Απόπειρα χρηματισμού: Το επίμαχο Βίντεο και οι διάλογοι



 

Σχόλιο Αφύπνισης: Να χαιρόμαστε τη δημοκρατία μας! 

Στη δημοσιότητα δόθηκε από την ιστοσελίδα parapolitika.gr αποσπάσματα της συνομιλίας Χαϊκάλη - Αποστολόπουλου.
Ο Αποστολόπουλος αναφέρεται σε ποσό 600-700 χιλιάδων ευρώ τονίζοντας : «Στα φέρνω και στ΄ακουμπάω στα ποδαράκια σου».

«Στεγανά και ξάστερα στο λέω γιατί διαφορετικά θα γίνουμε κόλαση… Τα λεφτά τα έχω κυριολεκτικά τώρα… Το πιο εύκολο πράγματα. Έξι - επτά κατοστάρικα τώρα. Θα τα τσεκάρω ένα – ένα (ΣΣ εννοεί τα χαρτονομίσματα) μήπως είναι ‘’χτυπημένα΄΄ από εγκληματική ενέργεια και στα δίνω αμέσως».

Η συνομιλία συνεχίζεται και ο Αποστολόπουλος αφήνει να εννοηθεί ότι θα «μοιράσει» και σε άλλους βουλευτές. «Υπάρχουν κι άλλοι. Δεν είσαι μόνο εσύ…. Δεν είναι πλάκα… Είναι γνήσια. Πρέπει όμως να τα τσεκάρω γιατί από την απαγωγή του Παναγόπουλου κυκλοφορούν αρκετά νούμερα «χτυπημένα»…».

Πιο κάτω του εξηγεί πως θα τα «ξεπλύνει» μέσω τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία και κατόπιν τοποθετήσεως τους σε ράβδους χρυσού. «Όταν περάσει η φασαρία τον Φλεβάρη θα τα κάνουμε χρυσό. Λίγα - λίγα. Δέκα - δέκα , είκοσι – είκοσι. Σιγά - σιγά. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Να βελτιώσεις και συ λιγάκι τη ζωή σου».
Ο Αποστολόπουλος επιμένει ότι η συναλλαγή πρέπει να γίνει πάραυτα: «Αν δεν το κάνουμε απευθείας δεν θα ψηφίσεις». Ο Χαϊκάλης αντιπροτείνει: « Αύριο το πρωί;». «Αύριο το πρωί όχι . Θα χρειαστεί τουλάχιστον μία μέρα… Θα στα φέρω εδώ για λόγους ασφαλείας. Στα φέρνω και στ΄ ακουμπάω στα ποδαράκια σου» του λέει ο Αποστολόπουλος.

Η νέα συνάντηση των δύο κανονίστηκε να γίνει αφού προηγηθεί η ανταλλαγή σχετικών μηνυμάτων στα κινητά. «Θα σου στείλω μήνυμα» αναφέρει ο Αποστολόπουλος. «Συνθηματικά, να μου γράφεις γκόμενα» απαντά ο Χαϊκάλης. «Όχι γκόμενα δεν σε γράφω» ξαναλέει ο Αποστολόπουλος.





Πηγή βίντεο: ThePressProjectΠηγή:  www.thetoc.gr
 http://www.awakengr.com/2014/12/blog-post_44.html

Μήνυση κατέθεσε ο Α. Σαμαράς στον Π. Χαϊκάλη! – Θα συλληφθεί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ;

Μήνυση κατά του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη καταθέτει άμεσα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τα όσα ισχυρίστηκε απόψε ο κ. Χαϊκάλης σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Mega.
Ερωτηθείς για λογαριασμό ποίου ο Γιώργος Αποστολόπουλος του προσέφερε 2-3 εκατ.ευρώ για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Παύλος Χαϊκάλης τόνισε: «Για ποιον ενεργούσε ξέρω, μου έχει πει και πολιτικό πρόσωπο πολύ υψηλό και κάποιο όνομα τραπεζίτη, που είχαν σχέση με τον πρωθυπουργό».
Η δήλωση αυτή του κ. Χαϊκάλη προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση κατά του κ. Χαϊκάλη και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών
«Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού σχετικά με όσα είπε απόψε ο κ. Παύλος Χαϊκάλης στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega»
«Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών», αναφέρεται στην ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του κ. Σαμαρά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: "Στέλεχος της Deutsche Bank o αγγελιοφόρος" - Oι Γερμανοί δωροδοκούν τους βουλευτές (upd2) (vid)



Άλλες διαστάσεις παίρνουν οι καταγγελίες του βουλευτή Π.Χαϊκάλη για την απόπειρα δωροδοκίας του αφού ο αποπειραθείς ήταν στέλεχος της Deutsche Bank
Στέλεχος της Deutsche Bank καταγέλλει ο Π.Καμμένος ότι ήταν ο Γιώργος Αποστολόπουλος ο φερόμενος ως ο αποπειραθείς για να δωροδοκήσει τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Π.Καμμένο.
Ιδού η αποφώνηση μέχρι αυτή τη στιγμή
Ο κ. Καμμένος είπε ότι ο Ντογιάκος διευκρίνησε ότι δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση εκ μέρους της εισαγγελίας και όλα όσα μεταδίδονται ειναι αναληθή.
Για το θέμα το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ήρθε η ώρα να μιλήσουμε κι εμείς.
 Η υπόθεση αυτή ειναι γνωστή εδώ και 15 ημέρες. Προφυλάξαμε την υπόθεση από την δημοσιότητα γιατί πιστεύαμε ότι αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας και η δικαιοσύνη. Γι' αυτό δεν κάναμε καμία ανακοίνωση. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Θα κάνουμε κάποιιες διευκρινήσεις. Ο κ. Χαϊκάλης με ενημερωσε ότι υπήρξε απόπειρα χρηματισμού του από ένα πρόσωπο και ότι εκέινος είναι διατεθειμένος πα΄ροτι είναι σε δύσκολη οικονομική κατα΄σταση να αποκαλύψει την απάτη. 
Κατόπιν τόύτου έχω καταθέσει στον εισαγγελέα που ασχολείται με την υπόθεση του λε΄γομενου κουμπαρά. Για το υλικό ρωτήθηκε αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. 
Καταγράψαμε την συνάντηση που εγινε στο ξενοδοχείο Πλαζα όπου ο μεσάζων επι μια ώρα και 14 λεπτά του έκανε την πρόταση έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο βίντεο αποκαλύπτονται και άλλες υποθέσεις χρηματισμού ή απόπειρες χρηματισμού. 
Το υλικό ήρθε στα χέρια μας από καμερα ρολόι και ενημερωσαμε τον κ. Ντογιάκο. Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου εδόθη κατάθεση από τον κ.Χαϊκάλη και εδόθη μια δισκέτα. Το πρωτότυπο ρολόι κάμερα που έφερε την δισκέτα καταγραφης του υλικου έγινε δεκτό από τον κ. Ντογιάκο προς τιμήν του. 
Προέτρψε τον κ. Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συζητήσεις. Κλείστηκε και δεύτερη συνάντηση. Στην πρώτη συνάντηση είδαμε ότι στο συγκεκριμένο τραπέζι είχε τοποθετήσει και άλλος μηχάνημα καταγραφής συνομιλίας. Και τζάμερ που απέτρεπε την μετάδοση τηλεφωνικής συνομιλίας μέσω κινητού. Ειδοποιήσαμε ότι θα γίνει και δεύτερη συνάντηση και καταγράψαμε πάλι την συνομιλία. Εκεί ειπώθηκε να δοθεί τοποσό των 700.000 ευρώ να ρυθμιστεί το δάνειο και τα υπόλοιπα να δοθούν σε χρυσό. Υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία σε αυτό τον διάλογο.
Μόλις τελείωσε η συνάντηση έγινε πάλι συνάντηση με τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο παρουσία Ντογιάκου και έγινε έκθεση εγχειρήσεως και του πρωτότυπου καταγραφέα και της δισκέτας αντίτυπο. Εχουμε και εμείς αντίγραφα και τα έχουμε καταθέσει στο εξωτερικό. Ο κ. Χαακάλης έδωσε αντίγραφο στον Λάκη Λαζόπουλο.
Αποφασίσθηκε να γίνει ειδική ομάδα της αστυνομίας για να συλληφθεί επ'αυτοφόρω ο μεσάζων με τα χρήματα. Συγκροτήθηκε ειδική ομάδα που πήγαν στο σπίτι του κ. Χαϊκάλη για να συλλάβουν τον μεσάζοντα. Δυο λεπτά πριν την συνάντηση ο μεσάζων το ακύρωσε και του είπε καλά Χριστούγεννα και φεύγω.
Τον γνώρισα στο γραφείο του κ. Σαμαρά όταν ήταν πρόεδρος της ΝΔ. Ελεγε ότι ήταν στελεχος της Ντόιτσε Μπανκ. Μου το υπέδειξε ο κ. Σταματης για να καταθέσει για την έρευνα για τα CDS ως γνώστης. 
Όταν έφυγα από τη ΝΔ μου είπε ότι θα με ακολουθήσει. Έγραφε στο διαδίκτυο άρθρα με το ψευδώνυμο Δευκαλίων. Μας συμβούλευε κιόλας και του είχα εμπιστοσύνη. Την Ανοιξη του 2013 μου είπε ότι θα πάρει δουλειά στην Τράπεζα Πειραιώς και όπως έμαθα απελύθη φέτος τον Ιούλιο.
Το πρωτογενές υλικό είναι στην εισαγγελία. Ο κ. Χαϊκάλης πήγε στην ΓΑΔΑ και έδωσε κατάθεση με το όνομα του συγκεκριμένου μεσάζοντα. Αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε το γραφείο για να βρούμε το όνομά του από την κατάθεση που είχε δώσει για τα CDS. 
Η κατάθεση έφυγε νύχτα για να πάει στον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο. Το υλικό αυτό είναι στα χέρια μας. 
Επειδή εμείς δεν θέλουμε να μείνει τίποτα κρυπτό υπο τον ηλιο, δυο από τα αντίγραφα θα τα στείλω στον υπουργό Δικαιοσύνης και θα του ζητήσω να τα δώσει στην δημοσιότητα. Το δεύτερο θα το δώσω στον πρόεδρο της Βουλής για να ενημερωθούν οι αρχηγοί των κομματων. Αν η κυβέρνηση κάνει πίσω και δεν κάνει πραγματικότητα την απειλή της κας Βούλτεψη τότε θα αναλάβω προσωπικά το κόστος να το δημοσιοποιήσω. Ζητώ άδεια να προβάλλουμε εδώ ενώπιόν σας μέρος του υλικού. 
Ο κ. Χαϊκάλης παίρνοντας τον λόγο είπε: 
Προσέρχομαι σε αυτή την συνέντευξη Τύπου όχι με κομπασμό, όχι με διάθεση κραυγών ούτε με διάθεση καταγγελίες. Ο κόσμος θα βγάλει τα συμπεράσματά του. ¨Ηθελα να αποδείξω ότι τιμώ την εμπιστοσύνη του κόσμου. Είμαι περήφανος με τους ανθρώπους που είμαι δίπλα. Επειδή ακούγονται πολλά και μας βρίζουν θέλω να πω ότι είμαστε πατριώτες και έλληνες και μας ενδιαφέρει η ομαλή πορεία της δημοκρατίας στον τόπο.
Εκανα το καθήκον μου. Με προσέγγισε ένα άτομο το οποίο παίζει ενργό ρόλο στην πολιτική. Στην αρχή νόμιζα ότι μου έκαναν πλακα. Οταν είδα ότι ήταν σοβαρά δεν σκέφτηκα στιγμή να ενδώσω και ενημέρωσα τον Πρόεδρο. Δεν ήξερα πως θα χρησιμοποιούνταν το προϊόν. Κάποιοι διέδιδαν ότι θα ψηφίσω Πρόεδρο Δημοκρατίας. 
Το όνομα δόθηκε από την πρώτη στιγμή στην Ασφάλεια. Μου κάνει εντύπωση πως τα ΜΜΕ έβγαλαν πόρισμα ότι δεν υπάρχει καταγγελία. Δεν καταλαβαίνω τι διάβασαν. 
Στην ερώτηση, πότε ο κ. Χαϊκάλης έδωσε το όνομα του μεσάζοντα, ο κ. Καμμένος είπε: 
Όταν ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετων μας ζητεί να αποκαλύψουμε ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση δεν υπάρχει. Πιστεύω ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει κάνει καλά την δουλειά του. Τα στοιχεία υπήρχαν στη διάθεση της εισαγγελίας από την πρώτη στιγμή. Το όνομα δεν υπήρχε στις καταθέσεις για να διασφαλιστεί το απόρρητο. Για να μπορέσουμε επ' αυτοφόρω να δέσουμε το αδίκημα. Το όνομα δεν υπάρχει στις επίσημες καταθέσεις για να μην διαρρεύσει. Όταν δεν έγινε επιτυχής σύλληψη ο κ. Χαϊκάλης το κατέθεσε στον ανακριτικό υπαλληλο.
Στο ερώτημα αν ο μεσάζων έχει πει ποιό  εκπροσωπεί ο κ.Καμμένος απάντησε: Εχει πει πολλά ονόματα και μάλιστα αναφέρει το όνομα του πρωθυπουργού. Και του λέει δεν σε έχει πάρει ακόμα τηλέφωνο;
Στο ερώτημα αν εκπροσωπεί συγκεκριμένο κόμμα, είπε: Οσον αφορά το αν εκπροσωπει πολιτικό χώρο ο κ. Χαϊκάλης προσπαθώντας να του εκμαιεύσει του λεει δεν μπορώ να παω στη ΝΔ να μην παω σε ένα αλλο κόμμα; Και του λεει δημιουργούμε ενα κόμμα που θα δικαιολογήσει την ψήφο σου.  Στο σημείο αυτό ο Π.Καμμένος είπε ότι το κόμμα αυτό ανακοινώθηκε την επόμενη μέρα.
Στο ερώτημα πως ηξερε για το δάνειο ο μεσάζων ο κ. Χαϊκάλης είπε: Ηξερε ότι έχω πρόβλημα με το δάνειο γιατί από πέρυσει ήξερα ότι είναι σύμβουλος σε τράπεζα και του ζήτησα να γίνει διακανονισμός. Αλλά τελικά τον διακανονισμό τον πέτυχα μόνος μου. Ειχαμε μια φιλική σχέση η οποία άρχισε να αποδομείται. 
«Εχει αφήσει υπόνοια για βουλευτή των ΑΝΕΛ. Αφησε υπόνοιες ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο των ΑΝΕΛ. Το φωτογράφισε τόσο καλά», είπε ο κ. Χαϊκάλης. «Δεν είσαι ο μόνος», μου είπε.
Για το χρονικό των επαφών ο κ. Χαϊκάλης είπε: «Μετά την τελευταία συνάντηση τον περίμενα είχαμε μηνύματα και τηλεφωνικές επαφές για αν έρθει στις 6 το απόγευμα στο σπίτι μου και τον πήρα τηλέφωνο γιατί δεν ήρθε στις 6. Του έστειλα μηνυμα στις 6 και πεντε . Εξι και επτά τον πήρα τηλέφωνο και δεν απάντησε και 6 και 12 μου είπε ότι είχε ένα πρόβλημα και θα τα πούμε μετά την Πρωτοχρονιά. 
Οταν ρωτήθηκαν για το όνομα ο κ. Καμμένος είπε ότι θα το δώσει η εισαγγελία μόνο. Είναι ποινικό αδίκημα να δημοσιοποιηθεί. Πρέπει να σεβαστούμε τις οδηγίες από την εισαγγελία. Αν μας δώσει άδεια το λέμε τώρα. 
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις περισσότερα σε λίγο
-------------------------------------------------
Δείτε ζωντανά την συέντευξη του Π.Καμμένου
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΕΤΣΙ ΕΔΕΣΕ Ο ΧΑΪΚΑΛΗΣ ΤΟΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ: ΦΩΤΟ – ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




