γιατί δεν προχωρούμε σε εξορύξεις;«Στη χώρα μας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, υπάρχουν σοβαρές δυνατότητες, κατόπιν συστηματικών και επίμονων προσπαθειών, να εξευρεθούν σημαντικά και προσοδοφόρα κοιτάσματα πετρελαίου που θα άνοιγαν νέους δρόμους για την ελληνική οικονομία. Τα τελευταία, όμως, χρόνια η έρευνα για την ανεύρεση κοιτασμάτων πετρελαίου, που από το 98 έχουν αναλάβει τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛ.ΠΕ) στα οποία συγχωνεύθηκε η Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου- Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων (ΔΕΠ-ΕΚΥ), έχει υποβαθμιστεί απολύτως μέχρι πλήρους εγκαταλείψεως. Είναι χαρακτηριστικό γι αυτό ότι οι δαπάνες για έρευνα πετρελαίου ακολουθούν χρόνο με το χρόνο φθίνουσα πορεία (΄98- 1,4 δις, ΄99- 0,5 δις) με αποτέλεσμα το 2000 να έχει διατεθεί το ασήμαντο ποσό των 300 εκ. δραχμών, ενώ το σχετικό ανθρώπινο ερευνητικό δυναμικό έχει μειωθεί από 269 εργαζόμενους σε μόλις 70 εργαζόμενους σήμερα.»Φυσικά τα παραπάνω δεν θα είχαν ιδιαίτερη σημασία αν αποτελούσαν αποτέλεσμα κάποιας έρευνας δημοσιογραφικής. Δυστυχώς όμως τα παραπάνω ανήκουν σε Ελληνα Βουλευτή και μάλιστα σε επερώτηση στη Βουλή. Πρόκειται για τον βουλευτή κ. Λαφαζάνη ο οποίος στις 29 Μαρτίου 2001 κατέθεσε την ερώτηση που αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι έρευνες στο Αιγαίο γινόντουσαν και μάλιστα με θετικά αποτελέσματα.Οι εταιρίες στις οποίες είχε ανατεθεί από την Ελληνική κυβέρνηση η έρευνα πετρελαίων στο Αιγαίο είναι Πολυεθνικές. Πρόκειται για τις, ΤRITON, MOL, UNION TEXAS και όχι μόνο. Ειδικά για τις εταιρίες αυτές πιστεύεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει σαφή εικόνα των αποτελεσμάτων των ερευνών που πραγματοποίησαν.Στην Απογευματινή της 10/2/2002 δημοσιεύτηκε ένα άρθρο σχετικά με τα σημεία που θα συζητούσαν οι Παπανδρέου-Τζεμ στην Κων/λη στις 12/2. Ένα από αυτά τα θέματα σύμφωνα με την εφημερίδα ήταν και το πετρέλαιο!Ο καθηγητής κ. Λέκκας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΡΟΔΙΑΚΗ» αλλά και σε συνεργάτη των Aegean Times, απέρριψε κάθε πιθανότητα ύπαρξης πετρελαίων στο Αιγαίο. Απορίας άξιο είναι όμως ότι απέρριψε την ύπαρξη ακόμη και του κοιτάσματος της θέσης «Μπάμπουρας» στο Β. Αιγαίο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ακόμη και αν υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο αυτά είναι αμελητέα αφού πριν 15 εκατομμύρια χρόνια η σημερινή Ελλάδα αποτελούσε μια χερσόνησο γης και πουθενά δεν υπήρχε θάλασσα που αποτελεί τον απαραίτητο παράγοντα για την δημιουργία πετρελαίου. Όμως η άποψή του αυτή έρχεται σε αντίθεση με αυτή του τ. Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Παπαγεωργόπουλου ο οποίος έχει παραδεχτεί δημόσια την ύπαρξη του κοιτάσματος στη θέση «Μπάμπουρα» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με την τότε τεχνολογία η μέγιστη ποσότητα πετρελαίου που μπορεί να αντληθεί από αυτό το κοίτασμα φτάνει τα 200.000.000 βαρέλια, ποσότητα που αρκεί να καλύψει το 40% των εθνικών μας αναγκών για 25 χρόνια. Φυσικά η άποψη του κ. Λέκκα για το Ν. Αιγαίο ελέγχεται αφού με βάση τις έρευνες που έχει κάνει η Γαλλική εταιρία Βeicip έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον δύο διδακτορικά σε Γαλλικά Παν/μια που παραδέχονται την ύπαρξη πετρελαίων στο Καστελόριζο και Δυτικά της Ρόδου. Στα διδακτορικά αυτά αναφέρεται ότι μία από τις γεωλογικές προϋποθέσεις για την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου είναι η ύπαρξη ιζηματογενών πετρωμάτων. Στην περίπτωση του Αιγαίου, τα πετρώματα αυτά άρχισαν να σχηματίζονται πριν 150 εκατομμύρια χρόνια, όταν στη θέση της Ελλάδος υπήρχε θάλασσα. Σταδιακά, μέχρι πριν 13 εκατομμύρια χρόνια, αναδύθηκε η Αιγαϊδα, μια τεράστια χερσόνησος που ένωνε την Ελλάδα με τη Μικρά Ασία. Πριν από 5 εκατ χρόνια, λόγω των τεκτονικών ανακατατάξεων, η Μεσόγειος χώρισε τη γη στα δύο. Στο υπέδαφος του Αιγαίου λοιπόν υπάρχουν οι προϋποθέσεις (ιζηματογενή πετρώματα και ζωντανοί οργανισμοί) που εγκλωβίστηκαν στο υπέδαφος και μετά από εκατομμύρια χρόνια μετασχηματίσθηκαν σε υδρογονάνθρακες.Στον επίλογο αυτής της έρευνας έχουμε να παρατηρήσουμε ότι αρκετοί ήταν αυτοί που πρότειναν την μη δημοσιοποίηση των στοιχείων της έρευνας επικαλούμενοι την αντίδραση των Τούρκων οι οποίοι εποφθαλμιούν τα κοιτάσματα πετρελαίου του Αιγαίου.

Η απάντησή μας σε όλους αυτούς προέρχεται από το στόμα ανώτερου Κυβερνητικού παράγοντα ο ποίος δήλωσε «ΝΑ ΕΙΣΤΕ σίγουροι ότι ακόμη και αν δεν υπήρχαν τα πετρέλαια οι τούρκοι θα έβρισκαν χίλιους λόγους για να προβάλλουν τις διεκδικήσεις τους».

Μήπως τελικά σήμερα που οι Τούρκοι έχουν ρίξει το βάρος στα κοιτάσματα της Κασπίας είναι η καλύτερη περίοδος για να κάνουμε επιτέλους αυτό που επί 30 χρόνια καθυστερούμε; Οσο γι αυτούς που πιστεύουν ότι στο Αιγαίο δεν υπάρχει πετρέλαιο ας ανατρέξουν στα αρχεία του τ. υπουργείου Βιομηχανίας και θα διαπιστώσουν ότι σχεδόν το μισό Αιγαίο έχει δεσμευτεί από ξένες πολυεθνικές εταιρίες για αποκλειστική έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Αν η θεωρία του κ. Λέκκα ευσταθούσε δεν υπήρχε περίπτωση οι μεγαλύτερες εταιρίες πετρελαίου κυριολεκτικά να «σφάζονται» ποια θα αποκτήσει το αποκλειστικό δικαίωμα ερευνών από την Ελληνική Κυβέρνηση.
Πηγή: Greek Nation

ΤΙ ΕΨΑΧΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ MOSSAD

ΑΛΩΝΙΖΕΙ Η MOSSAD ΣΕ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ!
ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΕΙΧΑΝ ΞΑΝΑΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ!

