ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΘΕΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.


1501706
«Δώρο» Τσίπρα σε Σαμαρά η πρόταση μομφής;

Μικρά δυνητικά οφέλη για τον ΣΥΡΙΖΑ και σημαντική αβάντα στην κυβέρνηση, τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση, προσφέρει η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από τον Αλ. Τσίπρα.
Γιατί όμως;
...Γνωρίζει κάτι περισσότερο από τους υπολοίπους;

Ο λόγος για τον οποίο η εισβολή της Αστυνομίας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγ. Παρασκευή, δεν ήταν πρώτη είδηση στα κυριότερα.. τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, χθες το βράδυ, αφορά τον κ. Α. Τσίπρα και την πρόταση δυσπιστίαςπου κατέθεσε στην κυβέρνηση του κ. Α. Σαμαρά.

Καταθέτοντας την πρόταση αυτή ο κ. Τσίπρας πρόσφερε, τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση, ένα ανέλπιστο δώρο προς τον κ. Σαμαρά, καθώς μετατόπισε την πολιτική ατζέντα, αλλά και τα φώτα της δημοσιότητας μακριά τόσο από μια βίαιη αστυνομική εισβολή, όσο και από ζητήματα αιχμής, όπως ο νέος φόρος επί των ακινήτων και οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Το δώρο του κ. Τσίπρα προς τον κ. Σαμαρά, όμως, δεν περιορίστηκε εκεί.

Ως διά μαγείας, κατόρθωσε να θέσει σε αυτόματη λειτουργία τη διαδικασία συσπείρωσης τόσο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας όσο και εκείνης του ΠΑΣΟΚ, εν όψει της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή, οι οποίες έως τώρα ήσαν «στα κάγκελα» εξαιτίας του προωθούμενου νόμου για τον νέο φόρο στα ακίνητα.

Από εκεί που η κυβερνητική πλειοψηφία ωρυόταν κατά της ίδιας της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας, πιθανότατα, κατόρθωσε να την κάνει να υπεραμύνεται του κυβερνητικού έργου, τουλάχιστον επί τριήμερο, στη Βουλή.

Όπως είπε και ο κ. Β. Πολύδωρας, «προφανώς και θα στηρίξουμε την κυβέρνηση. Εγώ ζητάω να διορθωθεί η κυβέρνηση και όχι να τη ρίξω...».

Αντίστοιχα, η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εάν απορριφθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία, όπως βασίμως μπορεί να εικάσει κανείς, προσφέρει ένα ανέφελο εξάμηνο στον κ. Σαμαρά, τουλάχιστον ως προς το ζήτημα αυτό, καθώς για το συγκεριμένο διάστημα δεν μπορεί να υποβληθεί άλλη αντίστοιχη πρόταση, βάσει του Συντάγματος.

Ακόμη, η κοινοβουλευτική διαδικασία που άνοιξε χθες ο κ. Τσίπρας ενδέχεται να αποδειχθεί χρήσιμη για την κυβερνητική πλειοψηφία για ακόμη έναν λόγο, καθώς μπορεί να επανοριοθετήσει τη στάση κομμάτων της ήσσονος αντιπολιτεύσεως, όπως η ΔΗΜΑΡ, που ενδεχομένως δεν θα θελήσουν να ταυτιστούν πολιτικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγοντας λευκό κατά τη σχετική ψηφοφορία ή να μην συμμετάσχουν.

Όπως και να έχει το πράγμα, τα δυνητικά οφέλη για τον κ. Τσίπρα και την παράταξή του, σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί η τελευταία του κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, εμφανίζονται περιορισμένα.

Αν και τίποτε, ως είθισται στην πολιτική, δεν μπορεί να προδικαστεί, ο κ. Τσίπρας κατόρθωσε με την πρωτοβουλία του αυτή να οδηγήσει σε συσπείρωση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και πρόσκαιρα, ο οποίος εμφανίζεται να σπαράσσεται εσχάτως αναφορικά με ζητήματα που αφορούν την οικονομική και νομισματική πορεία της χώρας.

