ΙΤΑΛΙΑ: Ακτιβίστρια υπέρ των «ανοικτών συνόρων» βιάστηκε από ομάδα Σομαλών σε κέντρο μεταναστών. Μετά οι αριστεροί «αλληλέγγυοι» της είπαν να μην το πει πουθενά γιατί θα τους χαλάσει το παραμύθι


Μια νεαρή ακτιβίστρια των «No Borders» παρέμεινε σιωπηλή για τον ομαδικό βιασμό της από Σουδανούς λαθρομετανάστες για πάνω από ένα μήνα, επειδή «οι άλλοι» της ζήτησαν να μην μιλήσει.
Η νεαρή είχε αφιερώσει ένα μήνα από τη ζωή της για να βοηθήσει τους μετανάστες και οι συνάδελφοί της δήλωσαν ότι η αναφορά του εγκλήματος θα δημιουργούσε πρόβλημα στον αγώνα τους για έναν κόσμο χωρίς σύνορα.
Η ομάδα της ήταν σταθμευμένη μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας στο Ponte San Ludovico στην πόλη Ventimiglia, όταν συνέβη το έγκλημα, σύμφωνα με πληροφορίες από τις τοπικές ιταλικές εφημερίδες La Stampa και Il Secolo XIX, ενώ αναφέρθηκε μετά και στη μεγάλη ιταλική εθνική εφημερίδα Corriere della Serra.
Ένα Σάββατο βράδυ, καθώς έπαιζε δυνατά η μουσική σε ένα κοντινό μέρος, η γυναίκα φέρεται να παγιδεύτηκε σε ένα ντους που είχε στηθεί κοντά στο στρατόπεδο σε ένα πευκοδάσος γνωστό ως Red Leap.
Μια συμμορία Αφρικανών μεταναστών φέρεται ότι την βίασε εκεί, ενώ οι κραυγές για βοήθεια, δεν ακούστηκαν λόγω της δυνατής μουσικής.
Η La Stampa αναφέρει ότι η γυναίκα, περίπου 30 ετών, θα είχε αναφέρει το φρικτό έγκλημα που διεπράχθη, εάν οι αριστεροί ακτιβιστές συνάδελφοί της, δεν την έπειθαν ότι αν διέρρεε το περιστατικό, αυτό θα μπορούσε να βλάψει το ουτοπικό όνειρο τους για ένα κόσμο χωρίς σύνορα .
Αλλά η Corriere della Serra αναφέρει επίσης ότι ορισμένοι από τους συναδέλφους της ακτιβιστές τώρα κατηγορούν τη γυναίκα ότι ανέφερε τον βιασμό "επίτηδες", επειδή η ομάδα της αποσύρθηκε από το στρατόπεδο μετά από έναν τσακωμό που είχαν μεταξύ τους οι «αλληλέγγυοι».
Η πόλη της Ventimiglia, όπου συνέβη το έγκλημα, υπήρξε σημείο ανάφλεξης στη συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση. Από τις 30 Σεπτεμβρίου περίπου 50 μετανάστες και 20 ακτιβιστές είχαν εκδιωχθεί από έναν παράνομο καταυλισμό εκεί. Οι ακτιβιστές οργάνωσαν μια διαμαρτυρία, όπου 250 μετανάστες κάθισαν και απλώθηκαν στην ακτογραμμή.
Χθες, ένας Σουδανός που ζητεί άσυλο, ο 20χρονος Osman Suliman, ο οποίος ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο για μόλις πέντε μήνες, εμφανίστηκε σε βρετανικό δικαστήριο, όπου του αποδόθηκε η κατηγορία για το βιασμό μιας γυναίκας στο Nottingham το περασμένο Σαββατοκύριακο, αναφέρει η Nottingham Post.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Κουρουμπλής: Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΌΝΕΙΡΟ !!!... (βίντεο)


Ὁ κ. Κουρουμπλής παραδέχεται δημόσια

τά σχέδιά του γιά τήν ἐπιβολή ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗ!

