Η Αποκάλυψη είναι προ των πυλών.

       Κάποιος δεν πρέπει να είναι μέντιουμ για να ξέρει ότι οι πιο σκοτεινές μέρες του κόσμου είναι προ των πυλών. Υπάρχουν εκδηλώσεις, οι οποίες αποτελούν την τέλεια καταιγίδα. Είμαστε αντιμέτωποι με την πιθανή προοπτική ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος να ξεκινήσει στη Μέση Ανατολή. Η Αμερική στέκεται πάνω χείλος της ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης.  https://secure.avangate.com/affiliate.php?ACCOUNT=USDECEPT&AFFILIATE=39149&PATH=http%3A%2F%2Fwww.usdeception.com%2Fvsl%2Findex.php&AFFSRC=biobf21           Οι μηχανισμοί για μια "βίαιη επίθεση ψευδή σημαία" έχουν τεθεί σε κίνηση και θα μπορούσε να συμβεί μέσα στις επόμενες 45 ημέρες. Η ολική καταστροφή του Συντάγματος είναι στο χέρι και οι νομικοί μηχανισμοί και οι κανόνες για τη ζωή σε μια μετα-αποκαλυπτική Αμερική είναι σαφώς σε θέση. Στην επιφάνεια, φαίνεται ότι η μοίρα της Αμερικής είναι σφραγισμένη. putin-vs-obama[1]
        Οι κεντρικοί τραπεζίτες πρόκειται να κάνουν πόλεμο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τους. Η CIA υποστηρίζει τους αντάρτες της Συρίας που οργάνωσαν μια" ψεύτικη σημαία" ¨στην επίθεση με χημικά όπλα τον περασμένο χειμώνα στο Χαλέπι. Απλώς οργάνωσαν μια ακόμα επίθεση με χημικά όπλα στη Δαμασκό τον Αύγουστο. Κάθε επίθεση σχεδιάστηκε για να κατηγορήσει ψευδώς τον Σύριο ηγέτη, Άσαντ, για τις επιθέσεις και χρησίμευσε ως πρόσχημα για να φέρει τις ΗΠΑ σε πόλεμο και τελικά να ανατρέψει τον Άσαντ. Αυτό έπρεπε να είχε ακολουθηθεί με την κατοχή της Συρίας ,για να χρησιμεύσει ως εφαλτήριο από το οποίο θα εισβάλει στο Ιράν.
         Η ενοποίηση της Μέσης Ανατολής σε ζώνη ελεύθερου εμπορίου είναι ο τελικός στόχος των κεντρικών τραπεζιτών. Η Συρία και το Ιράν είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός του ελέγχου από τη Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και, όπως συνέβη στο Ιράκ και τη Λιβύη, αυτό είναι απαράδεκτο για τους κεντρικούς τραπεζίτες. Όταν οι ηγέτες δεν συνθηκολογήσουν με τις κεντρικές τραπεζικές πεθαίνουν. Ο Άσαντ της Συρίας είναι ο επόμενος.

       Ο Πούτιν ανέτρεψε προσωρινά την προγραμματισμένη επίθεση του Ομπάμα τη Συρία.
       Η Ρωσία και τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης ανέτρεψαν επιτυχώς τις δικαιολογίες του Ομπάμα, για να επιτεθεί στη Συρία, τουλάχιστον προσωρινά. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση Ομπάμα έχει γυρίσει την πλάτη και ταπεινώθηκε δημοσίως. Ο Ομπάμα και οι κεντρικοί τραπεζίτες κυρίως είναι μαριονέτες που χρειάζονται απεγνωσμένα ένα παιχνίδι για να αλλάξει η εκδήλωση, προκειμένου να πάρουν τις ΗΠΑ στρατιωτικά στη Συρία για λογαριασμό των κεντρικών τραπεζιτών. Οι δύο προηγούμενες  χορηγίες της CIA με" ψευδή σημαία" σε επιθέσεις  χημικών όπλων , στη Συρία, δεν κάνει το κόλπο. Ως εκ τούτου, κάτι ισχυρότερο είναι απαραίτητο.                Κάτι που χρειάζεται στο αμερικανικό εγχώριο μέτωπο που θα σχεδιαστεί για να ωθήσει τη βούληση του λαού σε αποδοχή του ολοκληρωτικού πόλεμου με τη Συρία και το Ιράν και τελικά με το προτεκτοράτο των εθνών τους, την Κίνα και τη Ρωσία. Η κυβέρνηση Ομπάμα είναι λίγο πολύ ένα πιόνι τέχνασμα-και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ψευδής επιλογή σημαία είναι πιθανόν η μόνη επιλογή. Έχω σοβαρές υποψίες ότι μια "ψεύτικη σημαία επίθεση", ή μια σειρά από "ψευδείς σημαίες επιθέσεις"θα γίνουν εδώ σε αμερικανικό έδαφος, είναι πιθανό, και δεν έχουμε πολύ χρόνο να περιμένουμε. Αφού διαβάσετε τις ακόλουθες πληροφορίες από την FEMA και τις DHS ασκήσεις, https://secure.avangate.com/affiliate.php?ACCOUNT=USDECEPT&AFFILIATE=39149&PATH=http%3A%2F%2Fwww.usdeception.com%2Fvsl%2Findex.php&AFFSRC=biow21           θα είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι κάτι πολύ μεγάλο, δεν είναι προ των πυλών.http://beforeitsnews.com/self-sufficiency/2014/02/the-apocalypse-is-upon-us-2471168.html    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SECURE AVANGATE ΚΑΙ ΤΟ BEFORE IT'S NEWS:Corfiatiko.blogspot.com.

Μόσχα: «Θα φτάσουμε μέχρι και σε πόλεμο για την Κριμαία»

«Εάν η Ουκρανία διασπαστεί αυτό θα σημαίνει πόλεμο», δήλωσε Ρώσος κυβερνητικός αξιωματούχος στους Financial Times.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των FT η Ρωσία είναι προετοιμασμένη να πολεμήσει για την Κριμαία για να προστατέψει αφενός τις βάσεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και αφετέρου μεγαλύτερη εθνική ρωσική κοινότητα στην Ουκρανία.
Μιλώντας στους FT o Ρώσος αξιωματούχος είπε: «Θα χάσουν την Κριμαία πρώτα γιατί θα πάμε εκεί και θα την προστατέψουμε όπως κάναμε και με την Γεωργία».
Δύο ημέρες νωρίτερα ο Volodymyr Konstantinov πρόεδρος του κοινοβουλίου της Κριμαίας είχε δηλώσει πως η περιοχή θα ανεξαρτητοποιηθεί από την υπόλοιπη Ουκρανία εάν η χώρα οδηγηθεί στη διάσπαση. «Είναι δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο. Και όλα δείχνουν ότι κινούμαστε προς τα εκεί»», είχε δηλώσει την Πέμπτη  στο ρωσικό Interfax, λέγοντας επίσης ότι ο πληθυσμός της Κριμαίας θα στρεφόταν προς την Ρωσία για βοήθεια, σε περίπτωση που τα πράγματα πήγαιναν στραβά. Μάλιστα ο Konstantinov είχε συζητήσει το θέμα και με τον πρόεδρο της Κάτω ρωσικής Δούμα Sergey Naryshkin.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ... ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΕΣ...!



Σας παραθέτουμε ένα αδιάψευστο ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ακραιφνείς συριζαίοι, σχολιαστές στον κομματικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο», λένε ειλικρινώς την γνώμη τους για τα τεκταινόμενα γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει εις εκ των σχολιαστών αυτό δεν απορρέει αυτό κρίση ειλικρίνειας ή σεβασμό προς την δημοκρατία, αφού «του γυρνάμε τα άντερα και δεν νοιάζεται να υπερασπιστεί ακόμα και το πιο αυτονόητο από τα δικαιώματα μας», αλλά επειδή έχουν αρχίσει και αντιλαμβάνονται την πολιτική σκοπιμότητα που κρύβεται από πίσω.

Οι σχολιαστές στην εκπομπή εκφράζουν τις αντιρρήσεις και την πλήρη άρνηση τους για τον τρόπο που διώκεται η Χρυσή Αυγή, αφού με «γελοίες κατηγορίες» (δικά τους λόγια.) έχει επιτευχθεί μία απόλυτη πλειοψηφία του μνημονίου εντός της Βουλής.

Εμείς από την πλευρά μας να συγχαρούμε τους «φωστήρες» του ΣΥΡΙΖΑ που επιτέλους αντιλήφθηκαν αυτό που φωνάζει η Χρυσή Αυγή από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα, επειδή πετύχαμε κάποιους που αντιλαμβάνονται μερικά βασικά πράγματα, θα τους ζητήσουμε να ερμηνεύσουν την στάση του κόμματος τους απέναντι στην όλη υπόθεση, που μπορεί να συνοψιστεί στην φράση «μ


Γιατί, αλήθεια, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα σας σιωπά απέναντι σε αυτή την μεθόδευση της Χούντας Βενιζέλου - Σαμαρά, προκειμένου να περνάνε μνημονιακά μέτρα; Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για την μέλλουσα συγκυβέρνηση και έτσι σιωπά ώστε να περνάνε τα μέτρα; Τι σχέση έχουν με όλα αυτά τα μερίδια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε εταιρίες τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετούνται από το μνημόνιο, όπως η Black Rock και η JP Morgan; Κουίζ για δυνατούς λύτες!

