O O.Toυρτσίνοφ απειλεί με ... πόλεμο την Ρωσία χωρίς να έχει Στρατό!

Η ουκρανική "κυβέρνηση" έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις σε κατάσταση ετοιμότητας και προειδοποίησε τη Μόσχα πως "Η οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια εις βάρος της χώρας του θα οδηγήσει σε πόλεμο" την στιγμή που οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν σαρώσει ήδη την Κριμαία και ετοιμάζονται να προελάσουν στις ρωσόφωνες ανατολικές περιοχές.
Οι δηλώσεις έγιναν από τον μεταβατικό "πρόεδρο" της χώρας Ολεξάντρε Τουρτσίνοφ έπειτα από την τρίωρη σύσκεψη με τους επικεφαλείς ασφαλείας και άμυνας της χώρας.
Ο Τουρτσίνοφ, τόνισε ότι "δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση για την επιθετικότητα της Ρωσίας ενάντια στη χώρα του".
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο Τουρτσίνοφ είχε δίπλα του τον μεταβατικό πρωθυπουργό της χώρας Αρσένι Γιατσένιουκ, αλλά κανέναν στρατιωτικό, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κανένας στρατιωτικος δεν δέχεται να δώσει τέτοιες εντολές αυτοκτονίας σε ένα στράτευμα που η πλειοψηφία των στρατιωτικών είναι ρωσόφωνοι!
Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε ότι ... επικοινώνησε (!) με τον ρώσο πρωθυπουργό Ντιμτρι Μεντβέντεβ και του ζήτησε "να ανακαλέσει τους ρώσους στρατιώτες στη βάση τους στην Κριμαία, ενώ παράλληλα του πρότεινε να προχωρήσουν σε συνομιλίες.
Ωστόσο και αυτός δήλωσε ότι "στρατιωτική επέμβαση θα σημάνει την έναρξη του πολέμου και το τέλος κάθε σχέσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας" σκορπώντας άφθονο γέλιο σε όποιον τον άκουγε αφού το μοναδικό που ελέγχει ο "πρόεδρος" είναι η ... πλατεία Ανεξαρτησιας!

ΠΗΓΗ

Η Άνω Βουλή ζητά από τον Πούτιν ανάκληση του πρέσβη στην Ουάσινγκτον!

Η Άνω Βουλή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της Ρωσίας από τις ΗΠΑ, μετά την έκτακτη συνεδρίασή της, κατά την οποία ενέκρινε την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία.
 
Ο αντιπρόεδρος του Σώματος Γιούρι Βορόμπεφ υποστήριξε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπερέβη μια "κόκκινη γραμμή" και "ταπείνωσε τον ρωσικό λαό" όταν δήλωσε την Παρασκευή ότι μια στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία θα έχει "κόστος" για τη Μόσχα.
 
Η Βαλεντίνα Ματβιένκο, η πρόεδρος της Άνω Βουλής, ζήτησε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων να συντάξει την πρόταση του αιτήματος που θα υποβληθεί στον πρόεδρο Πούτιν.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ!!! ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΝΤΑΣΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ... ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ...

Σάλο προκαλούν στην Τουρκία οι ατελείωτες αποκαλύψεις για την εμπλοκή της οικογένειας Ερντογάν σε σκάνδαλα διαφθοράς.
Η εισαγγελία της Άγκυρας διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία που διέρρευσε στο Διαδίκτυο και στην οποία ο Tούρκος πρωθυπουργός φέρεται να δίνει οδηγίες στον γιο του να ξεφορτωθεί «μαύρα» λεφτά ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.
Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέει στην εκδοχή του ότι το βίντεο που κυκλοφορεί στο youtube είναι προϊόν μοντάζ.
Ο Ερντογάν έκανε λόγο για παγίδα που στήθηκε πέρα από τον Ατλαντικό, κατηγορώντας με αυτόν το τρόπο, χωρίς όμως να τον κατονομάζει, τον ηγέτη της αδελφότητας Χιζμέτ των Νουρτζού, Φετχουλάχ Γκιουλέν. Όπως είπε χαρακτηριστικά, πρόκειται για «υπερατλαντικό δόλωμα».
Ποιος πολεμά τον Ερντογάν
Σύμφωνα με τις εφημερίδες Yeni Safak και Star, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες υποκλέπτονταν κατ' εντολή αστυνομικών και δικαστών προσκείμενων στην αδελφότητα του ισλαμιστή κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο έχει κατηγορήσει ο Ερντογάν για το πρωτοφανές πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο που συγκλονίζει τους τελευταίους μήνες την κυβέρνησή του.
Νέα ηχογραφημένη συνομιλία για μίζες «καίει» τον Ερντογάν
Μετά την αποκάλυψη, στα μέσα Δεκεμβρίου, ότι γίνονταν έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς σε βάρος δεκάδων ανθρώπων προσκείμενων στην κυβέρνηση ή ακόμη και συγγενών του Ερντογάν, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τους πρώην συμμάχους του της αδελφότητας Γκιουλέν ότι «χειραγώγησαν» αυτές τις υποθέσεις για να τον αποσταθεροποιήσουν εν όψει των δημοτικών εκλογών στις 30 Μαρτίου και των προεδρικών τον Αύγουστο -κατηγορίες της οποίες διαψεύδουν κατηγορηματικά οι συνεργάτες του Γκιούλ.
Ο «ύποπτος» ρόλος των στρατηγών
Δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα ο Ερντογάν από τον Ιλκέρ Μπασμπούγ.
Το περασμένο Αύγουστο, με μία προειδοποιητική δήλωση του τι μέλλει γενέσθαι, ο ισοβίτης πλέον, πρώην αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μπασμπούγ είχε πει κάτι μετά την καταδίκη του που δεν επιδέχεται παρερμηνείας: «Ο λαός έχει τώρα τον λόγο. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Ο λαός δεν κάνει ποτέ λάθος και περιμένων να αντιδράσει. Δεν μπορεί να τον ξεγελάσει κανείς».
Με τη δήλωσή του αυτή ο Μπασμούγ καλούσε εμμέσως πλην σαφώς τους πολίτες σε εξέγερση κατά της νεο-οθωμανικής κυβέρνησης.
Οι μετέπειτα εξελίξεις στην Τουρκία, με τις βίαιες ταραχές στην Κωνσταντινούπολη, επιβεβαίωσαν του φόβους του Ερντογάν για υπόγειο πόλεμο εναντίον του από τους στρατηγούς. . 
Ο Ιλκέρ Μπασμπούγ είχε και έχει τεράστια επιρροή στο στράτευμα και όταν είχε προφυλακιστεί είχε καλέσει τους φανατικούς υποστηρικτές του «Να μην αντιδράσουν».
Υπόθεση «Εργκένεκον»: Ισόβια στον απόστρατο στρατηγό Μπασμπούγ
Ωστόσο, μετά τη φυλάκισή του, κάλεσε το λαό σε εξέγερση εναντίον του Ερντογάν.
Γιατί τον «πολεμούν» οι στρατηγοί
Μια σειρά πολύκροτων δικών που συγκλόνισαν τον τουρκικό στρατό κατά τα τελευταία χρόνια οδήγησαν σε αυτό που πολλοί αναγνωρίζουν ως τη σημαντικότερη κληρονομιά του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στα δώδεκα χρόνια της εξουσίας του: το γεγονός ότι κατάφερε να οδηγήσει τους «πασάδες» του στρατού πίσω στους στρατώνες τους, εξοστρακίζοντάς τους από το πολιτικό παιχνίδι.
Εκατοντάδες αξιωματικοί κρίθηκαν ένοχοι απόπειρας πραξικοπηματικής ανατροπής του Ταγίπ Ερντογάν. Σήμερα, όμως, τη στιγμή που μια σαρωτική δικαστική έρευνα εστιάζει στον κ. Ερντογάν και στον στενό του κύκλο, ο Τούρκος πρωθυπουργός χαράζει μια στρατηγική πολιτικής επιβίωσης με κεντρικό στοιχείο την απαξίωση των δικών που οδήγησαν αξιωματικούς στη φυλακή.
Πολλοί από τους δικαστές και τους εισαγγελείς και στις δύο υποθέσεις –των διώξεων κατά των στρατηγών και του σκανδάλου των δωροδοκιών– είναι οπαδοί του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ. Τα μέλη αυτού του δικτύου διετέλεσαν κατά το παρελθόν σύμμαχοι του κ. Ερντογάν, αλλά η κυβέρνηση του τελευταίου τους αντιμετωπίζει σήμερα ως «παρακράτος». Ο Γιαλτσίν Ακντογκάν, εκ των κορυφαίων συμβούλων του κ. Ερντογάν, χαρακτήρισε τις δίκες εναντίον των στρατιωτικών «συνωμοσία εναντίον του εθνικού στρατού», παραλληλίζοντάς την με τη νέα «συνωμοσία» κατά του πρωθυπουργού και του κυβερνώντος κόμματος.
Στο «στόχαστρο» Ελλάδα και Κύπρος
Συνάδελφος Τούρκος δημοσιογράφος έλεγε χαρακτηριστικά, να είσαστε απολύτως σίγουροι ότι : «Δεν πρόκειται να σαπίσει στη φυλακή ένας τόσος μεγάλος αριθμός ανώτατων στρατιωτικών του τουρκικού στρατού. Οι εξελίξεις σε λίγο θα είναι ανεξέλεγκτες στη χώρα μου».
Έτσι ακριβώς έγινε… Το κύκλωμα των στρατηγών έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο αποσταθεροποίησης στην Τουρκία και καθαίρεσης του Ερντογάν.
Είναι προφανές πως οι Τούρκοι στρατηγοί αντεπιτίθενται κατά του Ερντογάν και ήδη τα πρώτα «σημάδια» είναι εμφανή. Βίαιες συγκρούσεις, σκάνδαλα που στοχεύουν στον πρωθυπουργό και την οικογένειά του, κοινωνική έκρηξη, ανθρωπιστική κρίση. Ξεκάθαρη στρατηγική για να ρίξουν τον Ερντογάν, να ανέλθουν σταδιακά στην εξουσία και να εφαρμόσουν τα «ύποπτα» σχέδιά τους.
Τις εξουσίες της ΜΙΤ ενισχύει ο Ερντογάν
Οι στρατηγοί προκειμένου να ανεβάσουν το ηθικό των Τούρκων πολιτών δεν αποκλείεται  να δημιουργήσουν θερμά επεισόδια τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.
Οι Τούρκοι γνωρίζουν καλά ότι Ένοπλες Δυνάμεις στην Ελλάδα και την Κύπρο έχουν χτυπηθεί από την κρίση και όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις αρχίζουν να κοιτούν πονηρά χτυπώντας στο αδύνατο σημείο.
Με σύμμαχους τους φανατικούς ισλαμιστές οι Τούρκοι στρατηγοί είναι δεδομένο πως θα στήσουν σκηνικό έντασης στο Αιγαίο. Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, τότε δεν θα διστάσουν να προκαλέσουν ακόμα και με στρατιωτική επέμβαση.
Τα κοιτάσματα σε Κύπρο και Αιγαίο είναι μεγάλο δέλεαρ και δεν πρόκειται να επιτρέψουν στους «γείτονες» να τα εκμεταλλευτούν μόνοι τους.
Όλα δείχνουν ότι όλα τώρα ξεκινούν στην Τουρκία και αυτό σημαίνει διπλάσια επαγρύπνηση από ελληνικής πλευράς και κατ' επείγουσα ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Το μόνο βέβαιο είναι ότι είτε ή μία είτε η άλλη παράταξη, είτε οι κεμαλικοί του Ιλκέρ Μπασμπούγ, είτε οι νεο-οθωμανοί του Ταγίπ Ερντογάν θα θελήσουν να εξάγουν την κρίση και να καταγάγουν επιτυχία κατά του «ιστορικού εχθρού» της Ελλάδας...

newsbomb.gr

Νταβούτογλου: Επαφές με φιλοδυτικούς και Τατάρους στην Ουκρανία

Στην Ουκρανία βρίσκεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος έχει συζητήσεις με την παράνομη φιλοδυτική κυβέρνηση του Κιέβου αλλά και εκπροσώπους της μειονότητας των Τατάρων, όπου έκανε λόγο για "εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας συμπεριλαμβανομένης και της Κριμαίας".
 