Βίντεο:


Πορνεία, πορνογραφία και έκτρωση: τρεις πλευρές του ίδιου νομίσματος


Του Jonathan van Maren (LifeSiteNews) 

Ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν υπήρξε μια εποχή κατά την οποία η αγορά και η πώληση της ανθρώπινης σάρκας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ήταν τόσο διαδεδομένη. Η εμπορία ανθρώπων είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εγκληματική βιομηχανία στον κόσμο. Η πορνογραφία που απεικονίζει την αποκτήνωση των γυναικών και των κοριτσιών είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά στο Διαδίκτυο. Και η έκτρωση, η χρηματοδοτούμενη καταστροφή των μικροσκοπικών ανθρώπων που αναπτύσσονται στη μήτρα, κοστίζει τις ζωές σχεδόν 42 εκατομμύρια παιδιών κάθε χρόνο.

Την πρώτη φορά που αντιλήφθηκα πλήρως πόσο απάνθρωπο είναι το «εμπόριο του σεξ», ήταν όταν ήμουν έφηβος, και περπατούσα στους δρόμους του Άμστερνταμ με μια ομάδα μαθητών από το σχολείο μου για να επισκεφθώ μια εκκλησία του 1600. αυτό που οι καθηγητές μας δεν είχαν συνειδητοποιήσει, όταν σχεδίαζαν την περιοδεία, ωστόσο, είναι ότι σχεδιάζαμε να περάσουμε μέσα από την περιβόητη Red Light District, προκειμένου να φτάσουμε εκεί. Καθώς μας οδηγούσαν βιαστικά μέσα από τα λιθόστρωτα δρομάκια με ένα αίσθημα πανικού, γίναμε μάρτυρες ενός εντελώς ξένου θεάματος: σειρές επί σειρών παράθυρα με μισόγυμνες γυναίκες, με την κόπωση ζωγραφισμένη πάνω στα παχιά από τα στρώματα του μακιγιάζ πρόσωπά τους και με στημένα χαμόγελα, να στέκονται εκεί. Όπως και τα κρέατα σε ένα κρεοπωλείο, σκέφτηκα. Ακόμη και τα καταστήματα με «σουβενίρ» πωλούσαν μόνο μέρη του ανθρώπινου σώματος, καρτ-ποστάλ με στήθη ή οπίσθια, τίποτα άλλο. Μία ανθρώπινη κρεαταγορά – ένας ιδιοκτήτης οίκου ανοχής μάλιστα, σύγκρινε τους τουρίστες που έβλεπαν τα κορίτσια με τους άνδρες που αποφασίζουν ποια πίτσα θα παραγγείλουν.

Περισσότερο από το 60% των κοριτσιών και των γυναικών που εργάζονται εκεί αναφέρουν ότι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Δημιουργήσαμε μια κουλτούρα άψυχων προϊόντων, με μια τάση που παίζεται ξανά και ξανά: Η αντικειμενοποίηση οδηγεί στην αποκτήνωση. Η αποκτήνωση οδηγεί στη θυματοποίηση.

Το ίδιο πράγμα μου έκανε εντύπωση όταν ταξίδεψα στην Ουγγαρία νωρίτερα αυτό το έτος. Ο ξάδελφός μου και εγώ φτάσαμε στη Βουδαπέστη από το Βελιγράδι στις τέσσερις το πρωί και πήραμε ένα ταξί για να βρούμε έναν ξενώνα. Ο οδηγός μας πήγε σύντομα σε μια μάλλον υποβαθμισμένη περιοχή της πόλης σε αναζήτηση ενός ξενώνα που είχε ακόμα διαθέσιμα δωμάτια. Αναρωτήθηκα, βλακωδώς, γιατί υπήρχαν τόσα πολλά νεαρά κορίτσια εξακολουθούσαν να περπατούν, αν και ήταν σκοτεινά και ο ήλιος δεν είχε βγει. Και τότε το ταξί σταμάτησε σε ένα σήμα στοπ, και είχα οπτική επαφή με έναν από αυτά. Τα μπλε μάτια της ήταν επίπεδα και άψυχα.