Το ηχητικό ντοκουμέντο διάρκειας 9 λεπτών της συνομιλίας Χαϊκάλη – Αποστολόπουλου που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο παρουσιάζουν αποκλειστικά τα parapolitika.gr.
Ο Αποστολόπουλος ευθέως αναφέρεται σε ποσό 600-700 χιλιάδων ευρώ τονίζοντας : «Στα φέρνω και στ΄ακουμπάω στα ποδαράκια σου».
«Στεγανά και ξάστερα στο λέω γιατί διαφορετικά θα γίνουμε κόλαση… Τα λεφτά τα έχω κυριολεκτικά τώρα… Το πιο εύκολο πράγματα. Έξι – επτά κατοστάρικα τώρα. Θα τα τσεκάρω ένα – ένα (ΣΣ εννοεί τα χαρτονομίσματα) μήπως είναι ‘’χτυπημένα΄΄ από εγκληματική ενέργεια και στα δίνω αμέσως».
Η συνομιλία συνεχίζεται και ο Αποστολόπουλος αφήνει να εννοηθεί ότι θα «μοιράσει» και σε άλλους βουλευτές. «Υπάρχουν κι άλλοι. Δεν είσαι μόνο εσύ…. Δεν είναι πλάκα… Είναι γνήσια. Πρέπει όμως να τα τσεκάρω γιατί από την απαγωγή του Παναγόπουλου κυκλοφορούν αρκετά νούμερα «χτυπημένα»…».
Πιο κάτω του εξηγεί πως θα τα «ξεπλύνει» μέσω τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία και κατόπιν τοποθετήσεως τους σε ράβδους χρυσού. «Όταν περάσει η φασαρία τον Φλεβάρη θα τα κάνουμε χρυσό. Λίγα – λίγα. Δέκα – δέκα , είκοσι – είκοσι. Σιγά – σιγά. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Να βελτιώσεις και συ λιγάκι τη ζωή σου».
Ο Αποστολόπουλος επιμένει ότι η συναλλαγή πρέπει να γίνει πάραυτα: «Αν δεν το κάνουμε απευθείας δεν θα ψηφίσεις». Ο Χαϊκάλης αντιπροτείνει: « Αύριο το πρωί;». «Αύριο το πρωί όχι . Θα χρειαστεί τουλάχιστον μία μέρα… Θα στα φέρω εδώ για λόγους ασφαλείας. Στα φέρνω και στ΄ ακουμπάω στα ποδαράκια σου» του λέει ο Αποστολόπουλος.
Η νέα συνάντηση των δύο κανονίστηκε να γίνει αφού προηγηθεί η ανταλλαγή σχετικών μηνυμάτων στα κινητά. «Θα σου στείλω μήνυμα» αναφέρει ο Αποστολόπουλος. «Συνθηματικά, να μου γράφεις γκόμενα» απαντά ο Χαϊκάλης. «Όχι γκόμενα δεν σε γράφω» ξαναλέει ο Αποστολόπουλος.
Parapolitika.gr

Τα ρέστα του δίνει ο ΣΚΑΪ και η κυρία Μάνδρου: «Μα μονο γραπτή κατάθεση έδωσε ο Χαϊκάλης»! Ουτε μια κασέτα με χριστουγεννιάτικα;


Βεβαιως κυρία Μάνδρου. Εσείς παντα «σύμφωνα με το ρεπορτάζ» αποκαλυπτετε. Για να σας βοηθήσουμε, ο κύριος Χαϊκάλης προσπάθησε να χρηματίσει τους εισαγγελείς, μαζί με την καταθεση, προσφέροντας τους μια κασέτα (με χριστουγεννιάτικα τραγούδια προφανώς), ένα χρυσούν ωρολόγιο για να βλέπουν την ωρα και να σβήσουν τα φώτα ακριβως τα μεσάνυχτα της πρωτοχρονιάς, σιγά μην ηταν και χαϊ – τεκ. Να ασκηθούν αμεσα διώξεις στον κύριο Χαϊκάλη, για αποπειρα χρηματισμού λειτουργών της δικαιοσύνης. Τρολοκρατης

ΠΗΓΗ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! Την ίδια στιγμή που λάδωναν τον Χαϊκάλη, διέρρεαν παραπολιτικά οτι «Ο Χαϊκάλης θα ψηφίσει ΠτΔ».


Το έγκλημα ειναι οργανωμένο. Την ίδια στιγμή που πίστευαν οτι «έδεναν» τον Χαϊκάλη, διέρρεαν παραπολιτικά στις νταβατζοφυλλάδες οτι ο Χαϊκάλης θα ψηφίσει εκτος γραμμής!
Εαν λειτουργήσει η δικαιοσύνη, θα πρεπει να καλέσει και αυτους τους μικροπολιτικούς, για να καταθέσουν ΠΟΙΟΣ τους έδινε τις διαρροές. Πιστεύοντας βέβαια οτι ο Χαϊκάλης θα πάρει τα φράγκα.

ΠΗΓΗ

Έκτακτο : Εμπλοκή μαχητικών βόρεια της ν.Λέσβου …Αντέδρασαν τα οπλισμένα Τούρκικα μαχητικά !

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ

Σκληραίνει η κόντρα στο Αιγαίο και όποιος έχει σκοπό να το διακινδυνεύσει μάλλον πρέπει να το σκεφτεί σοβαρότερα …Τούρκικος σχηματισμός αποτελούμενος απο έξι (6) μαχητικά πέταξε σήμερα βορειανατολικά της νήσους Λέσβου και εντός του FIR Αθηνών ! Αποτέλεσμα το ΑΤΑ να απογειώσει τα Μαχητικά της Ετοιμότητας που κυνήγησαν τα Τούρκικα !
Από τα έξι μαχητικά το ένα Ζεύγος που ήταν οπλισμένο και συνήθως είναι οι Βετεράνοι που εκπαιδεύουν τους νέους Χειριστές των Τούρκων αρνήθηκε να ακολουθήσει τις εντολές των Ελληνικών Μαχητικών και πέταξαν κερδίζοντας ύψος !
Στη μάχη όμως μπήκαν τα πανίσχυρα και ιδανικά για αερομαχίες στο Αιγαίο τα Ελληνικά Μιράζ που έφτασαν στην περιοχή και ενεπλάκησαν σε εμπλοκή !
Τα τούρκικα μαχητικά αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν απο την περιοχή όταν η αερομαχία κατέληξε σε κλειστή εμπλοκή όπου τα ελληνικά Μιράζ νίκησαν κατά κράτος τα Τούρκικα παίρνοντάς την ουρά !
Να σημειώσουμε ότι πριν την εμπλοκή οι Τούρκοι έστειλαν στην οριογραμμή το γνωστό Τούρκικο CN-235 που πραγματοποίησε πάνω από 20 Παραβιάσεις-Παραβάσεις !
Έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό οτι ο κατευνασμός του θηρίου το αποθρασύνει και πρέπει να έιμαστε έτοιμοι για όλα …. Απο τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο και την ΑΟΖ της Κύπρου !
Για την Ιστορία καταγράφουμε την εμπλοκή που έιχε να σημειωθεί αρκετό καιρό και είναι εδεικτικό το πόσο οι Τούρκοι έχουν αποθρασυνθεί και βεβαίως δεν βοήθησαν οι εντολές περί «μή εμπλοκής των Ελληνικών Μαχητικών «
Παραβιάσεις -παραβάσεις την 19/12/2014 όπου σημειώθηκε η εμπλοκή ! ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (6 Α/Φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 (CN-235)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 7
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 2
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 22
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 1
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ
ΠΗΓΗ

Αυτοί λοιπόν είναι οι ξενύχτηδες του Θεού!

Κάποιοι ερημίτες, μοναχοί, άγνωστοι σε μας αλλά γνωστοί στο Θεό διανυκτερεύουν προσευχόμενοι για σένα.

Απόψε στο Άγιο Όρος και σε άλλα μοναστικά-πνευματικά κέντρα της Ορθοδοξίας σε όλο τον κόσμο, κάποιοι ταπεινοί άνθρωποι αγρυπνούν κάνοντας προσευχή για όλο τον κόσμο.

 Κάποιοι ερημίτες σε δάση και σπηλιές, κάποιοι μοναχοί σε μικρά κελλιά, άγνωστοι σε μας αλλά γνωστοί στο Θεό, πιθανόν όμως και ολόκληρες μοναστικές αδελφότητες, διανυκτερεύουν προσευχόμενοι για σένα, αδελφέ μου, αδελφή μου, για μένα, για τους δικούς μας, για όλη την ανθρωπότητα.

 Δεν προσεύχονται μόνο για να σώσουν την ταπεινή ψυχούλα τους, αλλά για τη βοήθεια, την ευλογία και τη σωτηρία όλου του κόσμου. Αυτό είναι το έργο των μοναχών στην Ορθοδοξία –και δευτερευόντως κάνουν και πολλά άλλα πνευματικά και κοινωνικά έργα.

 Αλλά και ιερείς μέσα στον κόσμο, καθώς και λαϊκοί, δηλ. όχι ιερείς και μοναχοί, υπάρχουν, που προσεύχονται με φλόγα αγάπης για όλο τον κόσμο και κάποιοι απ’ αυτούς ξενυχτούν απόψε για σένα, χωρίς να σε γνωρίζουν. Ξενυχτούν για τον πονεμένο, το δυστυχισμένο, τον αδικημένο, για κάθε ψυχή.

 Και ο Θεός ακούει. Η Παναγία ακούει. Οι άγιοι ακούνε. Μπορεί να φαίνεται πως δεν ακούνε, αλλά όταν φανεί ότι ακούνε, θα φανεί για τα καλά.

 Ο Άγιος Πορφύριος έβλεπε τις νυχτερινές προσευχές των Αγιορειτών ν’ ανεβαίνουν στον ουρανό σαν καπνοί λιβανιού.

 Ο γέροντας Σωφρόνιος, κατά την προσευχή του υπέρ όλου του κόσμου, ένιωθε την κακία των ανθρώπων να βαραίνει σα σκοτεινό σύννεφο την καρδιά του. Πρόσθετε όμως ότι, αν δεν υπήρχαν άνθρωποι που προσεύχονται με ένταση υπέρ του κόσμου, η «εξουσία του σκότους» θα ισχυροποιούσε την κυριαρχία της σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι σήμερα (Περί προσευχής, 1994, σελ. 93-94).

 Ο άγιος Βαρσανούφιος είχε πει πως οι προσευχές τριών αγίων της εποχής του εμπόδιζαν την καταστροφή του κόσμου: κάποιου από τους Αγίους Τόπους, ενός Ηλία από την Κόρινθο και ενός Ιωάννη από τη Ρώμη.

 Αυτοί λοιπόν είναι οι ξενύχτηδες του Θεού. Οι ξενύχτηδες που φροντίζουν όχι να λυθούν ως διά μαγείας αυτόματα τα προβλήματά μας, αλλά να μένει κάποιο Φως ανοιχτό, για να βρίσκουμε το δρόμο μέσα στη Νύχτα και να τον δείχνουμε και σε άλλους με την αγάπη και την ιεραποστολή μας. Οι ξενύχτηδες κάθε νύχτας…

 Μη σταματάς, αδελφέ μου, αδελφή μου, ένωσε την προσευχή σου μαζί τους. Ένωσε την αγάπη σου με τη δική τους, ένωση την καρδιά σου με τη δική τους. Η Νύχτα προχωράει και χρειάζομαι το Φως σου κι εσύ το δικό μου και όλοι μαζί το Φως των προσευχών εκείνων των αφανών ορθόδοξων πνευματικών εργατών και –πάνω απ’ όλα– το Φως στο οποίο οδηγούν όλα αυτά τα μικρά Φώτα των προσευχών μας: το Φως του Χριστού, το Φως Που Δεν Είναι Φως Και Γνωρίζει Το Όνομά Μας.

 Αναρωτιέμαι αν στις διάφορες αιρέσεις που έχουν γίνει μόδα και χιονοστιβάδα στην εποχή μας υπάρχουν πολλοί, ή έστω και ένας, που ξενυχτάει απόψε προσευχόμενος αθόρυβα και ταπεινά για όλο τον κόσμο… Αν υπάρχει, ο Θεός ας τον ελεήσει κι ας λάμψει μέσα του το Φως της Αλήθειας και της Αγάπης.

πηγή / http://trelogiannis.blogspot.gr/2013/11/blog-post_118.html

Η Προσευχή προφυλάσσει τον άνθρωπο.

Οσίου Σιλουανού του Αθωνίτου
Η προσευχή προφυλάσσει τον άνθρωπο από την αμαρτία, γιατί ο νους, όταν προσεύχεσαι, είναι απασχολημένος με το Θεό και στέκεται με ταπεινό πνεύμα ενώπιον του Κυρίου, τον Οποίο γνωρίζει η ψυχή του προσευχομένου.
Ο αρχάριος όμως χρειάζεται χειραγωγό, επειδή η ψυχή, πριν έρθει η χάρη του Αγίου Πνεύματος, έχει μεγάλο πόλεμο εναντίον των εχθρών και δεν μπορεί να διακρίνει η ίδια, αν η γλυκύτητα που δοκιμάζει, προέρχεται από τον εχθρό.
Αυτό μπορεί να το διακρίνει μόνο εκείνος που γεύθηκε ο ίδιος το Άγιο Πνεύμα. Αυτός αναγνωρίζει τη χάρη κατά τη γεύση...