Ένα δεύτερο κουίζ είναι το εξής: Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ το να πει κάποιος την γνώμη του ελεύθερα γύρω από την Χρυσή Αυγή, θεωρείται «εκτός γραμμής», όπως ομολογεί στην αρχή ο ένας εκ των σχολιαστών; Μήπως για να μην θιγεί η μέλλουσα συγκυβέρνηση; xryshaygh.com

Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς ανακοίνωσε πρόωρες προεδρικές εκλογές.


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας , Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές στη χώρα για νέο αρχηγό  κράτους, καθώς και την επιστροφή της χώρας στο Σύνταγμα του 2004, με την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων προς μια κοινοβουλευτική δημοκρατία.  
Виктор Янукович объявил о проведении досрочных президентских выборов. 289093.jpeg






















Κάλεσε επίσης για "την έναρξη της διαδικασίας σχηματισμού μιας κυβέρνησης εθνικής εμπιστοσύνης." Σύμφωνα με τον πολιτικό, γι 'αυτό έχει κάνει το καθήκον του ως πρόεδρος και εγγυητής του Συντάγματος »στους ανθρώπους, στην Ουκρανία και ενώπιον του Θεού, προκειμένου να διατηρηθεί η κατάσταση."


http://www.pravda.ru/news/world/21-02-2014/1193339-yanukovich-0/  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ:Corfiatiko.blogspot.com.

Xάος και στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας- Συμπλοκές μεταξύ βουλευτών (vid)


Το χάος που έχουν δημιουργήσει στο Κίεβο οι πράκτορες των Δυτικών κυβερνήσεων δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τις συνεδριάσεις στο Κοινοβούλιο της Ουκρανίας.
Κατά την ανάπαυλα των εργασιών βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια για αρκετή ώρα ενώ παρά την αποχώρηση του προέδρου Βολοντίμιρ Ρίμπακ, οι διαπληκτισμοί συνεχίσθηκαν.
Τη στιγμή της έντασης θα άρχιζε η συζήτηση για ενδεχόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση, που θα περιορίζει τις εξουσίες του προέδρου της χώρας.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Κίνα σταματά να αγοράζει το Αμερικάνικο χρέος , εν μέσω Fed .

 

   Η Κίνα μείωσε τις τοποθετήσεις στα ΗΠΑ κρατικά ομόλογα το Δεκέμβριο, καθώς το πολύ σε δύο χρόνια,  η Federal Reserve ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επιβραδύνει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων. Bank-of-China

    Τα Κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ που κατέχονται από την Κίνα - ο μεγαλύτερος πιστωτής των ΗΠΑ - μειώθηκαν κατά 47,8 δις δολάρια ΗΠΑ, ή 3,6 τοις εκατό, στα ΗΠΑ 1.270 δισεκατομμύρια δολάρια, τη μεγαλύτερη πτώση από τον Δεκέμβριο του 2011, Τμήμα των δεδομένων Treasury κυκλοφόρησαν την Τρίτη. Την ίδια στιγμή, οι διεθνείς επενδυτές αύξησαν τις τοποθετήσεις κατά 1,4 τοις εκατό, ή 78 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, το Δεκέμβριο, ωθώντας τις  ξένες συμμετοχές στα επίπεδα ρεκόρ των ΗΠΑ $ 5.790 δισεκατομμυρίων.
    Οι αποδόσεις των 10ετών σημείωσαν αύξηση κατά 3 τοις εκατό το Δεκέμβριο, τα μέγιστα από τον Ιούλιο του 2011, αφού οι Federal Reserve αξιωματούχοι ανακοίνωσαν τα σχέδια για να αρχίσουν την κλιμάκωση των ομολογιακών προγραμμάτων της αγοράς της κεντρικής τράπεζας, με σκοπό να κρατήσει τα επιτόκια δανεισμού χαμηλά και να ξεκινήσει την άνοδο  στην οικονομία .
    Η προοπτική της  έστειλε την κυβέρνησης των ΗΠΑ με τίτλους κάτω από το 3,4 τοις εκατό πέρυσι, την πρώτη ετήσια πτώση από ύψος ρεκόρ των 3,7 τοις εκατό,την απώλεια του 2009, η Bank of America Merrill Lynch και το  Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ,δείχνει ο Δείκτης .
   «Η κινεζική κίνηση να πουλήσουν, προτείνει στις κεντρικές τράπεζες να γίνονται όλο και περισσότερο δύσπιστες όσον αφορά την ανάληψη κινδύνου διάρκειας, τώρα με την Federal Reserve σταθερά μέσα στην διαδικασία λέπτυνσης», δήλωσε ο Aaron Kohli, ένας στρατηγικός αναλυτής επιτοκίων στη Νέα Υόρκη, στο BNP Paribas, ένα από τους 22 primary dealers, στο εμπόριο με την Fed. "Αν η Κίνα συνεχίσει να πωλεί και πάλι στο επόμενο μήνα ή στους δύο επόμενους μήνες, τότε περισσότερο οι ανησυχίες θα προκύψουν ως προς το ποιος θα αγοράσει το χρέος της χώρας."    http://www.scmp.com/business/china-business/article/1431266/china-cuts-us-debt-holdings-amid-fed-taper   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SCMP:Corfiatiko.blogspot.com.

Ναυτικό Επίσημo: Η Κίνα ετοιμάζεται για «Μικρό απότομο πόλεμο με την Ιαπωνία.

Η Κίνα έχει  εκπαιδευτεί πολύ καιρό, για μια αμφίβια εισβολή στην Ταϊβάν κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων, αλλά έχει επεκταθεί η εκπαίδευση της ώστε να συμπεριλάβει μια παρόμοια επίθεση στην ιαπωνική εκμεταλλεύσιμη περιοχή στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, σύμφωνα με τον αρχηγό των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ ,του Στόλου του Ειρηνικού.

china_amphib
     Ως μέρος της Κινεζικής δράσης η "Mission 2013" άσκηση - μια τεράστια άσκηση μεταξύ  όλων των κλάδων του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLA) - ο στρατός εκπαιδεύτηκε για τη κατάληψη των Νήσων Σενκάκου, δήλωσε ο λοχαγός James Fannell, αναπληρωτής επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του προσωπικού και επιχειρησιακής πληροφορίας για το PACFLEET .
     "Είδαμε τα μαζικα αμφίβια και την στρατιωτική περιοχή επιχειρήσεων - Η "Αποστολή Δράση 2013", δήλωσε ο Fannell στο συνέδριο West του 2014  στο Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια
      «[Εμείς] κατέληξαμε στο συμπέρασμα ότι στο PLA έχει δοθεί το νέο έργο, να είναι σε θέση να διεξάγει ένα σύντομη απότομο πόλεμο για να καταστρέψει τις ιαπωνικές δυνάμεις στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας μετά  μπορεί να αναμένεται μόνο η κατάσχεση των Senkakus ή ακόμα και ένα νότιο τμήμα στα Ryukyu [ νησιά] - όπως ορισμένοι από τους ακαδημαϊκούς λένε ".
     Τον τελευταίο χρόνο, η Κίνα έχει αυξήσει την  στρατιωτική δραστηριότητα, έχουν επιπλέον αυξηθεί οι προκλητικές στρατιωτικές ενέργειες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας γύρω από το λεγόμενο Εννέα Dash Line - επεκτατική αξίωση στην περιοχή της Κίνας σε σύγκρουση με πολλές άλλες διεθνείς απαιτήσεις.
      «Ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε πρόσφατα, ότι υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι το μοτίβο της Κινέζικης συμπεριφοράς στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας αντικατοπτρίζει μια σταδιακή προσπάθεια της Κίνας να διασφαλίσει τον έλεγχο στην περιοχή που περιέχονται στη λεγόμενη γραμμή 9-παύλα παρά τις αντιρρήσεις των γείτονών της, και παρά την απουσία καμία εξήγηση ή προφανή βάση δεν υπάρχει στο διεθνές δίκαιο. ", δήλωσε ο Fannell.       http://news.usni.org/2014/02/18/navy-official-china-training-short-sharp-war-japan  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ NEWS.USNI.ORG:Corfiatiko.blogspot.com.

Μεντβέντεφ: Δεν θα ανεχθούμε στην Ουκρανία κυβέρνηση- «χαλάκι» των δυτικών

Ακόμα ένα σαφές μήνυμα σε αυστηρό ύφος απηύθυνε η Ρωσία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, μέσω δηλώσεων του πρωθυπουργού Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο κ. Μεντβέντεφ ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία δεν θα ανεχθεί σε καμία περίπτωση την πραξικοπηματική εγκαθίδρυση ενός φιλοδυτικού ουκρανικού, αντιδημοκρατικού καθεστώτος.