Ήταν πολύ νέα και πολύ όμορφη. Φορούσε ένα ελαφρύ μαύρο σακάκι με κρόσσια και παντελόνι που πρέπει να την εμπόδιζε να περπατήσει άνετα. Πρέπει να πάγωνε -ήταν τόσο παγωμένη ώστε κάθε μικρή ανάσα της έβγαινε μέσα από ένα σύννεφο ατμού. Μια ηλικιωμένη γυναίκα, που καθόταν χαλαρά σε μια εγκαταλελειμμένη βιτρίνα, κάτι της φώναζε αγριεμένα που δεν κατάλαβα, και τίναζε το κεφάλι της προς το μέρος μου. Άρχισε να περπατά προς το αυτοκίνητο, δείχνοντας εμένα και στη συνέχεια τον εαυτό της. Συνειδητοποίησα ότι ήθελε να μάθει αν ήμουν ένας δυνητικός πελάτης. Ένιωσα πολύ άσχημα και φύγαμε μακριά. Ήμουν τόσο αφελής. Η Βουδαπέστη, άλλωστε, είναι ένας σεξο-τουριστικός προορισμός, μια Μπανγκόκ της Ανατολικής Ευρώπης. Είχα διαβάσει για αυτό. Αλλά δεν είχα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την πραγματικότητα, με ένα κορίτσι που ενώ θα έπρεπε να είναι στο σχολείο, πουλούσε τον εαυτό της σε αγνώστους υπό τις εντολές άλλων.

Εκείνοι που υπερασπίζονται τη νομιμοποίηση της πορνείας, αν και οι διαφορές μεταξύ νόμιμης και παράνομης πορνείας είναι λίγες, την υπερασπίζονται με τον ίδιο τρόπο που υπερασπίζονται και άλλες φρικτές πρακτικές. «Οι υπερασπιστές της πορνείας χρησιμοποιούν συχνά τη λέξη “επιλογή”, όπως η ‘Exodus Cry’, μια οργάνωση κατά της εμπορίας ανθρώπων, σημειώνει στο ντοκιμαντέρ “Nefarious: Έμπορος των ψυχών”.
Το trailer:

Η «επιλογή» είναι μια ιερή λέξη σε μια κουλτούρα που λατρεύει τον ατομικισμό και δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των ζωών που μπορεί να θυσιαστεί σε αυτήν. Η Joyce Arthur του "Συνασπισμού για τα Δικαιώματα της Έκτρωσης στον Καναδά", μια πρώην στριπτιζέζ, όταν δεν προωθεί τις αμβλώσεις, περνάει τον καιρό της υποστηρίζοντας  την νομιμοποίηση της πορνείας. «Βλέπω μια μεγάλη ομοιότητα μεταξύ των θεμάτων», λέει. «Επιλογή, το σώμα μου είναι δικό μου, αυτονομία, και όλα αυτά τα καλά πράγματα».

Δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν ότι κάποιος που διατυμπανίζει την καταστροφή και τη δυστυχία των αμβλώσεων, εξυμνεί μια βιομηχανία που ειδικεύεται στην υποβάθμιση όλων εκείνων που ασχολούνται σε αυτήν. Άλλωστε, αυτή είναι η ίδια Joyce Arthur που υπερασπίστηκε την Planned Parenthood που θεωρεί την εμπορία των κομματιών ενός μωρού ως ένα «καλό πράγμα» (βλ. εδώ) και μάλιστα είπε ότι οι Καναδές μητέρες, θα μπορούσαν να προσφέρουν ως «δωρεά» τα διαμελισμένα μέρη του σώματος των παιδιών τους που δεν γεννήθηκαν για να χρησιμοποιηθούν για «έρευνα». Με την έκτρωση, όπως και με την εμπορία ανθρώπων, το μοτίβο είναι το ίδιο: Ο άνθρωπος είναι το άθροισμα των μερών του και ο άνθρωπος είναι πολύτιμος, μόνο στο μέτρο που όσο έχει χρηματική αξία το σώμα του. Τα ανθρώπινα σώματα εξυπηρετούν μόνο το σκοπό του να είναι χρήσιμα στους άλλους.
Η Δρ Mary Anne Layden, η οποία ερευνά τις σχέσεις μεταξύ της πορνογραφίας και της εμπορίας ανθρώπων, το θέτει έτσι: «Εδώ υπάρχει μια επιχείρηση και νομίζω ότι πολλοί από τους προαγωγούς θα σταματούσαν να το κάνουν αυτό, αν δεν υπήρχε ο παράγων χρήματα, αλλά είναι business και μόλις πεις σε κάποιον ότι είναι ένα προϊόν, εφόσον είναι κάτι που μπορείς να το αγοράσεις, τότε είναι και κάτι που μπορείς να το κλέψεις. Αυτά τα δύο πράγματα πάνε μαζί. Αν μπορείς να το αγοράσεις, μπορείς να το κλέψεις και ακόμα καλύτερα είναι να το κλέψεις γιατί τότε δεν πληρώνεις για αυτό. Έτσι, η βιομηχανία σεξουαλικής εκμετάλλευσης, είτε πρόκειται για κλαμπ στριπτίζ ή για πορνεία ή πορνογραφία, είναι εκεί που μπορείς να αγοράσεις το «προϊόν». Η σεξουαλική βία είναι εκεί που μπορείς να το κλέψεις – οι βιασμοί και η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών και η σεξουαλική παρενόχληση είναι εκεί που μπορείς να το κλέψεις. Έτσι, αυτά τα πράγματα είναι όλα άψογα συνδεδεμένα. Δεν υπάρχει ένας τρόπος για να σχεδιαστεί μια φωτεινή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο βιασμό και την πορνεία και την πορνογραφία και την κακοποίηση των παιδιών. Δεν υπάρχουν φωτεινές διαχωριστικές γραμμές».

Και όταν περιστασιακά προκύψει κάποιο παιδί, οι πιο πολλοί νταβατζήδες και βιαστές προθυμοποιούνται να ενισχύσουν την βιομηχανία των αμβλώσεων. Το σώμα της μητέρας, στο μυαλό τους, είναι χρήσιμο μόνο για να εξυπηρετήσει τις σεξουαλικές ανάγκες των πελατών που πληρώνουν, όχι για να γαλουχήσει με αγάπη και τρυφερότητα το μικρό, εύθραυστο σώμα του γιου ή της κόρης της. Οι βιομηχανίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης πωλούν τα σώματα των γυναικών και των κοριτσιών σε άνδρες, και η βιομηχανία των αμβλώσεων περιμένει υπομονετικά να καταστρέψει τους ανεπιθύμητους γιους και κόρες των θυμάτων και βιαστών. Μερικές φορές, μπορεί να πωλήσουν τα μέρη του σώματος αυτών των γιων και κορών στην βιομηχανία της έρευνας. Όλα τα μέρη του σώματος χρησιμεύουν. Οι θεοί της αγοράς είναι ευχαριστημένοι.