Όποιος θέλει να ασκεί την προσευχή χωρίς χειραγωγό και μέσα στην υπερηφάνεια του, φαντάζεται ότι μπορεί να τη διδαχθεί από τα βιβλία, αυτός βρίσκεται κιόλας στην πλάνη.
Τον ταπεινό όμως τον προστατεύει ο Κύριος, έτσι, αν πράγματι δεν υπάρχει έμπειρος οδηγός, αυτός καταφεύγει στον υπάρχοντα πνευματικό και ο Κύριος θα τον σκεπάσει χάρη στην ταπείνωσή του. Σκέψου ότι στον πνευματικό ζει το Άγιο Πνεύμα, και αυτός θα σου πει το ωφέλιμο. Αν όμως σκεφτείς πως ο πνευματικός ζει με αμέλεια και διερωτηθείς, «Πώς είναι δυνατό να έχει το Άγιο Πνεύμα;», θα υποστείς εξαιτίας αυτής της σκέψης σου μεγάλο πειρασμό, και ο Κύριος θα σε ταπεινώσει και θα επιτρέψει να πέσεις σε κάποια πλάνη.
Η προσευχή δίνεται στον προσευχόμενο. Η προσευχή που γίνεται μόνο από συνήθεια, χωρίς καρδιά συντριμμένη για τις αμαρτίες της, δεν είναι αρεστή στο Θεό.


http://stratisandriotis.blogspot.gr/2014/12/blog-post_17.html

Μεγάλη πολιτική ήττα Σαμαρά στην πρώτη ψηφοφορία για ΠτΔ

Πρώτο στραπάτσο για την κυβέρνηση στις ψηφοφορίες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
- Μόλις 160 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του Στ. Δήμα - 135 καταψήφισαν την πρόταση δηλώνοντας «παρών» ενώ 5 βουλευτές απουσίαζαν (Απόντες: Γιοβανόπουλος, Κασαπίδης, Mπούκουρας, Αλεξόπουλος, +1 ΣΥΡ.) -

Σε ελιγμούς προχώρησε ο Αντ. Σαμαράς...

λίγες ώρες πριν, δηλώνοντας το μεσημέρι πως «το "ναι" στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».
 

Die Welt: Μόνο με πρωθυπουργό τον Σαμαρά συνεχίζει η Γερμανία την οικονομική βοήθεια.

Στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στρέφεται το ενδιαφέρον των αναλυτών και των αγορών, που προεξοφλούν ότι στον πρώτο γύρο δεν πρόκειται να εξασφαλιστούν οι 200 από τις 300 ψήφους, αλλά θα γίνει μια πρώτη αποτύπωση των προθέσεων και διαθέσεων με κορυφαία ημερομηνία την 29η Δεκεμβρίου, όπου και θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο και η μελλοντική πορεία της χώρας.
Die Welt: Μόνο με πρωθυπουργό τον Σαμαρά συνεχίζει η Γερμανία την οικονομική βοήθεια


Die Welt: Μόνο με Σαμαρά συνεχίζει η Γερμανία την οικονομική βοήθεια

Η εφημερίδα Die Welt προσδίδει σε αυτή την εκλογή υπαρξιακές διαστάσεις για την ίδια την Ελλάδα αλλά και την ευρωζώνη επισημαίνοντας ότι «για άλλη μια φορά επικρατεί ο φόβος ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αναζητήσει το δικό της δρόμο που στο τέλος του θα οδηγούσε την αδύναμη χώρα εκτός ευρώ και κατά συνέπεια σε ακόμη μεγαλύτερες οικονομικές αναταράξεις».


Ο φόβος των αναλυτών έχει ονοματεπώνυμο και αφορά το πιθανό ενδεχόμενο μετά και την τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές και σε πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας υπενθυμίζει παλαιότερες διακηρύξεις Τσίπρα περί εξόδου από το ευρώ, περί κουρέματος του χρέους και διευκρινίζει, επικαλούμενος πηγές από κύκλους των διαπραγματευτών, ότι εάν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, γίνει κυβέρνηση και υλοποιήσει τις διακηρύξεις του θα κοπεί η ροή χρήματος προς την Ελλάδα.

«Μόνο εάν παραμείνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς, θα συνεχιστεί η αναγκαία οικονομική βοήθεια», αναφέρουν κατά την εφημερίδα γερμανικοί κυβερνητικοί κύκλοι. Χωρίς χρήματα η Ελλάδα θα μπορούσε να διολισθήσει γρήγορα προς τη χρεοκοπία, πιθανότατα και οι ιδιώτες επενδυτές δεν θα διέθεταν τα χρήματά τους και το μεγάλο ερώτημα θα ήταν εάν τα νέα προβλήματα της Ελλάδας θα μπορούσαν να μεταδοθούν και στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή περιφέρεια όπως και την τελευταία φορά.

«Θεραπεία σοκ»

Σύμφωνα πάντα με την «Die Welt», το Βερολίνο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τις μέρες των Χριστουγέννων να εκδηλωθεί και πάλι διπλωματικός πυρετός. Το ερώτημα είναι αν η Γερμανία διαθέτει ένα σχέδιο Β. Επίσημη απάντηση δεν δίνεται, ανεπίσημα όμως γίνεται αναφορά σε παλαιότερα σχέδια που υπάρχουν στα συρτάρια και που προβλέπουν απομόνωση του ελληνικού δημοσιονομικού συστήματος από την υπόλοιπη Ευρώπη σε περίπτωση που οι Έλληνες μετά από ενδεχόμενη χρεοκοπία αναζητήσουν ή αναγκαστούν να αναζητήσουν κάποιο δρόμο εκτός του ευρώ.

Αλλά και στην περίπτωση πρόωρων εκλογών οι προοπτικές για τον κ. Τσίπρα δεν είναι ρόδινες, επισημαίνει ο αρθρογράφος της die Welt, διότι ναι μεν το κόμμα του ίσως να έβγαινε πρώτο, αλλά δεν θα συγκέντρωνε την απόλυτη πλειοψηφία και η χώρα θα έπεφτε σε μια βασανιστική, όπως την αποκαλεί, αναζήτηση κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ο φόβος στο ενδεχόμενο λανθασμένης εκλογής θα έθετε τη χώρα και την Ευρώπη ενώπιον χαοτικών καταστάσεων.

Επ' αυτού η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, κάνοντας λόγο και για μια «εν ανάγκη θεραπεία σοκ», επικαλείται την ευεργετική επίδραση πιθανών πιέσεων από τις αγορές που θα συνέπιπταν χρονικά με τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές των Βρυξελλών, υποστηρίζει ότι αυτές οι πιέσεις θα διευκόλυναν τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Handelsblatt: Το φάντασμα της χρεοκοπίας πάνω από την Αθήνα

Με πρωτοσέλιδο «Το φάντασμα της χρεοκοπίας πάνω από την Αθήνα» η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αναλύει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών εάν δεν υπάρξει η πλειοψηφία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, «είχε φανεί ότι η Ελλάδα είχε διασωθεί από την εξαιρετική κρίση χρέους. Τώρα απειλείται με νέες εκλογές και πολιτικό χάος. Η κρίση επιστρέφει, πιθανόν με χειρότερες συνέπειες από ό,τι την πρώτη φορά».

Επιπλέον, σημειώνει ότι «το Grexit, δηλαδή η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, βρίσκεται ξανά σε κάθε στόμα». (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

HSBC: Ορατός ο κίνδυνος ακυβερνησίας από πρόωρες εκλογές και ζημιά στην οικονομία

Κίνδυνο ακυβερνησίας στην Ελλάδα από επικείμενες εκλογές «βλέπει» η HSBC, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα επιδεινώσει την οικονομία.

Στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και στο χρονοδιάγραμμα των εκλογών αναφέρεται νέα έκθεση της HSBC για τις προοπτικές του α' τριμήνου του 2015, σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνει, η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, όπως όλα δείχνουν, με το προβάδισμα έναντι της ΝΔ να κυμαίνεται μεταξύ 5% και 7%, ενδέχεται να αποδειχθεί δίκοπο μαχαίρι για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί υπέρ ενός μορατόριουμ στο χρέος και στην αντιστροφή των βασικών μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και στο συνταξιοδοτικό. Δεδομένου του κατακερματισμένου εκλογικού σώματος, οι εκλογές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συσχετισμούς που δεν θα υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όπως είχε συμβεί το 2012, αφήνοντας τη χώρα έκθετη σε μια τεράστια αβεβαιότητα.

Το πλέον βέβαιο, μέχρι στιγμής, συνεχίζει η HSBC, είναι ότι θα υπάρξει συμφωνία  για ένα νέο, προληπτικό πρόγραμμα, μέσω της χρήσης των αδιάθετων 11 δισ. ευρώ από το τρέχον πρόγραμμα της ΕΕ. Τα κεφάλαια αυτά έχουν αφεθεί στην άκρη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ωστόσο, μετά τα θετικά αποτελέσματα από τα stress tests της ΕΚΤ τον περασμένο Οκτώβριο, τελικώς δεν θα απαιτηθούν. Τα κεφάλαια που έχουν απομείνει από το ΔΝΤ μπορούν επίσης να μετατραπούν σε μια προληπτική πιστωτική γραμμή, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να αυτοχρηματοδοτηθεί κατά την έξοδο της στις αγορές με χαμηλότερες αποδόσεις. Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ

Telegraph: Αν η Ελλάδα θέλει να σωθεί, πρέπει να βγει από το ευρώ

Μια πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Για τον Βρετανό αναλυτή Τζέρεμι Γουόρνερ ένα τέτοιο σενάριο, απειλεί την Ελλάδα με χρεοκοπία και άτακτη έξοδο από το ευρώ. Ωστόσο, αν γίνει σωστά και συντεταγμένα, τότε η επανεισδοχή των εθνικών νομισμάτων μέσα στην Eυρωζώνη θα μπορούσε να σημαίνει μια καινούργια και ελπιδοφόρα αρχή. (Διαβάστε εδώ περισσότερα)

Credit Suisse: Η Ελλάδα θα βουλιάξει μόνη της

Πρόβλημα στην ελληνική οικονομία από τις πολιτικές εξελίξεις δεν μπορεί με τα σημερινά δεδομένα να τροφοδοτήσει ζητήματα στην υπόλοιπη Ευρώπη εκτίμησε ο έμπειρος senior advisor της Credit Suisse, Bob Parker, μιλώντας στο Bloomberg.

Κι αυτό γιατί το ελληνικό χρέος κατέχουν κατά κύριο λόγο πια οι εταίροι-πιστωτές σε αντίθεση με το 2010-2012. (Διαβάστε εδώ περισσότερα)

BofA: Με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον Σεπτέμβρη εκλέγεται πρόεδρος


Το πρώτο πραγματικό τεστ για τις προθέσεις των βουλευτών αντιμετωπίζει απόψε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σημειώνει το Bloomberg, λίγες ώρες πριν την πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η συγκέντρωση περισσότερων από 170 ψήφους για τον υποψήφιο του Αντώνη Σαμαρά θα ήταν ένα θετικό σημάδι για τις αγορές, τονίζει, μιλώντας στο πρακτορείο, ο επικεφαλής ανάλυσης FX της Bank of America Merill Lynch, Αθανάσιος Βαμβακίδης. (Διαβάστε εδώ περισσότερα)

Γερμανικός Τύπος: «Παιχνίδι με τη φωτιά» στην Ελλάδα

Το σκηνικό πολιτικής αβεβαιότητας που διαμορφώνει στην Ελλάδα η επικείμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή σχολιάζει δημοσίευμα της Deutsche Welle.

«Κι ενώ η Ελλάδα φαινόταν να έχει βγει από την επικίνδυνη ζώνη, η κρίση πρόφτασε και πάλι τη χώρα. Η απρόσμενη επίσπευση της προεδρικής εκλογής κατά δύο μήνες προξενεί πάλι το φόβο της κρατικής χρεοκοπίας», γράφει η Südwest Presse, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η επισκόπηση Τύπου της DW.

Reuters: Μικρή πιθανότητα η Ελλάδα να προκαλέσει νέα κρίση στην ευρωζώνη

Πέντε χρόνια μετά την πυροδότηση της κρίσης χρέους, η Ελλάδα εμφανίζεται και πάλι ως απειλή για την επιβίωση του ευρώ και έχει ξανά τη δυναμική να ταρακουνήσει ολόκληρη την ευρωζώνη.

Σύμφωνα όμως με το Reuters, οι συνέπειες αυτή τη φορά θα είναι περισσότερο πολιτικές παρά οικονομικές και αυτό διότι σχεδόν το 90% του ελληνικού χρέους βρίσκεται στα χέρια των επίσημων πιστωτών.

«Ό,τι και αν συμβεί, αυτή τη φορά η ανησυχία είναι για τα υπουργεία των χωρών της ευρωζώνης, όχι για τους ιδιώτες επενδυτές» αναφέρει αξιωματούχος της ΕΕ. (Διαβάστε εδώ περισσότερα)

Die Zeit: Αν ο Τσίπρας εφαρμόσει τα σχέδιά του δεν αποκλείεται το Grexit

«Αν ο Αλ. Τσίπρας έχει την ευκαιρία να εφαρμόσει τα σχέδιά του, η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη θα τεθεί και πάλι σε κίνδυνο», αναφέρει σε άρθρο γνώμης υπό τον τίτλο «Μια προεδρική εκλογή κάνει την Ευρώπη νευρική», η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit».

Το δημοσίευμα, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας, αναφέρεται στην αποψινή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και στην πιθανότητα ανάληψης της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πιθανός νικητής νέων εκλογών θα ήταν ο Αλ. Τσίπρας, του οποίου το κόμμα προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Θέλει να καταγγείλει τις δανειακές συμβάσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να τερματίσει την πορεία λιτότητας, να ανακαλέσει ιδιωτικοποιήσεις και να ακυρώσει τις περισσότερες από τις άλλες μεταρρυθμίσεις», αναφέρει ο συντάκτης και προσθέτει: «Διακυβεύονται, επίσης, και πάλι όλα για τα οποία τα τελευταία πέντε χρόνια οι Έλληνες έκαναν μεγάλες θυσίες. Αν ο Αλ. Τσίπρας έχει την ευκαιρία να εφαρμόσει τα σχέδιά του, η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη θα τεθεί και πάλι σε κίνδυνο. Μια χρεοκοπία φαίνεται, επίσης και πάλι, ως πιθανή».    http://www.protothema.gr/economy/article/435385/hsbc-oratos-o-kindunos-akuvernisias-apo-proores-ekloges-stin-ellada/

Καταγγελία εργαζόμενης στο παρελθόν για Σταύρο Δήμα: «Μου ζητούσε σεξ για να με προσλάβει!»