Όπως μετέδωσε το Ιντερφάξ, ο κ Μεντβέντεφ δήλωσε ότι, η Ρωσία θα συνεχίσει να διατηρεί πλήρεις διμερείς σχέσεις με την Ουκρανία μόνον εφόσον η ηγεσία της εξακολουθεί να είναι νόμιμα εκλεγμένη και ισχυρή, όπως δηλαδή είναι η σημερινή του κ. Γιανούκοβιτς.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους Ουκρανούς εταίρους μας σε όλους τους τομείς, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις που δώσαμε.

Αλλά την ίδια στιγμή, για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι ίδιοι οι εταίροι μας να είναι σε φόρμα και οι αρχές της Ουκρανίας να είναι νόμιμες και αποτελεσματικές», τόνισε ο Μεντβέντεφ.

Πρόκειται για μια σαφή προειδοποίηση - εν μέσω των εντεινόμενων αιματηρών συγκρούσεων στο Κίεβο, με τις οποίες οι δυτικοί και οι εκεί πράκτορές τους, ελπίζουν ότι θα εξαναγκάσουν την κυβέρνηση Γιανούκοβιτς σε παραίτηση - προς τη Δύση ότι, ουσιαστικά η Ρωσία δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει άπραγη σε περίπτωση που επιβληθεί κυβέρνηση-μαριονέτα της Δύσης στην Ουκρανία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Μόσχα δε θα συνεργαστεί στην Ουκρανία με καθεστωτική κυβέρνηση που θα έχει επιβληθεί δια της βίας από ΕΕ-ΗΠΑ και η οποία δεν θα υπερασπίζεται «τα συμφέροντα του κράτους» αλλά θα έχει μετατραπεί σε «σφουγγαρόπανο» των ΕΕ, ΔΝΤ και ΗΠΑ.

«Πρέπει οι εταίροι μας να έχουν δυναμισμό, η ηγεσία της Ουκρανίας να είναι νόμιμη και αποτελεσματική (σ.σ. όπως η σημερινή), να μην είναι σφουγγαρόπανο για να σκουπίζει κανείς τα πόδια του» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Ρώσου πρωθυπουργού.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

PRESS TV: Ισραηλινός πρώην αξιωματικός διοικεί ομάδα παραστρατιωτικών στην Ουκρανία (video)




Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας πρώην ισραηλινός αξιωματικός του στρατού διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα.



Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο ανώνυμος ισραηλινός διοικεί μια ομάδα 20 παραστρατιωτικών Ουκρανών ακτιβιστών.




Παρακάτω η είδηση από το Yahoo News.



Τέσσερις άλλοι Ισραηλινοί, που προηγουμένως είχαν υπηρετήσει στον στρατό, πρόσφατα αναφέρθηκε ότι - έχουν λάβει μέρος στα συλλαλητήρια της αντιπολίτευσης στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο.



Οι τέσσερις αυτοί γεννήθηκαν στην Ουκρανία, αλλά μετανάστευσαν στο Ισραήλ και εντάχθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις πριν επιστρέψουν πίσω στην Ουκρανία για τις διαδηλώσεις.



Εν τω μεταξύ, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας Ισραηλινός μεγιστάνας παρέχει οικονομική υποστήριξη στην αντιπολίτευση στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι η Mossad, η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, είναι ένας από τους υποκινητές της εξέγερσης στη χώρα.



Η Ουκρανία συγκλονίζεται από βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις από τότε που ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς απέφυγε την υπογραφή μιας συμφωνίας σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Νοεμβρίου 2013, για χάρη των στενότερων δεσμών με τη Ρωσία.



Η Ρωσία έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τη Δύση ότι αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας και τροφοδοτεί την κρίση στη χώρα.



Στις αρχές Φεβρουαρίου, ένα βίντεο διάρκειας τεσσάρων λεπτών ανέβηκε στο YouTube από έναν ανώνυμο χρήστη, στο οποίο η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Victoria Nuland και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Κίεβο Geoffrey Pyatt συζητούσαν ποιον από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης της Ουκρανίας θα θέλανε να δουν στην κυβέρνηση.



Το βίντεο είχε τίτλο «οι μαριονέτες της Maidan» (μια αναφορά στην πλατεία του Κιέβου όπου γίνονται οι διαμαρτυρίες τους τελευταίους μήνες) και ήταν στα ρώσικα.



Μιλώντας με τον Pyatt, για τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης στην Ουκρανία, η εβραϊκής καταγωγής Nuland (κανονικό επίθετο: Nudelman) φέρεται να δηλώνει ότι οι προσπάθειες στον ΟΗΕ θα πρέπει να υπερισχύσουν της θέσης της ΕΕ, λέγοντας: «Να πάει να γ***θεί η ΕΕ» (“F**k the EU”). Ο συνομιλητής της φέρεται να λέει: «Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για να κολλήσει, γιατί μπορείς να είσαι σίγουρη ότι αν δεν αρχίσει να προχωρά, οι Ρώσοι θα εργαστούν στα παρασκήνια για να το τορπιλίσουν».


Δες το βίντεο:


Διάβασε:





Και οι FEMEN (Soros) νοιάζονται η Ουκρανία να μπει στην ΕΕ...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

15 τρομακτικές εικόνες που δείχνουν ότι το Κίεβο είναι μία πραγματική πολεμική ζώνη.ΤΑ ΓΕΓΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΟΥ RUSSIA TODAY.-35 ΝΕΚΡΟΙ,505 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Anti-government rioters aim their weapons during clashes with riot police in Independence Square in Kiev February 18, 2014. (AFP Photo / Genya Savilov)       Στους δρόμους, καίνε αστυνομικούς και στρατιωτικά φορτηγά, ταραξίες, ξυλοδαρμοί, όργανα επιβολής του νόμου,  θάνατοι . Εκτός ελέγχου, οπλισμένοι μέχρι τα δόντια, είναι κυριολεκτικά  σε μια εμπόλεμη ζώνη στο Κίεβο.
REUTERS / Andrew Kravchenko

.”


Reuters / David Mdzinarishvili Reuters / Gleb Garanich REUTERS / Vlad Sodel REUTERS / Maks Levin       Ο Πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης της Ουκρανίας , μέχρι στιγμής δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για τον τερματισμό της βίας. Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης αρνούνται να καταδικάσουν την αιματοχυσία, αλλά ζητούν από τους οπαδούς τους να απέχουν από ριζοσπαστικές δράσεις. 
   Αλλά ακόμα και αν επιτευχθεί οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ της ουκρανικής αντιπολίτευσης  και της κυβέρνησης, οι επίσημοι ηγέτες της αντιπολίτευσης είναι εξαιρετικά απίθανο να πείσουν τους αντάρτες εθνικιστές να καταθέσουν τα όπλα, να σταματήσουν την ανταρσία και να επιστρέψουν στις εξαθλιωμένους δυτικές περιοχές της Ουκρανίας,από όπου κυρίως προέρχονται.Reuters / Konstantin ChernichkinREUTERS / Olga Yakimovichhttp://rt.com/news/ukraine-street-warfare-firearms-658/    Οι  κάμερες του RT κατέγραψαν διαδηλωτές που προσπάθησαν να βιντεοσκοπήσουν την κλιμάκωση της βίας στην Ανεξάρτητη πλατεία του Κιέβου. Ένοπλοι διαδηλωτές έχουν πάρει τον έλεγχο του ξενοδοχείο στην Ουκρανία, παγιδεύοντας τα μέλη του πληρώματος του RT μέσα. Independence Square in Kiev February 20, 2014. (Reuters/Maks Levin)
Independence 
   «Εμείς απλώς πυροβόλησαμε. Έσπασε ένα παράθυρο εδώ.Στεκόμαστε εκατοστά μακριά όταν πυροβολισμός χτύπησε το δωμάτιο όπου έχουμε live την θέση μας, "είπε στο RT ο ανταποκριτής Aleksey Independence Square in Kiev February 20, 2014. (Reuters/Vasily Fedosenko)


Yaroshevsky , δείχνοντας προς το παράθυρο που είχε σπάσει από τον πυροβολισμό. Είπε ότι υπήρχαν αγνώστοι ελεύθεροι σκοπευτές που πυροβολούσαν από τα κτίρια σε όλη την Πλατεία Ανεξαρτησίας.  
http://rt.com/news/rt-crew-kiev-maidan-898/  Η μάχη στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου  αναθερμάνθηκε με τους ταραξίες ναIndependence Square in Kiev February 20, 2014. (Reuters/Vasily Fedosenko) συγκρούονται με τις δυνάμεις ασφαλείας μέσα πυρά ελεύθερων σκοπευτών. Ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί σε 35,ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Υγείας, επίσης ανέφερε ότι 505 άνθρωποι Independence Square in Kiev February 20, 2014 (Reuters/Vasily Fedosenko)



τραυματίστηκαν κατά τη συμπλοκή, με περίπου 300 από αυτούς να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.






  http://rt.com/news/ukraine-maidan-rioters-offensive-880/  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY από όπου προέρχονται όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το συνεργείο που βρίσκεται στο Κίεβο:Corfiatiko.blogspot.com.