Ο κ. Νταβούτογλου συναντήθηκε για περίπου μία ώρα με τον παράνομο προσωρινό "πρόεδρο" της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ παρουσία και του Μουσταφά Αμντουλτζελίμ Κιρίμογλου πρώην επικεφαλής των Τατάρων της Κριμαίας.
 
Ο κ. Τουρτσίνοφ ευχαρίστησε τον Νταβούτογλου για την "κατανόηση των δύσκολων ωρών που περνάει η Ουκρανία", ενώ στάθηκε στους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς των δύο χωρών.
 
Όπως αναφέρει το Al Arabiya, o Τούρκος αξιωματούχος θα συζητήσει για την κρίση στην Κριμαία, όπου ένα 10 με 12% του πληθυσμού είναι τουρκόφωνοι, μουσουλμάνοι Τάταροι.
 
Όπως αναφέρουν ουκρανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπερασπίστηκε με δηλώσεις του την "εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας", "συμπεριλαμβανομένης και της Κριμαίας".
 
Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα τουρκικά δημοσιεύματα της Hurriyet, αλλά και του Dünya Bülteni για την κατάσταση στην Ουκρανία, επικαλούνται τουρκικά «δικαιώματα» στην Κριμαία και στην «υπεράσπιση» των τουρκογενών Τατάρων, τα οποία μάλιστα, οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι «απορρέουν» από… την συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή του 1774!
 
Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο κ. Νταβούτογλου σκοπεύει τελικά να εμπλέξει την Τουρκία με πιο ενεργό ρόλο στις ραγδαία τρέχουσες εξελίξεις.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Tύμπανα πολέμου;Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκαλέσει αύριο έκτακτη συνεδρίαση για την κατάσταση στην Ουκρανία.

 "Την Τρίτη, το Δημόσιο Επιμελητήριο της Ρωσίας πραγματοποίησε ακρόαση σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία.. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν γνωστοί Ρώσοι, Ουκρανοί εμπειρογνώμονες,και εκπροσώποι της κυβέρνησης. Βόμβα ενημέρωσης προκάλεσε ο αναπληρωτής  της Ουκρανίας Oleg Tsarev. Σύμφωνα με τον ίδιο, άρχισαν να αποβιβάζονται  στρατιώτες του ΝΑΤΟ στο Λβιβ .... "Τον Μάρτιο, γίνεται προγραμματισμένη γραμμή άσκηση« συμμαχία Ουκρανία-Ατλαντικού. "Μέχρι την άνοιξη είναι ακόμα μακριά, αλλά εκατοντάδες  δυτικά στρατεύματα έχουν ήδη αρχίσει την προσγείωση στο Λβιβ. Λένε ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν για τις ασκήσεις. Υπάρχουν πληροφορίες ότι στην Ουκρανία κινούνται προς τις ακτές  τα πολεμικά πλοία του Ναυτικού των ΗΠΑ. Η κατάσταση είναι κρίσιμη ... " 
        Επιπλέον, σύμφωνα με τον Tsarev στο Λβιβ ξεκίνησαν την εκφόρτωση των Αμερικανών στρατιωτών. "Τον Μάρτιο, πρέπει να υποβληθούν σε ασκήσεις με το ΝΑΤΟ. Ενδεχομένως τα στρατεύματα επί των εγγράφων περιορίζονται - πρέπει να φτάσουν  τους 1000. Έχουν ήδη
πετάξει με τα αεροπλάνα. Σερβίρεται όλα όσα χρειάζονται χρόνο , για να προετοιμαστούν για την άσκηση. «Είναι γνωστό ότι στα νερά της Μαύρης Θάλασσας βρίσκονται ήδη δύο πολεμικά πλοία - το πυραυλικό αντιτορπιλικό USS Ramage (DDG-61) και η ναυαρχίδα του έκτου Στόλου των ΗΠΑ" Όρος Whitney". Υπ 'ατμόν των αμερικανικών πλοίων είναι πάνω από 600 των ΗΠΑ "λιοντάρια της θάλασσας." Το διάνυσμα κίνησης των αμερικανικών πλοίων προτείνει να πάνε στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας. «Όλο αυτό κάνει την κατάσταση στη χώρα να είναι εξαιρετικά τεταμένη», - σημείωσε ο Oleg Tsarev "ΠΗΓΗ.  http://www.mk.ru/politics/sng/article/2014/02/04/979710-voyska-nato-vyisadilis-vo-lvovskoy-oblasti.html

       Μέρος των πληροφοριών  επαληθεύεται από το DEBKAfile:       http://www.debka.com/article/23720/Russians-strike-Ukraine-army-post-in-Crimea-Kiev-fears-Ukraine-army-putsch-US-warships-on-standby

       "Μαζί με τις ΗΠΑ προειδοποιήσεις στη Μόσχα, για μια υψηλή επιφυλακή (κρυφά) κηρύχτηκε το Σάββατο  από τις ΗΠΑ στον Έκτο Στόλο στη Μεσόγειο. Δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας για να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας για τη ρωσική ασφάλεια για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι - το USS Taylor Φρεγάτα και το USS" Όρος Whitney" Blue Ridge-πλοίο κατηγορίας εντολών - έχουν μετακινηθεί στη δυτική πλευρά της Μαύρης Θάλασσα απέναντι από την Κριμαία και κοιτάζουν τη ρωσική ναυτική βάση της Σεβαστούπολης. "

       Όσον αφορά τις εκθέσεις του ΝΑΤΟ βάζει στρατεύματα στο έδαφος στη Δυτική Ουκρανία αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσει αυτό ακόμα. Και αυτή είναι η μόνη και η αρχική πηγή των πληροφοριών όσο μπορώ να πω. Έτσι, όταν ξέρω περισσότερα, θα ξέρετε περισσότερα για αυτό.       http://beforeitsnews.com/alternative/2014/03/us-sends-warships-to-crimea-hundreds-of-nato-troops-land-in-western-ukraine-2909224.html       ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΚRU-DEBKAFILES-BEFORE IT'S NEWS:Corfiatiko.blogspot.com.   

Tύμπανα πολέμου;Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκαλέσει αύριο έκτακτη συνεδρίαση για την κατάσταση στην Ουκρανία.

     Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 2 Μαρτίου τα μεσάνυχτα ώρα Μόσχας, θα συγκεντρωθεί σε μια έκτακτη συνεδρίαση για την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε το  «Ρωσία 24». Фото Pete Souza с сайта state.gov
Фото Pete Souza с сайта state.gov
        Προηγουμένως,  υποκριτικά ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Oleksandr Turchynov έστειλε αίτηση στον ΟΗΕ με τον αρχηγό του κόμματος BLOW Vitali Klitschko, αναζητώντας την αιτία για την  επιθετικότητα της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.
      "Το ουκρανικό κοινοβούλιο  επίσης να αναφέρεται στους ηγέτες των κρατών -ότι  οι εγγυητές της ασφάλειας της Ουκρανίας,πρέπει τηρήσουν επειγόντως τις διεθνείς υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το μνημόνιο της Βουδαπέστης. Και να σταματήσει η ρωσική επιθετικότητα εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους,όπως η Ουκρανία. Η Verkhovna Rada(Ουκρανική Βουλή) θα πρέπει να δώσει εντολή στον αρχιστράτηγο να ανακοινώσει την πλήρη κινητοποίηση σε σχέση με την έναρξη της επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας », - είπε ο Klitschko.
       Όπως  η υπηρεσία Τύπου του Verkhovna Rada ανακοίνωσε,ο Turchinov θεωρεί επίσης τη συμπεριφορά της Ρωσίας σαν άμεση επίθεση κατά της κυριαρχίας του κράτους της Ουκρανίας.
Νωρίτερα, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας υποστήριξε την έκκληση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με τη χρήση των ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Κριμαίας ,για αυτονομία, σε σχέση με την «έκτακτη κατάσταση στην Ουκρανία, που απείλησαν τις ζωές των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το προσωπικό των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και στρατευμάτων, που σταθμεύουν στην Ουκρανία."       http://www.km.ru/world/2014/03/01/protivostoyanie-na-ukraine-2013-14/733631-sovbez-oon-soberetsya-na-ekstrennoe-zased   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ KM:Corfiatiko.blogspot.com.

Ὁ Ἅγιος Νικόδημος ὁ Ἁγιορείτης γιά τίς ἀπόκριες καί τά καρναβάλια



PATRINO_KARNAVALI
Ποιός μπορεῖ νά διηγηθεῖ τίς ἀταξίες, πού κάνουν οἱ Χριστιανοί κατά τήν περίοδο τῶν Ἀποκρέων, καί μάλιστα στά νησιά;
Στ᾿ ἀλήθεια, θά μποροῦσε νά πεῖ κανείς, ὅτι τότε οἱ Χριστιανοί δαιμονίζονται ὅλοι, διότι χορεύουν, παίζουν, τραγουδοῦν ἀσυνείδητα, μέχρι καί αὐτοί οἱ πλέον γέροντες.
Καί, ὅποιος δέν χορέψει ἤ δέν τραγουδήσει, θεωρεῖται τρελλός, διότι οἱ ἄνδρες φοροῦν γυναικεία φορέματα καί οἱ γυναῖκες ἀνδρικά· διότι ντύνεται ὁ καθένας μέ διαφορετικά ροῦχα καί μάσκες, τίς κοινῶς ἀποκαλούμενες μουτσοῦνες· τότε δέν ἔχει διαφορά ἡ ἡμέρα ἀπό τήν νύκτα· διότι ἐπίσης μέ τήν ἡμέρα καί ὅλη ἡ νύκτα ξοδεύεται σέ χορούς καί μασκαριλίκια· τότε δέν διαφέρουν οἱ λαϊκοί ἀπό τούς κληρικούς καί τούς ἱερωμένους· διότι ὅλοι ἐξ ἴσου ἀτακτοῦν· τότε, γιά νά πῶ ἔτσι, πανηγυρίζει ἡ ἀσέλγεια· γιορτάζει ἡ ἀκολασία· εὐφραίνεται ἡ μέθη· ἀγάλλεται ἡ τρυφή καί ἡἀσωτεία· χορεύει ὁ διάβολος μέ δέκα μανδήλια καί μαζί μέ αὐτόν χορεύει ὅλο τό πλῆθος τῶν δαιμόνων· διότι τό κέρδος, πού κάνουν μόνο στίς ἀποκριές, δέν μποροῦν νά τό ἀποκτήσουν σέ ὁλόκληρο τόν χρόνο. Λυπᾶται δέ ἡ ἀρετή· στενοχωριέται ἡ σωφροσύνη· ὀδύρεται ἡ χριστιανική σεμνότητα καί ἡ εὐταξία· διώχνεται ὁ φόβος τοῦ Θεοῦ καί ὁ φόβος τῆς κολάσεως καί τῆς κρίσεως· πενθεῖ ὁ Χριστός καί θρηνοῦν ὅλοι οἱ ἄγγελοι καί οἱ δίκαιοι.

Ὤ, καί ποιός νά μή κλάψει; καί ποιός νά μή χύσει καρδιοστάλακτα δάκρυα, βλέποντας τήν ἀπώλεια καί τήν ἀνοησία αὐτῶν τῶν Χριστιανῶν; Αὐτοί εἶναι τόσο ἀνόητοι, πού ἀντί νά κερδίσουν ἀπό τήν νηστεία τῆς Ἁγίας Τεσσαρακοστῆς, περισσότερο ζημιώνονται ἀπό τίς ἀπόκριες, καί, γιά νά κερδίσουν ἕνα, χάνουν ἑκατό· καί κάνουν οἱ ἄθλιοι σάν τούς ἀνόητους ἐμπόρους, τρέχοντας σέ ζημία καί ὄχι σέ κέρδος· διότι ἀσύγκριτα μεγαλύτερη εἶναι ἡ βλάβη πού δέχονται κατά τίς ἀπόκριες, παρά ἡ ὠφέλεια πού λαμβάνουν ἀπό τήν Τεσσαρακοστή πού ἔρχεται· ἴλεως, ἴλεως, ἴλεως νά γίνη ὁ Θεός. Καί μακάρι αὐτός νά φωτίση τούς ἅγιους Ἀρχιερεῖς καί τούς πνευματικούς καί τούς διδασκάλους, νά ἐμποδίσουν αὐτά τά κακά μέ ἀφορισμούς καί μέ ἐπιτίμια, ὅπως ὁρίζει καί ὁ ξβ´ Κανόνας τῆς ἁγίας καί Οἰκουμενικῆς Στ´ Συνόδου:«Τάς οὕτω λεγομένας Καλάνδας, καί τά λεγόμενα Βοτά, καί τά καλούμενα Βουμάλια… κατά τί ἔθος παλαιόν καί ἀλλότριόν τοῦ τῶν Χριστιανῶν βίου, ἀποπεμπόμεθα, ὁρίζοντες μηδένα ἄνδρα γυναικείαν στολήν ἐνδιδύσκεσθαι ἤ γυναίκα τήν ἀνδράσιν ἁρμόδιον ἀλλά μήτε προσωπεῖα κωμικά ἤ σατυρικά ἤ τραγικά ὑποδύεσθαι· μήτε τό τοῦ βδελυκτοῦ Διονύσου ὄνομα τήν σταφυλήν ἐκθλίβοντος ἐν τοῖς ληνοῖς ἐπιβοᾶν…. Τούς οὖν ἀπό τοῦ νῦν τί τῶν προειρημένων ἐπιτελεῖν ἐγχειροῦντας, ἐν γνώσει τούτων καθισταμένους, τούτους, εἰ μέν κληρικοί εἶεν, καθαιρεῖσθαι προστάσσομεν, εἰ δέ λαϊκοί, ἀφορίζεσθαι».