Ως ένας από τους επαρκέστερους χειρισμούς συγκαλύψεως μιας καραμπινάτης υποθέσεως κατασκοπείας εις βάρος της χώρας μας χαρακτηρίζεται από ειδήμονες του χώρου των μυστικών υπηρεσιών το γεγονός που έλαβε χώρα τo περασμένο φθινόπωρο στην Κρήτη. Ο χαρακτηρισμός του χειρισμού ως επαρκούς προκύπτει αβίαστα και από το γεγονός ότι εκτελέσθηκε τόσο γρήγορα που ουδείς πρόλαβε να πάρει είδηση τι έγινε, βοηθούντος βεβαίως και του τρόπου με τον οποίο διοχετεύθησαν οι σχετικές πληροφορίες στον Τύπο. Ο λόγος για τους τέσσερις Ισραηλινούς, τρεις άντρες και μια γυναίκα, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 18 Οκτωβρίου επ' αυτοφώρω βιντεοσκοπούντες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κρήτη και οι οποίοι, σε λιγότερο από 24 ώρες "απεδείχθησαν" αθώοι τουρίστες.
Στις 18 του μηνός οι τέσσερις Ισραηλινοί ανεφέρθη στον Τύπο ότι συνελήφθησαν να βιντεοσκοπούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ότι πολίτες τους είχαν δει να περιφέρονται υπόπτως έξω από τη βάση της Σούδας, ότι αξιωματικός της 115 Πτέρυγας Μάχης εντόπισε τους Ισραηλινούς και ειδοποίησε την Αστυνομία, ότι είχαν δηλώσει ψευδή στοιχεία στο γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων, ότι κατόπιν εντολής του γενικού αστυνομικού διευθυντού Κρήτης υποστρατήγου Ν. Κρινή ετέθησαν υπό διακριτική παρακολούθηση, ότι στην υπόθεση αναμείχθη και η ΕΥΠ κ.λπ. και τέλος συνελήφθησαν. Την επομένη, 19 Οκτωβρίου, κατόπιν άνωθεν παρεμβάσεως σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Ε", οι 4 Ισραηλινοί παρεπέμφθησαν σε δίκη με την κατηγορία της παράνομης φωτογραφήσεως (σ.σ.: περί κατασκοπείας ούτε λόγος) και φυσικά, όπως έφθασε η υπόθεση στο δικαστήριο, εκηρύχθησαν αθώοι. Στο δικαστήριο ισχυρίσθηκαν ότι ήταν τουρίστες, ότι δεν ήξεραν ότι δεν επιτρέπεται η λήψη φωτογραφιών και εικόνων στρατιωτικών εγκαταστάσεων και ότι στο σημείο εκείνο δεν υπήρχε απαγορευτική πινακίδα, γεγονός που επιβεβαίωσε και ένας αστυνομικός ο οποίος είπε ότι η πινακίδα αφαιρέθηκε κατά την εκτέλεση κάποιων έργων στην περιοχή. Τι έγινε στην πραγματικότητα; Θα αρκεσθούμε σε δύο μόνο στοιχεία. Πληροφορίες από έγκυρες πηγές στην Κύπρο αναφέρουν ότι οι εν λόγω Ισραηλινοί είχαν περάσει και από εκεί, όπως συνηθίζουν να περνούν κάθε φορά που διεξάγεται η γνωστή άσκηση Νικηφόρος - Τοξότης η οποία έληξε στις 20 Οκτωβρίου και ότι η εξ αυτών γυναίκα είχε γεννηθεί και σπουδάσει στην Τουρκία και είναι άγνωστο αν έχει όντως την ισραηλινή υπηκοότητα όπως αναφέρει το διαβατήριο της. Τα στοιχεία αυτά δεν είναι φυσικά τα μόνα και όλα είναι εις γνώσιν των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, οι οποίες εκινήθησαν βάσει συγκεκριμένων και προγενεστέρων πληροφοριών. Και φυσικά πληροφορίες για τουρίστες πριν από την άφιξή τους σε μια χώρα δεν υπάρχουν, παρά μόνο όταν οι τουρίστες δεν είναι… τουρίστες. Τι έκαναν εδώ οι τέσσερις Ισραηλινοί; Προφανώς ό,τι έκαναν το 1998 στην Κύπρο οι δύο άλλοι συμπολίτες τους Ούντι Αργκόβ (37 ετών_) και Ιγκόλ Νταμάρ (49 ετών), οι οποίοι πριν συλληφθούν στις 7 Νεομβρίου (1998) με προηγμένης τεχνολογίας κατασκοπευτικό εξοπλισμό και σημαντικές πληροφορίες που αφορούσαν τις κινήσεις της Εθνοφρουράς σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή, είχαν ταξιδεύσει στην Κύπρο και λίγο πριν: κατά την διάρκεια της ασκήσεως Νικηφόρος - Τοξότης (15 - 22 Οκτωβρίου).Πράκτορες… Οι δύο πράκτορες είχαν αρνηθεί την κατηγορία της κατασκοπείας, όπως και η κυβέρνησή τους, λίγες ημέρες μετά ο τότε Ισραηλινός πρθωυπουργός Μπ. Νετανιάχου είχε παραδεχθεί δημοσίως στην τηλεόραση ότι ήταν πράκτορες της ΜΟΣΑΝΤ, και από τις πρώτες ημέρες άρχισαν να ασκούν πιέσεις (μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Ισραήλ κ. Βάισμαν και κυρίως το πανίσχυρο ισραηλινό λόμπι των ΗΠΑ) στην κυπριακή κυβέρνηση για να τους αφήσει ελεύθερους. Οπερ και εγένετο λίγους μήνες αργότερα, με επίκληση μιας περίεργης αντιλήψεως περί εθνικού συμφέροντος υπό μίαν άλλην ευρυτέραν έννοια που άφησε έκθετο τουλάχιστον τον τότε υπουργό Αμύνης κ. Γιαννάκη Ομήρου. Ο οποίος, ουδόλως αδικαιολόγητα, είχε εκφράσει την ανησυχία του για την υπόθεση και την είχε συνδέσει ευθέως με την τουρκο-ισραηλινή συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών, διότι κατά τη δεύτερη μετάβασή τους στην Κύπρο (αφού πριν είχαν παρακολουθήσει την άσκηση Νικηφόρος - Τοξότης), οι δύο πράκτορες είχαν αποστολή τον εντοπισμό των πυραύλων S-300 στην Κύπρο. Μια αποστολή στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες και του τουρκικού Τύπου, συνεργάζονταν με τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών από τον Σεπτέμβριο του 1997, όταν είχε κορυφωθεί η προσπάθεια εντοπισμού τους στη φάση της μεταφοράς τους από την Ρωσία. Για να δοθεί μια ακόμη συνέχεια της δράσεως των Ισραηλινών πρακτόρων στην Κύπρο, η οποία τον Φεβρουάριο του 1999 έφτασε σε τέτοια επίπεδα ώστε απασχόλησε την κυπριακή Βουλή σε ειδική συνεδρίαση, αρκεί να πάμε λίγο πίσω. Το 1992 είχαν συλληφθεί άλλοι τέσσερις Ισραηλινοί πράκτορες στην Κύπρο, πάλι τρεις άνδρες και μια γυναίκα. Και αν πάμε λίγο ακόμη πιο πίσω, το 1975 είχαν συλληφθεί στο Σταυροβούνι άλλοι τρεις Ισραηλινοί, δύο άνδρες και η απαραίτητη γυναίκα, οι οποίοι φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν το στρατόπεδο της 35ης Μοίρας Καταδρομών. Τα περιστατικά αυτά δεν είναι φυσικά τα μόνα. Το θέμα όμως, που προκύπτε στην συγκεκριμένη περίπτωση σε ό,τι δηλαδή αφορά τη χώρα μας είναι σαφώς άλλο. Αν πληροφορίες που αφορούν αρχικώς στη μεταφορά και εν συνεχεία στην εγκατάσταση των πυραύλων S-300 στην Κύπρο την προσφορά λήψη εικόνων από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κρήτη, τη συλλογή πληροφοριών για τις ασκήσεις Ελλάδος - Κύπρου Νικηφόρος - Τοξότης ή για τη βάση μιας Μοίρας Καταδρομών της κυπριακής Εθνοφρουράς, αποτελούν πληροφορίες χρήσιμες για την άμυνα του Ισραήλ ή για την σύμμαχό του Τουρκία.