Ανακωχή τέλος: Πέντε ακόμη νεκροί στο Κίεβο σε νέα επεισόδια - 5 αστυνομικοί "όμηροι" των διαδηλωτών (upd)


Η ανακωχή στο Κίεβο διήρκεσε μόλις λίγες ώρες. Σήμερα το πρωί, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση απο τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς για προσωρινή ανακοχή, ξέσπασαν νέα βίαια επεισόδια στην πλατεία Ανεξαρτησίας και ο "πόλεμος" μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας έχει ξεκινήσει και πάλι.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες υπάρχουν πέντε νεκροί, ενώ οι διαδηλωτές φαίνεται πως έχουν επανακτήσει τον έλεγχο της πλατείας Ανεξαρτησίας από τις δυνάμεις ασφαλείας. Εκατοντάδες διαδηλωτές, έχοντας και τη στήριξη της Δύσης, ιδίως μετά τις απειλές απο ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό ανακαταλαμβάνοντας την πλατεία-σύμβολο του ουκρανικού κινήματος αμφισβήτησης.
Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε πώς κατά τη διάρκεια της "επίθεσης" των διαδηλωτών κατά των Αστυνομικών Δυνάμεων υπήρξαν ριπές ελύθερων σκοπευτών κατά των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν αρκετοί. Οι αστυνομικοί απάντησαν με πλαστικές σφαίρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαδηλωτές έχουν πιάσει ομήρους πέντε αστυνομικούς. Δείτε τη σχετική φωτογραφία:


Ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις στο Κίεβο (μέχρι χθες το βράδυ) έφθασε τους 28, ενώ 287 τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε του ουκρανικό υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τέσσερις νέοι μικρότεροι των 18 ετών και δύο αλλοδαποί περιλαμβάνονται στους τραυματίες από τις συγκρούσεις χθες το βράδυ στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων.
Εξελίξεις υπάρχουν και σε διπλμωατικό επίπεδο, καθώς η έκτακτη σύνοδος των ευρωπαίων ΥΠΕΞ που θα γινόταν σήμερα ματαιώθηκε ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας εγκατέλειψαν το Κίεβο χωρίς να συναντήσουν τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Αιτία για αυτά η νέα έκρηξη βίας ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, που προκάλεσε τον θάνατο πολλών ανθρώπων. "Αναχώρησαν. Δεν θα δουν τον πρόεδρο για λόγους ασφαλείας", δήλωσε διπλωματική πηγή.
Νωρίτερα, ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών Στανισλάβ Σικόρσκι δήλωσε ότι, "ο μαύρος καπνός, οι εκρήξεις και τα πυρά γύρω από το προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο προκάλεσαν πανικό στους ουκρανούς αξιωματούχους".
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας κατηγορεί τη Δύση πώς υποστηρίζει την αντιπολίτευση στα βίαια επεισόδια που έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες για την ανατροπή της, ενώ μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας επικρατεί "ψυχρό" κλίμα για τις δραματικές εξελίξεις στη χώρα.
Φαίνεται πώς οι βίαιες συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει δύσκολα θα τρεματιστούν επι του παρόντος και ένας διπλωματικός μαραθώνιος ξεκινά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τον τελευταίο λόγο στην Ουκρανία θα έχει ο Πούτιν

«[…] Λίγες βδομάδες ακόμα, κι ο Αύγουστος θα τελειώσει / λίγες προσπάθειες ακόμα, κι η 'Αβυσσος θ' ανοίξει»

Ετσι κλείνει ένα ποίημά του ο Ουκρανός ποιητής και πεζογράφος Γιούρι Αντρουκόβιτς ( γενν.1960 ) από τους ψυχωμένους ανανεωτές της ουκρανικής λογοτεχνίας που πέταξαν στα σκουπίδια τον φαιδρό «σοσιαλιστικό ρεαλισμό» της Σοβιετίας.
Ο Αντρουκόβιτς συμβολίζει όλα όσα δεν είναι, δυστυχώς, ο σύγχρονος μέσος Ουκρανός: γράφει πρώτα στα ουκρανικά και αγαπάει την Ευρώπη, δηλαδή τον πολιτισμό και την πολιτική κληρονομιά της απ' τον βρετανικό κοινοβουλευτισμό και την Γαλλική Επανάσταση μέχρι το ζοφερό παρόν. Ομως ταυτόχρονα εξοργίζεται όταν τον αποκαλούν εθνικιστή και φροντίζει να μεταφράζει υποδειγματικά ο ίδιος τα έργα του στα ρωσικά. «Σέβομαι και τις δύο γλώσσες» λέει - κι ακούγεται σαν μιγάς, περήφανος για όλα όσα τον συνιστούν.

Το τρέχον λουτρό αίματος στο Κίεβο επιβεβαιώνει πόσο βαθιά και πόσο καιρό σαπίζει η ουκρανική κοινωνία απ' το σκουλίκι του εθνικισμού, το βλακωδώς αδιάλλακτο «εμείς» και οι «άλλοι»: τουλάχιστον απ' την «σχιζοφρενική» συμμετοχή 3,5 εκατομμυρίων Ουκρανών στο πλευρό της Ρωσίας και άλλων 250.000 στο πλευρό της Αυστρο-ουγγαρίας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όμως, κακά τα ψέματα: στην παρούσα φάση τον τελευταίο λόγο στην Ουκρανία θα τον έχει ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Γιατί ; Διότι η Ευρωπαΐκή Ενωση είναι γονατισμένη απ' την κρίση και απ' την γερμανική υπεροψία κι έχει ανάγκη το ρωσικό φυσικό αέριο για να μην ξεπαγιάζει το χειμώνα. Διότι η  Αμερική κοιτάζει να τα βρει με το Ιράν και να ξανοιχτεί γεωστρατηγικά στο τόξο της Ασίας και του Ειρηνικού. Διότι ο ήρωας ( χωρίς εισαγωγικά ) Εντουαρντ Σνόουντεν που αποκάλυψε το υπερ-σκάνδαλο NSA και Σία ( λέγε με άλλες μυστικές υπηρεσίες της Δύσης… ) παραμένει όμηρος της Μόσχας. Διότι το Πεκίνο «καπαρώνει» τεράστιες εκτάσεις στην Ουκρανία και καλλιεργεί «μπιρ παρά» σιτάρι για τους Κινέζους, αφήνοντας τους Ουκρανούς στην πείνα τους. Διότι ο ρωσικός πολεμικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας έριξε άγκυρα στην Κριμαία απ' την εποχή του πρίγκιπα Ποτέμκιν, το μακρινό 1783.

Λένε και γράφουν πολλοί για «εμφύλιο πόλεμο» στην Ουκρανία. Κάνουν λάθος. Λείπει το βασικό χαρακτηριστικό ενός εμφυλίου: ο οργανωμένος και εξοπλισμένος εσωτερικός αντίπαλος, όπως είναι η ( χιλιοκατακερματισμένη, σύμφωνοι ) αντιπολίτευση της Συρίας, ή οι ισλαμιστές σουνίτες του Ιράκ που πυροδοτούν στα τυφλά βόμβες εναντίον σιιτών.

Κατά τα άλλα, ασφαλώς και δεν υπάρχει σήμερα πιο διχασμένη χώρα στη γηραιά ήπειρο, απ' αυτή την τεράστια έκταση ανάμεσα στη Ρουμανία και τη Ρωσία: κομμένη στα δύο γλωσσικά, θρησκευτικά, πολιτισμικά, πολιτικά, οικονομικά, γεωγραφικά.

Ομως γι αυτό ακριβώς η «'Αβυσσος» που βλέπει ο ποιητής θα ανοίξει μόνο με μια εκρηκτική διαδικασία υψηλότατου ρίσκου: χρηματοδοτούμενο από τη Δύση αντάρτικο, ρωσική στρατιωτική εισβολή για την κατάπνιξή του, τρομερός εμφύλιος για άγνωστο χρονικό διάστημα, τελική διάσπαση του κράτους σε ανατολικό (φιλο-γερμανικό) και δυτικό (φιλο-ρωσικό, με προοπτική ενσωμάτωσης στη Ρωσική Ομοσπονδία μέσω δημοψηφίσματος), αλλαγή των ευρωπαϊκών συνόρων για πρώτη φορά απ' το τέλος του βοσνιακού εμφυλίου το 1995.

Δηλαδή απέραντη αιματοχυσία, δυσανάλογο οικονομικό όφελος ( ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος ως «επένδυση» ) και ανατιναγμένες σχέσεις Δύσης - Ρωσίας. Ποιος τρελός θέλει κάτι τέτοιο ; Κανείς, ούτε στη Μόσχα, ούτε στο Βερολίνο, ούτε στην Ουάσιγκτον, ούτε στο Πεκίνο. Δεν είμαστε στο 1950 και η Ουκρανία δεν είναι Κορέα.