(Πηγή: «Χρηστοήθεια τῶν Χριστιανῶν», Ἁγίου Νικοδήμου Ἁγιορείτου, Λόγος Β´, Μεταφραστής: Βενέδικτος Ἱερομόναχος Ἁγιορείτης, Ἐκδότης: Συνοδία Σπυρίδωνος Ἱερομονάχου Νέα Σκήτη Ἁγίου Ὄρους, Ἔτος ἔκδοσης: 2010)

ΠΗΓΗ

Κρίση στην Κύπρο: Ολοι οι υπουργοί παραιτήθηκαν -Απρόβλεπτες εξελίξεις.

Μετά την επεισοδειακή συνεδρίαση στη Βουλή,που δεν πέρασε το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ήταν δραματική και δρομολογεί νέες εξελιξεις.Κρίση στην Κύπρο: Ολοι οι υπουργοί παραιτήθηκαν -Απρόβλεπτες εξελίξεις Πολιτική κρίση
Την παραίτηση του υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίας του.

Οπως γράφει και ο Φιλελεύθερος, μετά την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση, τις παραιτήσεις τους έθεσαν στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σήμερα, οι 4 υπουργοί του κόμματος, Γιώργος Λακκοτρύπης, Φώτης Φωτίου, Κυριάκος Κενεβέζος και Πέτρος Πετρίδης, ενώ τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν και οι υπόλοιποι υπουργοί.
Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος ζήτησε από όλους τους Υπουργούς να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τις 15 Μαρτίου. Ο ίδιος ξεκαθάρισε για τελευταία φορά, όπως είπε, ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του Επιτρόπου στην ΕΕ, «λόγω της κρισιμότητας των στιγμών που περνά η πατρίδα μας».
Εξερχόμενος από το Προεδρικό, ο Νίκος Αναστασιάδης, περιορίστηκε να αναφέρει στους δημοσιογράφους ότι θα λάβει τις αποφάσεις του μέχρι την 15η Μαρτίου.        http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/251111

Β.Πούτιν: "Απελευθερώστε την Κριμαία"! - Χάρκοβο & Ντόνετσκ ζητούν από Ρωσία προστασία

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σ.Σοιγκού, τα ρωσικά στρατεύματα που στάλησαν στην Κριμαία σε ανταπόκριση του αιτήματος της τοπικής κυβέρνησης είναι 6.000 προσωπικό, ενώ υπάρχει αίτημα του ίδιου του πρόεδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) για έγκριση αποστολής στρατευμάτων στην Κριμαία "προκειμένου να υποστηριχθούν οι ελευθερίες του πληθυσμού και το αίτημα της αυτόνομης κυβέρνησης της χώρας".
Την ίδια στιγμή νέες συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στο Χάρκοβο και στο Ντόνετσκ - στην Ανατολική Ουκρανία μεταξύ πολιτών που αντιτίθενται στην νέα "κυβέρνηση" της Ουκρανίας και αστυνομικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, πολλές χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του κυβερνήτη της περιοχής, στη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Ουκρανίας.
Οι διαδηλωτές εισέβαλαν σε αυτό και ύψωσαν τη ρωσική σημαία ενώ ζητούν ένωση με την Ρωσία.
Η επαρχία κατοικείται από αμιγώς ρωσόφωνους πληθυσμούς, δηλαδή εθνολογικά είναι ακόμα πιο συμπαγής και από την Κριμαία.
Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα στο Χάρκοβο, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ρωσόφωνων Ουκρανών ακτιβιστών η οποία εξελίχθηκε κατάληψη του κτιρίου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της τοπικής κυβέρνησης.
Στο περιθώριο της διαδήλωσης στο κέντρο της πόλης, στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι, σημειώθηκαν συγκρούσεις και σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου ακούστηκαν πυροβολισμοί ενώ εκτοξεύονταν επίσης πέτρες και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.
Περίπου 300 διαδηλωτές επιτέθηκαν στο τοπικό κυβερνείο όπου ήταν ταμπουρωμένοι λίγοι υποστηρικτές της νέας "κυβέρνησης" της Ουκρανίας. Το κατέλαβαν και ύψωσαν τη ρωσική σημαία, δίπλα στην ουκρανική.
«Ρωσία, βοήθησε μας» και «Μην αγγίζετε το Χάρκοβο» ήταν τα συνθήματα που κυριαρχούσαν στη διαδήλωση.
Την ίδια στιγμή στα όρια της επαρχίας περιπολούν ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27 και επιθετικά ελικόπτερα Μi-24, ενώ δύο μηχανοκίνητες ταξιαρχίες με άρματα μάχης Τ-80 και TOMA BMP-2, μαζί με αντιαεροπορικά Pantsir S1, διεξάγουν τις μεγαλύτερες ασκήσεις από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
Oγκώδης διαδήλωση συνταράσσει επίσης τους δρόμους του Ντονέτσκ, όπου τη νύκτα παρατηρήθηκε κίνηση ενόπλων.
Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Ντονέτσκ της πόλης που θεωρείται προπύργιο του ανατραπέντος προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στις νέες αρχές του Κιέβου.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν ρωσικές σημαίες και φώναζαν ρυθμικά "Ρωσία, Ρωσία".
Κύριο αίτημα της διαδήλωσης ήταν η υποστήριξη στην "επιθυμία της Κριμαίας να ενωθεί με τη Ρωσία".
Στο περιθώριο της διαδήλωσης μοιράστηκαν φυλλάδια που καλούσαν τους κατοίκους "να μην υπακούσουν" στις νέες αρχές του Κιέβου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πρωθυπουργός Κριμαίας: "Έχω τον έλεγχο του στρατού, ζητώ την βοήθεια του Β.Πούτιν"

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Κριμαίας, η οποία όπως όλα δείχνουν οδεύει ολοταχώς για απόσχιση από την Ουκρανία!
Nωρίς το πρωί του Σαββάτου με ανακοίνωση του που μεταδόθηκε από τα ρωσικά ΜΜΕ ο πρωθυπουργός της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσένοφ, πήρε τον έλεγχο του στρατού, της αστυνομίας και όλων των δυνάμεων ασφαλείας στην χερσόνησο και κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να συνδράμει ώστε επικρατήσει η ηρεμία και η ειρήνη στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, ο Σ.Ακσένοφ δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις, η αστυνομία, η εθνική υπηρεσία ασφαλείας και η συνοριοφυλακή θα υπακούν μόνο σε δικές του εντολές. Πρόσθεσε πως όποιοι αξιωματικοί δεν συμφωνούν, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.
«Εχοντας την ευθύνη για τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών, κάνω έκκληση στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, να βοηθήσει ώστε να εξασφαλιστεί η ειρήνη και η ηρεμία στην περιοχή της αυτόνομης δημοκρατίας της Κριμαίας», είπε ο πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης, τον οποίο διόρισε το κοινοβούλιο της Κριμαίας την Πέμπτη.
Οι νέες εξελίξεις δείχνουν ότι υπάρχει ένα πολύ καλό καταρτισμένο στρατηγικό σχέδιο της Ρωσίας αφού σταδιακά και κάνοντας ένα βήμα (step by step) κάθε φορά προκειμένου να μην προκαλέσει με δυσανάλογης βαρύτητας ενέργεια και να μην δώσει αφορμή για αθέλητη κλιμάκωση της κρίσης, ανεβαίνει τα στάδια κλιμάκωσης της κρίσης εφαρμόζοντας το δόγμα "try and see"
Η Ρωσία ελέγχει και διαχειρίζεται πολύ καλά τη κρίση που προκάλεσαν οι Δυτικοί και οι πράκτορες τους στην Ουκρανία.
Επί του πρακτέου έχουμε ρωσόφονους πολίτες να ζητούν την βοήθεια από την Μητέρα Ρωσία, όπως συνέβη και στην Νότια Οσετία. Δηλαδή η επίσημη αφορμή για ολοκληρωτική επέμβαση εδόθη από το αρμόδιο θεσμικό όργανο τον πρωθυπουργό της Αυτόνομης Κριμαίας
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Eγκρίθηκε από την ρωσική Άνω Βουλή το αίτημα Β.Πούτιν για Στρατό στην Κριμαία

Εγκρίθηκε απο την Άνω Δούμα το αίτημα του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν για αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία και πλέον είναι πλήρως νομιμοποιημένη η επέμβαση για την υπεράσπιση των τοικών πληθυσμών.
Συνολικά 6.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν μεταφερθεί στην περιοχή ενώ έχουν καταληφθεί όλα τα σημεία που υποδήλωναν την κυριαρχία του Κιέβου. Τόσο η βάση των αντιαεροπορικών συστημάτων όσο και η βάση της Ακτοφυλακής έχουν παραδοθεί στους Ρώσους κομάντο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΗΠΑ: Δεν θα αντιδράσουμε στη ρωσική στρατιωτική παρέμβαση- Ουκρανία: Φοβάται επιχείρηση αφοπλισμού των μονάδων της

Oι ΗΠΑ μέσω αξιωματούχου τους δήλωσαν ότι δεν θα αντιδράσουν στη ρωσική στρατιωτική παρέμβαση και πλέον εξετάζουν οικονομικά μέτρα απέναντι στην επίδειξη ισχύος της Ρωσίας ενώ το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας φοβάται περαιτέρω γελοιοποίηση του με αφοπλισμό από...ριζοσπαστικές δυνάμεις!
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε αργά το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο ότι διαθέτει πληροφορίες για κινήσεις άγνωστων «ριζοσπαστικών δυνάμεων», που σχεδιάζουν επιχείρηση αφοπλισμού των ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων στην Κριμαία νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Και πρόσθεσε ότι:
«Στην περίπτωση που γίνουν οι εν λόγω ενέργειες, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα ενεργήσουν σύμφωνα με τους νόμους της Ουκρανίας και τους κανονισμούς των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων».
Εν τω μεταξύ αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας ο οποίος δεν κατονομάζεται, ανέφερε ότι η Ρωσία έστειλε "εκατοντάδες στρατιώτες" στην Κριμαία.
«Φαίνεται ότι έχουν αναπτύξει εκατοντάδες στρατιώτες», είπε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), σημειώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προτίθεται να αντιδράσουν στο στάδιο αυτό της ρωσικής στρατιωτικής παρέμβασης!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΗΠΑ: Λευκός οδηγός λεωφορείου γίνεται στόχος εγκλήματος μίσους και σώζεται από την Βίβλο του




Ο οδηγός λεωφορείου Rickey Wagoner, που είναι λευκός, είπε στην αστυνομία του Ντέιτον του Οχάιο ότι ήταν έξω από το λεωφορείο του νωρίς τη Δευτέρα, όταν τρεις μαύροι άνδρες τον πυροβόλησαν, με δύο σφαίρες να χτυπάνε στην Βίβλο που είχε στην τσέπη του και μια στο πόδι του. Είπε επίσης ότι τον μαχαίρωσαν στο χέρι.


Ο Wagoner, 49 ετών, βγήκε από το νοσοκομείο την Τρίτη.
 


Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Richard Biehl δήλωσε την Τετάρτη ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο η περίπτωση να αποτελεί ένα «έγκλημα μίσους» αφότου διάβασε την αρχική αστυνομική έκθεση και εκείνη που διαβιβάστηκε στο γραφείο του FBI στο Ντέιτον.



«Εργάζονται μαζί μας», είπε.



Ο εκπρόσωπος του FBI Rick Smith είπε ότι θα βοηθήσει τους αστυνομικούς να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για ένα έγκλημα μίσους, που αποτελεί ομοσπονδιακή παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων.



Ο Biehl δήλωσε την Τετάρτη ότι η αστυνομία βρήκε ένα ημιαυτόματο πιστόλι 25 μ. διαμετρήματος και ένα μαχαίρι μαζί με τέσσερις χρησιμοποιημένες σφαίρες και τρεις αχρησιμοποίητες. Είπε ότι οι χρησιμοποιημένες συμφωνούν με τον αριθμό των πυροβολισμών που ακούστηκαν σε μια ηχογράφηση από το λεωφορείο.



«Εργαζόμαστε πάνω στον ήχο και την καταγραφή του βίντεο του λεωφορείου», είπε .



Ο Biehl δήλωσε ότι δεν υπήρξαν μάρτυρες και υπάρχει βίντεο του πυροβολισμού.



Η αστυνομία αναλύει τα αποδεικτικά στοιχεία που περιλαμβάνουν το μαχαίρι, κάλυκες, σφαίρες και το όπλο.



Ο Wagoner, οδηγός για την Ευρύτερη Περιφερειακής Αρχή Διαμετακόμισης του Ντέιτον, είπε ότι σταμάτησε το λεωφορείο για να ελέγξει ένα μηχανικό πρόβλημα γύρω στις πέντε το πρωί, όταν τον πλησίασαν κάποιοι άνδρες. Ένας από αυτούς είπε: “If you want to be all the way in the club, you have to kill the polar bear” («…πρέπει να σκοτώσεις την πολική αρκούδα»). Ο Wagoner πάλεψε και κατάφερε να αρπάξει το όπλο ενώ οι άνδρες έτρεξαν μακριά. Ο Wagoner είπε στην αστυνομία ότι τους πυροβόλησε πριν από πάει με το λεωφορείο σε ασφαλές μέρος και τηλεφωνήσει για βοήθεια.













ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (και εδώ)

Νταβούτογλου: Η Κριμαία είναι πολύ σημαντική για εμάς.



Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Βουλγαρία, προέβη σε δήλωση σχετικά με την Κριμαία.

«Η Κριμαία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Ουκρανίας. Πιστεύουμε ότι όλα τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν εντός της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η Κριμαία έχει μεγάλη σημασία για την Τουρκία.

«Η Κριμαία είναι μια πύλη που ανοίγει το δρόμο για την Τουρκία στην Ουκρανία, ένα κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τουρκίας. Η Κριμαία είναι πολύ σημαντική για εμάς, επειδή οι αδελφοί μας ζουν εκεί- οι Τάταροι της Κριμαίας», δήλωσε ο Νταβούτογλου, σύμφωνα με τουρκική ιστοσελίδα στη ρωσική γλώσσα.       http://www.echedoros-a.gr/2014/02/blog-post_9616.html

Εταιρία ‘τύπου Blackwater’, όχι στρατό, έχει στείλει το Κρεμλίνο στην Κριμέα!


Δεν έστειλε στρατεύματα ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη χερσόνησο της Κριμέας όπως προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες που φτάνουν από ρωσικές αλλά και αμερικανικές πηγές (π.χ. http://www.thedailybeast.com/).
Του Μιχαήλ Βασιλείου
Έστειλε την ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας «Vnevedomstvenaya Okhrana» η οποία συνεργάζεται με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και μια ακόμη ομάδα παραστρατιωτικών οι οποίοι δεν είναι σαφές που ανήκουν, σε μια προσπάθεια να μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν επενέβησαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, άρα δεν στοιχειοθετείται εισβολή σε ξένη χώρα…
Έτσι εξηγείται και το ότι δεν έφεραν διακριτικά στις στολές παραλλαγής που φορούσαν. Έτσι εξηγείται και η αναφορά του Σεργκέι Λαβρόφ προς τον ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ότι δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα, στρατιώτες ή πεζοναύτες που να έχουν αναπτυχθεί έξω από τη ναυτική βάση… Τυπικά, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι δεν του είπε ψέματα, ή μάλλον, για την ακρίβεια, του είπε τη μισή αλήθεια.
Η ιδιωτική αυτή εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας που προφανώς στελέχη της είναι πρώην μέλη ειδικών δυνάμεων, ανέλαβε να ελέγξει και να περιφρουρήσει τα αεροδρόμια που μεταδόθηκε ότι κατελήφθησαν από ρωσικές δυνάμεις. Το «μεγάλο κόλπο» της ρωσικής πλευράς, είναι ότι η πλειοψηφία των ανδρών που περιπολούν και προστατεύουν τις εγκαταστάσεις του ρωσικού ναυτικού στην Κριμέα, μπορεί να είναι και Ουκρανοί πολίτες!


Στόχος της ανάπτυξης του ιδιωτικού «στρατού» στην περιοχή, είναι κατά πάσα πιθανότητα το να μην επιτρέψει στην αντίπαλη πλευρά της εξουσίας στην Ουκρανία, να χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιο για να μεταφέρει μαζικά Ουκρανούς που θα πάρουν μέρος σε διαδηλώσεις με στόχο επικοινωνιακό και ουσιαστικό: Στην πρώτη περίπτωση να πετύχει το να βγαίνει στα διεθνή μέσα ενημέρωσης μια πιο «ισορροπημένη» εικόνα για την Ουκρανία και όχι ότι είναι de facto υπό ρωσικό έλεγχο.
Τώρα, όσον αφορά τη δεύτερη περίπτωση, αυτό που είναι εύσχημο να αναμένει κανείς, αφού θα ήταν συμβατό με όσα ανέφερε ο εκδιωχθείς πρόεδρος της Ουκρανίας στη χθεσινή του συνέντευξη, δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, το επόμενο βήμα στην κρίση να είναι η επιστροφή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς σε ουκρανικό έδαφος, δηλαδή στην Κριμέα, την οποία θα έχει ασφαλίσει ο ιδιωτικός στρατός. Για την ακρίβεια, αυτή η κίνηση μοιάζει να είναι μονόδρομος, εάν θέλει να παίξει τον οποιοδήποτε μελλοντικό ρόλο στην εξέλιξη και ελπίζουμε στην τελική αποκλιμάκωση της κρίσης.
Το αδιέξοδο σε περίπτωση που επιστρέψει θα μοιάζει απόλυτο. Δεν θα είναι όμως. Στην ουσία, η ρωσική πλευρά θα έχει απαντήσει, βήμα προς βήμα, στις αντίστοιχες κινήσεις της ουκρανικής ηγεσίας και των διεθνών – δυτικών – υποστηρικτών της. Στο τέλος δεν αποκλείεται καθόλου ο Γιανουκόβιτς να παραμεριστεί, ίσως είναι και η πιθανότερη εξέλιξη, όμως, θα έχει παίξει τον ρόλο του στη ρωσική στρατηγική διαχείρισης της κρίσης, ως ένα χρήσιμο διαπραγματευτικό χαρτί.
Εάν η Δύση δεν δει τον δρόμο που ανοίγει το Κρεμλίνο σε έναν συμβιβασμό, πάντα οι Ρώσοι θα έχουν την επιλογή να παρακολουθούν τον Γιανουκόβιτς να παριστάνει τον πρόεδρο της Ουκρανίας από την Κριμέα και να επισείουν κατά το δοκούν την απειλή απόσχισης της χερσονήσου από την Ουκρανία, πάντα μέσω δημοκρατικών μεθόδων…

Άρα, δεν είναι διόλου απίθανο η Κριμέα να εξελιχθεί σε μια νέα «Φορμόζα» (σημερινή Ταϊβάν) αμέσως μετά την εκδίωξη των εθνικιστών του στρατηγού Τσιαν Κάι Σεκ το 1949 από το ηπειρωτικό έδαφος της Κίνας, με τις ηγεσίες στο Πεκίνο και την Ταϊπέι να ισχυρίζονται ότι είναι αμφότεροι ότι είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι της Κίνας… Κι ας μη σκεφτεί κανείς ότι η Ταϊβάν δεν έχει αναγνωριστεί και παλεύει να εξισορροπήσει την κινεζική στρατιωτική ισχύ, αφού στο τωρινό «θέατρο» τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά.
Όπως έχουμε υποστηρίξει από την αρχή της κρίσης, η Ρωσία έχει λόγους να αντιμετωπίζει τον Γιανουκόβιτς αρνητικά και αν τον θεωρεί ακόμα και «καμένο χαρτί» μακροπρόθεσμα, όμως, πρώτα θα τον αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στο πλαίσιο της στρατηγικής της.
Η κατάσταση στο εσωτερικό της Ουκρανίας είναι πραγματικά τραγελαφική, αφού θα πρέπει να είναι ή αφελής ή ιδιοτελής όποιος υποστηρίζει ότι μετά όσα έχουν συμβεί, η εξουσία θα μπορεί να εναλλάσσεται ανάμεσα σε Γιανουκόβιτς και Τιμοσένκο, τη στιγμή που αμφότεροι κατηγορούνται για τη διασπάθιση τεραστίων ποσών, για ίδιον όφελος, ή από μη συμβατές με το ουκρανικό εθνικό συμφέρον αποφάσεις.
Την ημέρα που Ελβετός εισαγγελέας δέσμευε τα περιουσιακά στοιχεία του Γιανουκόβιτς στην Ελβετία, ο ίδιος κατηγορούσε δημοσίως την Τιμοσένκο, ότι ζημίωσε την Ουκρανία 20 δισεκατομμύρια δολάρια… Εάν αυτοί οι δύο αλληλοεξουδετερωθούν, τότε θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει, ότι μετά το πέρας της κρίσης και την πιθανή επιστροφή στο status quo, τότε ίσως αποδειχθεί ότι οι σημερινές κινήσεις της ρωσικής ηγεσίας που εκ πρώτης όψεως παραπέμπουν σε κλιμάκωση, επί της ουσίας δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για λύση.
Και ας μην ξεχνάμε τον ρόλο της Ουκρανίας, ως ένα κράτος-μαξιλάρι (buffer-state) ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση.

ΠΗΓΗ

WW3 Ενημέρωση: Η Ρωσική εισβολή έχει ξεκινήσει: Ρωσικό θωρηκτό σε Ουκρανικό λιμάνι, ρώσοι πεζοναύτες μεταφέρθηκαν στις βάσεις, 400 Αλεξιπτωτιστές στη Σεβαστούπολη, έκλεισαν αυτοκινητοδρόμους. (βίντεο).