Ως χρόνος, δε, κατάθεσης μιας πρότασης αυτού του είδους, ο τρέχων εμφανίζεται δόκιμος.

Τον Ιανουάριο η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. και έως τις ευρωεκλογές, μετά από περίπου ένα εξάμηνο, που θα έχουν ούτως ή άλλως πολιτική χροιά ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, δεν υπήρχε άλλος πρόσφορος χρόνος…

Τώρα, εάν η ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον ΕΝΦΑ, ή για τον προϋπολογισμό, ή για τη λήψη κάποιου άλλου δημοσιονομικού ή μη μέτρου εμφανιστεί ζόρικη για την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας, ατυχώς ή ευτυχώς, δεν θα έχει τη δυνατότητα υποβολής άλλης πρότασης δυσπιστίας…

Βέβαια, επειδή στην πολιτική είναι συχνά απρόβλεπτες ορισμένες εξελίξεις, ενδέχεται η πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση Σαμαρά να είναι επιτυχής και να οδηγήσει όντως στην κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Τότε, όμως, το πρόβλημα της χώρας δεν θα αφορά στην απερχόμενη κυβέρνηση, αλλά σε εκείνην που θα αναδείξουν οι κάλπες. Κάτι για το οποίο ίσως να μην είναι εντελώς έτοιμος ο κ. Τσίπρας.

Τουλάχιστον, έως ότου το κόμμα του αποσαφηνίσει την οικονομική και νομισματική του πολιτική…

Του κ.Ν.Γ.Δρόσου

http://greece-salonika.blogspot.com/2013/11/blog-post_1673.html#ixzz2k5KQi2A0

Το συγκλονιστικό βίντεο που «ανέβασε» ο πατέρας του Γιώργου Φουντούλη

ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ - "Σωσίβιο" στην κυβέρνηση ρίχνει με την πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ

Η ενέργεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εισβολή που έγινε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ από ένοπλες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στην παρούσα φάση δεν πρόκειται να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στην κυβέρνηση. Το αντίθετο μάλιστα. Θα συσπειρώσει τους κυβερνητικούς βουλευτές που δεν θέλουν εκλογές γιατί θα χάσουν τα προνόμια τους.
Εκτός της συσπείρωσης και δεδομένης της ψήφου εμπιστοσύνης που θα λάβει η κυβέρνηση, αφού Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ διαθέτουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ έχουν ταχθεί κατά της πρότασης δυσπιστίας, όπως και αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές, και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει στήριξη μόνο από τους ΑΝ.ΕΛ. και τη Χρυσή Αυγή, θα ωφεληθεί και επικοινωνιακά.
Εκεί δηλαδή που η κυβέρνηση βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο», τόσο από την πραξικοπηματική και βίαιη ενέργεια της στην ΕΡΤ, αλλά κυρίως εξαιτίας της πολιτικής που ασκεί, θα πάρει μία ανάσα, θα αποκτήσει, έστω και παροδικά ένα επικοινωνιακό όπλο. Αυτό της ψήφου εμπιστοσύνης.
Και μάλιστα σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, αυτή που βρίσκεται στην Αθήνα η τρόικα και αποφασίζονται, όσο και να το αρνείται τάχα η κυβέρνηση νέα επώδυνα μέτρα για τους πολίτες, όπως απολύσεις, κλείσιμο αμυντικών βιομηχανιών, απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μείωση συντάξεων και εφάπαξ κ.α.
Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με αφορμή την ΕΡΤ που στην κοινή γνώμη δεν περνάει για διάφορους λόγους.
Ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ να ήθελε να συσπειρώσει τους δικούς τους  βουλευτές που «τραβούν» τη δική τους γραμμή για διάφορα θέματα και να αναδειχθεί πολιτικά. Είναι όμως αβέβαιο αν και αυτό θα το πετύχει, «χάνοντας» ένα ισχυρό όπλο που αν το χρησιμοποιούσε λίγο αργότερα πιθανόν να είχε πολύ σημαντικότερα οφέλη.
Η κυβέρνηση καταρρέει και όσο περνάει ο χρόνος τα σημάδια συντριβής θα αυξάνονται, δεδομένων των νέων μέτρων που αξιώνει η τρόικα και του αδιεξόδου της οικονομικής πολιτικής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν πέταξε ένα σωσίβιο στην κυβέρνηση, ανεξάρτητα για το πόσο θα την κρατήσει στη επιφάνεια, και έδωσε λαβή να λέγεται πώς δεν θέλει ούτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παρούσα φάση εκλογές.
Αποκλείεται να μην γνωρίζει ο κ. Τσίπρας πώς από το 1975 έως και σήμερα ουδέποτε κυβέρνηση έχασε από πρόταση μομφής, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτή λειτούργησε υπερ της επανασυσπείρωσης της. Ακόμη και για περιπτώσεις όπως η ασθμαίνουσα κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΜΙΝΗ! Εισαγγελέας στο τμήμα αλλοδαπών του δήμου, έρευνα για “πλυντήριο” παράνομων βεβαιώσεων.