Ο αυταρχικός ( εσχάτως και θεοσεβούμενος…) Πούτιν έχει την πολιτική και οικονομική δυνατότητα - τουλάχιστον αυτή τη στιγμή -, να αποτρέψει νέα «κατάληψη» από την ΕΕ κρατών που ανήκαν στην άλλοτε σφαίρα επιρροής της ΕΣΣΔ. Η Πολωνία και η ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και οι χώρες της Βαλτικής είναι ήδη τεράστιες απώλειες. Η κόκκινη γραμμή του Ρώσου προέδρου περνάει από το «ευρω-μαιντάν», την «ευρω-πλατεία» του Κιέβου. Εκεί που δημοκράτες και φασίστες κάθε απόχρωσης ταμπουρώνονται πίσω απ' το φαντασιακό οδόφραγμα «μιας ανεξάρτητης Ουκρανίας σε μία ευημερούσα Ευρώπη». Και πεθαίνουν γι αυτό ! . Δεν ρωτάνε κι εμάς, μετά από τέσσερα χρόνια μνημονιακής «σωτηρίας» ;

Ας μην μακρηγορούμε. Ο Πούτιν το πολύ πολύ να συμβάλει στην ανατροπή του διεφθαρμένου Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιαννουκόβιτς, πετυχαίνοντας μ' ένα σμπάρο δυό τρυγόνια: θα αποκεφαλίσει τον «κακό» που έβαψε τα χέρια του με αίμα ( χειροκροτήματα : η δημοκρατία νίκησε! ), και θα τον εκδικηθεί γιατί αποδείχθηκε πρόθυμος, αλλά εντελώς ανίκανος ως υποτακτικός του Κρεμλίνου. Μετά θα βρεθεί ένας πιο συνεργάσιμος διάδοχος, ο οποίος θα εισπράξει το τσεκ με τα δισεκατομμύρια (λίγα και σε δόσεις σταγονόμετρου - σας θυμίζει κάτι;) της ρωσικής οικονομικής βοήθειας ( κι άλλα χειροκροτήματα: ο λαός δεν θα λιμοκτονήσει! ).

Κάπως έτσι, το μεγαλύτερο σε έκταση κράτος της ευρωπαϊκής ηπείρου - αν δεν το έχετε ήδη κάνει, ρίξτε μια ματιά στο χάρτη, 603.628 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι αυτά… -, θα πάρει δεμένο χειροπόδαρα την άγουσα για την υπό κατασκευήν «Ευρασιατική Οικονομική 'Ενωση», την θολή αντι-ΕΕ που οραματίζεται, μεταξύ άλλων, ο «τσάρος» κάθε πρωί που μισο-χαμογελάει μπροστά στον αυτοκρατορικό του καθρέφτη.

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, ποιός είναι ο ισχυρότερος ; Η Χιονάτη-ΕΕ ; Οχι βέβαια. 
 

Νέο μέτωπο της Τουρκίας με τη Ρωσία …αυτοκαταστροφικοί;

Έκπληξη προκαλεί η από τουρκικής πλευράς ανάσυρση υποθέσεων που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιάς στις σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα και μάλιστα σε καιρούς «πονηρούς»… Πρόκειται για ενέργειες κυριολεκτικά ακατανόητες τις οποίες θα μπορούσε η πολιτική ηγεσία να ελέγξει, εάν υποτεθεί ότι πρόκειται για ενέργειες «αυτονομημένων» δικαστικών λειτουργών – εισαγγελέων…
Η είδηση είναι, ότι το κατηγορητήριο που συνέταξε ο εισαγγελέας της υπόθεσης δολοφονίας πέντε Τσετσένων στην Κωνσταντινούπολη το διάστημα 2009-2011, αναφέρει ξεκάθαρα, ότι οι δολοφονίες έγιναν κατά παραγγελία των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.
Το κατηγορητήριο κατονομάζει μάλιστα, ότι οι φερόμενοι ως δράστες λειτουργούσαν για λογαριασμό της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας – αντικατασκοπείας της Ρωσίας, της FSB, που σχετικά πρόσφατα έχει αποκτήσει επιπρόσθετες εξουσίες για δραστηριοποίηση εκτός της Ρωσίας…

Όχι ότι είχαμε ποτέ αμφιβολίες περί αυτού (έχουμε εξάλλου καλύψει τις δολοφονίες ειδησεογραφικά με αυτό τον προσανατολισμό), αλλά δεν παύει να εκπλήσσει ο τρόπος που ανοίγει πληγές με τη Ρωσική Ομοσπονδία μια χώρα όπως η Τουρκία, δεδομένου του ιστορικού «φόρτου» της διμερούς σχέσης.
Ο εισαγγελέας ζητά την επιβολή της ποινής της ισόβιας κάθειρξης σε βάρος τριών υπόπτων για την τέλεση των αδικημάτων, τους Τεμούρ Μακχαούρι (Γεωργιανός πολίτης, παρακολούθησε μάλιστα και την κηδεία του θύματός του!), Αλεξάντερ Ζαρκόβ και Ναντίμ Αϊούποβ. Η Ρωσία κατηγορείται ότι καταδίωκε ηγετικά στελέχη της τσετσενικής αντιπολίτευσης εξαιτίας του πολέμου στην Τσετσενία, μια σύγκρουση που εκτείνεται και σε τουρκικό έδαφος, όπου λειτουργούν αυτοεξόριστα μέλη της τσετσενικής αντιπολίτευσης, έχοντας συστήσει οργανώσεις.

Ακόμη πιο περίεργο είναι το ότι στα επιβαρυντικά στοιχεία για τον Γερωγιανό Μακχάουρι, συμπεριλαμβάνεται το ότι ήταν το πρόσωπο που ετοίμασε το φορτηγό που ήταν γεμάτο εκρηκτικά και χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Τσετσένου πολέμαρχου Σαμίλ Μπασάγιεβ, ενώ προμήθευσε και το όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας άλλου μεγαλόσχημου Τσετσένου!
Η πρώτη ακροαματική διαδικασία της δίκης αναμένεται στις 3 Μαρτίου
ΠΗΓΗ

NATO προειδοποιεί Ουκρανία.


Σοβαρές επιπτώσεις στους δεσμούς του ΝΑΤΟ με την Ουκρανία θα προκαλέσει τυχόν στρατιωτική παρέμβαση κατά της αντιπολίτευσης και των οπαδών της που διαδηλώνουν στο Κίεβο, δήλωσε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας της βορειοατλαντικής συμμαχίας, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν. 
 
«Καλώ επειγόντως την ουκρανική κυβέρνηση να απόσχει από περαιτέρω βία. Εάν ο στρατός παρέμβει κατά της αντιπολίτευσης, οι δεσμοί της Ουκρανίας με το ΝΑΤΟ θα υποστούν σοβαρή ζημιά», ανέφερε ο Ρασμούσεν σε δήλωσή του μετά από τις φονικές συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στο Κίεβο.
Ενώ η Ουκρανία δεν είναι προς το παρόν μέλος στην στρατιωτική συμμαχία της Δύσης, εν τούτοις συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ σε μια σειρά από τομείς. Είκοσι οκτώ ουκρανοί στρατιώτες συμμετέχουν στην ΝΑΤΟϊκή δύναμη του Αφγανιστάν.          http://www.onalert.gr/stories/nato-proeidopoiei-oukrania

Γέφυρες πολέμου στήνουν οι Τούρκοι - Ρεπορτάζ στην τουρκική ΤV περιγράφει εισβολή στον Έβρο! (vid).


Σε ένα παραλήρημα της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης στο οποίο ευθέως γινόταν αναφορά σε "επιτυχημένη εισβολή μετά από την διάβαση με τα τουρκικά κατασκευής αμφίβια μέσα του ποταμού" (ποιου ποταμού άραγε;) παρουσιάστηκαν όλα τα τουρκικά αμφίβια οχήματα ζεύξης υδάτινων κωλυμάτων με πρώτο και κύριο το AZMIM (Amfibi Zırhlı Muharebe İş Makinasι: Αμφίβιο Θωρακισμένο Όχημα Μηχανικού) της φωτό, το οποίο προρίζεται να "επιχωματώνει τάφρους" (για ποια τάφρο άραγε μιλάνε;)!