UPDATE: Radio Svoboda: 400 ρώσοι αλεξιπτωτιστές από το Ουλιάνοφσκ έφτασαν σήμερα στη Σεβαστούπολη, τα πλοία μετέφεραν ώσους πεζοναύτες στο δρόμο. http://t.co/6JHYj87e6f     The Parliament of Ukraine Kharkov offered denounce the Black Sea fleet   Politics   News Mail.Ru
       - Τουλάχιστον 20 άνδρες φορούν τη στολή του στόλου της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα και μεταφέρουν αυτόματα τουφέκια σε ένα ουκρανικό συνοριακό φυλάκιο, την Παρασκευή, σε μια τεταμένη αντιπαράθεση κοντά στο λιμάνι της πόλης της Σεβαστούπολης στην περιοχή Κριμαία της Ουκρανίας. Embedded image permalink
       Ένας δημοσιογράφος του Reuters στην περιοχή Μπαλακλάβα είδε στα ουκρανικά σύνορα  αστυνομία με κράνη και εξοπλισμό ταραχών να κλείνει το συνοριακό σταθμό, με μια μεταλλική πύλη,  και οι μεταλλικές ασπίδες ταραχών τοποθετήθηκαν πίσω από τα παράθυρα για προστασία.
Embedded image permalink
       Στρατιώτες που συστήθηκαν ως αξιωματικοί του στόλου της Μαύρης Θάλασσας ανέφεραν στο Reuters: «Είμαστε εδώ ... έτσι ώστε να μην έχουμε επανάληψη της Μαϊντάν." Η Wall Street Journal  http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304071004579410931310849454?mg=reno64-wsj&url=http%3A%2F%2Fonline.wsj.com%2Farticle%2FSB10001424052702304071004579410931310849454.html     αναφέρει ότι οι ένοπλες παραστρατιωτικές ομάδες έχουν πάρει τον έλεγχο των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της Κριμαίας,για να σταματήσουν τις δυνάμεις από το Κίεβο να εισέλθουν στη Κριμαία. 
Οι  ειδικές δυνάμεις και οι τοπικοί πολιτοφύλακες της Κριμαίας με καλάσνικοφ και μάσκες  ύψωσαν ρωσικές σημαίες και  δημιούργησαν σημεία ελέγχου στους δύο μόνο αυτοκινητόδρομους που συνδέουν τη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας με την ηπειρωτική Ουκρανία. -
Οι άνδρες κάνουν έλεγχο των αυτοκινήτων που ταξιδεύουν μέσα και έξω από την Κριμαία, μια περιοχή στη νότια Ουκρανία που κάποτε ήταν μέρος της Ρωσίας και έχει γίνει το επίκεντρο για μια σπασμωδική κίνηση ενάντια στην φιλο-Δυτική εξέγερση στο Κίεβο, που έχει ανατρέψει τον πρόεδρο , Βίκτορ Γιανουκόβιτς. 
Η έκθεση αναφέρεται στα σημεία ελέγχου στο Chongar, σε ένα μεγάλο αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Κριμαία με την Ουκρανία, τον Μπέρκουτ,που έθεσαν ρωσικές σημαίες και καθιέρωσαν τα σημεία ελέγχου για να εξασφαλιστεί ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν θα επιχειρήσουν να μπουν στην Κριμαία.
Στην Armyansk, άλλο αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Κριμαία με την ηπειρωτική χώρα, φιλο-ρώσοι στρατιωτικοί άνδρες έχουν δημιουργήσει σημεία ελέγχου. Πηγή
- ** -
Το Associated Press @ AP · 2 λεπτά Visualizza traduzione     Вооруженные люди у здания аэропорта Симферополя     ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Κρατική Συνοριακή Φρουρά της Ουκρανίας αναφέρει ότι η βάση της ακτοφυλακής  περιβάλλεται από περίπου 30 ρώσους πεζοναύτες
11 ΕΛΙΚΌΠΤΕΡΑ μάχης  πέταξαν από το ρωσικό έδαφος πάνω από την Κριμαία και έχουν προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Belbek στη Σεβαστούπολη. 

Ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο μπλοκάρει το λιμάνι της  Μπαλακλάβα στην Κριμαία. Ένα ρωσικό Tarantul-Class Missile Boat φαίνεται στο παρακάτω βίντεο στο κόλπο Μπαλακλάβα συμπεριλαμβανομένης της βάσης της ακτοφυλακής. Το πλοίο, είναι το πλοίο Ivanovets # 954 από τη Μαύρη Θάλασσα,από το  Στόλο 295 Sulinsk Missile Boat Division. Είναι μια Tarantul κατηγορία lll κορβέτα και κατασκευάστηκε το 1988.

Οι αντάρτες απέρριψαν τον επικεφαλής του στρατού, ναύαρχο Ilyin, ο οποίος στη συνέχεια είχε μια καρδιακή προσβολή. Russian armored personnel carriers and a truck are parked on the side of the road near the town of Bakhchisarai, Ukraine, Feb. 28, 2014. Photo by AP

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για την εισβολή στη χερσόνησο της Κριμαίας. Και για όλες τις προθέσεις και τους σκοπούς, που είναι, όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω. Αυτές είναι οι τελευταίες εξελίξεις από την Ουκρανία, τα πράγματα συνεχίζουν να επιδεινώνονται, καθώς μοιάζουν με μια περιορισμένη εισβολή που λαμβάνει χώρα. Η εικασία μου είναι ότι αυτές οι δυνάμεις είναι η αρχή για κάτι πολύ μεγαλύτερο. Μείνετε συντονισμένοι!   http://beforeitsnews.com/alternative/2014/02/ww3-update-russian-invasion-has-begun-russian-warship-blocks-ukraine-port-russian-marines-surround-coast-guard-base-dozen-choppers-fly-in-from-russia-video-2908530.html       ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΑ T.CO-WSJ- Associated Press και BEFORE IT'S NEWS:Corfiatiko.blogspot.com.

Boυλευτής ΣΥΡΙΖΑ: "Να νομιμοποιηθούν όλοι οι λαθρομετανάστες, τους θεωρούμε αδέλφια μας"

Απίστευτες προτάσεις από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γαϊτάνη ακούστηκαν στη Βουλή! Η βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς τάθηκε υπέρ της νομιμοποιήσης όλων των λαθρομεταναστών! Συγκεκριμένα,τάχθηκε κατά του διαχωρισμού των μεταναστών σε παράνομους και μη σημειώνοντας ότι πρέπει να νομιμοποιηθούν όλοι!
Μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής για το νέο μεταναστευτικό κώδικα, κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση, με αφορμή μια σειρά πρωτοβουλιών.
«Να θυμίσω» είπε, «τον κ. Παπαδόπουλο, υπουργό Υγείας, που ζητούσε από τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό να γίνονται ρουφιάνοι των μεταναστών, δηλαδή, να καταγγέλλουν τους μετανάστες στην αστυνομία όταν δεν έχουν χαρτιά; Να μιλήσω για το τείχος του Έβρου, που είναι του κ. Παπουτσή; Να μιλήσω για τα πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που εσείς τα λέτε κέντρα φιλοξενίας που έγιναν επί ΠΑΣΟΚ; Να μιλήσω για τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη, που μίλησε για υγειονομική βόμβα;».
Απαντώντας μάλιστα στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκο, στο τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε:
«Για εμάς ο φασισμός και ο ρατσισμός παλεύεται στο δρόμο. Και το κάνουμε όλη η Αριστερά μαζί με τους μετανάστες που είναι αδέλφια μας -γιατί τους θεωρούμε ταξικά μας αδέλφια. Θα το σταματήσουμε μαζί τους. Είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα και μέσα στη Βουλή. Γι' αυτό σας ζητάμε και επιμένουμε, μέσα από τις ενστάσεις μας και τις τροπολογίες μας, να κάνετε ακόμα περισσότερες παραχωρήσεις, διότι είναι πολύ λίγες αυτές που έχετε κάνει, κύριε υπουργέ. Το νομοσχέδιο έχει πολύ λίγες βελτιώσεις και δεν καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων».
Και πρόσθεσε:
«Κατ' αρχάς, κάνετε μια σοβαρή διάκριση, στην οποία επιμένετε, και είναι ζήτημα φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ και μην μας λέτε ότι μιλάτε για τον προοδευτικό χώρο και για τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.λπ., διαχωρίζετε τους μετανάστες σε νόμιμους και παράνομους, ενώ θα έπρεπε να είναι οι μετανάστες και πώς θα τους αντιμετωπίσουμε όταν δεν τους νομιμοποιείτε όλους. Αυτοί που είναι μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τι θα γίνουν; Αυτοί που ήρθαν μετά το 2005 και είναι οκτώ χρόνια εδώ τι θα γίνουν; Έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο. Άρα, επιμένετε στις διακρίσεις και στο διαίρει και βασίλευε».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΤΑ ΑΚΡΑ: ΄Εκρηξη πολέμου στην Ουκρανία προαναγγέλει υπουργός του Ρήγκαν!


nazi kievΜετά «το αμερικανικό πραξικόπημα».

                     «Μόνη ελπίδα, η διπλωματική μαεστρία του Πούτιν»

«Το πραξικόπημα στην Ουκρανία, που οργάνωσε η αμερικανική κυβέρνηση αλλά πέρασε στον έλεγχο οργανωμένων και εξοπλισμένων νεοναζιστών, οδηγεί, σχεδόν κατά βεβαιότητα, σε πόλεμο, που μόνο η διπλωματική δεξιότητα του Πούτιν μπορεί πλέον να αποτρέψει.»

Επειδή αυτή η Κασσάνδρεια επισήμανση ανήκει σε Αμερικανό και μάλιστα άλλοτε υπουργό του Ρήγκαν και επειδή η Ουκρανία – αφετηρία πριν είκοσι χρόνια του καρκινοφόρου νέφους του Τσερνομπίλ- δεν βρίσκεται μακριά από τις κεφαλές μας, το μαστιγωτικό άρθρο του Πωλ Γκρεκ Ρόμπερτς δικαιούται και δημοσιότητα και ιδιαίτερη προσοχή.΄Οταν μάλιστα τα ιθαγενή συστημικά μίντια για τα γεγονότα της Ουκρανίας, αντί ενημέρωσης, απλώς  ξαναζεσταίνουν τα… πιάτα του CNN και του Fox News.

Βοηθός υπουργός Οικονομικών υπερσυντηρητικου προέδρου,  καθηγητής πανεπιστημίων, πρώην αρχισυντάκτης στη Γουώλ Στρήτ Τζέρναλ, κόλουμνιστ εγκυρότατων άλλων οικονομικών φύλλων και πολυγραφότατος συγγραφέας, ο δρ.Πωλ Γκρέκ Ρόμπερτς, στο τελευταίο σειράς σκληρότατων άρθρων του για την αμερικανική αντιρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία έγραψε τα παρακάτω, υπό τον ακόλουθο τίτλο:

«Ουκρανοί Νεοναζιστές Διακηρύσσουν Πως η Εξουσία Πηγάζει Από την Κάννη των Οπλων τους

Η πραγματικότητα στην  Ουκρανία διαψεύδει το πορτραίτο μιας δήθεν προλεύνουσας ουκρανικής δημοκρατίας,που παρουσιάζει το ανίκανο και διεφθαρμένο καθεστώς του Ομπάμα .

Στο βαθμό που, μετά το πραξικόπημα, υπάρχει εκεί μια κυβέρνηση, οι νόμοι της υπαγορεύονται από ένοπλους τραμπούκους των νεο-ναζιστικών, υπερεθνικιστικών, ρωσσοφοβικών κομμάτων. Δείτε το βίντεο με τον ένοπλο τραμπούκο Αλεξάντρ Μουζύσκο – που κομπάζει πως σκότωνε Ρώσους στρατιώτες στη Τσετσενία- να διατάσσει την περιφερειακή βουλή του Ρόβνο να δωρήσει διαμερίσματα στους διαδηλωτές.http://rt.com/news/radical-opposition-intimidating-techniques-882/

Στόχοι εκτελέσεων, ενταλμάτων συλλήψεως, εισβολών κατ οίκον και απειλών, τα μέλη των κόμματος του Γιανούκοβιτς ( Κόμμα των Περιφερειών) παραιτούνται μαζικά για να σώσουν τη ζωή τους και των οικείων τους. Εβραϊκές συναγωγές και ελληνοορθόδοξες εκκλησίες υφίστανται επιθέσεις.

Είχα, ίσως πρώτος , προβλέψει ότι η οργάνωση από την Ουάσιγκτων των φιλοευρωπαίων Ουκρανών πολιτικών για ένα αντικυβερνητικό πραξικόπημα θα κατέστρεφε τη δημοκρατία και θα δημιουργούσε ένα προηγούμενο υπεροχής της βίας έναντι των εκλογών, εκχορώντας  έτσι την εξουσία στην οργανωμένη και εξοπλισμένη άκρα δεξιά.

 Και αυτό ακριβώς συνέβη. Κανείς στο καθεστώς Ομπάμα δεν είχε αρκετό μυαλό για να δεί το προφανές αποτέλεσμα της αυτάρεσκης επέμβασής τους στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας.΄Αν ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος και το κυβερνών κόμμα ανατρέπονται τόσο εύκολα από εξοπλισμένους νεο-ναζιστές, ποιά πιθανότητα έχουν τα πληρωμένα ανδρείκελα της Ουάσιγκτων, οι λεγόμενοι «μετριοπαθείς» να σχηματίσουν κυβέρνηση;

Οι πληρωμένοι από την Ουάσιγκτων συνωμότες εισπράττουν τώρα την αμοιβή που τους αξίζει, καθώς αντιμετωπίζουν έντρομοι και βουβοί τον νεο-ναζιστή Μουζύσκο, με το Αk-47 στο χέρι, να προκαλεί τις αρχές: «Ελάτε αν τολμάτε να με αφοπλίσετε».