Ηταν η παρατηρητικότητα ενός κύπριου εστιάτορα ή κάτι πιο συνωμοτικό από τον σκοτεινό κόσμο των μυστικών υπηρεσιών που «έκαψε» τελικά τους δύο ισραηλινούς πράκτορες οι οποίοι συνελήφθησαν σχεδόν επ' αυτοφώρω από την κυπριακή αστυνομία να κατασκοπεύουν δραστηριότητες της Εθνικής Φρουράς; Και γιατί οι κυπριακές αρχές έσπευσαν να τους συλλάβουν αμέσως μετά τον εντοπισμό τους ­ στο παραλιακό χωριό Ζύγι ­ και δεν τους έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση ώστε να διαπιστωθεί με βεβαιότητα το αντικείμενο της αποστολής τους; Οπως συνήθως συμβαίνει με τον κόσμο των μυστικών υπηρεσιών και των κατασκόπων, οι ερωτήσεις είναι πάντοτε περισσότερες από τις απαντήσεις. Εκείνο που η Λευκωσία θεωρεί βέβαιο, πέραν πάσης αμφιβολίας, είναι ότι πρόκειται για κλασική υπόθεση κατασκοπείας στην οποία κάτι πήγε στραβά. Υψηλά ιστάμενη διπλωματική πηγή είπε στο «Βήμα»: «Ο εξοπλισμός που βρέθηκε στην κατοχή τους είναι τόσο σύγχρονος που διατίθεται μόνο σε μερικές χώρες. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το τι ήρθαν να κάνουν εδώ». Οι δύο Ισραηλινοί έφτασαν στην Κύπρο το πρωί της Παρασκευής (6 Νοεμβρίου) με την πτήση 429 των Κυπριακών Αερογραμμών από το Τελ Αβίβ. Νωρίς το βράδυ της επομένης η αστυνομία έθεσε υπό παρακολούθηση έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος κατευθυνόταν σε τηλεφωνικό θάλαμο που βρισκόταν πλησίον στρατοπέδου της Εθνικής Φρουράς, στη στρατιωτικά ευαίσθητη περιοχή Ζυγίου, μεταξύ Λευκωσίας και Λεμεσού. Ο διοπτροφόρος άνδρας με το ξυρισμένο κεφάλι έκανε ένα τηλεφώνημα και εγκατέλειψε τον θάλαμο. Στο σημείο αυτό σύμφωνα με Κύπριο, πρώην στέλεχος της ΚΥΠ, η αστυνομία διέπραξε το πρώτο λάθος: ένας αστυνομικός επιχείρησε να επαναφέρει τον αριθμό του τηλεφώνου με το οποίο επικοινώνησε ο άγνωστος, όχι μόνο χωρίς αποτέλεσμα, αλλά σβήνοντας από τη μνήμη τον αριθμό, τον οποίο κάποιος ειδικός ενδεχομένως να μπορούσε να εντοπίσει αργότερα. Ο άγνωστος άνδρας μετέβη από τον θάλαμο σε τουριστικό διαμέρισμα στην περιοχή και γύρω στις 8.30 το βράδυ μαζί με έναν ακόμη, πιο ηλικιωμένο, συνοδό βγήκαν έξω για να παρακολουθήσουν αυτοκινητοπομπή της Εθνικής Φρουράς που διερχόταν εκείνη τη στιγμή από την περιοχή. Και εδώ μπαίνει στην εικόνα ο εστιάτορας Πανίκος Χριστοδούλου, ο οποίος υποστηρίζει ότι είδε τους δύο άντρες δύο φορές στο παρελθόν στην περιοχή, κάτι υποψιάστηκε και ειδοποίησε την αστυνομία. «Η διαίσθησή μου ποτέ δεν με έχει προδώσει, ήξερα ότι όταν θα ερχόταν η αστυνομία δεν θα έφευγε με άδεια χέρια. Ολοι στο χωριό τούς υποψιαζόμασταν» δήλωσε αργότερα ο Χριστοδούλου. Ωστόσο αστυνομική πηγή ισχυρίστηκε ότι οι αρχές ασφαλείας είχαν ενημερωθεί νωρίτερα, σε ανώτατο μάλιστα επίπεδο. Αν πράγματι συμβαίνει το δεύτερο, εκτιμούν κυβερνητικοί κύκλοι, τότε η αποστολή των δύο Ισραηλινών είχε υπονομευθεί, ενδεχομένως λόγω των εσωτερικών ερίδων που μαστίζουν τον τελευταίο καιρό τη Μοσάντ, σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο. Εχοντας εντοπίσει τον χώρο διαμονής των δύο, οι αστυνομικοί έσπευσαν να εξασφαλίσουν δικαστικό ένταλμα για να ερευνήσουν το διαμέρισμά τους και λίγο μετά τα μεσάνυχτα κτύπησαν την πόρτα. Τους άνοιξε ο πιο νεαρός, με το ξυρισμένο κεφάλι. Ο σύντροφός του έτρεξε να σβήσει τον ανιχνευτή συχνοτήτων που βρισκόταν στο δωμάτιό του και ήταν συνδεδεμένος με μαγνητόφωνο καταγράφοντας συνομιλίες στα ελληνικά· γλώσσα την οποία γνωρίζει αρκετά καλά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο επιχείρησε να διαγράψει τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Δεν επρόκειτο απλώς για συνομιλίες μεταξύ περιπολικών της αστυνομίας, όπως αφέθηκε να διαρρεύσει αρχικά, αλλά και για την επικοινωνία μεταξύ ενός μεταγωγικού πλοίου που θα εκφόρτωνε οπλισμό στο παραπλήσιο λιμάνι του Βασιλικού και αυτών που ανέμεναν το φορτίο στη στεριά, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του «Βήματος». Αυτός ήταν και ο λόγος της στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής, το βράδυ του Σαββάτου. Ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) στρατηγός Δημήτριος Δήμου αποκάλυψε λίγες ώρες μετά το περιστατικό ότι τις μέρες που προηγήθηκαν της σύλληψης των δύο η ΕΦ είχε σοβαρή δραστηριότητα στην περιοχή. Πέραν των δύο υπερσύγχρονων ανιχνευτών συχνοτήτων (scanners), η αστυνομία βρήκε στο διαμέρισμα ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, σκληρούς δίσκους και δισκέτες καθώς και φορητά τηλέφωνα GSM. Δεν είναι γνωστό κατά πόσον η αστυνομία έχει καταφέρει να «μπει» μέσα στη μνήμη του υπολογιστή, αλλά στον ελληνοκυπριακό Τύπο διέρρευσε η πληροφορία ότι «τα φορητά τους τηλέφωνα έχουν κωδικούς που δεν "σπάζουν"». Βρέθηκαν επίσης τουριστικοί χάρτες με σημειωμένες διάφορες τοποθεσίες, οι οποίες συμπίπτουν με ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε πολλά σημεία του νησιού. Ωστόσο δεν είναι μόνο ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός που έχει πείσει τις κυπριακές αρχές ότι πρόκειται για κλασική υπόθεση κατασκοπείας, αλλά και η συμπεριφορά των δύο. Τόσο ο 37χρονος Ούντι Αργκόβ όσο και ο 49χρονος Ιγκολ Νταμάρ επέδειξαν την αναμενόμενη συμπεριφορά μετά τη σύλληψή τους. Αρνήθηκαν ότι οι χάρτες και ο εξοπλισμός τούς ανήκουν και ως σήμερα δεν έχουν αποκαλύψει κάτι ουσιαστικό στις ανακριτικές αρχές. Κατά την προσαγωγή τους στο δικαστήριο εμφανίστηκαν ψύχραιμοι αλλά αμίλητοι και μόνο με μία στροφή του κεφαλιού τους προσπάθησαν να αποφύγουν τα τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους που τους ανέμεναν εναγωνίως. Στους δύο χωριστούς αστυνομικούς σταθμούς όπου κρατούνται εμφανίζονται ευγενικοί, αλλά απόλυτα τυπικοί με τους φύλακές τους. Ισραηλινοί δημοσιογράφοι, που έσπευσαν κατά δεκάδες στην Κύπρο μετά τη σύλληψη, υποστηρίζουν ότι οι Αργκόβ και Νταμάρ είναι jumbers, φρασεολογία που χρησιμοποιεί η Μοσάντ για πράκτορές της που έχουν έδρα το Ισραήλ και μεταβαίνουν για σύντομο χρονικό διάστημα σε άλλες χώρες με αποστολή την άμεση συλλογή πληροφοριών για άτομα ή στρατιωτικές δραστηριότητες. Τους δύο Ισραηλινούς επισκέφθηκαν αμέσως μετά τη σύλληψή τους αξιωματούχοι της ισραηλινής πρεσβείας στη Λευκωσία. Το 1992 είχαν συλληφθεί στη Λευκωσία τέσσερις Ισραηλινοί, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, οι οποίοι προσπαθούσαν να εγκαταστήσουν μηχανισμό υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στην πολυκατοικία που στέγαζε την ιρανική πρεσβεία στην Κύπρο. Στη διάρκεια της σύντομης δίκης οι τέσσερις διέμεναν μέσα στην ισραηλινή πρεσβεία. Οι Αργκόβ και Νταμάρ φέρονται ως τακτικοί επισκέπτες στην Κύπρο. Διέμεναν στο ίδιο διαμέρισμα στη διάρκεια της μεγαλύτερης άσκησης της ΕΦ, «Νικηφόρος», μεταξύ 15 και 22 Οκτωβρίου, στην οποία συμμετέχει και η ελληνική πολεμική αεροπορία και το ναυτικό. Ενα μεγάλο μέρος του «Νικηφόρου» εκτυλίσσεται στην ευρύτερη περιοχή Ζυγίου, η οποία στο παρελθόν έχει αναφερθεί και ως πιθανή τοποθεσία για τη δημιουργία ναυτικής βάσης. Το γεγονός ότι οι δύο jumbers δεν έχουν δώσει οποιαδήποτε στοιχεία στις ανακριτικές αρχές έχει προκαλέσει σύγχυση όσον αφορά το πραγματικό αντικείμενο της αποστολής τους. Η επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι είχαν πληροφορίες για την εκφόρτωση οπλισμού στο λιμάνι του Βασιλικού και ήθελαν να διαπιστώσουν κατά πόσο επρόκειτο για τμήματα των ρωσικών πυραύλων S-300. Το Ισραήλ έχει εμμέσως εναντιωθεί στην πιθανή εγκατάσταση των πυραύλων στην Κύπρο, κυρίως, σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους, διότι το ραντάρ του συστήματος θα είναι σε θέση να παρακολουθεί τον ισραηλινό εναέριο χώρο. Ο υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Ομήρου εξέφρασε την ανησυχία του για το περιστατικό σύλληψης των Αργκόβ και Νταμάρ, συνδέοντας την όλη υπόθεση με την τουρκοϊσραηλινή συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, η οποία, όπως είπε, περιλαμβάνει και την ανταλλαγή πληροφοριών. Μία άλλη εκδοχή που έχει διαρρεύσει, αλλά στηρίζεται ως επί το πλείστον σε εικασίες παρά σε πληροφορίες, είναι ότι το ενδιαφέρον των Ισραηλινών εστιαζόταν στα αμερικανικής κατασκευής όπλα που διαθέτει η Εθνική Φρουρά, ενώ στον κυπριακό Τύπο δημοσιεύθηκε και η εκτίμηση ότι οι δύο πράκτορες αναζητούσαν τις τοποθεσίες όπου αποθηκεύονται οι γαλλικοί πύραυλοι «Εξοσέτ». «Αν η κυπριακή αστυνομία παρακολουθούσε τους δύο Ισραηλινούς ακόμη λίγες ώρες προτού τους συλλάβει ενδεχομένως να ξέραμε τι ακριβώς έψαχναν» σημείωσε σε επικριτικό τόνο κυβερνητικός αξιωματούχος. Αύριο οι Αργκόβ και Νταμάρ θα παρουσιαστούν εκ νέου στο δικαστήριο και αναμένεται με ενδιαφέρον να διαφανεί κατά πόσο η αστυνομία θα ζητήσει ανανέωση του διατάγματος κράτησής τους για διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών ή θα είναι έτοιμη να απαγγείλει το κατηγορητήριο.