"Χάρη στην αμφίβιο Θωρακισμένο Όχημα Μηχανικού ο χρόνος διάβασης των αμφίβιων οχημάτων του πεζικού στην απέναντι όχθη των ποταμών μειώνεται και αυξάνεται το ποσοστό επιτυχίας της επιδρομής.εισβολής", μετέδωσε για την ακριβεια η τουρκική τηλεόραση, την ώρα που στην Αθήνα η πολιτική ελίτ πιστεύει ότι θα ... επέμβουν οι Αμερικανοί και θα διασωθεί η χώρα, είτε τώτα είτε σε πέντε ή δέκα χρόνια.
Ο ρεπόρτερ περιέγραφε το AZMIM ότι "λειτουργεί σαν ένας κάστορας στην ακτή των ποταμών" δηλαδή δημιουργεί χερσαίες προσβάσεις σε υδάτινο περιβάλλον και η δυνατότητά του αυτή "είναι ιδιαίτερα πολύτιμη κατά την επίθεση".
Το AZMIM διαμορφώνει κατάλληλα το έδαφος στις όχθες των ποταμών (κλίση, πλάτος, σκληρότητα και την επιφανειακή ομαλότητα του εδάφους) σύμφωνα με τις ανάγκες των οχημάτων του Μηχανοκίνητου Πεζικού που ακολουθεί.
Η παράδοση του πρώτου AZMIM (Amfibi Zırhlı Muharebe İş Makinasι: Αμφίβιο Θωρακισμένο Όχημα Μηχανικού) από την κατασκευάστρια FNSS Savunma Sistemleri στη Διοίκηση Λογιστικής Υποστήριξης των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων έγινε στις 11 Ιανουαρίου 2013.
Η σχετική επίσημη τελετή έγινε στις εγκαταστάσεις της FNSS παρουσία του Τούρκου υπουργού Άμυνας Ismet Yilmaz, του διοικητή της Διοίκησης Λογιστικής Υποστήριξης των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων αντιστράτηγου Adem Huduti, του επικεφαλής της γενικής γραμματείας αμυντικής βιομηχανίας (SSM) Murad Bayar και πολλών άλλων στρατιωτικών και πολιτικών αξιωματούχων του τουρκικού υπουργείου άμυνας και της κυβέρνησης γενικότερα.
Η υψηλού επιπέδου παρουσία στην τελετή προφανώς αιτιολογείται από το γεγονός ότι το AZMIM αποτελεί προίον αποκλειστικά τουρκικής σχεδίασης και παραγωγής, και μάλιστα αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά μετά την αυτοκινούμενη αμφίβια γέφυρα εφόδου (SYHK: Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü – SAMUR).
Ηδη έχουν παραδοθεί συνολικά 12 οχήματα του τύπου, που αποτελούν την πρώτη παρτίδα,  στις μονάδες μηχανικού μάχης της 1ης Τουρκικής Στρατιάς, προσδίδοντας πρωτόγνωρες για αυτές επιχειρησιακές δυνατότητες ζεύξης κωλυμάτων, και ολοκληρώνουν τον σχεδιασμό ζεύξης της αντιαρματικής τάφρου του Έβρου.
Σημειώνεται ότι η συνολική απαίτηση των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων ανέρχεται σε 36 οχήματα AZMIM.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2010 στην ελληνο-τουρκική μεθόριο  υπήρχε μια μικρή αντιαρματική τάφρος, μήκους μόλις 12 χλμ, πλάτους 20 περίπου μέτρων και βάθους 4-5 μέτρων.
Αυτή είχε κατασκευαστεί τα μέσα της δεκαετίας του 1970 και εκτεινόταν κατά μήκος των χερσαίων συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας, στο προγεφύρωμα του Κάραγατς, βορείως της πόλης της Ορεστιάδας. Μερικές εκατοντάδες μέτρα μπροστά από και σχεδόν παράλληλα μ’ αυτήν, επί της ορίου γραμμής, κατασκευάστηκε ο περιβόητος «φράκτης» για τους λαθρομετάναστες.
Όμως από το καλοκαίρι του 2010, ο Ελληνικός Στρατός, σε μια προσπάθεια να απαντήσει με οικονομικό τρόπο στην τουρκική εξοπλιστική φρενίτιδα, και ειδικότερα της προμήθειας νέων γεφυροφόρων αρμάτων LEGUAN, δυνατότητας γεφύρωσης ανοίγματος 24 μέτρων άρχισε να ... σκάβει!
Έτσι ξεκίνησε την επέκταση, διαπλάτυνση και εκβάθυνση της υφιστάμενης τάφρου, δίνοντάς της μέσο πλάτος 30 – 35 μέτρων και μέσο βάθος επτά μέτρων.
Στο δεύτερο βίντεο, διακρίνονται και οι επίσης τουρκικής κατασκευής αυτοκινούμενες γέφυρες Samur, που σε συνδυασμό με το AZMIM, υπό προϋποθέσεις αεροπορικής υπεροχής μπορούν να "διατρήσουν" τάφρο και Έβρο.
Υπενθυμίζεται ότι ο προαναφερόμενος σχεδιασμός, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια ακτόδρομων των εν λόγω τεθωρακισμένων αμφίβιων προωθητών και των αυτοκινούμενων πλωτών γεφυρών εφόδου SYHK – SAMUR, όπως φαίνονται χαρακτηριστικά στο δεύτερο βίντεο.
Εκτός από τα παραπάνω συστήματα, στο κέντρο πλωτών μέσων των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων στη Μπόζνα, μονάδες μηχανικού και ελιγμού της 1ης Τουρκικής Στρατιάς εκπαιδεύονταν στη διάβαση υδατίνων γραμμών σε μία εντυπωσιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση  υλικών, μέσων και προσωπικού.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στη Μπόζνα καταμετρήθηκαν από τις ελληνικές υπηρεσίες περισσότερα από 40 ζεύγματα πλωτών γεφυρών εφόδου Ribbon και FSB-E, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 250 μέτρα πλωτής γέφυρας που σε ορισμένα σημεία του Έβρου επαρκούν για τη ζεύξη του με δύο πλωτές γέφυρες!
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι Τουρκικές Χερσαίες Δυνάμεις διαθέτουν δύο τύπους πλωτών ταχέως αναπτυσσομένων γεφυρών εφόδου.
Συγκεκριμένα διατίθενται:
-Έξι (6) συλλογές πλωτών γεφυρών εφόδου Ribbon (αγνώστου μήκους σημειώνεται όμως ότι η κάθε συλλογή τυπικά επαρκεί για την κατασκευή γέφυρας 100 ως 120 μέτρων), και
-Οκτώ (8) συλλογές πλωτών γεφυρών FSB-Ε (Faltschwimmbrücke-Export), κατασκευής της γερμανικής EWK (Eisen Werke Kaiserslautern, νυν General Dynamics European Land Systems-Germany GmbH).
Κάθε συλλογή FSB-E δύναται να κατασκευάσει πλωτή γέφυρα εφόδου μήκους 250 μέτρων.
Η κλάσης 60 τόνων γέφυρα FSB-Ε αποτελεί βελτιωμένο αντίγραφο της αμερικανικής πλωτής γέφυρας εφόδου Ribbon και μάλιστα τα ζεύγματα και τα οχήματα μεταφοράς της είναι πλήρως εναλλάξιμα με αυτά της αμερικανικής.
Μεταξύ των χρηστών της περιλαμβανόταν και ο γερμανικός Στρατός που τις ανέπτυσσε σε μεραρχιακούς λόχους μηχανικού γεφυροποιίας με την κάθε συλλογή να περιλαμβάνει 18 μεσαία και οκτώ ακραία ζεύγματα.
Περιττό να σημειωθεί ότι το σύνολο σχεδόν των συλλογών πλωτών γεφυρών εφόδου βρίσκεται αναπτυγμένο σε συγκροτήματα και μονάδες μηχανικού της 1ης Τουρκικής Στρατιάς στην Ανατολική Θράκη.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr    http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B3%CE%AD%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%B6-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84v-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AD%CE%B2%CF%81%CE%BF-vid 

Ουκρανία: ‘Σύγκρουση πολιτισμών’ φέρνει αλλαγές συνόρων;


Κατά τον «προφήτη» του 21ου αιώνα, Σάμιουελ Χάντιγκτον, η Ουκρανία μαζί με την Τουρκία και την… Ελλάδα, αποτελούν τα τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα κρατών τα οποία το κάθε ένα με τον δικό του τρόπο πρόκειται να γνωρίσουν μεγάλες φουρτούνες στην προσπάθειά τους να γιατρέψουν την πολιτισμική «σχιζοφρένια» που τα χαρακτηρίζει.
Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Αφήνοντας κατά μέρους και για την ώρα την Τουρκία αλλά και την περίπτωσή μας, θα επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας στην Ουκρανία. Όπως έγραφε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο μεγάλος αυτός διανοητής και «statesman» των ΗΠΑ, η Ουκρανία αποτελεί την πλέον ενδεικτική περίπτωση κράτους το οποίο θα βίωνε την επερχόμενη «Σύγκρουση των Πολιτισμών» σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αποτελέσει ένα αρχετυπικό παράδειγμα των πολέμων του 21ου αιώνα.
Η μοίρα δε της χώρας αυτής επρόκειτο να σημαδέψει και την Ιστορία αλλά και την ισορροπία δυνάμεων στην Ευρασία για τα επόμενα 100 έτη. Τα γεγονότα όπως αυτά εκτυλίσσονται στην Ουκρανία από τον περασμένο Νοέμβριο – ίσως και από την «Πορτοκαλί Επανάσταση» πριν από δέκα περίπου έτη – τείνουν να επιβεβαιώσουν για ακόμα μία φορά τον διανοητή με τον… χειρότερο τρόπο.