Και όμως υπάρχει μια καταγγελία από το παρελθόν κατά του υποψήφιου προέδρου Στ.Δήμα για σεξουαλική παρενόχληση η οποία ποτέ δεν μάθαμε τι κατάληξη είχε
Στις 21-09-2008 το Πρώτο Θέμα είχε δημοσιεύει μια περίεργη καταγγελία για τον κ.Σταυρο Δήμα.
Τί έγινε με την υπόθεση αυτή;
Η καταγγελία.
21-09-2008
Μία περίεργη υπόθεση με άρωμα σεξ και υποκλοπών απασχολεί εδώ και περίπου έναν μήνα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μια 38χρονη διπλωματούχος τοπογράφος μηχανικός κατέθεσε αγωγή και μήνυση εναντίον του ευρωβουλευτή και επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βέλγιο κ. Σταύρου Δήμα, κατηγορώντας τον για σεξουαλική παρενόχληση αλλά και για υποκλοπή του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου!
Στην αγωγή της η 38χρονη υποστηρίζει ότι ο Ελληνας επίτροπος την πολιόρκησε ερωτικά όταν εκείνη τον συνάντησε για να ζητήσει εργασία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όταν δεν ενέδωσε, ο επίτροπος άρχισε να υποκλέπτει τα ηλεκτρονικά της μηνύματα! Η γυναίκα ζητά από τον κ. Δήμα, ούτε λίγο ούτε πολύ, 40 εκατ. ευρώ, ενώ στρέφεται και εναντίον δύο συνεργάτιδών του αλλά και εναντίον της εταιρείας «Intrasoft International», υποστηρίζοντας ότι συνεργάστηκαν στις υποκλοπές ή στις αποστολές ενοχλητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων.
«Η γυναίκα αυτή είναι παρανοϊκή, έχω προσφύγει στην Ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζητώντας να με προστατεύσει από αυτή», δηλώνει από την πλευρά του στο «ΘΕΜΑ» ο Ελληνας επίτροπος.
«Με παρενόχλησε σεξουαλικά ο επίτροπος»
Η 38χρονη διπλωματούχος τοπογράφος μηχανικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης αγγλικού πανεπιστημίου, Δ.Π., ξεδιπλώνει, στην πολυσέλιδη αγωγή της που κατέθεσε στις 14/8/2008 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όλες τις λεπτομέρειες γύρω από τη γνωριμία της με τον επίτροπο. Οπως υποστηρίζει, γνωρίστηκε μαζί του στις 6 Απριλίου 2004, όταν και παρουσιάστηκε στο γραφείο του στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Ε.Ε. Αφορμή της συνάντησής τους, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ίδια, η πρόσκληση για προσλήψεις προσωπικού, την οποία πραγματοποιούσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οπως υποστηρίζει η ίδια: «Επειτα από συνομιλία που είχαμε, ο κ. Δήμας με διαβεβαίωσε περί της σίγουρης πρόσληψής μου με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, εντός χρονικού διαστήματος 6 μηνών, μέχρι δηλαδή την εκλογή του σε γενική διεύθυνση της επιτροπής. Εδωσα όλα τα στοιχεία μου στη γραμματέα του, με σκοπό να επικοινωνήσουν μαζί μου όταν θα ήταν έτοιμοι. Δύο ημέρες ύστερα από αυτή τη συνάντηση (8/4/2004) μου τηλεφώνησε η διευθύντρια του γραφείου του κ. Δήμα και στη συνέχεια επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου και ο επίτροπος κ. Δήμας. Παρουσία συνεργατών του και της γραμματέας του κυρίας Ισμήνης Θωμοπούλου με διαβεβαίωσαν για την επάρκεια των προσόντων μου και την επικείμενη πρόσληψή μου».
Σύμφωνα με την 38χρονη, όταν έφτασε η ώρα της πρόσληψης, ο επίτροπος ζήτησε να τη συναντήσει προσωπικά. Τότε, βάσει πάντα των ισχυρισμών της, την παρενόχλησε σεξουαλικά. «Στις 24 και 25 Απριλίου 2004, ο Σταύρος Δήμας σε χώρο διαμονής του και εργασίας του, προέβη σε ωμές ερωτικές προτάσεις προς εμένα, συνοδευόμενες από προσπάθεια επίτευξης σωματικής επαφής, ενέργειες που σθεναρά απέκρουσα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μεταξύ μας έντασης».
Το περίεργο πάντως είναι ότι η 38χρονη στην αγωγή της δεν δίνει καμία περαιτέρω λεπτομέρεια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες την παρενόχλησε ο κ. Δήμας, ενώ υποστηρίζει ότι παρενοχλήθηκε δύο φορές, σε διαφορετικές ημερομηνίες και απέκρουσε τις κινήσεις του.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πώς η ίδια δέχθηκε να συναντήσει δύο φορές στο σπίτι και στο γραφείο του τον κ. Δήμα, σε διαφορετικές ημερομηνίες μάλιστα, όταν, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, είχε ήδη δεχθεί σεξουαλική «επίθεση» την πρώτη φορά.
Στη συνέχεια της αγωγής της, η 38χρονη αναφέρεται στην αντίδραση του κ. Δήμα όταν εκείνη δεν ενέδωσε στις επιθυμίες του. «Προσπάθησε να αμβλύνει τα γεγονότα και υιοθετώντας φιλική συμπεριφορά με συμβούλευσε να ξεχάσω το συμβάν, υπονοώντας σαφώς ότι οποιαδήποτε άλλη αντίδρασή μου θα είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της επικείμενης πρόσληψής μου. Οπως είναι φυσικό, ουδέποτε έγινε η υποσχεθείσα πρόσληψη και με το ηλεκτρονικό μήνυμά του την 1/7/2004 στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο χαρακτηρίστηκα αγενής και διέκοψε το γραφείο του την επικοινωνία του μαζί μου».
Σταύρος Δήμας: «Είναι παρανοϊκή η γυναίκα»
Ενήμερος για την αγωγή που έχει κατατεθεί εις βάρος του δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Σταύρος Δήμας, τονίζοντας όμως ότι όλη αυτή η υπόθεση είναι «δημιούργημα μιας παρανοϊκής γυναίκας, με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα».
Ο επίτροπος κάνει λόγο για ένα άτομο το οποίο έχει καταφέρει με τα καμώματά του να αναστατώσει ολόκληρο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μάλιστα, όπως τονίζει, αναγκάστηκε να απευθυνθεί στη Διεύθυνση Ασφαλείας της Επιτροπής, προκειμένου να σταματήσουν οι συνεχείς οχλήσεις από μέρους της.
«Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο έχει ανακύψει από το 2004 και μας ενοχλεί συνεχώς. Πρόκειται για μια ανισόρροπη κυρία. Ηταν πράγματι να προσληφθεί στο γραφείο. Αυτή η γυναίκα έχει κάνει αγωγή εναντίον μου και εναντίον των γραμματέων μου και μας έχει στείλει άπειρα e-mail και φαξ, τα οποία είχαμε στείλει με τη σειρά μας στην υπηρεσία Ασφάλειας, ζητώντας προστασία από αυτή. Εμπλέκει εμένα και τη γραμματέα μου, κατηγορώντας μας ότι έχουμε υπονομεύσει την ψυχική της υγεία και ότι ήθελα εγώ σεξουαλικά ανταλλάγματα για να τη διορίσουμε. Είναι μια ολόκληρη ιστορία που δεν ευσταθεί. Κάθε φορά που βγαίνει από το ψυχιατρείο, γιατί πρέπει να ήταν σε ψυχιατρείο το καλοκαίρι, έχουμε πάλι τέτοια μηνύματα».
-Δηλαδή λέτε ότι έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική;
Δεν έχω πληροφορίες ότι είναι σε ψυχιατρείο, αλλά είμαι βέβαιος ότι πάσχει από κάποια ψυχιατρική νόσο. Ρωτήστε την οικογένειά της να μάθετε.
-Μιλήσαμε με την οικογένειά της.
Με ποιον μιλήσατε από την οικογένειά της;
-Με τη μητέρα της.
Και τι σας είπε;
-Οτι είναι μια χαρά στην υγεία της. Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι και σε εκείνη η κόρη της της είχε αναφέρει ότι την παρενοχλήσατε σεξουαλικά…
Πρόκειται περί ανισόρροπης περίπτωσης, σας λέω. Επαναλαμβάνω ότι από το 2004 μας έχει στείλει χιλιάδες μηνύματα τα οποία έχουμε κρατήσει, ακριβώς επειδή μας ενοχλούσε. Τα στείλαμε στη Διεύθυνση Ασφάλειας της Επιτροπής. Είχαμε ζητήσει προστασία, γιατί δεν ξέραμε τι μπορεί να κάνει κιόλας. Τι άλλο να σας πω; Να ασχοληθούμε με το θέμα;
Εχουμε χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Ψάξτε να δείτε αν έχει μπει στο τρελοκομείο ή όχι. Ψάξτε να βρείτε πού εργαζόταν προηγουμένως και τι προβλήματα είχε δημιουργήσει. Με τα μηνύματα τα οποία μας έστελνε είναι καραμπινάτη περίπτωση. Δεν χρειάζεστε περαιτέρω αποδείξεις.
-Αληθεύει ότι της κάνατε ερωτικές προτάσεις;
Είναι δυνατόν τώρα; Μα τι λέτε. Δεν ισχύει τέτοιο πράγμα. Θα κάνω μέσα στο γραφείο μου τέτοια πράγματα; Είμαι και σοβαρός άνθρωπος. Τώρα στα γεράματα να αντιμετωπίσω τέτοια προβλήματα; Είναι ντροπή να ασχολείστε με ανισόρροπους ανθρώπους. Σας λέω, δεν είναι καλά η γυναίκα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ακόμη ένα αποτρόπαιο έγκλημα των ισλαμιστών της ISIS: Εκτέλεσαν 150 γυναίκες επειδή αρνήθηκαν να παντρευτούν

Τουλάχιστον 150 γυναίκες βρήκαν το θάνατο από τους εγκληματίες δολοφόνους της τρομοκρατικής οργάνωσης της ISIS όταν αρνήθηκαν να παντρευτούν με μέλη της οργάνωσης  στη δυτική επαρχία του Ιράκ Al-Anbar. Αυτό ανακοίνωσε η γραμματεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Ιράκ.
Σύμφωνα με τον ίδιο φορέα τα θύματα θάφτηκαν σε μαζικούς τάφους στην Fallujah.
«Τουλάχιστον 150 γυναίκες συμπεριλαμβανομένων και εγκύων εκτελέστηκαν στη Fallujah από μέλη της ISIS με επικεφαλής τον Abu Anas Al-Libi όταν αρνήθηκαν να παντρευτούν τζιχαντιστές. Πολλές οικογένειες την ίδια στιγμή αναγκάστηκαν να φύγουν από την περιοχή και πιο ειδικά από την πόλη Al-Wafa όταν δέχθηκαν απειλές» αναφέρεται στην ανακοίνωση της γραμματείας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι πολλά παιδιά με τις οικογένειές  τους βρήκαν το θάνατο από τις κακουχίες στην έρημο ύστερα από την φυγή τους από την Al-Wafa.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΨΕΜΑ… Μεγαλο αφιέρωμα στην συνέπεια Σαμαρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΟΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ…
«Φίλες και φίλοι,
Τα εύκολα ψέματα τα χορτάσατε. Τις πικρές αλήθειες πια τις ξέρετε. Κάθε μέρα βλέπει γύρω του ο καθένας μας, δυστυχία, απελπισία, απόγνωση, Ψυχολογία κατάθλιψης. Φόβο! Διάχυτο φόβο για το αύριο. Και οργή για το σήμερα…
Βλέπει λουκέτα στους δρόμους, βλέπει ανέργους, βλέπει πραγματική δυστυχία, βλέπει οικογένειες με δύο εισοδήματα ως χθες, σήμερα να μην έχουν κανένα. Αλλά οι υποχρεώσεις τους να έχουν ανέβει… Βλέπει και ξέρει ότι οι ακάλυπτες επιταγές έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, κι έχουν γίνει αληθινή βόμβα στα θεμέλια της αγοράς. Βλέπει μια ολόκληρη μεσαία τάξη να μην έχει που να πιαστεί, τι να ελπίσει. Βλέπει μια νεολαία χωρίς αύριο κι έναν ολόκληρο λαό να ακούει καθημερινά να τον προσβάλλουν και να τον καθυβρίζουν. Και κάθε τόσο να του λένε ότι τον …«σώζουν»!
Και μετά από κάθε «σωτηρία» η κατάσταση να γίνεται πιο απελπιστική!
Να έρχεται νέα κρίση. Και μετά να τον… ξανά-σώζουν. Και να τον βεβαιώνουν ότι «μπήκε πάτος στο βαρέλι». Κι ύστερα πάλι νέα κρίση, νέα κατάρρευση δίχως «πάτο». Και νέα «σωτηρία», με καινούργια χαράτσια. Που κανείς δεν ξέρει πώς θα πληρωθούν.
——————-

Πρώτα απ’ όλα το νέο χαράτσι: Δεν λέω στον κόσμο «να μην πληρώσει». Λέω ότι ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει. Το ‘χω πει πολλές φορές είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή «δεν πληρώνω». Όμως, το νέο χαράτσι δεν μπαίνει για να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή. Μπαίνει επειδή δεν μπορούν να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή. Και έχουν ήδη παραλύσει την οικονομία.
Δεν αναστηλώνετε έτσι την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό. Αποδέχεστε πράγματα που εσείς οι ίδιοι θα τα βρείτε ανεφάρμοστα. Καταδιώκετε την ιδιοκτησία! Κυρίως τη μικρή και μεσαία ιδιοκτησία. Χάνετε τα τελευταία υπολείμματα αξιοπιστίας μέσα στην Ελλάδα. Και υπονομεύετε τα τελευταία υπολείμματα αξιοπιστίας σας, διεθνώς.
————————

Στρέφουν την κοινωνία εναντίον του εαυτού της. Αντί να ενώνουν, διχάζουν. Βάζουν στο στόχαστρο, πότε τη μία κοινωνική ομάδα πότε την άλλη. Πότε τους γιατρούς, τους δικηγόρους, τους συμβολαιογράφους, πότε τους καθηγητές, τους εστιάτορες, πότε τους φορτηγατζήδες, τους ταξιτζήδες, τους δημοσίους υπαλλήλους και τους στρατιωτικούς. Εξοντώνουν όλη τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους. Δημιουργούν μια «ζούγκλα» που οδηγεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές που διαλύει τα πάντα και παραλύει τα πάντα.
————————