Πηγή: Greek Nation

ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΙΕΡΑ» ΤΟΥΣ ΚΕΙΜΕΝΑ



Τα ανθελληνικά αισθήματα τα οποία τρέφουν οι εβραίοι για τον Ελληνισμό είναι πασίγνωστα και δεν επιδέχεται αυτός ο ισχυρισμός την ελάχιστη διάψευση. Για να μη θεωρηθεί όμως ότι ομιλούμε εξ’ ονόματος των εβραίων, κρίνεται αναγκαίο να παρατεθούν οι αντιλήψεις των ιδίων σε σχέση με τον Ελληνισμό, όπως αυτές διατυπώνονται στα ιερά τους βιβλία, αρχής γενομένης από το Ταλμούδ:
«Κατηραμένος ας είναι εκείνος, όστις την του Ελληνος Σοφίαν διδάσκει τοις υιοίς αυτού».
Επίσης στο έργο «αποκάλυψις» αναφέρονται επί λέξει τα εξής... φιλελληνικά: «Ενα από τα επτά κεφάλια του θηρίου είναι η Ελλάς».
Επιπροσθέτως το «Δευτερονόμιον» (34) περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων και τα ακόλουθα: «Η μάχη εκτυλισσόμενη εις τους ουρανούς όπου αι κατηραμέναι πνευματικαί δυνάμεις των βασιλείων της Περσίας και της Ελλάδος ανθίστανται εις τον Κύριον, αργοπορούντες την εκπλήρωσιν του έργου Αυτού».
Εξ’ άλλου στο «Δευτερονόμιον» (17, 12) αναφέρονται τα εξής προκλητικά: «Αυτός που δεν θα θελήση να υπακούση στην εξουσία του Γιαχβέ, θα πεθάνη».
Στον «Ιερεμία» (12, 3) οι εβραίοι απευθυνόμενοι προς τον εβραιοθεό γιαχβέ, του εκφράζουν την κατωτέρω επιθυμία: «Πάρε τους ω Γιαχβέ, όπως τ’ αρνιά προς το σφαγείο και ετοίμασέ τους για το μακελειό».
Αναφορικά με την εκλεκτικότητα των εβραίων, το... θεόπνευστο «Δευτερονόμιο» παραθέτει τα ακόλουθα: Ο λαός του Ισραήλ είναι διάφορος των άλλων. Ο Θεός εξ’ υπ’ αρχής έθεσε αυτόν εκτός και διάχωρον των άλλων εθνών».
Θα ήταν υπερβολικό, και άνευ ουσίας, το να αναλωθεί η παρούσα μελέτη στην παράθεση των εκατοντάδων, δίχως υπερβολή, χωρίων τα οποία στάζουν στην κυριολεξία θανατηφόρο δηλητήριο κατά του Ελληνισμού, προερχόμενα από τις χωρίς αξία ιουδαΪκές γραφές, οι οποίες μόνο δολοφονικές διαθέσεις, κτηνώδη ένστικτα και χυδαίες παρορμήσεις -αντιπροσωπευτικές του εβραϊκού ήθους- αντικατοπτρίζουν. Είναι ευκρινές ότι διακατεχόμενοι οι εβραίοι από ένα διαρκές σύμπλεγμα κατωτερότητας, επιδιώκουν να υποβαθμίζουν τεχνηέντως τους άλλους λαούς, επιθυμώντας για αυτούς τα χείριστα.
Τα ανωτέρω αποσπάσματα, τα οποία όλων ενδεικτικώς επελέγησαν, θα ήταν οπωσδήποτε χρήσιμο να καταστούν αντικείμενα επισταμένης αναγνώσεως και αναλύσεως από τους υποστηρικτές της ανύπαρκτης «ελληνοεβραϊκής φιλίας»...
Ο ανθελληνισμός ωστόσο των εβραίων, δεν εξαντλείται μόνο στα ιερά τους κείμενα. Προσλαμβάνει και επιστημονικοφανή χαρακτήρα, ή μάλλον οι ιουδαίοι καταφεύγουν ακόμη και στην επιστημονική παραποίηση, προκειμένου να εκδηλώσουν το ανθελληνικό τους μένος.
Αιώνες τώρα, οι εβραίοι επιχειρούν, ανεπιτυχώς, να αποκρύψουν με δόλια τεχνάσματα, τις τιτάνιες διαστάσεις του Ελληνικού πνευματικού οικοδομήματος, αποσιωπώντας το γεγονός ότι όλες οι τέχνες και οι επιστήμες, γεννήθηκαν και ήκμασαν στην Ελλάδα. Βαθύς γνώστης της πανουργίας αλλά και της ιστορικής παραποιήσεως ο μοχθηρός εβραίος αποστέρησε από την Ελληνική δικαιοδοσία, προσωρινά βεβαίως, ανυπολόγιστη δύναμη γνώσεως.
Αναφορικά με το μέγεθος της πρωτοφανούς ιστορικής παραποιήσεως που συντελέσθηκε, παρατίθενται ενδεικτικά τα ακόλουθα, αδιάσειστα, στοιχεία.
Ο εβραίος καθηγητής Ερνέστος Μαξ, εκστόμισε το 1903 βαρύτατη ύβρη κατά του Ελληνικού Πολιτισμού, ισχυριζόμενος ότι «...το αρχαίο ελληνικό πνεύμα εμποδίζει την πρόοδο του πολιτισμού και των επιστημών, γι’ αυτό πρέπει να πάψουμε να ασχολούμαστε μ’ αυτό...». Πόσο αλήθεια εναρμονίζεται η μειωτική αυτή θέση του σιωνιστή, καθώς και όσες ενδεικτικώς παρατιθέμενες έπονται, για το αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα, με τα όσα αναφέρονται σχετικά στα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών: «...Θ’ αντικαταστήσουμε τον κλασικισμό, καθώς και κάθε μελέτη της αρχαίας ιστορίας, η οποία δίνει περισσότερα κακά παρά καλά παραδείγματα, με τη μελέτη του προγράμματος του μέλλοντος...»
Θα ήταν επουσιώδης παράλειψη να μην αναφερθεί ότι οι διαστρεβλωτικές προσπάθειες των εβραίων δεν εστιάζονται μόνο στον τομέα της αρχαιογνωσίας, αλλά εκτείνονται και στον τομέα της ιστορίας και όλων κατ’ επέκταση των επιστημών. Εβραίοι και «ιουδαϊζοντες» καθηγητές, αποδύονται σε μία συστηματική προσπάθεια να διαστρέψουν την ιστορία και την επιστημονική αλήθεια, καθώς η ανάδειξή της καταδεικνύει την ανεπιθύμητη για τους πιστούς της Σιών, πνευματική ανωτερότητα του Ελληνισμού έναντι ολόκληρης της Οικουμένης.
Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η απόπειρα του εβραίου μαθηματικού των αρχών του αιώνα μας Δαυίδ Χίλμπερτ, να καταργήσει την Ευκλείδιο Γεωμετρία. Ο Χίλμπερτ εξέδωσε το 1900 δική του γεωμετρία, η οποία τελικώς απεδείχθη αστήρικτη και ακατανόητη με αποτέλεσμα να καταρριφθεί.
Ενας άλλος εβραίος από την Αυστρία, ο Οθων Νοϊγκεμπάουερ, προέβη χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό, στη συνολική κριτική του Ελληνικού πνευματικού οικοδομήματος, αναφέροντας ότι «οι αρχαίοι Ελληνες εμπόδισαν την ανάπτυξη των μαθηματικών και του Πολιτισμού επί 2000 έτη». Ο ίδιος συγγραφέας υποστήριξε την άποψη, ότι το Πυθαγόρειο θεώρημα είχε επινοηθεί στη Βαβυλώνα ήδη από το 1800 π.Χ. καθώς και ότι η μαθηματική σκέψη του Πυθαγόρα δεν περιείχε κανένα είδος αποδείξεως. Την επίθεση κατά του Ευκλείδη, συνέχισε ο Ολανδοεβραίος «καθηγητής» Εβερτ Μ. Μπρουνς από το Αμστερνταμ. Ο σιωνιστής αυτός, εξέδωσε το 1968 μία μελέτη με τίτλο «Η Ευκλείδιος γεωμετρία κατά την αρχαιότητα» στην οποία επιχείρησε να παρουσιάσει τον Ευκλείδη σαν «έναν άξεστο και πειραματικό φυσικό», αμφισβητώντας άμεσα την κατάρτισή του. Αυτός ήταν και παραμένει ο σιωνισμός ανά τους αιώνες, αμείλικτος εχθρός του ανθρώπου και του πολιτισμού.
Μία πολύ «περίεργη» άποψη περί του Πυθαγόρου, δημοσιεύουν τα εβραϊκά «Χρονικά» (τεύχος Μαίου - Ιουνίου 1988).
Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει επί λέξει τα ακόλουθα:
«Ενας από τους πρώτους Ελληνες φιλοσόφους που κατά τον Ιώσηπο ήρθε σε επαφή με την εβραϊκή φιλοσοφία ήταν ο Πυθαγόρας, επικαλούμενος κάποιον μεταγενέστερο βιογράφο του, το Ερμιππο...». Και παρακάτω υποστηρίζει: «...Με άλλα λόγια ο Ιώσηπος υποστηρίζει ότι ο γνωστός φιλόσοφος της Σάμου, που όπως γνωρίζουμε προφανώς να έχει έρθει σε επαφή και με άλλες ανατολίτικες δοξασίες, είχε εισαγάγει στη φιλοσοφική του σκέψη, στοιχεία από την εβραϊκή θρησκεία...».
Δυστυχώς για τους εβραίους, ουδεμία έγκυρη ιστορική μαρτυρία υφίσταται που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό ότι ο Πυθαγόρας «εισήγαγε στη φιλοσοφική του σκέψη στοιχεία από την εβραϊκή θρησκεία!», γι’ αυτό θ' ήταν συνετό να προσέχουν τι ισχυρίζονται, διότι η ιστορική παραποίηση έχει και τα όριά της...
Καλό θα ήταν επίσης ο συντάκτης του κειμένου, να μας εκθέσει σε τι συνίσταται η διαβόητη «εβραϊκή φιλοσοφία», διότι πέρα από τη νομαδική ζωή και τις μαστροπείες του Αβραάμ, δεν γνωρίζομε να είχε επιδείξει τίποτε άλλο ο εβραϊσμός.
Οσον αφορά τον συγγραφέα του κειμένου Μ. Λίτση, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι σε αντίθεση προς αυτά που υποστηρίζει, οι Ελληνες είναι εκείνοι που έχουν πανάρχαιη ιστορία και όχι οι εβραίοι που οπωσδήποτε μόνο «βίοι παράλληλοι» δεν υφίστανται μεταξύ Ελλήνων και Εβραίων. Κι η προπαγάνδα ακόμη, χρειάζεται την τέχνη της. Οταν είναι απροκάλυπτη, όχι μόνο δεν πείθει αλλά και γελοιοποιεί. Κύριοι του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, γνωρίζομε ποια είναι η τέχνη σας, λίγη σοβαρότητα όμως δεν βλάπτει, έστω και για να τηρούνται κάποια προσχήματα, εκτός κι εάν κρίνετε ότι είναι τέτοιο το επίπεδο εκείνων στους οποίους απευθύνετε την προπαγάνδα σας, ώστε δεν χρειάζεται...