45194-kaminispapandreou
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!

Νέος “πονοκέφαλος” για τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, μετά το θέμα των “ύποπτων” δηλώσεων γεννήσεων στο Ληξιαρχείο του Δήμου Αθηναίων.

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης απέστειλε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μιχελάκης, ανώνυμη επιστολή-καταγγελία, η οποία περιήλθε στο Γραφείο του, με αποστολέα «Εργαζόμενοι στο Τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων».

Η εν λόγω καταγγελία αφορά, όπως ισχυρίζονται, παραβατικότητα των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στη διαδικασία νομιμοποίησης Αλλοδαπών.

Μεταξύ των άλλων καταγγέλλουν ότι, «το Κέντρο Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων (Ψαρών και Μαιζώνος 45), έχει μετατραπεί σε “βιομηχανία”, σε “πλυντήριο” παράνομων χιλιάδων εκδόσεων βεβαιώσεων κατάθεσης ελλιπών δικαιολογητικών (μπλε βεβαιώσεων) χωρίς οι φάκελοι των αλλοδαπών να είναι πλήρεις, δηλ. όποιος δεν έχει τις προϋποθέσεις ανανέωσης δεν μπορεί να λάβει μπλε βεβαίωση αλλά μόνο αριθμό πρωτοκόλλου.

Με το ανάλογο τίμημα, όμως, ο αλλοδαπός λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση και κυκλοφορεί νόμιμα εντός και εκτός της Ελλάδος για 2-3 χρόνια…» αναφέροντας σωρεία μη σύννομων ενεργειών από μέρους της εν λόγω Διεύθυνσης.

Κατόπιν των ανωτέρω η καταγγελία απεστάλη από τον Υπουργό στα προαναφερόμενα  αρμόδια όργανα για την διερεύνηση της  ορθότητας της καταγγελίας.

http://www.epoli.gr/ston-eisaggelea-kentro-allodapwn-dimoy-athinaiwn-a-64511.html

ΤΟ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ... ΒΑΣΙΚΟΣ ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π. ΑΣΠΙΩΤΗΣ...!


Σε έναν βασικό ύποπτο καταλήγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά από την ανάλυση του φρικιαστικού βίντεο του μακελειού, σύμφωνα με πληροφορίες των (καλά πληροφορημένων εκ των έσω) καθεστωτικών ΜΜΕ. Ιδού το χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ του καναλιού Star:

«Το βίντεο ντοκουμέντο που έδωσε στην δημοσιότητα η αστυνομία, περιέχει ίσως το σημαντικότερο στοιχείο των ερευνών ικανό να  οδηγήσει τις διωκτικές αρχές στην ταυτότητα του ψυχρού εκτελεστή. Το περπάτημα πρόδωσε τον δολοφόνο;

Ταυτότητα που όπως επισημαίνουν οι αστυνομικοί, αποκαλύπτεται  με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, από το περπάτημα του αδίστακτου εκτελεστή που δείχνει εμφανώς να έχει δυσκολία στην κίνηση. Αυτή η λεπτομέρεια προκαλεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση των ερευνών, καθώς περιορίζει εντυπωσιακά τον κύκλο των υπόπτων και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που οι αστυνομικοί επικεντρώνουν τώρα την προσοχή τους  ως αναφορά την ταυτότητα του εκτελεστή, σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.