Δεν είπαμε ποτέ να μη μειωθεί το σπάταλο κράτος! Το αντίθετο: ήδη από το Δεκέμβρη του 2009 ζητήσαμε πρώτοι να ληφθούν μέτρα για την περιστολή της σπατάλης. Και ανακοινώσαμε λεπτομερώς, στο Ζάππειο-ΙΙ, 18,4 δισεκατομμύρια περικοπές σπατάλης! Αλλά δεν ήταν «σπατάλη» η σύνταξη των 700 ευρώ που έκοψαν από πέρσι. Και που την είχε πληρώσει πολλαπλά ο συνταξιούχος από τις κρατήσεις του όταν δούλευε… Αυτή την τεράστια αδικία θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να την αποκαταστήσω το ταχύτερο!
————————
Στις προηγούμενες εκλογές ο λαός ξεγελάστηκε με ψεύτικες υποσχέσεις. Τώρα, όμως, τέλειωσαν τα ψέματα. Κι είναι ώρα να πάρει ο λαός τη μοίρα του στα χέρια του. Θα ζητήσω στις εκλογές ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις. Τέρμα οι εμμονές, τέρμα οι ψευδαισθήσεις, τέρμα τα φαντάσματα του παρελθόντος. Τέρμα η κυριαρχία των κυκλωμάτων, των ισχυρών, των επωνύμων, των συντεχνιών, των «τζακιών» και των «ημετέρων». Ήλθε η ώρα της Παραγωγής, της Δημιουργίας, της Ανταγωνιστικότητας, της Δικαιοσύνης, των ευκαιριών για όλους και της Αξιοκρατίας.
————————
Με ρώτησαν χθες δύο νέα παιδιά: — Πρόεδρε, το δικό σου όνειρο για μας ποιο είναι; Τους απαντώ απόψε: Το όνειρό μου έχει να κάνει με την Ελευθερία μας. Σε δέκα χρόνια, θα μας πάει ο χρόνος στο 2021. Και τότε θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της Ελευθερίας μας. Με ρωτάτε, λοιπόν, για το όνειρό μου. Απαντώ: Θα επιτρέψουμε ποτέ εμείς, οι πολίτες της ίδιας αυτής Πατρίδας, θα επιτρέψουμε ποτέ εμείς, αυτόν τον τόπο που άφησαν κληρονομιά οι γονείς μας και οι δικοί τους γονείς, θα επιτρέψουμε να γιορτάσει τα 200 χρόνια της Λευτεριάς της η Ελλάδα, οικονομικά δέσμια, κοινωνικά διαλυμένη και ψυχολογικά εξουθενωμένη; Σας κοιτώ στα μάτια και σας απαντώ: Ποτέ! Αντίσταση όλων των Ελλήνων, στη μοιρολατρία, στην ηττοπάθεια, στην ταπείνωση και τον εξευτελισμό…»
ΔΙΚΑΙΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ
Έλεγε, έλεγε και τί δεν έλεγε, μέχρι που δεν ξέρει πλέον τί λέει…
Και τώρα ακούστε και δείτε «ζωντανά» τί έλεγε ο Αντώνης, όταν αντιπολιτευόταν τον Γ.Α.Π. και
τί κωλοτούμπα έκανε, όταν του έταξαν τη θέση του πρωθυπουργού και τον «κατάφεραν»…
Έλεγε:

ΠΗΓΗ

Ἔστι Θεός! (ἐκπληκτικό περιστατικό).

 
Ὑπάρχει ἐπικοινωνία τῶν μελῶν τῆς ἐπίγειας – στρατευομένης καί τῆς οὐράνιας – θριαμβεύουσας Ἐκκλησίας. Αὐτό ἀποδεικνύει τό ἀκόλουθο θαυμαστό περιστατικό ἀπό τή ζωή τοῦ Γέροντος Πορφυρίου.


«Πρίν ἀπό πολλά χρόνια, μοῦ εἶπε ὁ Παππούλης, στό ἴδιο Μοναστήρι ἔμενε μαζί μέ μένα καί ἕνα πνευματικό μου παιδί, πολύ μικρότερός μου καί ἦταν καθηγητής Θεολόγος. Καθημερινά μιλούσαμε γιά ὅλα τά θέματα, πού εἶχαν σχέση μέ τήν θρησκεία καί γιά τά προβλήματα, πού ἀπορρέουν ἀπό αὐτήν. Μία ἡμέρα, ὅμως, ὁ καθηγητής ἔφερε πρός συζήτηση τό θέμα τῆς ὑπάρξεως τοῦ Θεοῦ. Ἀφοῦ τό ἐξαντλήσαμε τό θέμα αὐτό μέ ὅλες τίς ἀπόψεις, πού εἶχε ὁ ἴδιος καί μέ τήν ἐπιχειρηματολογία μου καταλήξαμε στό ἀβίαστο συμπέρασμα, ὅτι ὑπάρχει Θεός, ὁ νεαρός, τότε καθηγητής γυρίζει καί μοῦ λέει:
«Ὅλα αὐτά πού μοῦ εἶπες πάτερ εἶναι σωστά καί οἱ δύο πιστεύουμε, ὅτι ὑπάρχει Θεός. Ὅμως, σέ παρακαλῶ πολύ, νά μοῦ ὑποσχεθεῖς, ὅταν πεθάνεις, ὅτι θά ἔλθεις νά μοῦ πεῖς ἐάν ὑπάρχει Θεός!»Καί πῶς εἶσαι βέβαιος, τοῦ εἶπα, ὅτι θά πεθάνω ἐγώ πρῶτος καί ὄχι ἐσύ; Καί ὁ νεαρός καθηγητής μοῦ ἀπήντησε, ὅτι αὐτό ἐξυπακούεται, ἀφοῦ ἔχεις διπλάσια ἡλικία ἀπό τήν δική μου ἡλικία. Ἐγώ, ὅμως, πού μέ τήν χάρη πού ἔχω ἀπό τόν Θεό, γνώριζα ὅτι ἐκεῖνος πού θά πέθαινε πρῶτος καί μάλιστα πολύ σύντομα, δέν θά ἤμουν ἐγώ, ἀλλά ὁ νεαρός καθηγητής, τοῦ εἶπα ὅτι ὑπόσχομαι, ὅταν πεθάνω νά ἔλθω νά σοῦ πῶ, ἐάν ὑπάρχει Θεός ἤ ὄχι, ἀλλά θέλω καί ἀπό ἐσένα νά μοῦ ὑποσχεθεῖς τό ἴδιο. Σοῦ τό ὑπόσχομαι πάτερ, μοῦ εἶπε καί δώσαμε τά χέρια μας, νά τηρήσουμε τήν ὑπόσχεση αὐτή. »[1].
«Ἕνα βράδυ, περασμένα μεσάνυκτα, μετά ἀπό μία μακρά προσευχή, πού ἔκανα στό κελλί μου, ἔσβησα τό φῶς καί προσπάθησα νά μέ πάρει ὁ ὕπνος. Ὅπότε, μέσα στό σκοτάδι, ἀκούω μιά βοντερή φωνή, πού συνοδεύετο ἀπό μιά δυνατή βοή, νά λέει: Ἔστι Θεός! Ἔστι Θεός! Ἔστι Θεός! τρεῖς φορές. (Ὑπάρχει Θεός).
Γνώρισα τή φωνή. Ἦταν ἡ φωνή τοῦ καθηγητοῦ! Ἔντρομος σηκώθηκα καί προσευχήθηκα, γονατιστός, γιά τήν ψυχή του, μέχρι τό πρωΐ. »[2].
Τό ἀνωτέρω περιστατικό εἶναι μία θαυμαστή ἐπιβεβαίωση τοῦ ὅτι ὑπάρχει Θεός. Εἶναι  μία ἐκπληκτική ἀπόδειξη τῆς ἀγάπης Του γιά ἐμᾶς τούς ὀλιγόπιστους ἀνθρώπους.
Ἱερομόναχος Σάββας Ἁγιορείτης
Πηγή εἰκόνας: Ἱ. Ἡσ. Ἀνάστασις Χριστοῦ-Ἐμμαούς, Ἅγ. Βασίλειος Λαγκαδᾶ.

[1]   Ἀναργύρου Καλλιάτσου,  Ὁ πατήρ Πορφύριος, ΣΤ΄ἔκδοσις, Ἐκδόσεις : Ἱεροῦ Ἡσυχαστηρίου, Ἡ  Μεταμόρφωσις τοῦ Σωτῆρος, Ἀθῆναι  2005, σελ. 18-19.
[2]   Ἀναργύρου Καλλιάτσου,  Ὁ πατήρ Πορφύριος, ΣΤ΄ἔκδοσις, Ἐκδόσεις : Ἱεροῦ Ἡσυχαστηρίου, Ἡ  Μεταμόρφωσις τοῦ Σωτῆρος, Ἀθῆναι  2005, σελ. 19-20.

http://hristospanagia3.blogspot.gr/2011/11/blog-post_07.html

“ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΡΙΞΟΥΝ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΘΑ ΤΟΥΣ Γ@@@ΣΩ”

ΝΕΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΦΙΛΑΕΙ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ  

“ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΟΥ ΤΡΕΛΟΥ ΤΗ ΡΕΤΣΙΝΙΑ;”


delta_samaras

Στα πρόθυρα της παράκρουσης-Φορέστε του τον ζουρλομανδύα
Φαντάσματα, οπτασίες, φωνές και σκιές βλέπει εδώ και μέρες στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός της διαφθοράς και της προδοσίας. 

Νομίζει ότι τον υπονομεύει το σύμπαν, υποψιάζεται τους πάντες, παρακολουθεί τα τηλέφωνα τους, τους ίδιους, τις οικογένειες τους, το σύμπαν. 

Πρόκειται για την χειρότερο περίοδο της ζωής ενός υπό παραλήρημα υποτελή των Ευρωπαίων που εδώ και εβδομάδες τα κάποτε φιλαράκια της Ευρώπης του κλεισαν την πόρτα και πέταξαν μακριά το κλειδί. 

Ο κόμπος που έφτασε στο χτένι ήταν
δημοσίευμα ξένου πρακτορείου που προέβαλε ως πιθανούς εχθρούς του, τους Ρώσους και τις μυστικές υπηρεσίες. 

Το δημοσίευμα έκανε λόγο για τους αφανείς χρηματοδότες της Χ.Α, του αιώνιου αντίπαλου του Σαμαρά που όταν ακούει γι αυτούς γυρίζει το μάτι του.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

“Ως πιθανή χρηματοδότη της Χρυσής Αυγής κατονομάζει το Business Insider τη Ρωσία, σε ένα άρθρο που αναλύει τον τρόπο με τον οποίο η Μόσχα «εισβάλει» στις ευρωπαϊκές χώρες, μέσω των ακροδεξιών κομμάτων. Το χθεσινό ηχητικό ντοκουμέντο Κασιδιάρη, μαζί με όσα αναφέρονται από τα ξένα πρακτορεία, πιθανόν τελειώνουν τον πρωθυπουργό Σαμαρά.

Κατά το Business Insider, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει γίνει σοκαριστικά αποτελεσματικός, στο να ασκεί επιρροή στην ευρωπαϊκή πολιτική, μέσω ενός πλήθος ακροδεξιών κομμάτων, αναφέρει το δημοσίευμα, που περιλαμβάνει και ένα διάγραμμα από το Κέντρο Ευρασιατικής Στρατηγικής (CESI), που καταγράφει την αυξανόμενη επιρροή του Κρεμλίνου σε έξι διαφορετικές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. 

Στα συγκεκριμένα ακροδεξιά κόμματα περιλαμβάνονται ακόμη εκείνα της Μ. Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Βουλγαρίας και Ουγγαρίας τα οποία έχουν υψηλή δημοτικότητα και μάχονται σθεναρά κατά της παραχώρησης μεγαλύτερων εξουσιών στην Ευρωπαϊκή Ενωση. 

Κάθε ένα από αυτά τα κόμματα, σημειώνει το Business Insider, έχει επίσης δημιουργήσει μία στενότερη σχέση με τη Ρωσία και έχει αντιδράσει στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα μετά από την προσάρτηση της Κριμαίας. 

Πέρα από τη Χρυσή Αυγή, η αναφορά γίνεται στο UKIP της Μ. Βρετανίας, το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας, το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, το Jobbik της Ουγγαρίας και το Ataka της Βουλγαρίας.

Συγκεκριμένα, για τη Χρυσή Αυγή- όπως επίσης για το Jobbik και το Ataka- το δημοσίευμα αναφέρει ότι έχει στενούς δεσμούς με τη Ρωσία και πιθανότατα χρηματοδοτείται από αυτή. 

Και τα τρία κόμματα, επισημαίνεται, έχουν ταχθεί ενάντια στις κυρώσεις κατά της Μόσχας και βλέπουν τον Πούτιν σαν υπερασπιστή του Χριστιανισμού. 

Τους στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία- σύμφωνα με το δημοσίευμα- έχει το UKIP, αλλά και το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας, δύο κόμματα που είχαν υψηλά ποσοστά σε πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις. 

Η Μαρίν Λεπέν βλέπει τον Πούτιν σαν έναν παραδοσιακό σύμμαχο και σχεδιάζει να σχηματίσει συνασπισμό με άλλα φιλορωσικά και ακροδεξιά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η άνοδος των ευρωπαϊκών ακροδεξιών κομμάτων συνδέεται, σε μεγάλο βαθμό, με ρωσικές πολιτικές που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. 

Με βάση αυτές, ασκείται εξωτερική πολιτική μέσα από ένα συνδυασμό κατασκοπείας και «σκοτεινού» χρήματος, αναφέρει το δημοσίευμα. 

Οπως σημειώνει ο αναλυτής σε ρωσικά θέματα, Τζον Σίντλερ, ενώ η Σοβιετική Ενωση στήριζε κομμουνιστικά κόμματα για να επηρεάσει την πολιτική, η Ρωσία τώρα χρηματοδοτεί ακροδεξιές παρατάξεις, σε μία προσπάθεια να κατευθύνει την ευρωπαϊκή πολιτική”.

Μετά από το δημοσίευμα άρχισαν τα νεύρα, Και αφού τελείωσαν, τα παζάρια. Πληροφορίες λένε ότι παίρνει προσωπικά τηλέφωνα βουλευτές και βουλευτάκους, κάθε σαρίδι του Κοινοβουλίου και το γλύφει πατόκορφα. “Εγώ είμαι εδώ για σένα, να με εμπιστευθείς, θα σε ανταμείψω” και τις γνωστές μαλαγανιές και τα ψέμματα του άφιλου μαιμού Καλαματιανού.

Αλλά όλοι αυτοί που συνομιλούν μαζί του, ας ξέρουν αυτό που γνωρίζουν και οι πέτρες. Ο Σαμαράς ήταν είναι και θα πεθάνει, πουλητάρι και άφιλος. Θα το θυμηθούν όταν τους πετάξει σαν λεμονόκουπες.

(Στη φωτό του εξωφύλλου με την προγιαγιά του, Πηνελόπη Δέλτα που αυτοκτόνησε μετά από δύο απόπειρες)


Πηγή

Η ψευτοένωσις πού ἐπαγγέλεσθε δέν θά γίνει ποτέ!