Με λίγα λόγια, ο Σ. Χάντιγκτον με το περίφημο άρθρο του στο περιοδικό Foreign Affairs περί της «Σύγκρουσης των Πολιτισμών» (Clash of Civilizations), αλλά και στο ομώνυμο βιβλίο που ακολούθησε, έθεσε στη βάσανο της δημόσιας συζήτησης αλλά και κριτικής την άποψη ότι η κατάρρευση του Κομμουνισμού δεν επρόκειτο να φέρει στον πλανήτη ειρήνη ή ευημερία όπως αυτή ευαγγελιζόταν στο βιβλίο του ο Φράνσις Φουκογιάμα με τίτλο «Το τέλος της Ιστορίας», αντιθέτως το κυρίαρχο μοντέλο σύγκρουσης στον πλανήτη θα έχει ως βάση του τις πολιτισμικές διαφορές εθνών, λαών, θρησκειών κ.λπ.
Αντιπαρερχόμενοι τις λεπτομέρειες των δύο αντίστοιχων θεωρητικών σχημάτων για τις διεθνείς σχέσεις του 21ου αιώνα, επικεντρωνόμαστε στο ζήτημα της Ουκρανίας και στα δραματικά που συμβαίνουν στην χώρα αυτή εδώ και κάποιους μήνες και ειδικά από τα μέσα Ιανουαρίου του 2014 έως σήμερα. Αυτό που θα πρέπει να σημειώσουμε, είναι ότι δυστυχώς ο Αμερικανός καθηγητής επιβεβαιώνεται κάθε ημέρα και περισσότερο.
Κάποιοι θα μιλήσουν για «εμφύλιο» στην Ουκρανία, και θα μιλήσουν για το δράμα του «αδελφοκτόνου» πολέμου. Τα πράγματα όμως για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι «έτσι» αλλά «κάπως έτσι». Φυσικά, κάθε εξέλιξη όπως αυτή που διαφαίνεται είναι τραγική και είναι προφανές ότι αυτή τη στιγμή στο κέντρο του Κιέβου συγκρούονται «Ουκρανοί» με «Ουκρανούς». Αφήνοντας κατά μέρος το ανθρωπιστικό ζήτημα – το οποίο φυσικά δεν έχει χρώμα ή πιστεύω – στο οποίο δεν υπάρχει άνθρωπος λογικός να διαφωνήσει στην ανάγκη άμεσης κατάπαυσης των βιαιοτήτων και στην απαίτηση για την εξεύρεση μίας συμβιβαστικής λύσης στο θέμα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή στο πεδίο της… μάχης του Κιέβου δεν συγκρούονται δύο «Ουκρανίες» αλλά δύο διαφορετικές «Ουκρανίες».
Στον πόλεμο αυτόν δεν υπάρχει «καλή» και «κακή» Ουκρανία, αυτό σχετίζεται μόνο με το πώς ακριβώς θέλουν να παρουσιαστούν τα θέματα από τους διαφόρους «εξωτερικούς παράγοντες». Αυτό που υπάρχει είναι η σύγκρουση της μίας Ουκρανίας η οποία θέλει να γίνει «Δύση» και της άλλης Ουκρανίας η οποία θέλει να παραμείνει «Ανατολή». Το δραματικότερο δε στοιχείο της σύγκρουσης αυτής αλλά και αυτό το οποίο καταδεικνύει και το τι θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον είναι το γεγονός ότι οι δύο αυτές ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ Ουκρανίες είναι απολύτως οριοθετημένες με την γεωγραφική έννοια του όρου.
Οποιοσδήποτε κοιτάξει κάποιον χάρτη της χώρας, στον οποίο θα εμφανίζονται οι περιοχές στις οποίες σημειώνονται διαδηλώσεις και ταραχές θα διαπιστώσει ότι εκτός του Κιέβου, η δυτική Ουκρανία είναι αυτή που αντιδρά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Η ανατολική Ουκρανία – μαζί με την Κριμαία – στέκονται στο πλευρό τη κυβέρνησης.
Εάν κάποιος παρατηρήσει και συγκρίνει και τους χάρτες των εκλογικών αποτελεσμάτων διαχρονικά, θα διαπιστώσει ότι αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της χώρας τον στηρίζουν οι ανατολικές επαρχίες – αυτές που δεν αντιδρούν – ενώ την αντιπολίτευση την στηρίζουν οι δυτικές επαρχίες – αυτές που αντιδρούν.

Το επικίνδυνο με την χώρα αυτή είναι, ότι ο συγκεκριμένος κομματικός διαχωρισμός και οι πολιτικές θέσεις που συγκρούονται αυτή τη στιγμή για τον γεωπολιτικό προσανατολισμό της χώρας, δηλαδή η «Δυτική» που κοιτάει προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και η «Ανατολική» προς την Ρωσία, είναι απολύτως αντίστοιχη και με τον διαχωρισμό στο γλωσσικό ιδίωμα που χρησιμοποιείται (ουκρανικά, ή καθαρά ρωσικά), αλλά και με την θρησκευτική ομολογία (κατά πόσο υπάγονται στο Πατριαρχείο Μόσχας, του Κιέβου ή είναι Ουνίτες).
Η δε ιστορία της χώρας με βάση τις εξελίξεις στον 20ο αιώνα, καταδεικνύει την προσκόλληση του ανατολικού τμήματος σε μία κοινή μοίρα με την «μεγάλη Ρωσία», ενώ οι δυτικές περιοχές είτε δεν υπήρξαν τμήματα του ρωσικού κράτους μέχρι σχετικά πρόσφατα είτε οι πληθυσμοί τους πάντα κοιτούσαν προς την Ευρώπη ή ήταν και μέλη κρατικών μορφωμάτων της κεντρικής Ευρώπης (Αυστροουγγαρία για παράδειγμα).
Με άλλα λόγια, στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή και σε γενικές γραμμές συγκρούονται, όχι «δεξιοί» με «αριστερούς», όχι «εθνικιστές» με «κομμουνιστές», όχι «δημοκρατικοί» με «απολυταρχικούς», όχι «φιλελεύθεροι» με «κρατιστές». Η σύγκρουσή είναι ανάμεσα σε «Ανατολικούς – Ρώσους / ρωσόφιλους – ρωσόφωνους – Ορθόδοξους της Μόσχας» εναντίων «Δυτικών – Δυτικοσλάβων – Ουκρανόφωνων – Ορθοδόξων του Κιέβου και Ουνιτών».
Τα σύνορα δε των δύο αυτών πολιτιστικών ομάδων είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΚΡΙΤΑ στον χάρτη με αποτέλεσμα κάθε περεταίρω κλιμάκωση να φέρνει και ποιο κοντά το φάντασμα της κατάρρευσης του συγκεκριμένου κρατικού οικοδομήματος και της δημιουργίας δύο νέων, ενός στη Δύση και ενός στην Ανατολή, το οποίο θα ελέγχει και τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ως θεράποντες της επιστήμης των Διεθνών Σχέσεων και χειριστές της μεθοδολογικής προσέγγισης της γεωπολιτικής ως επεξηγηματικού εργαλείου των φαινομένων πάνω στον πλανήτη, θα πρέπει να σημειώσουμε πως εκτιμούμε, ότι η παραπάνω προσέγγιση αποτελεί και την ουσία της σύγκρουσης που συνταράσσει την όμορφη αυτή χώρα. Όλα τα χαριτωμένα περί «δημοκρατίας», «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», «τρομοκρατίας» «ευρωπαϊκού ονείρου» και «έννομης τάξης» τα οποία χρησιμοποιούν οι δύο πλευρές για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους, αλλά και το αίμα που χύνεται, δεν αποτελούν παρά τις… υποσημειώσεις, όχι για εμάς φυσικά, αλλά για όλους εκείνους οι οποίοι αποφάσισαν να διαταράξουν συθέμελα τις σχέσεις Μόσχας-Βρυξελλών-Ουάσιγκτον με τις πράξεις ή/και παραλήψεις τους στο θέμα της Ουκρανίας.
Κλείνουμε θέτοντας κάποια ερωτήματα τα οποία θα κληθούμε να απαντήσουμε ως διεθνής κοινότητα, αλλά και ως Ελλάδα προεδρεύουσα χώρα στην ΕΕ και άμεση γείτονας στα τεκταινόμενα, εάν και εφόσον αυτά οδηγήσουν σε κλιμάκωση της κατάστασης:
>Tι πρόκειται να πράξει ο διεθνής παράγοντας εάν και εφόσον, η κατάσταση οδηγηθεί σε αιματοκύλισμα; Οι αφελείς και αδύναμοι Ευρωπαίοι (χαρακτηριστική φράση της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών, Βικτώριας Νούλαντ πριν λίγες ημέρες, αν και απρεπής, δείχνει σε όλο της το μεγαλείο το μέγεθος του «γεωπολιτικού τίποτα» που έχουμε καταντήσει την ήπειρό μας τα τελευταία πενήντα έτη), θα λειτουργήσουν με το «σύνδρομο» των Σεβρών και με «μανιχαϊστικούς» όρους καλού και κακού, προσέγγιση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ατραπούς που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε, ή θα προσπαθήσει να σβήσει την φωτιά πριν αυτή επεκταθεί δυτικά και νότια;
>Πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ σε μία κλιμάκωση; Η Ουκρανία είναι προφανές ότι δεν είναι Γεωργία, άρα θα προσπαθήσουν να τη «σώσουν» από την ρωσική αρκούδα ή στον βωμό κάποιου rapprochement – όσο μπορεί κάποιος να το αποκαλέσει έτσι – στο θέμα της Συρίας, του Ιράν αλλά και της τρομοκρατίας, θα κάνουν τα στραβά μάτια; Εάν συμβεί το δεύτερο τότε απλά θα μιλάμε για έναν νέο ρωσικό γεωπολιτικό θρίαμβο. Εάν όμως συμβεί το πρώτο;
>H Τουρκία πως θα λειτουργήσει απέναντι σε μία τέτοια εξέλιξη; Θα την κυριεύσει ο νεοθωμανικός της οίστρος, τον οποίο δυσκολεύεται να κρύψει τα τελευταία χρόνια ή το φάντασμα της «Σεβροφοβίας» θα την αποτρέψει να κινηθεί επί της ουσίας; Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο, πως θα λειτουργήσει ως ο «κλειδοκράτορας» των Στενών; Θα τα ανοίξει (θεωρητικά βέβαια κανείς δεν επιθυμεί τέτοια εξέλιξη) για τα σκάφη των Δυτικών – πράγμα που θα επιφέρει την οργή της Μόσχας – ή θα προσπαθήσει να κάνει τον καλό γείτονα, πράγμα που θα θεωρήσουν οι ΗΠΑ ως μία νέα τουρκική προδοσία μεγαλύτερη από εκείνη του Ιράκ το 2003.
Και μόνο αυτά τα γενικά ερωτήματα μπορούν να δώσουν μία αμυδρή εικόνα, του τι θα μπορούσε να συμβεί με αφορμή τις εξελίξεις στο Κίεβο. Δυστυχώς, επειδή η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει «πολιτισμικά» χαρακτηριστικά, δηλαδή είναι σκληρή και χωρίς μεγάλα περιθώρια συμβιβασμών, θα πρέπει να ευχηθούμε να πρυτανεύσει η λογική, διότι κάθε περεταίρω κλιμάκωση βάζει σε κίνδυνο την ίδια την ακεραιότητα της χώρας, την περιφερειακή σταθερότητα, και την παγκόσμια ειρήνη.