Ένας από τους  βασικούς  υπόπτους, σύμφωνα με την αστυνομία, φέρεται να είναι  ένας 35χρονος αντιεξουσιαστής,  που κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για ληστείες αλλά και για επιθέσεις κατά αστυνομικών των ΜΑΤ στην περιοχή των Εξαρχείων. Τότε μάλιστα είχε προφυλακιστεί για μερικούς μήνες. Τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο, μπήκε για τα καλά στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών μετά τον τυχαίο εντοπισμό ενός μικρού οπλοστασίου που είχε ξεχάσει, στο πορτ μπαγκάζ ενός νοικιασμένου αυτοκινήτου. Ήταν δύο τσάντες με σφαίρες, πολεμικά όπλα και χειροβομβίδες.

Λίγες ώρες αργότερα η αντιτρομοκρατική έκανε έφοδο στο διαμέρισμά του στα Εξάρχεια αλλά ο 35χρονος είχε προλάβει να εξαφανιστεί.  Όπως λένε οι αστυνομικοί κατά το παρελθόν είχε χτυπήσει σε τροχαίο ατύχημα και έκτοτε αντιμετωπίζει κινητικό πρόβλημα».

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα; Για τον προστατευόμενο όλου του ΣΥΡΙΖΑ (κάποιων της ΔΗΜΑΡ, του «Ιού» Τρίμμη και λοιπών τρομολαγνικών δυνάμεων ) Παναγιώτη Ασπιώτη! Ιδού το… κύμα συμπαράστασης υπέρ του, σε παλαιότερη υπόθεση τρομοκρατίας:

«Την 1η Ιουνίου εκδικάζεται στο Συμβούλιο Εφετών η υπόθεση των τριών (Π. Ασπιώτη, Γ. Καλαϊτζίδη, Π Καρασαρίνη). Στο πλαίσιο αυτής εκδίκασης, εντείνεται και η συμπαράσταση από εκατοντάδες ενεργούς πολίτες, νέους, εργαζόμενους, διανοούμενους, εργαζόμενους και στελέχη της αριστεράς και των κινημάτων, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τον διεθνή χώρο…

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης κάποιες από τις εκατοντάδες υπογραφές από την πανελλαδική καμπάνια αλληλεγγύης στους τρεις προφυλακισμένους αντιεξουσιαστές:

Των πανεπιστημιακών Γιάννη Πανούση, Γιάννη Μηλιού, Άλκη Ρήγου, Γιώργου Σταθάκη, Σταύρου Σταυρίδη, Τάκη Πολίτη, Σταύρου Τομπάζου, Νίκου Μπελαβίλα κ.ά.
Των δημοσιογράφων Γιάννη Παντελάκη, Βίκυς Τσιώρου, Ελιζαμπέτας Καζαλότι, Γιώργου Σταματόπολου, Αρτέμη Ψαρομηλίγκου, Μαρίας Δέδε, Γκουίντο Τσιόφφι, Νάντιας Γιαννίρη, Ελένης Δελβινιώτη, Κατερίνας Κατή, Κώστα Καρτάλη, Αρίστου Γιαννόπουλου, Πάνου Κοσμά κ.ά.
Των ανθρώπων του πολιτισμού και της διανόησης Περικλή Κοροβέση, Γιάννη Καλαΐτζή, Λεωνίδα Χρηστάκη, Βίκτωρα Αναγνωστόπουλου, Άκη Γαβριηλίδη, Στρατή Μπουρνάζου, Θόδωρου Παρασκευόπουλου, Στράτου Ιωαννίδη, Ρήγα Αξελού κ.ά.
Των νομικών Γιάννη Ραχιώτη, Άχιμ Ρολχόιζερ, Τάνιας Σαρώφ, Άννας Μιχαηλίδου, Ειρήνης Πανατοπούλου, Ζωής Γιαλή, Βασίλη Παπαστεργίου, Σταυρούλας Γιαννακοπούλου, Άγγελου Φελεσάκη κ.ά.
Των συνδικαλιστών –ριών, Μάκη Μπαλαούρα (Γ.Σ. ΟΤΟΕ), Αλέκου Καλύβη (αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ), Βασίλη Χατζηλάμπρου (Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ), Δέσποινας Σπανού (Ε.Γ. ΑΔΕΔΥ), Δημήτρη Στρατούλη(αντιπρόεδρος ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ), Γρηγόρη Φελώνη (πρόεδρος ΕΚΑ), Δημήτρη Τρίμη (Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ) κ.ά.