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΗΝΑ

Θά ἀναρωτιόταν ἴσως κανείς, γιατί τόση στενοχώρια ἀπό πλευρᾶς ὀρθοδόξων γιά ἕναν ἁπλό ἀνθρώπινο ἐναγκαλισμό Πατριάρχη-Πάπα καί γιά μία ἁπλή πολιτική  διπλωματική μνημόνευση τοῦ πάπα ἀπό ὀρθόδοξο ἱερωμένο.


Ἄν εἴμαστε συνειδητοί ὀρθόδοξοι Χριστιανοί δέν θά ἔπρεπε κἄν νά ἀναρωτιόμαστε, ἐφ᾿ ὅσον καί μόνο οἱ δύο αὐτές λέξεις σημαίνουν ὅτι ὑπακοῦμε στόν Χριστό πού εἶναι ἡ Κεφαλή τοῦ Σώματος τῆς Ἐκκλησίας. Καί γνωρίζουμε ὅτι αὐτό τό Σῶμα ἀποτελεῖται ἀπό τούς βαπτισμένους καί μυρωμένους Χριστιανούς, ἑπομένως καί ἀπό τούς Ἁγίους στούς ὁποίους ἀποδίδουμε τιμητική προσκύνηση, ἔχοντάς τους ὡς ὁδοδεῖκτες καί τῆς δικῆς μας πορείας. Θέλουμε δηλαδή νά ἀκολουθοῦμε τά ὅσα ἔλεγαν καί ἔκαναν γιά νά πετύχουμε καί ἐμεῖς τό καθ᾿ ὁμοίωσιν, τήν ἁγιότητα, τήν κατά Χάριν θέωσή μας.
Ἔτσι λοιπόν μέσα ἀπό κάποια ἐρωτήματα θά ἀφήσουμε νά φανεῖ ἡ ἀπάντηση.
Ἐν πρώτοις, ἡ Τριαδική Χάρις εἶναι κτιστή ἤ Ἄκτιστος; Ἄς δοῦμε τί μᾶς διδάσκει ὁ Ἅγιος Πατέρας μας Γρηγόριος ὁ Παλαμᾶς, ὁ ὁποῖος ἀνακεφαλαιώνει καί ὅλους τούς πρό αὐτοῦ Πατέρας καί ἐν Ἁγίῳ Πνεύματι προφυλάσσει καί τούς μετ’αὐτόν ἀπό τῆς πλάνης τῆς Παναιρέσεως τοῦ Παπισμοῦ:
«...Ἄλλωστε ὁ Κύριος ἔρχεται καὶ κατοικεῖ μέσα στοὺς ἀνθρώπους κατὰ διαφόρους τρόπους καὶ ἀνάλογα μὲ τὴν ἀξία καὶ τὸν τρόπο ἐκείνων ποὺ τὸν ζητοῦν· ἀλλιῶς στὸν πρακτικό, ἀλλιῶς στὸν θεωρητικό, ἀλλιῶς στὸν ἐποπτικό, καὶ ἀλλιῶς στοὺς ἐναρέτους ἀνθρώπους καὶ διαφορετικὰ πάλι σὲ ἐκείνους ποὺ ἔχουν γίνει ἤδη θεοί.»(Παλ.Ταμεῖον,σελ.497,παρ.28)
«Ἐὰν ἡ θέωσις τελειοποιεῖ τὴ λογικὴ φύσι, ἀλλὰ δὲν καθιστᾶ τοὺς θεομόρφους πάνω ἀπὸ αὐτήν, ἐφ΄ὅσον εἶναι ἕξις τῆς λογικῆς φύσεως, ποὺ προέρχεται ἀπὸ φυσικὴ δύναμι ποὺ τίθεται σὲ ἐνέργεια, τότε δὲν φθάνουν πάνω ἀπὸ τὴ φύσι οἱ ἅγιοι θεούμενοι, οὔτε γεννῶνται ἀπὸ τὸν Θεὸ (Ἰω.1,13), οὔτε ὁ Χριστὸς μὲ τὸν ἐρχομό του ¨ἔδωσε ἐξουσία νὰ γίνουν τέκνα Θεοῦ ἐκεῖνοι ποὺ πιστεύουν στὸ ὄνομά του¨ μόνον (Ἰω. 1,12)...»(Παλ.Ταμεῖον,σελ.497-498,παρ.30).
«Ἀλλὰ βέβαια, ...τὴν υἱοθεσία ποὺ ἀπὸ τὴν πίστι προχώρησε σὲ ἐνέργεια καὶ τὴν θεοποιὸ αὐτὴ δωρεά, οἱ ἅγιοι τὴν ὀνομάζουν μὲ σαφήνεια ἐνυπόστατη·» ἡ ὁποία δηλαδή εἶναι ἄκτιστη. Ὁ παπισμός ὡστόσο, ἰσχυρίζεται ὅτι «ἡ θεομιμησία, δὲν εἶναι ἐνυπόστατη· ἑπομένως εἶναι μία ἄλλη  θέωσις, διαφορετικὴ ἀπὸ ἐκείνη ποὺ παρέχεται στοὺς πατέρες καί ἀναγνωρίζεται ἀπὸ αὐτούς.» Μέ ἄλλα λόγια πιστεύουν ὅτι εἶναι κτιστή. «Ὁ θεῖος Μάξιμος ἐπίσης ὠνόμασε αὐτὴν ὄχι μόνον ἐνυπόστατη, ἀλλὰ καὶ ἀγέννητη, ὄχι μόνον ἄκτιστη, ἀλλὰ καὶ ἀπερίγραπτη καὶ ὑπέρχρονη, ὥστε ἐκεῖνοι ποὺ τὴν ἀπέκτησαν νὰ καθίστανται ἐξ αἰτίας της ἄκτιστοι, ἄναρχοι καὶ ἀπερίγραπτοι (PG91, 1137), ἂν καὶ βέβαια ὡς πρὸς τὴν φύσι τους προῆλθαν ἀπὸ τὸ μηδέν.»(Παλ.Ταμεῖον,σελ.498,παρ.31)

Ἐσεῖς, λοιπόν, μέ τήν «διπλή εὐλογία» ἀπό τό ἴδιο μπαλκόνι γιατί προσπαθεῖτε νά σβήσετε τήν ἐλπίδα τῶν ἀνθρώπων ἐκείνων καί τῶν ἐθνῶν πού μέ τήν Ἄκτιστον Χάριν κάποτε μπορεῖ νά ἔλθουν εἰς γνῶσιν καί μετάνοιαν; Δέν ἀντιλαμβάνεσθε ὅτι ἔτσι καταργεῖτε τό αὐθεντικό σημεῖο πνευματικῆς ἀναφορᾶς τῆς Ἀληθείας καί τῆς ἀληθοῦς μετανοίας τῶν ἐν δυνάμει θελόντων μετανοῆσαι; Δέν ἔχετε νοῦν Χριστοῦ, ὥστε νά ἑρμηνεύετε σωστά τά σημεῖα ἐκεῖνα καί τίς ἐπεμβάσεις τοῦ Τριαδικοῦ Θεοῦ καί τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ, ὅτι δηλαδή ἡ Τριαδική Χάρις εἶναι μία καί Ἄκτιστος καί ταμειοῦχος ἡ Ὀρθόδοξος Καθολική Ἐκκλησία;
Ἀναλογισθῆτε γιά λίγο τί ἔγινε στήν Κέρκυρα ὅταν στίς 11 Αὐγούστου τοῦ  1716, ὁ Ἅγιος Σπυρίδων ἐκδίωξε ἀπό τό Ναό του τούς παπικούς, ὅταν αὐτοί θέλησαν νά φτιάξουν ἀλτάριο μέσα στόν Ναό του.
Ἐνθυμεῖσθε, ἐπίσης, πόσο πολέμησαν οἱ λατίνοι τό χαριτόβρυτον λείψανον τοῦ Ἁγίου Γερασίμου τοῦ ἐν Κεφαλληνίᾳ ὅταν ὁ Θεός τό φανέρωσε ἄφθαρτον καί εὐωδιάζον; Μέ ποία λύσσα καί μανία, οἱ κατακτητές, πρόσταξαν νά τό ξαναχώσουν στή γῆ καί εἰ δυνατόν νά παραδοθεῖ στή λήθη γιατί τούς ἤλεγχε τῶν Ὀρθοδόξων ὁ προστάτης καί ὅτι ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία εἶναι ἡ Καθολική Ἐκκλησία πού ἁγιάζει καί σώζει; (Περαιτέρῳ λεπτομέρειες στόν βίο τοῦ Ἁγίου ἤ ἀπό τήν Καθηγουμένη τῆς Ἱ.Μονῆς τοῦ Ἁγίου Γερασίμου στήν Κεφαλλονιά Ὁσιωτάτη Μοναχή Κασσιανή)
Ξεχάσατε τό θαυμαστό γεγονός πῶς ὁ Ἅγιος Σάββας ὁ Ἡγιασμένος φοβέρισε τούς πάπες μέ ἐπιτίμιο θανάτου ἐάν δέν ἐπέτρεπαν νά ἐπιστρέψει στήν Ὀρθόδοξον Ἱεράν Μονήν του στήν ἔρημο τό τίμιο καί ἄφθαρτο σκήνωμά του ὥστε νά τόν ἀπεκδύσουν ἀμέσως ἀπό τά παπικά ψευτοάμφια; Δέν κατέδειξε καθαρά τότε ὁ Ἅγιος Σάββας, μετά τήν ἄρνηση τοῦ Πάπα Ρώμης Ἰωάννη ΚΓ΄ στήν αὐστηρή προτροπή τοῦ Ἁγίου νά ἐπιτρέψει τήν ἐπιστροφή τοῦ ἱεροῦ σκηνώματος στό σπίτι του, μέ τόν ἄμεσο θάνατο τοῦ Πάπα ἐξαιτίας τῆς παρακοῆς του τό καταγέλαστον τοῦ Πρωτείου καί τοῦ Ἀλαθήτου τῶν Παπῶν;
Δέν εἶναι ἄραγε ἔγκλημα αὐτό πού κάνετε, πού προσπαθεῖτε νά ἀποσπάσετε τούς Ὀρθοδόξους πιστούς ἀπό τήν ἀληθινή Ἐκκλησία μέ κεφαλή τόν Χριστό καί νά τούς πᾶτε στήν ψευτοεκκλησία πού ἔχει κεφαλή τόν πάπα;
Δέν προσέξατε πῶς ἀπεκάλεσε ὁ πάπας τήν Μόνη καί Μοναδική Ἐκκλησία ὑπό τόν ἥλιον, ἤτοι τήν Ὀρθοδοξία, ὅταν ὑποκριτικά ζήτησε τήν εὐλογία τοῦ Ἐπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως γι’αὐτόν καί τήν «ἐκκλησία»τῆς Ρώμης; Ὑπερτόνισε ὅτι αὐτός εἶναι ἡ Καθολική Ἐκκλησία καί ὅτι οἱ Ὀρθόδοξοι εἴμαστε ἐλλειμματικοί, ἐντάσσοντας καί ἐξισώνοντας ἔτσι τήν Μία Ἁγία Καθολική καί Ἀποστολική Ἐκκλησία τοῦ Συμβόλου τῆς Πίστεως,  μέ ὅλες τίς μονοφυσίτικες, οὐνίτικες καί σχισματικές ἐκκλησίες, ζητώντας ἀπό ὅλους νά ἐπιστρέψουμε στήν ἀγκαλιά τοῦ «θηρίου» καί νά ἐπιτευχθεῖ ἔτσι ἡ κατ’αὐτόν ψευτοένωση.
Δέν βλέπετε ὅτι ὁ πάπας εἶναι διχασμένη προσωπικότητα; Δέν λέει τό Πνεῦμα τό Ἅγιον ρητῶς ὅτι «ἐν ἐσχάτοις καιροῖς ἀναστήσονται ψευδόχριστοι καί ψευδοπροφῆτες μή φειδόμενοι τοῦ ποιμνίου, οἱ ὁποῖοι ἔρχονται πρός ἡμᾶς μέ ἔνδυμα προβάτου, ἔσωθεν δέ εἰσι λύκοι βαρεῖς καί ἅρπαγες»; (Ματθ., 7:15) Ἤ ἄλλη γραφή πού ὁμιλεῖ γιά «τάφους κεκονιαμένους οἵτινες ἔξωθεν μέν φαίνονται ὡραῖοι  ἔσωθεν δέ γέμουσιν ὀστέων νεκρῶν καὶ πάσης ἀκαθαρσίας»;(Ματθ.,23:27) Ἐπιδέχεται εὐλογίας ὁ Αἱρεσιάρχης, δέχονται εὐλογία οἱ αἱρετικοί, ἁγιάζονται τά οὔρα;  «Μόνον αὐτά πού δέχονται ἁγιασμό, αὐτά μόνο ἁγιάζονται. Ὅπως τό νερό, δέχεται ἁγιασμό καί γίνεται Ἁγιασμός, τά οὔρα δέν δέχονται ἁγιασμό. Ἡ πέτρα μέ θαῦμα γίνεται ψωμί. Ἡ ἀκαθαρσία δέν δέχεται ἁγιασμό»(Πατήρ Παΐσιος).
Τί εἶναι ἐξάλλου τό φιλιόκβε; Δέν εἶναι βλασφημία ἀσυγχώρητος κατά τῆς Ἁγίας Τριάδος καί κατά τοῦ Ἁγίου Πνεύματος;!!! Τί σημαίνει τό πρωτεῖο καί τό ἀλάθητο; Δέν εἶναι τῦφος ὑπερηφανείας διαβολικῆς;!!!
Ἡ κτιστή χάρις δέν θεοποιεῖ ἀπόλυτα τήν ἀνθρώπινη λογική καί συστήνει τήν ἀπόλυτη ἀθεΐα, ἀρνουμένη τήν μέθεξιν τοῦ Ἀκτίστου Φωτός τῆς θεώσεως ἐν Χριστῷ; Πῶς τολμᾶτε καί πετᾶτε τά ἅγια τοῖς κυσίν καί βάζετε τούς μαργαρίτας ἔμπροσθεν τῶν χοίρων;!!! Ἀπαντῆστε μας!
Μάθετε, λοιπόν, ὅτι ἡ ψευτοένωσις πού ἐπαγγέλεσθε δέν θά γίνει ποτέ!!! Δέν τήν θέλει ὁ Θεός, διότι δέν κινεῖστε ἐν Ἁγίῳ Πνεύματι, ἀλλά ἀντίθετα πορεύεσθε μέ ἰδιοτέλεια, χωρίς μετάνοια ἀληθινή καί δάκρυα πού ἀναβαπτίζουν καί σώζουν. ¨Οὐδεὶς οἰκέτης δύναται δυσὶ κυρίοις δουλεύειν· ἢ γὰρ τὸν ἕνα μισήσει καὶ τὸν ἕτερον ἀγαπήσει, ἢ ἑνὸς ἀνθέξεται καὶ τοῦ ἑτέρου καταφρονήσει. οὐ δύνασθε Θεῷ δουλεύειν καὶ μαμωνᾷ.¨(Λουκ.,16:13).
Θά προτιμήσουμε ἄν χρειαστεῖ καί τό διωγμό ἤ ἀκόμα καί τόν θάνατο!!! Τίς ἡμᾶς χωρίσει ἀπό τήν ἀγάπη τοῦ Θεοῦ, τήν ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ; «θλῖψις ἢ στενοχωρία ἢ διωγμὸς ἢ λιμὸς ἢ γυμνότης ἢ κίνδυνος ἢ μάχαιρα; καθὼς γέγραπται ὅτι ἕνεκά σου θανατούμεθα ὅλην τὴν ἡμέραν· ἐλογίσθημεν ὡς πρόβατα σφαγῆς. ἀλλ᾿ ἐν τούτοις πᾶσιν ὑπερνικῶμεν διὰ τοῦ ἀγαπήσαντος ἡμᾶς. πέπεισμαι γὰρ ὅτι οὔτε θάνατος οὔτε ζωὴ οὔτε ἄγγελοι οὔτε ἀρχαὶ οὔτε δυνάμεις οὔτε ἐνεστῶτα οὔτε μέλλοντα οὔτε ὕψωμα οὔτε βάθος οὔτε τις κτίσις ἑτέρα δυνήσεται ἡμᾶς χωρίσαι ἀπὸ τῆς ἀγάπης τοῦ Θεοῦ τῆς ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ τῷ Κυρίῳ ἡμῶν»(Ρωμ., 8:35-39).       
«καὶ μὴ φοβεῖσθε ἀπὸ τῶν ἀποκτεννόντων τὸ σῶμα, τὴν δὲ ψυχὴν μὴ δυναμένων ἀποκτεῖναι· φοβήθητε δὲ μᾶλλον τὸν δυνάμενον καὶ ψυχὴν καὶ σῶμα ἀπολέσαι ἐν γεέννῃ.»( Ματθ., 10:28)  «ὁ εὑρὼν τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ἀπολέσει αὐτήν, καὶ ὁ ἀπολέσας τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ἕνεκεν ἐμοῦ εὑρήσει αὐτήν.»( Ματθ., 10:39) «Μακάριοί ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καί διώξωσιν καί εἴπωσιν πᾶν πονηρόν ῥῆμα καθ' ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ»(Ματθ., 5:11)           
Ἡ δύναμίς μας εἶναι ἡ  Ὀρθόδοξος πίστις, ἡ νικήσασα τόν κόσμον. Γι’αὐτό δέν θεωροῦμε ὅτι ἀπειλούμαστε ἀπό κανέναν, π.χ. ἀπό τούς τζιχαντιστές, ὥστε νά χρησιμοποιοῦμε τόν φόβο τοῦ θανάτου ὡς κριτήριο ψευτοενότητος, ἐπειδή ὁ διωγμός καί ὁ πόνος γιά τήν Ὀρθόδοξη πίστη μας ἀποτελεῖ στάση ζωῆς καί κριτήριο γνησιότητος στήν πορεία πρός τήν θέωση· θέλουμε νά ἀκολουθοῦμε κατά πόδας τόν Σταυρωθέντα καί Ἀναστάντα Θεάνθρωπο Ἰησοῦ Χριστό.
Ἡ ψυχή μας ἀναφωνεῖ μαζί μέ τόν Ἰωσήφ Βρυέννιο:
«Οὐκ ἀρνησόμεθά σε φίλη Ὀρθοδοξία· οὐ ψευσόμεθά σου πατροπαράδοτον σέβας· ἐν σοὶ ἐγεννήθημεν, καὶ σοὶ ζῶμεν, καὶ ἐν σοὶ κοιμηθησόμεθα·εἰ δὲ καλέσει καιρός, καὶ μυριάκις ὑπὲρ σοῦ τεθνηξόμεθα.»!!!!!!