Μια κουλτούρα χωρίς ήθος συναντά τον καπιταλισμό χωρίς ηθική και δημιουργείται μια κουλτούρα εμπορεύματος. Η πορνογραφία αποκτηνώνει τις γυναίκες σε ένα μαζικό κοινό και η εμπορία ανθρώπων και η πορνεία επιτρέπει στους άνδρες να ζουν τις φαντασιώσεις τους στην πραγματική ζωή. Όταν πήρα συνέντευξη από τον ακτιβίστρια κατά του sex trafficking και βουλευτή Joy Smith, μου είπε ότι οι νταβατζήδες χρησιμοποιούν την σημερινή πορνογραφία για να δελεάσουν τα θύματά τους να δέχονται επιθέσεις - και ότι σε μελέτες που έγιναν, ένας τεράστιος αριθμός από αυτούς ανέφερε ότι έκανε χρήση της πορνείας, έτσι ώστε να μπορεί να ζήσει τις φαντασιώσεις που ποτέ δεν θα επιχειρούσε σε «πραγματικές γυναίκες». Και οι οπαδοί των αμβλώσεων, βέβαια, θα «φροντίσουν» τα παιδιά που μπορεί να προκύψουν, δεδομένου ότι στα μάτια τους δεν είναι "πραγματικά παιδιά."
Όλα αυτά επειδή η υλιστική κοινωνία μας δεν πιστεύει πλέον στην ψυχή. Έχει ξεχάσει ότι δεν είμαστε ένα σώμα, είμαστε μια ψυχή που έχει ένα σώμα. Και η είναι η ψυχή που κάνει την παρουσία της αισθητή, όταν αυτοί που έχουν εμπλακεί σε αυτές τις βιομηχανίες εκμετάλλευσης αγωνίζονται να εξηγήσουν το βάθος και την βιαιότητα της ζημιάς που τους έχει γίνει. «Κάθε φορά που πουλιόμουν, ένιωθα σαν να πουλούσα την ψυχή μου», είπε μια πρώην πόρνη. «Κανείς δεν καταλαβαίνει» τον πόνο και την καταστροφή στην καρδιά και την ψυχή μιας γυναίκας» από το εμπόριο του σεξ, εξηγεί η Annie Lobert, πρώην εργαζόμενη του σεξ. Όταν έφερνα νεαρές γυναίκες στις σκηνές πορνό, «έβλεπα τις ψυχές τους να πεθάνουν», μου είχε πει ένας πρώην παραγωγός πορνό.

Όλοι αυτοί, πρώην θύματα και πρώην δράστες ξέρουν, επειδή έχουν νιώσει τον πόνο και τη φρίκη, ότι τα ανθρώπινα όντα δεν είναι απλά δύο τυχαίες σάρκες που έρχονται μαζί για σύντομη ευχαρίστηση. Είμαστε τόσο πολύ περισσότερο από αυτό. Δεν φτιαχτήκαμε για κακοποίηση και εξευτελισμό, αλλά και για αγάπη και αξιοπρέπεια.

Πολλές φορές σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας, έχουμε ξεχάσει αυτές τις απλές αλήθειες. Και αυτός είναι ο λόγος, περισσότερο από διακόσια χρόνια μετά τη κατάργηση του δουλεμπορίου από τον χριστιανό William Wilberforce (φώτο), πάλι είναι παρόν. Πετάξαμε έξω τον Θεό και την αλήθεια, και οι νταβατζήδες και οι μικροπωλητές της σάρκας ήρθαν πίσω. Ανακοινώσαμε ότι οι άνθρωποι είναι απλά ζώα, και οι δουλέμποροι και οι πορνογράφοι τους αντιμετωπίζουν ως τέτοια. Μας δίδαξαν ότι ο υλισμός είναι το παν και ότι δεν υπάρχουν ψυχές, και οι οπαδοί των αμβλώσεων κουνάνε με συγκατάβαση το κεφάλι τους και απασχολούνται με τα εργαλεία τους πάνω στο έργο του διαμελισμού των άψυχων μαζών των κυττάρων που κάποτε αναγνωρίζαμε ότι είναι οι γιοί μας και οι κόρες μας.