Η Δύση αντιμετωπίζει τώρα ένα πραγματικό μπλέξιμο.Τό ίδιο και η Ρωσσία. Ο εκπορνευόμενος Τύπος (“the presstitudes”) θα εμποδίσει το αμερικανικό κοινό νά πληροφορηθεί κάποτε τι συνέβη πραγματικά και το καθεστώς του Ομπάμα δεν θα το ομολογήσει ποτέ. Δεν είναι πάντοτε σίγουρο ότι ακόμη και οι Ρώσσοι θέλουν να το παραδεχθούν. Ο ευφυής, λογικός και ανθρώπινος Ρώσσος υπουργός των Εξωτερικών, πρόσωπο 100 φορές ανώτερο από τον αξιο περιφρόνησης Τζών Κέρρυ, εξακολουθεί να ομιλεί σάν όλα αυτά να ήταν ένα λάθος και να καλεί τις δυτικές κυβερνήσεις να στηρίξουν τη συμφωνία που εξανάγκασαν τον Γιανούκοβιτς να υπογράψει.

Ο Γιανούκοβιτς όμως αποτελεί ιστορία, όπως και οι «μετριοπαθείς»της Ουάσιγκτων. Οι «μετριοπαθείς» δεν είναι μόνο διεφθαρμένοι, είναι και ηλίθιοι. Οι βλάκες διέλυσαν την δύναμη των ΜΑΤ, εμπιστεύοντας τους εαυτούς τους στο έλεος των νεο-ναζιστών τραμπούκων.

Η Ουκρανία βρίσκεται τώρα εκτός ελέγχου. Αυτά συμβαίνουν όταν μια αλαζονική αλλά ανεγκέφαλη Βοηθός Υπουργός των Εξωτερικών (Βικτώρια Νούλαντ) συνωμοτεί με έναν εξ ίσου αλαζόνα και ηλίθιο  αμερικανό πρεσβευτή (Πάϊατ) να εγκαταστήσουν τους υποψηφίους τους στην εξουσία, ευθύς ως πετύχει το πραξικόπημά τους κατά του εκλεγμένου προέδρου. Οι απληροφόρητοι και οι εξαπατημένοι, που αρνούνται ότι υπήρξε τέτοια συνωμοσία, ας ακούσουν την συνομιλία μεταξή της Νούλαντ και του Πάϊατ εδώ:

Η κατάσταση θα οδηγήση, κατά βεβαιότητα σχεδόν, σε πόλεμο. Μόνο η διπλωματική δεξιοτεχνία του Πούτιν μπορεί να το αποτρέψει. Αλλά ο Πούτον έχει δαιμονοποιηθεί από την Ουάσιγκτων και τις πόρνες που συναποτελούν τα αμερικανικά έντυπα και τηλεοπτικά ΜΜΕ. Ευρωπαίοι και Βρεταννοί πολιτικοί θα έχαναν την αμερικανική μισθοδοσία τους ,έάν ευθυγραμμίζονταν με τον Πούτιν.

Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος επειδή το δυτικό κοινό καθεύδει. Όσα περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες δημοσιεύω τόσο περισσότερα παίρνω ηλεκτρονικά μηνύματα διαμαρτυρίας, που υπερασπίζονται  τις « τίμιες διαμαρτυρίες, τίμιων (καλοπληρωμένων) διαδηλωτών κατά της διαφθοράς», σαν να ήταν η διαφθορά το κίνητρο. Ακούω, από Ουκρανούς και άτομα ουκρανικής εθνότητας στον Καναδά και τις ΗΠΑ, πως είναι φυσικό να μισούν τους Ρώσσους οι Ουκρανοί που υπέφεραν από τον κομμουνισμό, σαν να ήταν μόνοι αυτοί που υπέστησαν τον κομμουνισμό, που αποδήμησε το 1991, και σαν να έχει αυτό οποιαδήποτε σχέση με το αμερικάνικο πραξικόπημα που πέρασε στον έλεγχο των νεο-Ναζί.

Αναμφίβολα πολλοί υπέφεραν υπό τον κομμουνισμό, ανάμεσά τους και Ρώσσοι. Υπέφεραν όμως περισσότερο από τους Ιάπωνες αμάχους, που δυό φορές βιμβαρδίστηκαν με ατομικές βόμβες από τον «αναγκαίο λαό», ή τους Γερμανούς αμάχους των οποίων οι πόλεις  υποβλήθηκαν σε εμπρηστικούς βομβαρδισμούς από τον «εξαιρετικό λαό»; (σ.μ. αυτοχαρακτηρισμοί της Μαντλίν Ωλμπράϊτ κ.α. Αξιωματούχων για τον αμερικανικό λαό.)

Σήμερα η Ιαπωνία και η Γερμανία είναι κράτη-μαριονέττες της Ουάσιγκτων.Αντίθετα η Ουκρανία ήταν μια ανεξάρτητη χώρα, με σχέσεις συνεργασίας με τη Ρωσσία. Αυτή τη σχέση ήθελε η Ουάσιγκτων να καταστρέψει.

Τώρα που μια άφρων και ανεπιτήδεια Ουάσιγκτων άνοιξε το κουτί της Πανδώρας, περισσότερα δεινά εξαπολύθηκαν κατά του κόσμου. Και οι οδύνες δεν θα περιορισθούν στην Ουκρανία.

Η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί πολύ άσχημα για αρκετούς λόγους. ΄Ενας είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα ακόμα και όταν η πραγματικότητα τους χτυπάει κατακούτελα. ΄Οταν παραθέτω τα γεγονότα όπως αποκαλύπτονται, ιδού μερικές από τις αντιδράσεις που εισπράττω: «Είσαι πράκτορας του Πούτιν», «μισείς τους Ουκρανούς», «υπερασπίζεσαι την διαφθορά», «δεν έχεις ιδέα τι υπέφεραν οι Ουκρανοί  από τον Στάλιν».

Φυσικά, έχοντας κάνει ρωσσικές σπουδές, έχοντας συμμετάσχει σε αμερικανο-σοβιετικά προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών το 1961, έχοντας ταξιδέψει στη Ρωσία, τη Γεωργία, την Ουκρανία, και το Ουζμπεκιστάν, έχοντας δημοσιεύσει σε ακαδημαϊκές εκδόσεις σλαβικών και ρωσσικών σπουδών, έχοντας μιλήσει δύο φορές ενώπιον της Σοβιετικής Ακαδημίας Επιστημών, έχοντας προσκληθεί να εξηγήσω στην Σι Αϊ Εϊ γιατί κατάρρευσε η σοβιετική οικονομία -παρά τις προβλέψεις της C.I.A. για το αντίθετο, δεν μπορώ φαίνεται να ξαίρω τίποτα για το πως υπέφεραν οι άνθρωποι υπό τον κομμουνισμό! Η προθυμία αναγνωστών να μου επιδείξουν την πλήρη τους άγνοια και βλακεία είναι εκπληκτική. Υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που νομίζουν ότι η πραγματικότητα συντίθεται από τις παραισθήσεις τους.

Η πραγματικότητα είναι απλώς ανυπόφορη για πνευματικά και συναισθηματικά αδύναμους ανθρώπους, που είναι ικανοί να αγκιστρωθούν στις ψευδαισθήσεις τους σε πείσμα κάθε απόδειξης του αντιθέτου. Οι μάζες των αυταπατούμενων ανθρώπων και η πλήρης ανικανότητα της Ουάσιγκτων, που κολυμπάει στην αλαζονική αυτάρκειά  της, να παραδεχθεί ένα λάθος, σημαίνουν ότι η αμερικανική αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας  αποτελεί  ένα πρόβλημα για όλους μας.

Η « Ρωσσία Σήμερα» μετέδωσε ότι « Ο Πρόεδρος Πούτιν διέταξε επείγοντα στρατιωτικά γυμνάσια για την δοκιμή της μαχητικής ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων κατά μήκος της δυτικής και κεντρικής Ρωσσίας.» Σύμφωνα με τον υπουργό Αμύνης της Ρωσσίας, τα αιφνίδια γυμνάσια αφορούν χερσαίες δυνάμεις, Αεροπορία, αερομεταφερόμενα στρατεύματα και αεροδιαστημική άμυνα. Ο υπουργός δήλωσε: « Τα γυμνάσια ουδαμώς συνδέονται με τα γεγονότα στην Ουκρανία.»

Φυσικά.Αυτό λέει ο υπουργός της ΄Αμυνας, επειδή ο Πούτιν ελπίζει ακόμη ότι η Ε.Ε. θα έρθει στά σύγκαλά της. Κατά την γνώμη μου – και ελπίζω να σφάλλω- οι Ευρωπαίοι «ηγέτες» είναι πάρα πολύ διεφθαρμένοι από τα λεφτά της Ουάσιγκτων για να μπορούν να λογικευθούν. Είναι αγορασμένοι και πληρωμένοι. Τίποτα δεν είναι γι’αυτούς σημαντικό εκτός από το χρήμα.

Αναρωτηθείτε, γιατί χρειάζεται η Ρωσσία,αυτή τη στιγμή, μιαν «επείγουσα» δοκιμή μαχητικής ετοιμότητας, άσχετη με την Ουκρανία; Οποιοσδήποτε έχει κάποια γνώση της  γεωγραφίας, γνωρίζει πως η δυτική και κεντρική Ρωσσία «κάθεται» πάνω στην Ουκρανία.

Ας κάνουμε τον σταυρό μας νά μήν είναι ένας  ακόμη πόλεμος η συνέπεια ενός ανέμελου αμερικανικού κοινού, της απύθμενης δειλίας των εκπορνευόμενων ΜΜΕ, των διεφθαρμένων Ευρωπαίων ανδρεικέλων της Ουάσιγκτων και της απύλωτης ψευδολογίας των εγκληματιών που κυβερνούν τις ΗΠΑ.»

Μετάφραση Μ.Σ.

ΠΗΓΗ

Κρίση στη Κύπρο: Μετά την αποχώρηση ΔΗΚΟ, παραιτήθηκε σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο

Απρόβλεπτες εξελίξεις είχαμε στη Κύπρο αφού μετά το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις που δεν πέρασε, σήμερα υπέβαλε την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο!
Οπως γράφει και ο Φιλελεύθερος μετά την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση, στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας έθεσαν σήμερα οι 4 υπουργοί του κόμματος, Γιώργος Λακκοτρύπης, Φώτης Φωτίου, Κυριάκος Κενεβέζος και Πέτρος Πετρίδης, τις παραιτήσεις τους, ενώ την παραίτησή τους υπέβαλαν και οι υπόλοιποι υπουργοί.
Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος ζήτησε από όλους τους Υπουργούς να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τις 15 Μαρτίου. Ο ίδιος ξεκαθάρισε για τελευταία φορά, όπως είπε, ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του Επιτρόπου στην ΕΕ, «λόγω της κρισιμότητας των στιγμών που περνά η πατρίδα μας».
Εξερχόμενος από το Προεδρικό, ο Νίκος Αναστασιάδης περιορίστηκε να αναφέρει στους δημοσιογράφους ότι θα λάβει τις αποφάσεις του μέχρι την 15η Μαρτίου.
Όπως φαίνεται ο Νικόλας Παπαδόπουλος έθεσε το φυτίλι της ανατροπής του Νίκου Αναστασιάδη μετά και το προδοτικό από κάθε άποψη κοινό ανακοινωθέν που συμφώνησε με τους τ/κ και τη Τουρκία..
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρακαλάει η Δυτική Ουκρανία ΗΠΑ και Βρετανία να εγγυηθούν το έδαφός της

Παρακαλάνε ΗΠΑ και Βρετανία οι Δυτικοί Ουκρανοί ώστε να εγγυηθούν ότι στην σκλαβιά του ΔΝΤ θα πάνε παρά την θέλησή τους και τους ανατολικούς (Ρώσους) Ουκρανούς.
 