ΠΗΓΗ

Η Τουρκία σύντομα δίχως Στενά - Του Δρ. Βαρδάκα



alt
Και ενώ την Ελλάδα την βάλανε στα οικονομικά στενά, την Τουρκία θα την αφήσουν  σύντομα  δίχως ΣΤΕΝΑ.
 Άνοιξη του 2008 ... διάλογος γενόμενος στο Περιβόλι της Παναγίας.
Στην επικαιρότητα μεσουρανούσε το θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη.
Γέροντας
-         Πριν λίγες μέρες είχα την επίσκεψη στο κελί μου επισήμων Ρώσων επιχειρηματιών. Με παρεκάλεσαν θερμά να κάνω προσευχή να ματαιωθούν οι ενέργειες να στηθεί στην Αν Ευρώπη το δίκτυ αυτού του θανάτου.
-         Τους απάντησα ότι κάθε μέρα εδώ κάνουμε προσευχή υπέρ της ΕΙΡΗΝΗΣ του ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ κόσμου. Πρέπει όμως και εσείς καλοπροαίρετα να εξαντλήσετε όλα τα ειρηνικά μέσα.
Ρώσοι επιχειρηματίες
-         Μας φοβίζει η γεωστρατηγική πίεση που ασκούν οι Αμερικάνοι με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους.
-         Πιστεύουμε ότι θα τα χρησιμοποιήσουν όλα!!
-         Αν χαθεί ο έλεγχος τελικά θα την πληρώσουν αθώοι πληθυσμοί που δοκιμάσθηκαν φρικτά στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
-         Ξέρουν πολύ καλά ότι η Ρωσία διαθέτει διπλάσια πυρηνικά επιθετικά όπλα και δεν θα μείνει με χέρια δεμένα αλλά θα φροντίσει να ¨ σφραγίσει¨ όλα τα Περάσματα του Θανάτου.

Αυτός ο  προ πενταετίας διάλογος είναι τόσο επίκαιρος για το σήμερα και  για το  αύριο που μας περιμένει.
Για το σήμερα ... γιατί  παρακολουθούμε μία έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία που συνοδεύεται απο μία ¨σεισμογενή¨ ακολουθία γεωπολιτικών γεγονότων  κατά μήκος των πρώην Ανατολικών χωρών φτάνοντας μέχρι και την γειτονιά μας .
Και πάμε στην γειτονιά μας.
Η Τουρκία στο ¨γεωπολιτικό χρηματιστήριο¨ αξιών είναι προσωρινά αναβαθμισμένη λόγω του πρόσφατου ενδιαφέροντος των Στενών του Ελλησπόντου. Δηλ με άλλα λόγια την έχουν ακόμα για λίγο ανάγκη.
Και τι είναι τα Στενά αυτά;
Ένα Πέρασμα Θανάτου  εναντίων των Ρώσων υπο το πρίσμα των σημερινών συγκυριών.
Όσο θα πιέζουν οι  Δυτικές Δυνάμεις τους Τούρκους  ¨με τον τρόπο τους¨  την στιγμή που τα εσωτερικά,  κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας αποκορυφώνονται, τόσο θα είναι ευκολότερο για αυτούς να ¨ ελέγχουν¨ μαζί με τους Τούρκους  το ασφυκτικό πλεύρισμα της Ρωσίας στο νότιο Θαλάσσιο υπογάστριο της στην Μαύρη Θάλασσα.
Ενώ οι Ρώσοι πετυχαίνουν στην ευρύτερη περιοχή , έξω από την αυλή τους οι κίνδυνοι καραδοκούν.
Τι και αν πέτυχε η Ρωσική διπλωματία  στρατιωτική προσέγγιση με την Αίγυπτο; Ακόμα και η  προσωρινή  επιτυχία στην Συρία  πέραν των θετικών της σημείων θα επιβαρύνει τελικά  την Μεσόγειο Θάλασσα με την υδρόλυση εν πλώ δεκάδων τόνων χημικών όπλων δίχως να ξέρουμε τον βαθμό της επικινδυνότητας.
 Τι απέφεραν τελικά αυτές οι επιτυχίες;
ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ
Και αν μιλάμε για  το κοινωνικό  μέτωπο Ουκρανία το βλέπουμε σε απ ευθείας αναμετάδοση.
Σε λίγο όμως θα μας απασχολεί ένα καινούργιο μέτωπο που θα ανοίξει  παράπλευρα μας γιατί αποτελεί την κατεπείγουσα προτεραιότητα στρατηγική επιλογή των Ρώσων.
ΚΑΙ αυτό   είναι  ο  ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ.
Οι  Ρώσοι για να κοιμούνται ήσυχοι θα θελήσουν να ¨ανακατασκευάσουν¨ εξ αρχής όλο το διεθνές πλαίσιο που διέπει την ναυσιπλοοία  στα  Στενά.
Πώς θα γίνει αυτό;  O ΘΕΟΣ και η Ψυχή τους.
Όμως θα πάρει και εμάς η μπόρα ...
Διότι  τα Στενά έχουν σχέση με τους διεθνείς διαδρόμους του Αιγαίου, με την ΑΟΖ και τα συμπαραμαρτούμενα της βλ. ενεργειακά κοιτάσματα, γκρίζες ζώνες, υφαλοκρηπίδα κ.α
Τι ποιο άλλο ¨εύφλεκτο υλικό¨ να παραθέσουμε το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν φυτίλι για να ανάψει ευρύτερες γεωπολιτικές ανατροπές και μάλιστα εν μέσω προεκλογικών συνθηκών στην Ελλάδα και την Τουρκία;
Και συνεχίζω τον προηγούμενο προ πενταετίας διάλογο με τον Γέροντα.
-         Γέροντα , οι Ρώσοι θα μας βοηθήσουν;
-         Αυτοί θα βοηθήσουν μόνο τον εαυτό τους.
Γέροντα
-         Εμάς ποιος θα μας βοηθήσει;
-         Η  ΜΕΤΑΝΟΙΑ .  Έρχεται η στιγμή παιδί μου που εμείς οι  Έλληνες  θα δούμε τους Τούρκους να χάνουν τα Στενά τους και την ίδια στιγμή  εμείς να βγαίνουμε από τα ¨στενά¨ του σάπιου συστήματος.
-         ΑΜΗΝ