Τα πράγματα ποτέ δεν ήταν τέλεια. Η πορνεία και η βρεφοκτονία είναι τόσο παλιά όσο και ο χρόνος. Αλλά αναγνωρίζαμε ότι αυτές οι πρακτικές είναι κατακριτέες και προσπαθήσαμε να τις εξαλείψουμε. Τώρα, ζούμε σε μια κουλτούρα που έχει εγκαταλείψει το ηθικό πλαίσιο που είναι αναγκαίο για να αναγνωριστούν υπερβατικές έννοιες όπως η αξιοπρέπεια του ανθρώπου, η ιερότητα της ανθρώπινης ζωής, και η άπειρη πολυτιμότητα της ανθρώπινης ψυχής.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή  

Συνταρακτικό:oι ρώσοι πιλότοι στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών παίρνουν μαζί τους και εικόνες του Χριστού

12072823_1008579732520809_3870297858504568721_n (1)
Συνταρακτικό.Οι ρώσοι πιλότοι κατά την επιβίβαση τους στα ρωσικά μαχητικά Su-24 και Su-25 στο αεροδρόμιο της Λαττάκεια παίρνουν μαζί τους εικόνες του Χριστού στην αποστολή τους κατά των τζιχαντιστών.

Ο φακός των ρώσων πολεμικών  ανταποκριτών ζούμαρε πάνω στις διαφάνειες που κρατούσαν στα χέρια τους οι ρώσοι πιλότοι την ώρα που ελάμβαναν θέσεις μάχης στο πιλοτήριο των μαχητικών σε αεροδρόμιο της Λαττάκεια στη Συρία.Αυτές εμφανέστατα περιείχαν εικόνες του Χριστού.dduhud
Την ίδια ώρα οι τζιχαντιστές κατέφευγαν στα τζαμιά για να σωθούν και τα χρησιμοποιούν και ως αποθήκες οπλισμού κατήγγειλε ο ρώσος υφυπουργός Άμυνας Anatoliï Antonov.

Η ΩΡΑ της Τουρκίας να κλείσει τα ΣΤΕΝΑ…

Τέτοιο καψόνι δεν το αντέχουν οι γείτονες για πολύ καιρό ακόμα.
Να βλέπουν Κυριακάτικα να περνάει από τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου η Ρωσική Αρμάδα.
¨Με φανερό δέος αλλά και μεγάλη ταραχή τα τουρκικά ΜΜΕ παρακολουθούσαν σήμερα το πρωί της Κυριακής επί ώρα ένα μεγάλο ρωσικό πολεμικό πλοίο καθώς περνούσε με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια τα Στενά του Βοσπόρου.