Το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα ψήφισμα με το οποίο καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία να εγγυηθούν την κυριαρχία της Ουκρανίας μετά την κατάληψη δύο αεροδρομίων της Κριμαίας κατά τη διάρκεια της νύκτας από ενόπλους.
 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ρωσία εγγυήθηκαν τη ανεξαρτησία της Ουκρανίας το 1994 με αντάλλαγμα τη δέσμευση του Κιέβου να μην αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
 
Και τι μπορούν να κάνουν οι ΗΠΑ εναντίον της ρωσικής πολεμικής μηχανής έξω από το σπίτι της;Απολύτως τίποτα.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αποβιβάστηκαν δεκάδες αερομεταφερόμενοι Ρώσοι κομάντο στην Κριμαία

Παραμένουν στην περίμετρο τόσο της βάσης του στρατιωτικού αεροδρομίου της Σεβαστούπολης όσο και του αεροδρομίου της Συμφερόπολης οι "στρατιώτες χωρίς ταυτότητα" που έχουν κατέλαβαν μέσα στη νύχτα τα αεροδρόμια.
Πρόκειται φυσικά για Ρώσους πεζοναύτες οι οποίοι όμως για τυπικούς λόγους δεν φορούν διακριτικά. Από το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης, πάντως, αποχώρησαν από τα τέρμιναλ οι ένοπλοι και βρίσκονται σε περιφερειακά αεροδρόμια.
Τα Mil-24/35 αποβίβασαν δεκάδες Ρώσους κομάντο στο αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης, ενώ αμφίβια τροχοφόρα ΤΟΜΑ BRDM έχουν απλωθεί σε όλη την περιοχή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ουκρανία: Η τέχνη του ρουα-μάτ ή αλλιώς, το οδοιπορικό του 3ου Π.Π.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία, τις οποίες με τόσο άτεχνο τρόπο  μεθόδευσαν η Ε.Ε. και η Αμερική, δείχνουν ξεκάθαρα ότι στην Παγκόσμια σκακιέρα της γεωπολιτικής ισχύος, δεν πρέπει επ’ ουδενί να στήνεις τα πιόνια σου επιθετικά εάν δεν πας για το απόλυτο check-mat.

Πριν από 5 περίπου χρόνια, το 2008, οι Δυτικοί προσπάθησαν μέσω της Γεωργίας και τον ανεκδιήγητο πρόεδρο της, Μιχαήλ Σαακασβίλι να απομονώσουν την Ρωσία από το γεωπολιτικό παιχνίδι, ενσωματώνοντας στην σφαίρα επιρροής τους την Ν. Οσετία. Τον Αύγουστο του 2008,  λίγο πριν ξεκινήσει η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, γεωργιανές δυνάμεις παραβίασαν την εκεχειρία επιτιθέμενες εναντίον του Τσχινβάλι (πρωτεύουσα) της Ν. Οσετίας με την αιτιολογία της αποκατάστασης της συνταγματικής τάξης.

Με την κίνηση αυτή οι Δυτικοί θέλησαν να φέρουν την Ρωσία, της οποία τότε ηγείτο το δεξί χέρι του Πούτιν, ο Μεντβέντεφ, σε θέση γεωπολιτικής αδυναμίας, αποσπώντας από την επιρροή τους, την κρισιμότατη περιοχή της Οσετίας.

Κανείς από τους Δυτικούς, δεν περίμενε μια επιθετική αντίδραση από πλευράς Ρωσίας, στοιχηματίζοντας ότι σε Διπλωματικό επίπεδο, θα μπορούσαν οι Δυτικοί να στηρίξουν τις κινήσεις του Σαακασβίλι και να παγιώσουν μια Οσετία υπό Γεωργιανό έλεγχο.

Τότε, βρέθηκαν μπροστά στο μη υπολογιζόμενο σενάριο, να εισβάλει η Ρωσία μέσα σε 24 ώρες στην Γεωργία και ενώ οι γεωργιανές δυνάμεις κλιμάκωναν την επίθεση στην Οσετία, ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στο έδαφος της Ν. Οσετίας με την πρόφαση υποστήριξης της Ρωσόφωνης Οσετίας, υποστηριζόμενα από άρματα μάχης, ενώ ρωσικά αεροπλάνα βομβάρδισαν στρατιωτική βάση κοντά στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τιφλίδα.  Μέχρι το απόγευμα, οι Ρώσοι είχαν ελέγξει όλη την Γεωργία, πίνοντας καφέ 70 χλμ έξω από την Τιφλίδα, περιμένοντας την πλήρη αποπομπή του Σαακσβίλι και την επιστροφή στο προηγούμενο status-quo. Η πολυφωνική δύναμη του ΝΑΤΟ βρέθηκε πλήρως ανήμπορη να αντιδράσει σε μια άμεση απάντηση της Ρωσίας και η πρωτοβουλία του ίδιου του Γεωργιανού λαού να αποπέμψει με συνοπτικές διαδικασίες τον Σαακσβίλι, μπροστά στον κίνδυνο να ζήσουν δίπλα σεΡωσικά άρματα μάχης, ήταν πολύ πιο άμεση από όσο χρόνο μπορεί να χρειαζόντουσαν οι ΝΑΤΟικοί για να καθορίσουν τόπο και χρόνο να συναντηθούν, πόσο δε μάλλον να συμφωνήσουν για τις μελλοντικές τους κινήσεις.

Αποτέλεσμα της άστοχης κίνησης των Δυτικών ήταν να δυναμώσουν γεωπολιτικά κι άλλο τους Ρώσους, οι οποίοι, με την στρατιωτική κίνηση ματ που έκαναν εντός 24ωρών, εξασφάλισαν την ανεξαρτησία της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, ενώ λίγες μέρες αργότερα, ακολούθησαν και χώρες – σύμμαχοι της Ρωσίας όπως η Νικαράγουα, ενώ την πρόθεσή τους να κάνουν κάτι ανάλογο εξέφρασαν η Λευκορωσία, η Βενεζουέλα, και ο Λίβανος.

…………………

Πέντε χρόνια μετά, οι Δυτικοί επιλέγουν να κάνουν κάτι ανάλογο στο πιο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας, την Ουκρανία. Αυτή τη φορά επιλέγουν έναν άλλο δρόμο: Αντί με πολιτικό τρόπο να βάλουν στην εξουσία κάποιο φερέφωνό τους, οργανώνουν Εθνικιστικές και Αποσχιστικές ομάδες εντός της Ουκρανίας οι οποίες παίρνουν τον έλεγχο της χώρας στα χέρια τους και με τη βία οδηγούν εκ των έσω όλη την Ουκρανία στα χέρια του ΝΑΤΟ, της Αμερικής και του ΔΝΤ.

Η Ουκρανία σε σχέση με την Οσετία, είναι ακόμα πιο σημαντική για τους Ρώσους. Μέσω της Κριμαίας έχουν την μία και μοναδική τους πρόσβαση στη θάλασσα της Μεσογείου, ενώ το μεγαλύτερο κομμάτι της διανομής Φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση περνάει μέσα από την Ουκρανία.

Με τον τρόπο αυτό, οι Δυτικοί, επιδιώκουν βάζουν χέρι στην έξοδο της Ρωσίας στη θάλασσα, σφίγγοντας έως θανάτου το γεωπολιτικό λαιμό ισχύος της Ρωσίας στην Μέση Ανατολή, την Β. Αφρική και στις πετρελαϊκές παραγωγές της Μεσογείου. Επιπροσθέτως, επιδιώκουν να αποκτήσουν έναν στρατηγικό σύμμαχο στην Αμυντική Ομπρέλα του ΝΑΤΟ, καταντώντας την Ρωσία από γεωπολιτική Υπερδύναμη σε αποκλεισμένο κομπάρσο.

Όμως στο παιχνίδι αυτό, οι Δυτικοί κάνουν πάλι το ίδιο λάθος που κάνανε με τη Γεωργία. Δεν υπολογίζουν το Ρωσόφωνο πληθυσμό, κι όχι μόνο αυτό, αλλά δεν κοιτάνε καν που εδρεύει αυτός. Διότι εάν ο Ρωσόφωνος πληθυσμός της Ουκρανίας ήταν στο Κίεβο και όχι στην Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, τότε ότι κι αν έκανε η Ρωσία αυτομάτως θα έμενε αποκλεισμένη από τη θάλασσα, ακόμα κι αν οι Δυτικοί έχαναν το Ρωσόφωνο κομμάτι.

Τώρα όμως που το Ρωσόφωνο κομμάτι βρίσκεται στην «καλή» πλευρά της Ουκρανίας, βλέπει θάλασσα, ελέγχει τα λιμάνια και επιπροσθέτως, βρίσκεται και στο πιο παραγωγικό, βιομηχανικό και εμπορικό κομμάτι της Ουκρανίας, η κίνηση των Δυτικών είναι βούτυρο στο ψωμί των Ρώσων.

Η απάντηση της Ρωσίας είναι φωτοτυπία της Γεωργίας: Η Ρωσία επιλέγει να βάλει μπροστά το Ρωσόφωνο κομμάτι της Ουκρανίας και να ζητήσει απόσχιση!!

Εάν η απόσχιση επιτευχθεί, τότε η Ρωσία απομονώνει το άχρηστο Ουκρανικό κομμάτι, έχει απόλυτη αυτονομία στην έξοδο προς την θάλασσα, και από πάνω, κερδίζει κατά κράτος το Παγκόσμιο Διπλωματικό παιχνίδι, αφήνοντας Αμερική και Ε.Ε. να επιδοτούν οικονομικά ένα νεκρό οικονομικά Ουκρανικό κομμάτι.

Εάν οι Δυτικοί «επιδοτήσουν» τους δοτούς Ουκρανούς κυβερνήτες να πατάξουν κάθε προσπάθεια απόσχισης και δεν επιτρέψουν στους Ρωσο-Ουκρανούς να επιλέξουν τι θέλουν, τότε η Ρωσία επαναλαμβάνει το σενάριο αλά «Γεωργία»: Εισβάλλει, προστατεύει τους Ομοεθνείς της, και επιβάλλει τον έλεγχό της στα συμφέροντα της. Έχουν ήδη, άλλωστε, κάνει το λάθος αυτή τη φορά οι Δυτικοί να ανατρέψουν νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρο, και η Ρωσία, διπλωματικά, μπορεί να «πουλήσει» πολύ πιο εύκολα ότι δεν αναγνωρίζει την Νέα – μη εκλεγμένη – Κυβέρνηση της Ουκρανίας. Πλέον, οι Ρώσοι θα το παίξουν «Αμερικανοί» και θα προστατέψουν τη «Δημοκρατία» με τον ίδιο τρόπο που οι Αμερικανοί και οι Σύμμαχοί τους, το έπραξαν στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και σε όλο τον πλανήτη.

Με απλά λόγια, μονά – ζυγά υπέρ της Ρωσίας.

Η Ρωσία, αν χρειαστεί, θα εισβάλλει στην Κριμαία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό!

Οπότε, τι μένει για τους Δυτικούς;

Μόνο τρεις επιλογές:

1)      Παραδοχή της Ήττας τους: αν οι Δυτικοί μετά την πατάτα τους, αποφασίσουν να παρατήσουν το παιχνίδι και να χάσουν Σεβαστούπολη και Κριμαία αναίμακτα, θα δημιουργήσουν μια ακόμα δυνατότερη Ρωσία που πλέον, εδαφικά, θα μπορεί με ακόμα πιο ισχυρό τρόπο να παίξει παιχνίδι σε όλο το Αιγαίο, και στις πολύτιμες ΝΑΤΟικές βάσεις στην Τουρκία.

2)      Επιλογή της Στρατιωτικής Απάντησης: Πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας μεταξύ Δυτικών και Ρώσων. Όμως, ποιος είναι αυτός που μπορεί να πει ότι έχουν έστω και την παραμικρή ελπίδα οι Δυτικοί να κερδίσουν έναν τέτοιο πόλεμο απέναντι από μια Ρωσία που έχει ήδη 250.000 στρατό, 1.000 τεθωρακισμένα και 200 αεροπλάνα ακριβώς στα σύνορα με την Ουκρανία. Μια τέτοια αντιπαράθεση, κατά βάση μικρής κλίμακας και κυρίως αεροπορική, θα λήξει υπέρ των Ρώσων, γιγαντώνοντας την αφού θα έχει βγει νικήτρια από μια μάχη με το ΝΑΤΟ και το οποίο, στο εσωτερικό του, θα έχει να αντιμετωπίσει πολιτικά απέραντους κλυδωνισμούς μετά από μια τέτοια ήττα στην Αμερική, κατά πρώτον, και στη Γερμανία, την Αγγλία και τη Γαλλία κατά δεύτερον.