Των στελεχών της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γιάννη Μπανιά, Νίκου Γιαννόπουλου, Νίκου Βούτση, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, Αλέκου Φλαμπουράρη, Γιάννη Σηφακάκη, Στέλλας Αλφιέρη, Αλέξη Τσίπρα, Τάσου Κορωνάκη, Γεωργίας Ντούσια, Μάγδας Σπηλιοπούλου, Ελένης Σταματάκη, Ρούντι Ρινάλντι, Νίκου Γκλαρνέτατζη, Ασημίνας Δαβάκη – Κλαυδιανού κ.ά.».

ethnikismos.net

ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΠΑΣΟΚΑ Η ΤΖΑΚΡΗ... "ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ"!!!

Ανέβηκαν οι τόνοι στον αέρα της πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1 μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και της Θ. Τζάκρη, μιλώντας στο πολιτικό πάνελ για την έφοδο των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τα ξημερώματα, με εντολή εισαγγελέα.

Οι δηλώσεις της κ. Τζάκρη προκάλεσαν την αντίδραση της κ. Βούλτεψη, η οποία δήλωσε: «Όταν λέτε ότι δεν υπάρχει δημοκρατία, καλά κάνουν οι τρομοκράτες, καλά κάνει η Χρυσή Αυγή, αυτό λέτε».

Από την πλευρά της, η κ. Τζάκρη απάντησε: «Καλά κάνουν οι πολίτες που πάνε στη Χρυσή Αυγή, κατ' αυτό τον τρόπο, γιατί εμείς οι ίδιοι καταργούμε τους θεσμούς».

ΠΗΓΗ

ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΣΤΟΝ... ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Πάγωσαν τους Έλληνες και τώρα θέλουν να φορολογήσουν τζάκια & ξυλόσομπες