ΠΗΓΗ

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ-Η ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ.

Ξεκίνησα  να γράφω από το Νοέμβριο για την τελική ευθεία που μπήκαμε και μετά από παράκληση πολλών φίλων θα ξανα-αναφέρω όλα τα επίμαχα κείμενα που αναφέρονται στα γεγγονότα που θα εξελιχτούν τους επόμενους μήνες.Δεν είναι τυχαίο μετά τη γκρίνια που ανέφερα για την επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι και την προσοχή που χρειάζεται από μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη,ότι κάτι <<στράβωσε>>και αμέσως είχε κάλεσμα από τον Αγιο Σπυρίδωνα να επισκεφθεί το νησί της Κέρκυρας.Δικαίωμα στην Μετάνοια έχουμε όλοι.Αν ο Πατριάρχης δεν έλαβε το<<μήνυμα του Αγίου>>τότε είμαστε πεπεισμένοι ότι εκτός από τα οικονομικά και πολιτικά γεγγονότα στην Ελλάδα θα έχουμε εξελίξεις τόσο στο Πατριαρχείο όσο και στο Βατικανό.Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για τα γεγγονότα που εκτυλλίσονται μπροστά στα μάτια μας.Τι αναφέρουν οι Γέροντες και οι Αγιοι γι αυτά;


<<Εχουμε επίσης την επίσκεψη του Πάπα στην Τουρκία αλλά και στην Κωνσταντινούπολη με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και έχοντας υπόψιν μας την αναφορά του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ότι <<Ο Πάπας θα είναι η αιτία>>αναμένουμε τις συζητήσεις που θα κάνει με τον Τούρκο Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Τουρκίας και θα περιμένουμε να δούμε τι κομίζει προς τους Μουσουλμάνους,ώστε να έχουμε κι άλλες εξελίξεις.Επίσης στη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη μεγάλο ρόλο θα παίξει και η στάση του Οικουμενικού Πατριάρχη.Τυχόν ενναγκαλισμοί που δεν θα αρέσουν στον Τριαδικό Θεό,θα μπορούσαν να φέρουν εξελίξεις στην Ελλάδα τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.Υπάρχουν θρησκευτικά θέματα για τα οποία έχουν φωνάξει πολλοί πνευματικοί. >> Αυτά γράφαμε  στις 28 Νοεμβρίου 2014 στο άρθρο <<

H ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ.-ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ,ΤΑ ΓΕΓΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ.>>Πριν λίγες μέρες -αιφνιδιαστικά για κάποιους -ο Πρωθυπουργός Κος  Σαμαράς,-μετά την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Νταβούτογλου στην Αθήνα-
ανακοίνωσε την ψήφιση για Νέο Πρόεδρο από το Κοινοβούλιο στις 17-23 και 29 Δεκεμβρίου 2014.Το υποψήφιο όνομα του Προέδρου ανακοινώθηκε επίσημα αργότερα στο τηλεοπτικό διάγγελμα του Πρωθυπουργού και ήταν ο Σταύρος Δήμας.Τα 180 κουκιά δεν υπάρχουν .Αν στις 29 Δεκεμβρίου δεν εκλεγεί νέος Πρόεδρος,αυτόματα θα ανακοινωθούν Βουλευτικές

 εκλογές.Φτάσαμε λοιπόν στην αρχή των λόγων του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού . Θα γίνει

Πολιτειακή ανωμαλία,μόλις γίνει η Πολιτειακή ανωμαλία,αμέσως θα τραβήξει πίσω το κεφάλαιο,το παγκόσμιο κεφάλαιο,το διεθνές κεφάλαιο,το εβρα'ι'κό ,μόλις τραβήξει πίσω το διεθνές κεφάλαιο,θα απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι[δημόσιοι και ιδιωτικοί].ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ.Και βλέπουμε πως με τις δηλώσεις των ελλήνων πολιτικών για Γκρέξιτ κλπ.το χρηματιστήριο έχασε 20% μέσα σε 3 μέρες.Η Ηγουμένη στο Μοναστήρι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού γράφει σε βιβλίο της :



Κάνει μεγάλη έντύπωσι τό πρώτο μέρος της προφητείας «Τόν Πάπα νά τόν καταριέστε...».
"Ενας πού καταριέται καλωσορίζει; Μήπως τόν επαινεί; Μήπως τόν συναναστρέφεται; Του είναι ευχάριστος;
Ευχάριστοι μας είναι όσοι μας προξενούν καλό καί είναι φίλοι μας...
"Οποιον καταριόμαστε, δέν είναι φίλος καί αδελφός, αλλά κάποιος πού μας έβλαψε καί τόν αποστρεφόμαστε.
«Τον Πάπαν να καταράσθε» έχει κι άλλη σημασία: Πολλοί ενοχλούνται από τά αναθέματα της Εκκλησίας γιά τους αιρετικούς, παρά τό γεγονός ότι ή κατεύθυνσι των αποστολικών οδηγιών είναι αύτη. Τό «καταράσθε» έχει ισοδύναμη έννοια μέ τό «αναθεματίζετε». Δηλαδή μας λέγει ό άγιος Κοσμάς, μή σκέπτεσθε νά άρετε τίς κατάρες-άναθέματα εναντίον τοϋ Πάπα. γιατί δέν θά άλλάξη, ώστε νά τόν δεχθήτε στήν Εκκλησία ώς Όρθόδοξο. γιατί δέν θέλει. Είναι ψευδή όσα σάς παρουσιάζει. Προσέχετε, γιατί αυτός θά είναι ή αιτία «του χαλασμού» σας.


Ή τόσο σπουδαία αυτή προφητεία τοϋ αγίου Κοσμά, μέ τίς προειδο­ποιήσεις καί τίς νουθεσίες τοΰ Αγίου, ανήκει σ' αυτές τίς προφητείες, πού ακόμα δέν επαληθεύτηκαν μέσα στήν ιστορία της χώρας μας, «τοΰ τόπου»... Ειδικώς γι' αυτήν τήν προφητεία χρειάζεται νά είμαστε σέ διαρκή επιφυ­λακή. Γιατί μας προειδοποιεί πώς θά γίνη «χαλασμός» του τόπου (έκκλησίας-εθνους), ό όποιος θά προέλθη από τόν Πάπα. ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ <<ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ>>.Ζούμε μόνο την αρχή των γεγγονότων με την πτώση του Χρηματιστηρίου και ότι άλλο  ακολουθήσει,μετά την επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι,που λίγο πριν την επίσκεψη είχε δηλώσει ότι <<Η Ορθόδοξη Εκκλησία νοσεί....>>Ας δούμε όμως τι έλεγε για το συγκεκριμένο θέμα και ο Γέροντας Θεόφιλος Ζερβάκος το 1980 : 
<<Όφείλουν νά μετανοήσουν όσοι άπό τούς άρχοντας της Εκκλησίας, Πατριάρχαι, αρχιερείς, Ιερείς καί ηγούμενοι, πα­ραβαίνουν τίς εντολές του Θεού, διότι μερικοί άπό αυτούς άντί νά γίνουν φώς, κατά τήν παραγγελία του πρώτου Άρχιερέως καί Άρχιποίμενος Χριστού, του αρχηγού καί θεμελιωτού της πίστεως μας, έγιναν αιτία διχονοιών στό χριστεπώνυμο πλή­ρωμα* καί κατ' αυτόν τόν τρόπο, άφού άποκατασταθή ή ενό­τητα, νά στραφή ή    
προσοχή της Εκκλησίας πρός τά τόσον ε­πείγοντα καί σοβαρά ζητήματα, στά όποια καλείται νά δράση, κατά τήν δύσκολη αυτή στιγμή, τήν οποία διέρχεται ό κόσμος καί ιδιαίτερα ή πατρίδα μας, δηλαδή στήν συνδιαλλαγή, τήν ειρήνη, τήν ομόνοια καί αγάπη του ελληνικού λαού, τόν όποιο λαό oι άρχοντες της πολιτείας έχουν διαιρέσει σέ πολλά κόμ­ματα.>>Eιλικρινά μετά την Χούντα και κατά την διάρκεια της Μεταπολίτευσης δεν είχαμε πολλές φορές πάνω από 4 κόμματα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο,ούτε είναι τυχαία η αναφορά του στον Πατριάρχη,αλλά και στους υπόλοιπους κληρικούς γιατί τώρα αρχίζουν τα προβλήματα!


O Mακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ,για την περίσταση που ζούμε έλεγε «...Εμείς φταίμε για το κατάντημά μας. Γκρεμίσαμε τις γέφυρες με την παράδοσή μας. Αρνηθήκαμε την πίστη μας. Απαρνηθήκαμε και τη Ρωμηοσύνη και την Ορθοδοξία, τα δύο θεμέλιά μας. Την Ελλάδα την πληγώνουμε οι Έλληνες. Είναι, όμως, καιρός να συνέλθουμε. Μπορούμε, αν το θελήσουμε. Γιατί έχουμε πλούσια κληρονομιά πνεύματος, μεγάλη αντοχή στο χρόνο, μοναδική ικανότητα προσαρμογών. Μπορεί να κουραστήκαμε από την πολυτέλεια και την καλοζωία. Βουτηχτήκαμε στον υλισμό και στις απολαύσεις.  
Κουραστήκαμε από το άγχος και τη βιοπάλη. Φοβόμαστε μη χάσουμε τα κεκτημένα. Και δοκιμάζουμε το σύνδρομο της αποστέρησης των ανέσεων. Όμως, είναι ανάγκη να ξαναθυμηθούμε τις ρίζες μας. Ο Ελλαδισμός να μην πνίξει τον Ελληνισμό. Και η Ορθοδοξία να μη κλεισθεί στο κειμηλιο-φυλακείο. Είναι ζωτικά

στοιχεία της ύπαρξής μας, πρόσφορα για αξιοποίηση και καρποφορία».
Αν ζούσε σήμερα θα επαναλάμβανε αυτά που έγραψε τον Ιανουάριο 1994:
«Οι ασκοί του Αιόλου δεν μας πτοούν... Αφύπνιση, μετάνοια, αγώνας, φρόνημα γενναίο. Από όλους για όλα. Εδώ και τώρα. Ο Θεός είναι μαζί μας.
                        " Όταν βαρειά ξεσπά η ανάγκη και προστάζει
                      Ανάξιος είναι όποιος διστάζει! 
         (Κωστής Παλαμάς, στόν "Δωδεκάλογο του Γύφτου " )Η λύση που προτείνει ο Γέροντας Θεόφιλος Ζερβάκος μαζί με τις παρατηρήσεις του  είναι:                    