3)      Να αφήσουν να χαθεί η Κριμαία υπέρ των Ρώσων και να μεταφέρουν τον Γεωπολιτικό στραγγαλισμό της Ρωσίας στις θαλάσσιες «Θερμοπύλες» του Βοσπόρου, εκεί που η συνθήκη του Μοντρέ από το 1936, δίνει ελεύθερη διέξοδο στη Ρωσία από τα Στενά, εκτός κι αν η Τουρκία είναι σε εμπόλεμη κατάσταση με άλλο Κράτος, όπου τότε και μόνο τότε, η Τουρκία έχει δικαίωμα να κλείσει για όσο χρόνο κρατάνε οι εχθροπραξίες, τα Στενά. Φυσικά, το «άλλο» κράτος με το οποίο θα μπορούσε να κάνει πόλεμο η Τουρκία, δεν είναι παρά μόνο η Ελλάδα.

Κάτι τέτοιο, θα ενδιέφερε πάρα πολύ τους Τούρκους ώστε να πάρουν κομμάτι από το Αιγαίο ενώ ταυτόχρονα, οι Δυτικοί, με μια επιχείρηση αστραπή θα μπορούσαν με τη βοήθεια του Ισραήλ, της Σ. Αραβίας και του Κατάρ, μέσα σε 3-4 ημέρες να λύσουν το γόρδιο δεσμό της Συρίας και του Ιράν, τα οποία δεν θα μπορούσαν να αντέξουν χωρίς την παρουσία των Ρωσικών πλοίων σε Μεσόγειο.

Η επιλογή αυτή των Δυτικών, θα άφηνε μεν την Κριμαία στους Ρώσους, αλλά θα τους εξαφάνιζε από πλευράς Συμμάχων της και διεξόδου της στο Αιγαίο. Η ΝΑΤΟική Τουρκία θα έπαιρνε το μισό Αιγαίο, υπέρ ενός ανεξάρτητου Αμερικανο-καθοδηγούμενου Κουρδιστάν το οποίο θα κουβάλαγε στα σπλάχνα του έναν υπέρ-πολύτιμο, για τους Αμερικανούς, πετρελαϊκό αγωγό, η Συρία θα γινόταν βορά Αμερικανικής επέμβασης ενώ το Ιράν θα ισοπεδωνόταν από το Ισραήλ.

Μέσα σε αυτές τις 3-4 ημέρες, η Ρωσία θα έπρεπε να παρακολουθήσει αποσβολωμένη τα πλοία της να κάθονται στην Κριμαία ή να επιλέξει να επιτεθεί κατά μέτωπο σε ένα κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ όπως είναι η Τουρκία, επιλέγοντας να ξεκινήσει τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο!

 

ΠΗΓΗ

Βίντεο που γράφει Ιστορία: Πάνοπλα gunship Mi-24/35 της ρωσικής Αεροπορίας εισβάλλουν στην Ουκρανία

Ρωσικά επιθετικά-gunship ελικόπτερα Mil Mi-24/35 Hind κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης προκειμένου να παράσχουν κάλυψη στους Ρώσους Πεζοναύτες που χωρίς να φέρουν διακριτικά έχουν καταλάβει την περιοχή.
Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα (επιχειρούν και με τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς στην Κύπρο, τα οποία λόγω του όγκου πυρός τους, χαρακτηρίζονται και "εναέρια τανκς") μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 10 στρατιώτες με τον οπλισμό τους.
Tα ελικόπτερα, περίπου 20 στον αριθμό, ήδη προσγαιώθηκαν εντός του ουκρανικού εδάφους και αποβίβασαν άνδρες της αερομεταφερόμενης Μεραρχίας της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής της Ρωσίας.
Την ίδια στιγμή ρωσικά αεροσκάφη κρούσης και εγγύς υποστήριξης Su-25 Frogfoot με την κάλυψη μαχητικών Su-27 πετούν μέσα στον ουκρανικό ενάειρο χώρο.
Στα αεροδρόμια Συμφερόπολης και Σεβαστούπολης (πρώτο μετέδωσε το defencenet.gr στην Ελλάδα την κατάληψή τους μέσα στη νύχτα) ενισχύεται συνεχώς η παρουσία των ενόπλων στρατιωτών με ΤΟΜΑ BTR-80.
Δείτε το βίντεο. Κόβει την ανάσα. Είναι η πρώτη κανονική επιχείρηση που συμμετέχουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις μετά την Γεωργία.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ποια είναι η πιο επικίνδυνη πόλη της Ευρώπης; Η πόλη με τους περισσότερους μουσουλμάνους. Η Μασσαλία.



"Νεαροί" της Μασσαλίας

Ναρκωτικά, βία, όπλα και μοτοσικλέτες είναι τα κύρια συστατικά ερασιτεχνικών βίντεο που δημιουργούν, υπό τους ήχους της ραπ, και ανεβάζουν στο YouTube «νεαροί» (‘πολιτικά ορθός’ όρος για τους νεαρούς μουσουλμάνους μετανάστες που γεννήθηκαν στην Γαλλία) από τις βόρειες γειτονιές της Μασσαλίας, στη νότια Γαλλία.




Τα παρακάτω βίντεο είναι ένα τυπικό παράδειγμα αυτού του είδους τα βίντεο.





Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, «πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης» το 2013, με το παλιό πέτρινό της λιμάνι, διανθισμένο με νέα γλυπτά  και ένα υψηλής τεχνολογίας ιστορικό μουσείο.



Αλλά η Μασσαλία έχει κατ’ εκτίμηση 30 με 40 τοις εκατό μουσουλμανικού πληθυσμού και κατατάσσεται ως η πιο επικίνδυνη πόλη στην Ευρώπη.



Η Μασσαλία έχει την μακρόχρονη φήμη ως ευρωπαϊκός κόμβος λαθρεμπορίου  ναρκωτικών, ένα μέρος όπου ολόκληρες γειτονιές - έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο της Αστυνομίας και βρίσκονται ολοκληρωτικά υπό τον έλεγχο των γκάνγκστερ που κερδίζουν εκατομμύρια με την εισαγωγή και την πώληση χασίς από την Βόρεια Αφρική οπλισμένοι με καλάσνικοφ.



Ο Valls εν μέσω μουσουλμάνων
«Η Μασσαλία είναι άρρωστη με την βία της», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Manuel Valls.



Ο Valls έστειλε 250 παραστρατιωτικούς και άλλους αστυνομικούς για να ενισχυθεί η δύναμη των περίπου 3.000. Την νύχτα που εγκαταστάθηκαν, με τηλεοπτικές κάμερες να τους ακολουθούν, άλλο ένα πτώμα βρέθηκε, καμένο και με μία σφαίρα στο απανθρακωμένο κρανίο του, η μέθοδος εκτέλεσης των τοπικών διακινητών που την αποκαλούν «μπάρμπεκιου». Την επόμενη ημέρα, δύο Τούρκοι μετανάστες πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν και δύο νεαροί οδηγώντας ένα σκούτερ άνοιξαν πυρ με ένα πιστόλι σε έναν τρίτο άνδρα, τραυματίζοντας τον στα πόδια.



Το πρόβλημα της Μασσαλίας δεν είναι η βία. Το πρόβλημά της είναι οι μουσουλμάνοι μετανάστες.



Τον Σεπτέμβριο του 2011, μεταξύ 4 και 5 το πρωί, περίπου 15 άτομα «προφανώς σε κατάσταση μέθης» όρμισαν σε ένα στρατώνα που ανήκε σε μια στρατιωτική πυροσβεστική υπηρεσία άρχισαν να φωνάζουν στους πυροσβέστες και στη συνέχεια άρχισαν να τους πυροβολούν. 7 πυροσβέστες τραυματίστηκαν, από τους οποίους 4 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η ομάδα των "νέων" είχε έρθει με ένα λεωφορείο ναυλωμένο από μια ομάδα Ιβοριανών της Νίκαιας που ταξίδεψαν στη Μασσαλία για να γιορτάσουν την «Αφρικανική νύχτα».



Μια εβδομάδα αργότερα, ένας οδηγός λεωφορείου δέχθηκε επίθεση από επιβάτες όταν αρνήθηκε να επιτρέψει σε δύο γυναίκες με μπούρκα να ταξιδέψουν με το λεωφορείο. Είναι παράνομο στη Γαλλία να φοράει μπούρκα μια γυναίκα σε δημόσιους χώρους. Όταν μία από τις γυναίκες προσπάθησε να επιβιβαστεί στο λεωφορείο, δείχνοντας την κάρτα της με την φωτογραφία της, ο οδηγός επέμεινε να αποκαλύψει το πρόσωπό της έτσι ώστε να μπορέσει να επαληθεύσει την ταυτότητά της. Εκείνη αρνήθηκε και μετά από κάποια συζήτηση αποφάσισε να φύγει και να περιμένει το επόμενο λεωφορείο.



Αγριεμένοι «νεαροί» επιβάτες στη συνέχεια πήραν το μέρος των γυναικών και χτύπησαν τον οδηγό, κατηγορώντας τον ότι ήταν «ρατσιστής». Αφού τον χτύπησαν κάλεσαν στη συνέχεια την μπουρκοφορούσα να εισέλθει εκ νέου στο λεωφορείο. Αλλά όταν έφτασε η αστυνομία, το έβαλαν στα πόδια.



Αντιδρώντας στο περιστατικό, ο πρόεδρος της Υπηρεσίας Μεταφορών της Μασσαλίας, εμφανίστηκε να συμφωνεί με τη γυναίκα, παρά να – όπως θα ανέμενε κανείς -  με τον οδηγό. Η αντίδραση του οδηγού ήταν να πει τον πρόεδρο "ακατάλληλο". Μια λεπτομέρεια: το όνομα του προέδρου : Karim Zéribi.



Οι μουσουλμάνοι - έχουν πλέον δημιουργήσει ανεπίσημα σημεία ελέγχου σε διάφορα μέρη της Μασσαλίας. Όποιος μπαίνει σε περιοχές "τους" πρέπει να σταματήσει και να υποβληθεί σε έλεγχο. Την περασμένη εβδομάδα, ο οδηγός ενός φορτηγού που ανήκει σε μια υπηρεσία τροφοδοσίας, η οποία διανέμει δωρεάν φαγητό και ποτό σε φτωχούς ανθρώπους, σταμάτησε από μια ομάδα "νεαρών", όταν προσπάθησε να εισέλθει στην περιοχή “Air-Bel” της Μασσαλίας. Ο δρόμος κλείστηκε με τσιμεντόλιθους και κάδους γεμάτους με άμμο. Έψαξαν το όχημά του, όπως κάνουν οι αστυνομικοί, προκειμένου να ελέγξουν ότι δεν υπήρχαν αστυνομικοί στο εσωτερικό του φορτηγού. Όταν είδαν ότι είχε μόνο γάλα, τον άφησαν να περάσει.



Αυτή είναι μια No Go Zone (Ζώνη που δεν μπαίνεις).



Η Μασσαλία ήδη φτάνει να γίνει η πρώτη πόλη της Γαλλίας με μουσουλμανική πλειοψηφία.



Οι μουσουλμάνοι επιτέθηκαν στο λιμάνι της πόλης τον 9ο αιώνα και υποδούλωσαν τους γηγενείς κατοίκους. Όποία γη κατακτούν οι μουσουλμάνοι, σύμφωνα με τους θεολόγους τους, είναι δική τους στο διηνεκές. Η μουσουλμανική επιστροφή στη Μασσαλία θεωρείται ως reconquista, μια επιστροφή στη γη που κάποτε ήταν δικό τους.



Σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των μεταναστών στη Γαλλία είναι μουσουλμάνοι. Στη Μασσαλία το 41,8 τοις εκατό των κάτω των 18 ετών είναι αλλοδαπής καταγωγής.



Η Μασσαλιώτιδα, ο Εθνικός Ύμνος της Γαλλίας, πήρε το όνομά της όταν οι εθελοντές επαναστάτες από τη Μασσαλία τραγούδησαν αυτό το τραγούδι. Τώρα η Μασσαλία είναι στο επίκεντρο μιας νέας επανάστασης. Της Ισλαμικής Επανάστασης. Μουσουλμάνοι εθελοντές από τη Γαλλία έχουν εντοπιστεί να εκπαιδεύονται με Ταλιμπάν και μετά την σφαγή στο εβραϊκό σχολείο από τον Mohammed Merah, μια ομάδα Εβραίων στη Μασσαλία δέχτηκε επίθεση από μουσουλμάνους που φώναζαν, "Ζήτω ο Mohamed Merah, Γ…… οι Εβραίοι, η Παλαιστίνη θα κερδίσει".




ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (κι εδώ)