Πηγή: Greek Nation

Επισημάνσεις Γέροντα Παισίου-Ελληνοτουρκικά


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ Γέροντα Παϊσίου (Μοναχού Αγίου Όρους)

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΚΑΙ Γ ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Η θέση του Γέροντα για το πιο πάνω θέμα ήταν η εξής:
- Όταν ακούσετε , ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα , να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδώνα ,και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβή τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή ….

Γέροντα , για ποιο λόγο βάζουν με τον γραμμωτό κώδικα το 6 6 6 , πού αναφέρει η Αγία Γραφή , και παρά τις διαμαρτυρίες δεν θέλουν την αλλαγή του ;
- Στην Παλαιά Διαθήκη , επί Σολομώντος , η Εθνική Εβραϊκή φορολογία για τα υποτελή έθνη ήταν 666 τάλαντα χρυσού ( Β΄ Παραλειπομένων ,κεφ. Θ΄ 13 και Γ ΄ Βασιλ. Ι ΄ 14 , γραμμένα εδώ και 3.000 χρόνια ) . Ο αριθμός λοιπόν δεν είναι τυχαίος ,είναι ιερός για τους Εβραίους και τον επαναφέρουν σήμερα πλαγίως , για να υποτάξουν οικονομικά τα άλλα έθνη …

Πόλεμος με Τουρκίας & Τα Εξαμίλια της Προφητείας Αγίου Κοσμά του Αιτωλού
Ήλθαν κάποιοι εδώ ,και άρχισαν να μου λένε ότι θα γίνη πόλεμος ,κι΄ότι οι Τούρκοι θα φθάσουν μέχρι τα Εξαμίλια στην Κόρινθο ! Με ανάγκασαν να τους εξηγήσω ότι τα Εξαμίλια πού γράφει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στις προφητείες του ,είναι τα 6 ναυτικά μίλια της υφαλοκρηπίδος και ότι γι΄αυτά θα «πιαστούμε»!
Όμως δεν θα μπούν στην Ελλάδα, μέχρι εκεί θα προχωρήσουνε , στα έξη μίλια, και τότε θα τους βρεί η μεγάλη συμφορά από τον Βορρά, που λένε τα γραφόμενα , και τίποτα δεν θα μείνει όρθιο …

THE NEW MONEY SYSTEM - ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Βάλθηκαν, με πολύ πονηρό τρόπο ,να «περάσουν» , το Νέο Οικονομικό Σύστημα, στους Χριστιανούς ,και να τους παγιδεύσουν. Στην Αμερική ,το 1982 , χαράχθηκαν με ακτίνες Λέϊζερ , 3.000 άνθρωποι ,στο μέτωπο ή στο χέρι .
Ο γέροντας δείχνοντας το βιβλίο της Αμερικανίδος Mary Relf “ The New Money System 666 ” έλεγε στενοχωρημένος :
- Ενώ τόσο ολοκάθαρα ενεργείται το μυστήριο αυτό , για το οποίο μας έχει ενημερώσει ( εδώ και 2.000 χρόνια) ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στο βιβλίο της Αποκαλύψεως , στενοχωριέμαι γιατί πολλοί , ακόμη ιερείς και επίσκοποι , δεν βλέπουν το θέμα πνευματικά , αλλά καθαρά κοσμικά . Λένε στον κόσμο πώς δεν συμβαίνει τίποτα κι΄ούτε πειράζει να πάρουμε ταυτότητες και κάρτες…

Απαντήσεις Γέροντα Παϊσίου σε απορίες για Ταυτότητες:
Πως το πεντοχίλιαρο έχει το 666 και το χρησιμοποιούμε; το ίδιο θα είναι και η ταυτότητα;
- Το πεντοχίλιαρο είναι νόμισμα και η λύρα της Αγγλίας έχει επάνω την Βικτώρια, αυτό δεν με πειράζει. "Τα Καίσαρος Καίσαρι". Εδώ όμως είναι η ταυτότητα μου, είναι κάτι προσωπικό, δεν είναι νόμισμα. Ταυτότητα σημαίνει ότι και η λέξη, ταυτίζεται δηλαδή κανείς μ' αυτά που δηλώνει. Βάζουν το διάβολο και υπογράφω ότι τον αποδέχομαι. Πως να το κάνω αυτό;
Γέροντα τι σχέση έχει αυτή η ταυτότητα με το σφράγισμα;
- Η ταυτότητα δεν είναι σφράγισμα, είναι η εισαγωγή του σφραγίσματος.

Ο κόσμος Γέροντα, ρωτάει τι να κάνει σχετικά με τις νέες ταυτότητες.
- Εσείς καλύτερα, όταν σας ρωτούν, να τους λέτε να συμβουλεύονται τους πνευματικούς τους και να κάνουν υπομονή να δούν πως θα ενεργήσει η Εκκλησία, γιατί πολλοί κάνουν ερωτήσεις, αλλά λίγοι καταλαβαίνουν τις απαντήσεις. Αφού ξεκάθαρα το γράφω στο φυλλάδιο "Σημεία των καιρών", ας ενεργήσει ο καθένας ανάλογα με την συνείδηση του. Βέβαια μερικοί είπαν: "Ε, αυτά είναι μια γνώμη ενός καλόγερου, δεν είναι η θέση της Εκκλησίας". Εγώ όμως δεν είπα δική μου γνώμη, αλλά διατύπωσα απλά τα λόγια του Χριστού, του Ευαγγελίου, γιατί την δική μας γνώμη πρέπει να την υποτάσσουμε στο θέλημα του Θεού, που εκφράζεται μέσα στο Ευαγγέλιο. Άλλοι, αντίθετα από όσα λεω, λένε ότι τα είπε ο π. Παίσιος. Μερικοί πάλι που τα ακούν, αφού είναι τόσο σοβαρά θέματα, δεν ρωτούν αν είναι έτσι, αν πράγματι τα είπα, αλλά τα πιστεύουν. Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί, και εμείς πρέπει να ξεσηκωθούμε με πολλή προσευχή. Άλλοι ενδιαφέρονται για το θέμα των ταυτοτήτων, άλλοι το εκμεταλλεύονται και δημιουργούν προβλήματα. Η Εκκλησία πρέπει να πάρει μια θέση σωστή. Να μιλήσει, να εξηγήσει στους πιστούς, για να καταλάβουν ότι, αν πάρουν την ταυτότητα, αυτό θα είναι πτώση. Συγχρόνως να ζητήσει από το κράτος τουλάχιστον να μην είναι υποχρεωτική η νέα ταυτότητα. Τώρα αφού ο υπουργός τους υποσχέθηκε να μη βάλει το 666 στις ταυτότητες ούτε ορατώς, ούτε αοράτως, και αυτό κάτι είναι. Θα κάνουμε υπομονή, θα δείξουν τα πράγματα. Και μόνον που λένε ότι δεν βάζουν το 666, είναι κάτι. Αρνούνται και οι ίδιοι!