Να επιβάλει περιοριστικούς όρους στη χρήση των τζακιών και των ξυλόσομπων λόγω της αιθαλομίχλης που άρχισε να παρατηρείται εξαιτίας της αυξημένης λειτουργίας τους και λόγω της αδυναμίας των νοικοκυριών να προμηθευτούν πετρέλαιο για να ζεσταθούν, σκέφτεται η κυβέρνηση. Κι όταν εκφράζονται τέτοιες προθέσεις το μυαλό όλων πηγαίνει στην επιβολή κάποιου φόρου, όπως εξοντωτικό φόρο στα καυσόξυλα. Για το καλό της υγείας μας ασφαλώς...
Μόνο και μόνο η σκέψη να μπει ένα απαγορευτικό στη χρήση τζακιών και ξυλόσομπων δείχνει πώς η κυβέρνηση έχει αιθαλομίχλη στον εγκέφαλο της. Τι περιμένεις όμως από κάποιους που επιβάλλουν φόρους στις στάνες, τα μαντριά και τις οικοδομές και μιλούν για δίκαιο καταμερισμό των φόρων;
Οι άνθρωποι έχουν βαλθεί να μας ξεκάνουν Αφού δεν τα κατάφεραν στερώντας από τον ελληνικό λαό το πετρέλαιο θέρμανσης, αφού πήγαν την τιμή του στα ύψη, τώρα θέλουν να σβήσουν τα τζάκια και τις σόμπες γιατί προκαλούν αιθαλομίχλη.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» η κυβέρνηση στοχεύει στον περιορισμό της αιθαλομίχλης με απαγόρευση της καύσης σε τζάκια και σόμπες σε συγκεκριμένες ημέρες κατά τις οποίες παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά των σωματιδίων αιθαλομίχλης.
Σκέπτεται μάλιστα να προωθήσει το μέτρο αυτό με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες και θα βάζει φρένο στη χρήση των μοναδικών πλέον μέσων ζεστασιάς των Ελλήνων, αφού πετρέλαιο θέρμανσης δεν μπορούν να βάλουν, αλλά ούτε και να πληρώνουν τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ από κλιματιστικά και αερόθερμα μπορούν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα θα υπάρχει προειδοποίηση πριν, όταν οι συγκεντρώσεις σωματιδίων θα κυμαίνονται από 100-150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ μετά θα έρχονται «κυρώσεις», όταν η συγκέντρωση των σωματιδίων ξεπερνούν τα 150 μικρογραμμάρια.
Μέχρι στιγμής στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλήξει ποιες θα είναι οι κυρώσεις, αλλά σίγουρα κάποιος εκ των φωστήρων του υπουργείου Οικονομικών, όπως λ.χ. ο κ. Καραβίτης μπορεί να σκεφθεί ένα φόρο για όσους δηλώνουν ότι έχουν τζάκι.
Οι αχρείοι στην κυβέρνηση, γιατί περί αχρείων και κάφρων πρόκειται, δεν έχουν το Θεό τους. Κάνουν τα πάντα να πεθάνουν τους Έλληνες και να μειώσουν τον πληθυσμό της χώρας. Σε αυτό αποσκοπούν, αφού όπως φάνηκε και από τα περσινά οικονομικά στοιχεία, η αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης είχε το αντίθετο από το προσδοκόμενο αποτέλεσμα. Φέτος πιστεύουν πώς με ένα ψευτοεπίδομα θα σπεύσει ο κόσμος να βάλει πετρέλαιο.
Δεδομένης δε της χρήσης τζακιών και ξυλόσομπων σε μεγάλες επαρχιακές ορεινές πόλεις (όχι μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), όπου και εκεί παρατηρείται αιθαλομίχλη αλλά το κρύο τσακίζει κόκαλα, η κυβέρνηση με τη επιβολή κυρώσεων θα εξοντώσει τους ηλικιωμένους.
Φαίνεται πώς η ώρα που οι πολίτες θα πάρουν στο κυνήγι όχι μόνο την τρόικα και όχι μόνο με κέρματα, αλλά με τις πέτρες πλησιάζει…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Στάση πληρωμών από εκατοντάδες χιλιάδες. Τι δεν καταλαβαίνουν;

Πανηγυρίζουν για το γεγονός  ότι το δημόσιο έπιασε,  λέει,  τους στόχους του και συγκέντρωσε περισσότερους φόρους σε σχέση με πέρυσι. Την ίδια στιγμή ανακοινώνουν ότι 343.000 φορολογούμενοι κήρυξαν στάση πληρωμών τον Σεπτέμβριο. Δεν πλήρωσαν την εφορία. Ξέρετε πόσο έχουν φτάσει σήμερα τα ληξιπρόθεσμα ιδιωτών και εταιρειών; Εξήντα δύο δισ. ευρώ. Αν όλα αυτά είναι για πανηγυρισμούς, τότε σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Αλήθεια, τι σημαίνει ότι έπιασαν τους στόχους τους; Ποιοί είναι οι στόχοι κάθε φορά; Ήταν οι ίδιοι που ήταν τον προηγούμενο και τον πιο προηγούμενο μήνα ή αλλάζουν κατά το πως διαμορφώνονται οι συνθήκες; Ας πούμε, όμως, ότι όλα γίνονται με έναν τρόπο που να μην τραυματίζεται η κοινή λογική και κύρια και πάνω απ΄ όλα η εμπιστοσύνη μας στους αριθμούς. Τότε, πως μπορούμε να ερμηνεύσουμε από την μία το ρεκόρ στην είσπραξη και από την άλλη το ρεκόρ στα κανόνια;