<<Διατί διατρέχει μέγα κίνδυνο ή ελληνική φυλή.
Διατρέχουμε μεγάλο κίνδυνο" υπάρχει σωτηρία; "Ολοι αισθανόμεθα τόν κίνδυνο, τόν δποϊο διατρέχουμε, εκτός από με­ρικούς τελείως αναίσθητους, καί διερωτοΰμε τούς εαυτούς μας καί τούς άλλους, πώς καί μέ ποιό τρόπο θά μπορέσουμε νά διαφύγουμε τόν κίνδυνο; Πώς θά σωθούμε; Ή Κυβέρνησις βλέ­ποντας τόν κίνδυνο κατέφυγε στους μεγάλους άρχοντας της γης, τούς συμμάχους μας, ελπίζοντας σωτηρία. Πλήν όμως τά δεινά, οί συμφορές, οι θλίψεις, οί στενοχώριες αυξάνουν καί μέχρι σήμερα καμμιά ελπίδα σωτηρίας από τούς άρχοντας της γης. Όρθώς ό προφήτης καί βασιλιάς Δαβίδ, στόν 145ο ψαλμό του, λέγει: «Μή πεποίθατε έπ' άρχοντας, έπί υιούς ανθρώπων, οΐς ούκ έστι σωτηρία». Ή Κυβέρνησις καί όλοι εμείς οί "Ελληνες, εάν θέλουμε τήν σωτηρία μας θά τήν βρούμε μόνο στήν μετάνοια καί επι­στροφή στόν Θεό, από τόν όποιο απομακρυνθήκαμε. Αυτά άφοϋ άνέγνωσα, εγώ ό αμαρτωλός καί ανάξιος, καί φοβηθείς μήπως σάν πνευματικός πατήρ καί Ιερεύς του Υψί­στου, έάν σιωπήσω, βλέποντας τήν ερχόμενη ρομφαία, μέ εκ­ζήτηση ό Κύριος λόγον, αναγγέλλω τά αμαρτήματα του ελλη­νικού λαού καί του κλήρου, καλώντας όλους καί πρώτα τόν ε­αυτό μου (επειδή καί εγώ άμαρτωλότερος όλων υπάρχω) σέ μετάνοια καί έπιστροφήν. Έάν θέλωμε νά διαφύγουμε τόν κίν­δυνο, πού διατρέχουμε καί πού απειλεί νά μας καταστρέψη, έ­άν θέλουμε νά σωθούμε, τότε νά μετανοήσουμε όλοι, από τόν Πρόεδρο μέχρι τόν τελευταίο ιδιώτη, από τόν στρατηγό μέχρι τόν τελευταίο στρατιώτη καί άπό τόν Πατριάρχη μέχρι τόν τε­λευταίο καλόγηρο, επειδή όλοι είμεθα αμαρτωλοί, άπειθεΐς, παραβάται. Νά μετανοήσουν πρώτα oi άρχοντες τής πολι­τείας, υπουργοί, βουλευταί,
στρατηγοί, αξιωματικοί καί όλοι όσοι υπερέχουν σέ αξιώματα, διότι, εκτός άπό λίγες εξαιρέ­σεις, πολλοί άπό αυτούς είναι ασεβείς, άπιστοι, βλάσφημοι. Έντρέπονται νά ονομάζονται Χριστιανοί, άλλά νά όνομάζωνται μερικοί άπό αυτούς μασόνοι, όχι μόνον δέν ντρέπονται, άλλά καί τό έχουν καύχησι. Ντρέπονται νά κάμουν τό σημείο του Τιμίου Σταυρού, άλλά τά σημεία του μασονισμού (τήν σφραγίδα του Αντίχριστου) δέν ντρέπονται νά φέρουν επάνω στά ενδύματα τους. Ντρέπονται μερικοί νά προσευχηθούν, αμ­φιβάλλω δέ έάν γνωρίζουν τό Σύμβολο τής Πίστεως καί αυτή τήν Κυριακή προσευχή. Έντρέπονται μερικοί άπό αυτούς νά πάνε στήν εκκλησία τίς Κυριακές καί εορτές καί μόνον παρου­σιάζονται, σπάνια, όταν γίνεται τελετή ή κηδεία κάποιου έπισήμου, συγγενούς ή φίλου τους, άλλά νά πηγαίνουν κινηματογράφους, χορούς, διασκεδάσεις καί νά χαρτοπαιξίες δέν ντρέπονται. Επίσης  δεν ντρέπονται μερικοί

άπό αυτούς, οί όποιοι εγκατέλειψαν τίς νόμιμες γυναίκες νά συζούν παράνομα μέ ξένες.(To καρφί προφανώς είναι για την γνωστή περίπτωση του Ανδρέα Παπανδρέου με την Δήμητρα Λιάνη)Και ο ιερομόναχος Χριστόδουλος Αγγελόγλου έχει αναφερθεί πριν 20 περίπου χρόνια στα σημερινά τεκεταινώμενα γράφωντας στο βιβλίο ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ.: 
<<Αδελφοί, νά γνωρίζετε ότι θά εξασκήσουν πιέσεις μέ πολ­λούς τρόπους, ιδιαίτερα στους πολιτικούς μας άρχοντες, τούς ο­ποίους δέν θά πρέπει νά θεωρούμε υπαίτιους, «γέγραπται γάρ άρχοντα του λαοΰ σου ουκ έρεΐς κακώς» (Πράξ ΚΓ', 5), γιατί α­πό τόν πρώτο "Ελληνα πολίτη(το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα μας απασχολήσει στις εκλογικές αναμετρήσεις του Κοινοβουλίου στις 17-23 και 29 Δεκεμβρίου,αλλά εδώ προφανώς αναφέρεται στον Κάρολο Παπούλια)καί αρχηγό αυτής της χώρας μέ­χρι καί τόν τελευταίο, του παίζουν τό ϊδιο παιχνίδι. Έμεΐς, ό­μως, άς μήν βλέπουμε τούς δικούς μας πολιτικούς, αλλά αυτούς πού τούς τά επιβάλλουν από τό παρασκήνιο μέ τή βία, ύπουλα καί εξαπατώντας τους. "Ενας από τούς σκοπούς τους είναι κι αυτός" νά ξεσηκώνουν τόν λαό εναντίον τών δικών του πολιτι­κών αρχηγών. Αγανακτισμένος έτσι ό λαός άπ' αυτούς θά πα­ρακαλεί πλέον νά έρθει κάποιος από κάπου «άλλου» νά τούς σώσει από τή δυστυχία καί νά βρει τήν ησυχία του. "Ας μήν, λοιπόν, αλληλοκατηγορούμαστε καί αύτοεξοντωνόμαστε ως λα­ός καί έθνος, γιατί έ'τσι θά «τρίβουν τά χέρια τους» οί εχθροί μας, όταν θά βλέπουν ότι φαίνεται επιτακτική πλέον ή ανάγκη νά έρθουν νά μας «σώσουν».>>Υπάρχουν όμως και τα εθνικά θέματα που αρχίζουν να ξεκινούν.χαρακτηριστικά ο Αγαθάγγελος το 1276 ή 1279 έγραφε:<<
Η Ελλάς θα γίνει εκ νέου από τους Τούρκους θέατρο ληστειών και καταστροφών . [Bλέπουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων σε Κύπρο και Αιγαίο,-σχετικά με τον ορυκτό πλούτο-οι οποίες θα συνεχιστούν]Οι Κυβερνήτες και ο λαός θα βρεθούν σε στενοχώρια.[Ολοι φυσικά πολίτες και πολιτικοί αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τις τελευταίες προκλήσεις αφού υποβρύχια της Τουρκίας βρίσκονται και στην Αλβανία!Προσπαθεί η Κυβέρνηση μαζί με την Κυπριακή κυβέρνηση και την Αίγυπτο να καθορίσουν ΑΟΖ στην Μεσόγειο και το Αιγαίο,ενώ το Τουρκικό Μπαρμπαρός αλωνίζει στα Κυπριακά ύδατα και η Τουρκική Κυβέρνηση αξιώνει μερίδιο από τον Ορυκτό πλούτο.Οι εξελίξεις πλέον είναι πολύ κοντά.Προσθέτει δε ο ιερομόναχος Χριστόδουλος Αγγελόγλου:<<

. Τί κά­νουν, λοιπόν; Ένώ βρισκόμαστε σέ οικονομικό χάος καί δέν μπορούμε ούτε τούς τρέχοντες τόκους του χρέους νά πληρώσου­με, δημιουργούν τεχνητές κρίσεις μέ τίς γειτονικές μας χώρες,(Mεγάλη Αλβανία,Σκόπια,Τουρκία) έτσι ώστε, φοβούμενοι από τίς απειλές τους νά ξοδεύουμε τρισε­κατομμύρια δραχμές γιά αγορά αεροπλάνων, πλοίων, πυραύλων, ελικοπτέρων κ.λ.π.. Άκούμε συνεχώς γιά τόν επικείμενο πόλε­μο μέ τούς Τούρκους, ακούγονται «θερμά επεισόδια» - καί μάλι­στα αυτά «προβλέπονται».Επειδή όμως σήμερα έχουμε και το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες ο αείμνηστος Γέροντας Θεόκλητος Διουνυσιάτου ανέφερε:<< Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, μεταξύ άλλων, λέγει, ότι «οι Μοναχοί είναι οι κήρυκες της ερχομένης Βασιλείας, οι προφήται της Καινής Διαθήκης». Την φράση αυτη μού θύμισαν κάποιες συζητησεις, πού είχα τελευταίως με τρεις φίλους ησυχαστές, πού και οι τρείς, ωσάν από προφητική διαίσθηση, ισχυρίζοντο για την επέλευση απιθάνων εθνικών καταστάσεων. Και ποιές καταστάσεις είναι αυτές; Ότι, ταχα, η
Ελλάς, σταδιακώς, δεν θά συρρικνωθεί μέν εδαφικώς, αλλά θά κατακτηθεί εκ των ένδον από τό Ισλάμ! Και εστήριζαν τον ισχυρισμόν των, στις ηλεγμένες πληροφορίες, όπως έλεγαν, πού τούς μετέδιδαν παλαιοί φίλοι τους κορυφαίων πολιτικών θέσεων, πού τούς επεσκέπτοντο στην Ερημο τού Αθωνος ή τους έγραφαν.

Και στην ερώτησή μου· Ο Θεός θά επιτρέψει την αντικατάσταση της αγίας Εκκλησίας Του, πού «επεριποιήσατο τώ ιδίω Αίματι», μέ τόν σκοτεινό και δαιμονικόν μουσουλμανισμόν μέσα στην Τοπική Ορθοδοξία της Ελλάδος; Μού απήντησαν με ένα στόμα ότι, ο Θεός θα το επιτρέψει εξ αφορμής τής εκτεταμένης αμαρτίας. Καί ανεφέρθησαν στους βυζαντινούς ρωμηούς, πού δεν μετανοούσαν.

 Και όταν πάλιν τους ερώτησα· πώς θα συμβεί αυτό και πότε και τί θά γίνουν οι Έλληνες; Απήντησαν, ότι ήδη ενεργείται η άλωση με τα 2-3 εκατομμύρια των μωαμεθανών, πού ονομάζονται μετανάστες, καί πού θα στερεώνονται σταδιακώς μέ τήν ελληνικήν ιθαγένεια, πού θά τούς χορηγεί ευχαρίστως τό Κράτος, δηλαδή η άθεη κυβέρνηση.>>Ηδη το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί και δίνονται οι πρώτες ιθαγένειες επαληθεύοντας το ρηθέν του Γέροντα Θεόκλητου Διονυσιάτου.
Οσο για τις εκλογές που έρχονται ο αείμνηστος Αυγουστίνος Καντιώτης είπε κάποτε:<< Ἡ εὐθύνη τῶν θρησκευτικῶν καὶ πνευματικῶν ὁδηγῶν τῆς πατρίδος, ὅλων τῶν χριστιανικῶν σωματείων, εἶνε πολὺ μεγάλη. Ὁ εὐσεβὴς λαὸς πρέπει καὶ στὸν τομέα αὐτὸ νὰ διαφωτισθῇ γιὰ τὰ καθήκοντά του· πρέπει νὰ διδαχθῇ, ὥστε ν᾽ ἀποκτήσῃ τὴ δύναμι νὰ διακρίνῃ ἀνάμεσα στὸ φῶς καὶ στὸ σκοτάδι. Σὲ κάθε πιστὸ πρέπει νὰ τονισθῇ, ὅτι τὸ νὰ δίνῃ τὴν ψῆφο του ἄκριτα καὶ ἐπιπόλαια, κι ἀπὸ τὴν ψῆφο αὐτὴ νὰ βγαίνῃ μία λεγεώνα δαιμόνια ποὺ θὰ βασανίσουν τὸν ταλαίπωρο λαό μας, εἶνε θανάσιμο ἁμάρτημα. Καὶ πρέπει νὰ βρεθῇ τρόπος, ἡ φωνὴ τῶν δικαίων τῆς εὐσεβοῦς μερίδος τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ ν᾽ ἀκούγεται σθεναρὰ καὶ μέσα στὴ Βουλὴ τῶν Ἑλλήνων. Διαφορετικά, ἀδιαφορώντας καὶ

δίνοντας τὴν ψῆφο μας σὲ ὑλιστάς, βλασφήμους, μασόνους καὶ ἀθέους, θὰ πληρώσουμε μὲ τόκο κ᾽ ἐπιτόκιο αὐτὴ τὴν ἁμαρτία μας. Ἀπὸ τέτοιους ἀνθρώπους, ποὺ τοὺς πιστεύουμε ὡς ἀνορθωτὰς καὶ σωτῆρες τοῦ ἔθνους, θὰ προέλθουν μεγάλες, ἀνυπολόγιστες συμφορὲς γιὰ ὅλο τὸ λαὸ καὶ θὰ ἐφαρμοσθῇ τὸ χωρίο «Γενεὰ σκολιὰ καὶ διεστραμμένη, ταῦτα Κυρίῳ ἀνταποδίδοτε; οὕτω λαὸς μωρὸς καὶ οὐχὶ σοφός;… ἔθνος ἀπολωλεκὸς βουλήν ἐστι, καὶ οὐκ ἔστιν ἐν αὐτοῖς ἐπιστήμη», δηλαδή· Γενιὰ ἀνώμαλη καὶ ἀφύσικη, αὐτὰ ἀνταποδίδετε στὸν Κύριο; ἔτσι ἀνόητος λαὸς εἶστε κι ὄχι σοφός;… εἶνε ἔθνος ποὺ ἔχει χάσει τὴ συνετὴ ἀπόφασι, καὶ δὲν ὑπάρχει σ᾽ αὐτοὺς γνῶσι (Δευτ. 32,5-6,28)…». 

(ἀπὸ τὸ βιβλίο Ἐθνικὰ προβλήματα, μέρος Ζ΄ – Τὸ πολίτευμα, Ἀθῆναι 1961, σσ. 256-262, μτγλ.).>>                                                                                                                                                                   O Iερομόναχος Νείλος Σωτηρόπουλος   κατά τα έτη 1964-1965 έγραφε στην ΟΞΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΣΤΟΜΦΟ ΡΟΜΦΑΙΑ:<>Εβλεπε δηλαδή ότι θα γίνουν ταραχές λίγο πριν τον πόλεμο.  

 

ΠΗΓΗ