Γέροντα, είπαν ακόμη, επειδή έχουμε ανεξιθρησκία, να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στις νέες ταυτότητες.
Ναι, αυτούς δεν τους ενδιαφέρει, εμένα όμως με ενδιαφέρει, γιατί είναι η ταυτότητά μου. Γράφει από που είμαι και τι είμαι. Αν δεν μπεί το θρήσκευμα, θα δημιουργηθούν προβλήματα. Θα πάει λ.χ. ένας στο γραφείο γάμων. Αν λέει η ταυτότητα "Ορθόδοξος" - άσχετα πόσων καρατίων είναι- εντάξει. Αν όμως δεν γράφει το θρήσκευμα, πως θα του δώσουν άδεια γάμου; Για την Εκκλησία αυτό είναι μπέρδεμα. Αν πάλι μπεί το θρήσκευμα προαιρετικά, θα είναι και σαν ομολογία. Η Ευρώπη είναι Ευρώπη. Εδώ είναι διαφορετικά.Ύπουλος τρόπος εισαγωγής του σφραγίσματος.
Σιγά- σιγά, μετά την κάρτα και την ταυτότητα, δηλαδή το "φακέλωμα", θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα. Με διάφορα πονηρά μέσα θα κάνουν εκβιασμούς, για να δέχονται οι άνθρωποι το σφράγισμα στο μέτωπο ή στο χέρι. Θα στριμώξουν τα πράγματα και θα πουν: "Μόνο με τις κάρτες θα κινείσθε, τα χρήσιμα θα καταργηθούν". Θα δίνει κανείς την κάρτα στο κατάστημα και θα ψωνίζει, και ο καταστηματάρχης θα παίρνει τα χρήματα από την Τράπεζα. Οποιος δεν θα έχει κάρτα, δεν θα μπορεί ούτε να πουλάει ούτε να αγοράζη. Από το άλλο μέρος θα αρχίζουν να διαφημίζουν "το τέλειο σύστημα", το σφράγισμα με ακτίνες λέιζερ με το 666 στο χέρι ή στο μέτωπο, που δεν θα διακρίνεται εξωτερικά. Συγχρόνως στην τηλεόραση θα δείχνουν ότι ο τάδε πήρε την κάρτα του τάδε και του πήρε τα χρήματα από την Τράπεζα και θα λένε συνέχεια: "Πιο σίγουρο είναι το σφράγισμα είναι το τελειότερο σύστημα.
Γι’ αυτό τώρα αφήνουν τους ληστές, τους κακοποιούς να οργώνουν. Δεκαπέντε Κελλιά λήστεψαν εκεί γύρω στις Καρυές. Εναν τον σκότωσαν, για να τον ληστέψουν. Ετσι θα βρεί τότε ευκαιρία ο καθένας να καταπατήσει και να πάρει ότι θέλει. Ας πούμε, αν θέλει να καταπατήσει ένα χωράφι, θα πεί ότι ήταν δήθεν του παππού του ή ότι το είχε νοικιάσει κάποτε για βοσκοτόπι, οπότε άντε να βρείς άκρη. Θα πουν μετά οι αρμόδιοι: "Δυστυχώς δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε ο έλεγχος μόνο με το κομπιούτερ μπορεί να γίνη", και θα προχωρήσουν στο σφράγισμα. Θα χτυπάει μετά στο κομπιούτερ, θα βλέπει αν είσαι σφραγισμένος, για να σε εξυπηρετήσει ή όχι. Τα τριάμισι χρόνια θα είναι δύσκολα και θα την πληρώσουν μερικοί που δε θα συμφωνήσουν με αυτό το σύστημα. Γι αυτούς όλο και κάποια αιτία θα βρίσκουν και θα τους κλείνουν στη φυλακή. Μετά έναν χρόνο θα τους πηγαίνουν σε άλλη πόλη για ανακρίσεις, για να περάσουν από άλλο δικαστήριο, από την μία πόλη στην άλλη. Ύστερα θα πουν: "Μας συγχωρείς, είσαι αθώος. Αν ήσουν σφραγισμένος, θα το ελέγχαμε σε ένα λεπτό. Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τον έλεγχο".

- Γέροντα, θα μπορούν να επιβάλλουν με την βία το σφράγισμα;
Μέχρι εκεί η … ευγένεια τους δεν θα φτάσει! Θα είναι ευγενείς, γιατί θα είναι Ευρωπαίοι. Θα δείξουν ανωτερότητα. Δεν θα βασανίζουν τους ανθρώπους, αλλά δεν θα μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος αν δεν έχει το σφράγισμα. Θα λένε: "Χωρίς το σφράγισμα ταλαιπωρείσθε! Αν το δεχόσασταν, δεν θα δυσκολευόσασταν". Ούτε χρυσά νομίσματα ούτε δολάρια, αν έχει, θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί. Γι αυτό, αν φροντίσει κανείς να ζεί από τώρα απλά, λιτά, θα μπορή να καλλιεργήσει λίγο σιτάρι, πατάτες. Να βάλει λίγα ελαιόδεντρα, και τότε με κανένα ζώο, καμία κατσίκα, λίγες κότες θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της οικογένειας του. Γιατί και προμήθειες να κάνεις, δεν ωφελεί πολύ, αφού και τρόφιμα δεν κρατούν χαλούν γρήγορα. Φυσικά, το στρίμωγμα θα διαρκέσει λίγο, τρία- τριάμισι χρόνια. Θα συντομευτούν οι ημέρες για τους εκλεκτούς. Δεν θα καταλάβουν πότε θα περάσουν. Ο Θεός δεν θα αφήσει αβοήθητο τον άνθρωπο.

Γέροντα, σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια θα επέμβη ο Χριστός;

Ναι. Εδώ βλέπεις, σε έναν αδικημένο που έχει καλή διάθεση, επειδή δικαιούται την θεία βοήθεια, παρουσιάζονται πολλές φορές οι Αγιοι, η Παναγία, ο Χριστός, για να τον σώσουν πόσο μάλλον τώρα που θα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση ο καημένος ο κόσμος. Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του αντίχριστου σατανά. Θα φαει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια. Αυτήν την φορά θα δώση ο Χριστός μια ευκαιρία, για να σωθή το πλάσμα Του, θα αφήση το πλάσμα του ο Χριστός; Θα παρουσιασθεί στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώσει από τα χέρια του Αντίχριστου. Θα επιστρέψουν στο Χριστό και θα έρθη μια πνευματική γαλήνη σε όλην την οικουμένη για πολλά χρόνια. Μερικοί συνδυάζουν με αυτήν την επέμβαση του Χριστού την Δευτέρα Παρουσία. Εγώ δεν μπορώ να το πω. Ο λογισμός μου λεει ότι δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, όταν έρθει ως Κριτής, αλλά μια επέμβαση του Χριστού, γιατί είναι τόσα γεγονότα που δεν έχουν γίνει ακόμη. Θα επέμβη ο Χριστός, θα δώση μια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστημα, θα πατάξει όλο το κακό και θα το βγάλη σε καλό τελικά. Θα γεμίσουν οι δρόμοι προσκυνητάρια. Εξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες. Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι. Θα σε τραβάν, για να τους πεις για το Χριστό! Ετσι θα κηρυχθή το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την οικουμένη και τότε ο Χριστός θα έρθη ως Κριτής να κρίνη τον κόσμο. Αλλο Κρίση, άλλο μια επέμβαση του Χριστού, για να βοηθήση το πλάσμα Του.
Σφράγισμα ίσον άρνηση
Ενώ ξεκάθαρα ο Ευαγγελιστής Ιωάννης αναφέρει στην Αποκάλυψη για το χάραγμα, μερικοί δεν καταλαβαίνουν. Τι να τους πείς; Ακούει δυστυχώς κανείς ένα σωρό ανοησίες του μυαλού από ορισμένους σημερινούς "Γνωστικούς". Ενας λεει: "Εγώ θα δεχθώ τη ταυτότητα με το 666 και θα βάλω και έναν σταυρό". Αλλος: "Εγώ θα δεχθώ το σφράγισμα στο μέτωπο και θα κάνω και έναν σταυρό στο μέτωπο.." και ένα σωρό παρόμοιες ανοησίες. Νομίζουν ότι θα αγιασθούν με αυτόν τον τρόπο, ενώ αυτά είναι πλάνες. Ενας δεσπότης μου είπε: "Εγώ εκεί που θα υπογράψω θα βάλω δίπλα έναν σταυρό. Δεν τον αρνούμαι τον Χριστό, απλώς εξυπηρετούμαι". "Εντάξει, του λεω, εσύ είσαι Δεσπότης και βάζεις στο όνομα σου λόγω ιδιότητος έναν σταυρό. Ο κόσμος τι θα κάνει;" το βρώμικο δεν αγιάζεται. Το καθαρό νερό δέχεται την Χάρη και γίνεται αγιασμός. Η πέτρα με θαύμα γίνεται ψωμί. Η ακαθαρσία δεν δέχεται αγιασμό. Επομένως, ο διάβολος, ο Αντίχριστος, όταν είναι στην ταυτότητα μας ή στο χέρι ή στο μέτωπό μας, με το σύμβολο του, δεν αγιάζεται, αν βάλουμε και έναν σταυρό. Εχουμε την δύναμη του τιμίου Σταυρού, του Αγίου Συμβόλου, την θεία Χάρη του Χριστού, μόνο όταν διατηρούμε την Χάρη του Αγίου Βαπτίσματος, με το οποίο απαρνούμαστε το σατανά, συντασσόμαστε με το Χριστό και δεχόμαστε το άγιο Σφράγισμα, "Σφραγίς δωρεάς Πνεύματος Αγίου". Βλέπεις, προχωράνε με μια λογική… Θα βάλουν δίπλα ένα σταυρό, και εντάξει! Και ενώ βλέπουμε ότι ο Απόστολος Πέτρος εξωτερικά αρνήθηκε τον Χριστό, αλλά και αυτό ήταν άρνηση, αυτοί αρνούνται το Αγιο Σφράγισμα του Χριστού που τους δόθηκε στο Αγιο Βάπτισμα, με το να δέχονται την σφραγίδα του Αντιχρίστου, και να λένε ότι έχουν μέσα τους το Χριστό!