Τις προάλλες ακούγαμε σύμβουλο του υπουργού να λέει ότι είναι απόλυτα λογικό να χρεώνεις τους πολίτες με φόρους για τα ακίνητα ύψους 3,6 δισ. ευρώ και να περιμένεις ότι θα εισπράξεις 2,850 δισ. ευρώ. Αυτό, λοιπόν, που οι κύριοι αυτοί βρίσκουν λογικό είναι το συστατικό εκείνο που δηλητηριάζει καθημερινά την ζωή μας. Αυτό το 20% που ο τεχνοκράτης περιμένει ότι δεν θα εισπραχτεί είναι που δημιουργεί νέες στρατιές ανέργων. Νέα κύματα πεινασμένων. Αλλά ποιός ενδιαφέρεται;

Το κράτος με την υπερφορολόγηση  των πολιτών και των επιχειρήσεων στερεί από την αγορά και τις τελευταίες σταγόνες ρευστότητας. Ξέρουν ότι αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη και καταστροφική. Αλλά επιμένουν να την ακολουθούν, ελπίζοντας ότι στο μεταξύ ο Θεός θα βρέξει μερικά δισεκατομμύρια από τον ουρανό. Κάποιος πρέπει να τους ειδοποιήσει ότι δεν γίνονται θαύματα στις μέρες μας.

Μία επίσης σημαντική λεπτομέρεια: Το ελληνικό κράτος οφείλει χρήματα στους πολίτες του. Χρήματα περισσότερα από αυτά που θα διαμόρφωναν το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα. Αλλά κι αυτή είναι μία λεπτομέρεια για τους μανδαρίνους...

Ξέρετε τι θα σας πουν αν τους πείτε όλα αυτά που έχουμε ήδη πει; Ότι εκείνοι αγωνίζονται για την σωτηρία της πατρίδας. Να μας συγχωρέσουν, αλλά εμείς έχουμε μία διαφορετική εικόνα! Εκείνοι αγωνίζονται για να διορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους τους σε διάφορες κομβικές θέσεις. Αγωνίζονται, αλλά όχι για μας. Για πάρτη τους το κάνουν και μάλιστα με τρόπο ιδιαίτερα άτσαλο. Ας αφήσουν, λοιπόν, τα εθνικοπατριωτικά και ας μιλήσουν επί των αποτελεσμάτων της πολιτικής τους.

Ο κ. Σαμαράς έχει αποδείξει ότι δεν τρομάζει από τις προκλήσεις. Ήταν γενναίο εκ μέρους του το γεγονός ότι δεν έκανε επίδειξη ισχύος με την φορολόγηση των ακινήτων, ζητώντας από τους βουλευτές του να ψηφίσουν ένα έκτρωμα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά διάλεξε την διέξοδο της ανταποδοτικότητας. Οι φόροι, πάντως, εξακολουθούν να αποτελούν  την Αχίλλειο  πτέρνα της κυβέρνησής του.  Αν δεν αντιμετωπίσει σύντομα και αποτελεσματικά αυτό το κεφάλαιο, δεν υπάρχει ελπίδα.  Κι επειδή ξέρει γράμματα, ας προσπαθήσει να λύσει τον γρίφο που θέσαμε στην αρχή του κειμένου. Πως γίνεται το Υπουργείο Οικονομίας να πετυχαίνει τους στόχους του και οι πολίτες να...  πηδάνε από τα παράθυρα. Τριακόσιες σαράντα τρεις χιλιάδες φορολογούμενοι, κύριε Σαμαρά, σημαίνει τριακόσιες σαράντα τρεις χιλιάδες οικογένειες... 


Πηγή

Η παγκόσμια ελίτ των Ιλλουμινάτι (βιντεο)

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 5% - Ξαναβάζουν χέρι στις συντάξεις

Νέα μείωση στις συντάξεις πρέπει να περιμένουν οι συνταξιούχοι από το αποψινό ραντεβού του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους εκπροσώπους της τρόικας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.
 
Οι δανειστές αξιώνουν την εξοικονόμηση 2,1 δισ. ευρώ και τα μέτρα που προτείνονται από την κυβέρνηση δεν αναμένεται να γίνουν αποδεκτά από τους τροϊκανούς. Για τον λόγο αυτό, το κυβερνητικό επιτελείο μοιάζει να είναι πρόθυμο να συμβιβαστεί με μεσοσταθμική μείωση στις συντάξεις ύψους 5%.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!!! ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ!!!δειτε φωτο

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

ΠΗΓΗ