Γέροντα αν κάποιος δεχθεί το σφράγισμα από άγνοια;
Από αδιαφορία θα είναι. Τι άγνοια, όταν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα; Και να μην ξέρει κανείς, πρέπει να ενδιαφερθεί, να μάθει. Αν πούμε ότι δεν ξέραμε, γι αυτό δεχθήκαμε το σφράγισμα, θα μας πη ο Χριστός: "Υποκριταί, το μεν πρόσωπον του ουρανού γινώσκετε διακρίνειν, τα δε σημεία των καιρών ου δύνασθε γνώναι;".
Εστω και αγνοία του να σφραγισθεί κάποιος, χάνει την θεία Χάρη και δέχεται την δαιμονική ενέργεια. Βλέπεις, το παιδάκι στο Αγιο Βάπτισμα, όταν ο ιερεύς το βουτάει στο νερό, λαμβάνει το Αγιο Πνεύμα, χωρίς εκείνο να το ξέρει και μετά κατοικεί μέσα του η θεία Χάρις.Ερμηνείες των προφητειών

Γέροντα, μερικοί λένε: "Ότι είναι γραμμένο από τον Θεό, αυτό θα γίνει. Τι να μας απασχολεί;"
Ναι, το λένε, αλλά δεν είναι έτσι, βρε παιδάκι μου! Και εγώ ακούω μερικούς να λένε: " Οι Εβραίοι δεν είναι τόσο κουτοί να προδοθούν με το 666, αφού το λέει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στην Αποκάλυψη. Αν ήταν θα το έκαναν με πιο έξυπνο τρόπο, πιο κρυφά". Ε, καλά οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι δεν ήξεραν την Παλιά Διαθήκη; Ο ‘Αννας και ο Καϊάφας δεν ήξεραν καλύτερα από όλους ότι έγραφε πως για "τριάκοντα αργύρια" θα προδώσουν τον Χριστό; Γιατί δεν ζητούσαν τριάντα ένα ή είκοσι εννέα αργύρια και ζήτησαν "τριάκοντα"; Αλλά ήταν τυφλωμένοι. ‘Ηξερε ο Θεός ότι μόνον έτσι θα γίνουν. Ο Θεός προγνωρίζει, δεν προορίζει- μόνον οι Τούρκοι πιστεύουν στο γραμμένο, στο κισμέτ. Ο Θεός γνωρίζει ότι αυτό θα γίνη έτσι, και ο άνθρωπος το κάνει από χαζομάρα. Δεν είναι ότι ο Θεός έβγαλε μία διαταγή, αλλά βλέπει την κακία των ανθρώπων που θα φθάσει και ότι η γνώμη τους δεν θα αλλάξει. ‘Οχι ότι τα κανόνισε έτσι ο Θεός.
‘Αλλοι ασχολούνται με προφητείες και κάνουν δικές τους ερμηνείες! Δεν λένε τουλάχιστον "έτσι μου λέει ο λογισμός", αλλά "έτσι είναι", και λένε ένα σωρό δικές τους θεωρίες. Μερικοί πάλι τα ερμηνεύουν όπως θέλουν, για να δικαιολογήσουνε τα πάθη τους. ‘Οπως αυτό που αναφέρει ο ‘Αγιος Κύριλλος, "καλύτερα να μη συμβούν τα σημεία του Αντιχρίστου στην εποχή μας", ο άλλος που θέλει να δικαιολογήση τον εαυτό του, την Δειλία του, λέει: "Ε, βλέπεις; Ο ‘Αγιος Κύριλλος φοβήθηκε μήπως αρνηθή, εγώ είμαι ανώτερος από τον ‘Αγιο Κύριλλο; Επομένως, και αν αρνηθώ τον Χριστό, δεν είναι τίποτε…"! Ενώ ο ‘Αγιος λέει να μη συμβούν, για να μη δουν τα μάτια του τον Αντίχριστο, όχι ότι φοβόταν. Βλέπεις ο διάβολος τί κάνει;
Δυστυχώς, και πάλι ορισμένοι "Γνωστικοί" φασκιώνουν τα πνευματικά τους τέκνα σαν τα μωρά, δήθεν για να μη στενοχωριούνται. "Δεν πειράζει αυτό, δεν είναι τίποτε. Αρκεί εσωτερικά να πιστεύετε"! Ε, λένε: "Μη μιλάτε γι' αυτό το θέμα - για τις ταυτότητες, το σφράγισμα-, για να μη στενοχωριούνται οι άνθρωποι". Ενώ, αν τους πούν " να προσπαθήσουμε να ζούμε πιο πνευματικά, να είμαστε κοντά στον Χριστό, και μη φοβάστε τίποτε, στο κάτω κάτω θα πάμε και μάρτυρες", θα τους προετοιμάσουν κάπως. Αν κανείς γνωρίση την αλήθεια, προβληματίζεται και ταρακουνιέται. Πονάει για την σημερινή κατάσταση, προσεύχεται και προσέχει να μην πέση σε παγίδα. Τώρα όμως τί γίνεται; Εκτός που δίνουν μερικοί δικές τους ερμηνείες, φοβούνται και αυτοί σαν κοσμικοί, ενώ έπρεπε να ανησυχούν πνευματικά και να βοηθούν τους Χριστιανούς, βάζοντάς τους την καλή ανησυχία, και να τους τονώνουν στην πίστη, για να νιώθουν θεϊκή παρηγοριά. Απορώ , δεν τους προβληματίζουν όλα αυτά τα γεγονότα που συμβαίνουν; Γιατί δεν βάζουν έστω ένα ερωτηματικό για τις ερμηνείες του μυαλού τους; Και αν επιβοηθούν τον Αντίχριστο για το σφράγισμα, πως παρασύρουν και άλλες ψυχές στην απώλεια; Η Γραφή, όταν λέει "… αποπλανάν, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς", εννοεί ότι θα πλανηθούν αυτοί που τα ερμηνεύουν με το μυαλό.
Πίσω λοιπόν από το τέλειο σύστημα "κάρτας εξυπηρετήσεως", ασφαλείας κομπιούτερ, κρύβεται η παγκόσμια δικτατορία, η σκλαβιά ου Αντιχρίστου. "… ‘Ινα δώσωσιν αυτοίς χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς ή επί των μετώπων αυτών, και ίνα μή τις δύνηται αγοράσαι ή πωλήσαι, ει μή ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματος αυτού. Ώδε η σοφία εστίν, ο έχων νούν ψηφισάτω τον αριθμόν του θηρίου, αριθμός γαρ ανθρώπου εστί, και ο αριθμός αυτού χξς".

(Από το βιβλίο “Πνευματική Αφύπνιση”, Γέροντος Παίσίου Αγιορείτου, έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος- Σουρώτη Θεσσαλονίκης)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 666 (Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ του Θεολόγου - Κεφάλαιο ιγ' Εδάφια 15 έως 17

15 Και του δόθηκε να δώσει πνεύμα στην εικόνα του θηρίου, ώστε και να λαλήσει η εικόνα του θηρίου και να κάνει ώστε όσοι δεν προσκυνήσουν την εικόνα του θηρίου να σκοτωθούν. 16 Και κάνει σ’ όλους, στους μικρούς και στους μεγάλους, και στους πλούσιους και στους φτωχούς, και στους ελεύθερους και στους δούλους, να δώσουν σ’ αυτούς χάραγμα πάνω στο χέρι τους το δεξί ή πάνω στο μέτωπό τους. 17 Και να μη δύναται κανείς να αγοράσει ή να πουλήσει παρά μόνο όποιος έχει το χάραγμα, δηλαδή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του.


Δύο μέσα θα μεταχειρισθεί ο Αντίχριστος για να πλανήσει τους κατοίκους όλης της γης και να τους κάνει τελείως δικούς του. Το πρώτο είναι η εικόνα του, η οποία θα παρουσιάσει θαυματουργικές ιδιότητες. Θα δώσει πνεύμα στην εικόνα του θηρίου, το δεύτερο αυτό θηρίο, ο ψευδοπροφήτης, όπως ονομάζεται. Η εικόνα θα μιλάει και θα προσκαλεί τους ανθρώπους να την προσκυνήσουν και όποιος δεν την προσκυνάει, θα θανατώνεται από την ίδια την εικόνα. Ετσι θα λυγίσουν όλοι εκείνοι που δεν δέχθηκαν "την αγάπην της αληθείας", για να σωθούν και θα πλανηθούν και θα προσκυνήσουν την εικόνα του Αντιχρίστου.

Το δεύτερο μέσο που θα χρησιμοποιήσει ο Αντίχριστος για να κάνει τους ανθρώπους τελείως δικούς του, είναι το χάραγμα με κωδικό αριθμό το 666. Το χάραγμα είναι ένας νέος κωδικός τρόπος παραστάσεως αριθμών, που είναι άσχετος με τους ήδη υπάρχοντες τρόπους, τον αραβικό 1,2,3, κ.λ.π., τον ελληνικό α,β,γ,ι,κ, κ.λ.π., και τον λατινικό Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV, X κ.λ.π.

Ο τρόπος παραστάσεως των αριθμών με γραμμές, είναι το λεγόμενο Bar – code system. Με το γραμμικό αυτό σύστημα, η διπλή γραμμή παριστάνει τον αριθμό 6. Ετσι βλέπουμε σε όλα τα προϊόντα, τα εμπορεύσιμα, ένα γραμμικό σύστημα, στο οποίο υπάρχουν μονίμως μία διπλή γραμμή στο ένα άκρο, μία στο μέσον και μία στο άλλο άκρο, που εξέχουν συνήθως λίγο προς τα κάτω. Αυτή η διπλή γραμμή είναι το 666.

Είναι ο κωδικός αριθμός με τον οποίο εργάζεται το Bar - code system. Αυτό το σύστημα ήδη χρησιμοποιείται στις πλαστικές καρτες και σε κάθε κάρτα πληρωμής και εισπράξεως. Μετά την εξάπλωση αυτού του είδους των καρτών σε όλο τον κόσμο και της επιβολής και των νέων ταυτοτήτων με τον αριθμό 666, ο Αντίχριστος θα επιβάλλει σε όλους τους ανθρώπους μικρούς και μεγάλους, όλων των κοινωνικών τάξεων, χωρίς καμία εξαίρεση, να δεχθούν το χάραγμα αυτό να το λάβουν στο δεξί τους χέρι, ή στο μέτωπο και να αντικαταστήσει όλες τις πλαστικές κάρτες και όλες τις ταυτότητες.

Ετσι όλοι χωρίς καμία εξαίρεση, πλούσιοι και φτωχοί, αφεντικά και υπάλληλοι, εργάτες και αγρότες, μικροί και μεγάλοι, θα υποχρεωθούν να βάλουν στο δεξί τους χέρι, ή στο μέτωπο το χάραγμα, με τον κωδικό αριμθμό 666. Ολοι θα βάλουν αυτό το χάραγμα, διότι αυτό θα αντικαταστήσει τις ταυτότητες, με το πρόσχημα ότι δεν θα τις χάνουν, και τις κάρτες πληρωμής και εισπράξεως.

Αν λάβουμε υπ'όψη ότι το χρήμα δεν θα κυκλοφορεί πλέον, παρά μόνο διά μέσου του χαράγματος αυτού, καταλαβαίνουμε πόσο απλό θα είναι το γεγονός που μας περιγράφει η Αποκάλυψη, ότι δεν θα μπορεί κανείς να αγοράσει, ή να πουλήσει, χωρίς αυτό το χάραγμα στο δεξί του χέρι, ή στο μέτωπο. Ο Αντίχριστος νομίμως θα αποκλείσει κάθε άνθρωπο που δεν θα δεχθεί να βάλει το χάραγμα στο δεξί του χέρι ή στο μέτωπο, από κάθε συναλλαγή. Κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει, ούτε να πουλήσει χωρίς αυτό το χάραγμα. Και σήμερα κανείς δεν μπορεί να εισπράξει από την τράπεζα ένα οποιοδήποτε ποσό δικαιούται, χωρίς την ταυτότητά του. Επίσης κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει τίποτα χωρίς το χάραγμα στο δεξί του χέρι, ή στο μέτωπο

ΤΟ 666 Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ του Θεολόγου - Κεφάλαιο ιγ' Εδάφιο 18
18 Εδώ είναι η σοφία: όποιος έχει νου ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου, γιατί είναι αριθμός ανθρώπου, και ο αριθμός του είναι εξακόσια εξήντα έξι.


Ο αριθμός "χξστ'" (666), προφητεύθηκε από τον Κύριο στην Αποκάλυψη το 95 μ.Χ. και μάλιστα με το γραμμικό σύστημα (Bar - code system). Η προφητεία αυτή είναι καταπληκτική. Το σύστημα των αριθμών που εφευρέθηκε στις τελευταίες αυτές δεκαετίες (Bar - code system) και ο συγκεκριμένος αριθμός 666, είναι αλήθειες που φανερώνουν πολλά πράγματα. Φανερώνουν ότι ο Θεός υπάρχει και ζει και μάλιστα παρακολουθεί τη γη και τους κατοίκους της με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και προσπαθεί να τον σώσει. Ακόμη φανερώνουν πόσο αληθινός είναι ο Λόγος του Θεού και ότι το βιβλίο της Αποκάλυψης είναι ένα προφητικό βιβλίο και δεν ανήκει στο παρελθόν αλλά στο μέλλον. Ο Θεός είναι ο Μόνος που θα μπορούσε να προβλέψει ένα τέτοιο γεγονός 1900 χρόνια πριν.

Ο αριθμός 666 είναι ο καθιερωμένος κωδικός αριθμός με τον οποίο εργάζονται τα κομπιούτερς σήμερα και έχει καθιερωθεί από το 1984 σε όλα τα έθνη, μηδενός εξαιρουμένου. Σε κάθε εμπορεύσιμο προϊόν βλέπουμε το χάραγμα, το σύστημα αυτό των αριθμών με γραμμές λεπτότερες και παχύτερες. Μια διπλή γραμμή στις δύο άκρες και μία στην μέση, είναι το 666.

Αυτό το χάραγμα με τον κωδικό αριθμό 666 θα αποφασίσει ο αντίχριστος να το βάλει σε όλους τους ανθρώπους και μάλιστα στο δεξί χέρι, ή στο μέτωπο. Ο σκοπός του θα είναι να κάνει όλους τους ανθρώπους να ανήκουν σ' αυτόν και να υποταχθούν κατά πάντα στα θελήματά του. Αυτό θα είναι ο νόμος του κράτους του αντίχριστου και γι' αυτό κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει ούτε να πουλήσει, χωρίς αυτό το χάραγμα με τον κωδικό αριθμό 666, στο δεξί του χέρι ή στο μέτωπο. Αυτό προϋποθέτει την κατάργηση του χρήματος και την αντικατάστασή τους με το χάραγμα.

Σήμερα αυτό το σύστημα προετοιμάζεται με τις πλαστικές κάρτες, οι οποίες έχουν αντικαταστήσει τα χρήματα. Στην Αμερική έχει γίνει κανόνας, να ψωνίζουν οι άνθρωποι από το Σούπερ - μάρκετ και από κάθε μεγάλο κατάστημα με πλαστική κάρτα που έχει επάνω το χάραγμα με κωδικό αριθμό το 666. Κάθε εμπορεύσιμο προϊόν έχει το χάραγμα με τον κωδικό αριθμό 666 και δεν χρειάζεται να έχει επάνω την τιμή. Ο ταμίας περνάει το χάραγμα του προϊόντος από ένα φωτοκύτταρο και αμέσως γράφεται στον πίνακα το είδος και η τιμή του προϊόντος. Στο τέλος, αφού γίνει ο λογαριασμός, ο πελάτης δίνει την πλαστική κάρτα, ο ταμίας την περνάει από το κομπιούτερ και αφαιρεί το ποσόν από τον λογαριασμό τραπέζης του πελάτη και το προσθέτει στο λογαριασμό του καταστήματος.

Ο Αντίχριστος λοιπόν θα καταργήσει όλες τις κάρτες και θα τις αντικαταστήσει με ένα χάραγμα στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο. Αυτό θα είναι νόμιμο και πλήρως αιτιολογημένο, αφού την κάρτα μπορεί να την χάσει ο καθένας, ενώ το χάραγμα θα είναι μία μόνιμη κάρτα επάνω στο χέρι του ανθρώπου ή στο μέτωπο.

Αυτή τη στιγμή ο αντίχριστος δεν βασιλεύει και επομένως οι πλαστικές κάρτες και κάθε κάρτα με το χάραγμα και τον αριθμό 666 είναι μία προετοιμασία και ένα μεταβατικό στάδιο για την επόμενη περίοδο της επικράτησης του αντίχριστου. Το ίδιο ισχύει και για τις ταυτότητες. Κανείς όμως δεν θα μπορέσει να αγοράσει, ούτε να πουλήσει, όσες πλαστικές κάρτες και αν κατέχει και ούτε με την ταυτότητα θα μπορέσει να πείσει τον αντίχριστο ότι είναι δικός του, για να βρει κάποια χάρη.

Ούτε κάρτες, ούτε ταυτότητες, οσοδήποτε κι αν έχουν επάνω το χάραγμα με το 666, θα γίνουν δεκτές από τον αντίχριστο. Το μόνο που θα δεχθεί είναι το χάραγμα με τον αριθμό 666 στο δεξί χέρι, ή στο μέτωπο.