Συγκεκριμένα σήμερα Κυριακή, 4/9 και ώρα 06,30 π.μ., το ρωσικό πολεμικό πλοίο, Caesar Kunikov, με νούμερο 158 bordo, πέρασε τα Στενά του Βοσπόρου ενώ οι Τούρκοι είχαν στηθεί από πολλές μεριές και παρακολουθούσαν την διέλευση του.
Το πλοίο γύρω στις 09. π.μ. έφτασε στα Στενά του Ελλησπόντου και διάβηκε το Τσανάκ Καλέ για να ανοιχτεί στο Αιγαίο Πέλαγος.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το πλοίο κατευθύνεται προς την ρωσική βάση της Ταρτούς στην Συρία, όπου και αναμένεται να ενισχύσει την ρωσική δύναμη ενώ προβλέπεται να αποβιβάσει αριθμό Ρώσων κομάντος καθώς και ορισμένα οπλικά συστήματα. ¨ nikosxeiladakis.gr 4Οκτωβρίου 2015
Και να βλέπουν Δευτεριάτικα να παραβιάζεται ο ¨εθνικός εναέριος χώρος ¨τους στο μαλακό τους υπογάστριο στα σύνορα με την Συρία.
¨Το NATO σε άτυπη σύνοδο λόγω ΜΙΑΣ παραβίασης Ρώσων στη Τουρκία!
Εξηγήσεις στην Άγκυρα για την παραβίαση του εναέριου χώρου της από Ρωσικά μαχητικά έδωσε η Μόσχα σύμφωνα με το RIA Novosti.
Η Ρωσία ενημέρωσε την Άγκυρα ότι το περιστατικό με το στρατιωτικό αεροσκάφος στο τουρκικό εναέριο χώρο ήταν λάθος και δεν θα επαναληφθεί με τη Ρωσική πλευρά στη Τουρκική πρεσβεία στη Μόσχα. ¨ 5 Οκτωβρίου 2015 national-pride.org/
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΨΟΝΙ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ στους Τούρκους δεν αντέχεται για πολύ.
Τι μέλλει γενέσθαι;
Ο γρηγορότερος εφοδιασμός της Συρίας από τους Ρώσους γίνεται μέσω θαλάσσης δια μέσου των Στενών του Βοσπόρου και του Ελληνικού Αρχιπελάγους του Αιγαίου.
Όσο τα πράγματα θα σφίγγουν στην Συρία ,τόσο οι Τούρκοι θα τρίζουν τα δόντια τους βλέποντας προς τα ΣΤΕΝΑ.
Αν κλείσουν τα ΣΤΕΝΑ αυτόματα αποκλείουν την Ρωσία από την δυνατότητα να εφοδιάσει την Συρία με στρατιωτικό εξοπλισμό και όχι μόνο γιατί μαζί θα αποκλειστεί και το Ρωσικό Ανθρώπινο Δυναμικό που ενεργεί αυτές τις ημέρες ατύπως κατά των τζιχαντιστών.
Τα γεωπολιτικά προβλήματα κατεβαίνουν με φόρα στα Στενά του Βοσπόρου και στο Αιγαίο… λέγαμε στις 18 Μαρτίου 2014 .
¨Το νομικό πλαίσιο των Στενών του Βοσπόρου χρήζει πολλών ερμηνειών και είναι στην ευχέρεια του ελεγκτού των Στενών δηλ. της Τουρκίας να το ερμηνεύσει κατά το δοκούν και σύμφωνα με της γεωπολιτικές συγκυρίες που υφίστανται αυτή την στιγμή στην ευρύτερη περιοχή.
Το σπίρτο άναψε την φωτιά με την προσάρτηση της Κριμαίας και η φωτιά πλέον επεκτείνεται στο διπλωματικό προς το παρόν μέτωπο δια μέσου Μαύρης Θαλάσσης, Στενών του Βοσπόρου και πιθανώς λίαν συντόμως στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου.
Στα Στενά του Βοσπόρου που είναι οι θαλάσσιες Θερμοπύλες της Ευρώπης,
η ιστορία κατέγραψε τις καλύτερες και σημαντικότερες στιγμές με την χιλιόχρονη Ρωμαίικη Ιστορία της Αυτοκρατορίας και από ότι φαίνεται η μοίρα της είναι να συνεχίσει να καταγράφει στο ίδιο μέρος και άλλα συγκλονιστικά πράγματα που πρόκειται να συμβούν.
Σε αυτό το σημείο που η μακρινή Αιγαιοπελαγίτικη Αύρα με το παγωμένο αγέρι της Μαύρης Θάλασσας φτιάχνουν το καλύτερο μικροκλίμα της Ευρώπης πρόκειται να στηθεί η μεγαλύτερη στρατηγική παγίδα και να διαδραματισθεί η αντίστοιχη τραγωδία.
Φυσικά οι νατοϊκοί Τούρκοι θα προβληματισθούν να κλείσουν τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων την στιγμή μάλιστα που η απόσταση και ο χρόνος δράσης των Ρωσικών Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης μειώθηκε κατά πολύ μετά την ηπειρωτική προβολή της Ρωσικής Κυριαρχίας μέσω της Κριμαίας στην Μαύρη Θάλασσα και σήμερα μετά την ανεξαρτητοποίηση της Κριμαίας.
Αντίθετη απόφαση των Τούρκων θα είναι αποτέλεσμα τελικής διεργασίας εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων , αφόρητων πιέσεων , διπλωματίας ανταλλαγμάτων περιοχών στην ευρύτερη περιοχή ή και προβοκάτσιας που συνηθίζεται στις μέρες μας.
Πως νομιμοποιείται αυτό το γεγονός του κλεισίματος των ΣΤΕΝΩΝ;
Από την ιστορία των διασκέψεων που αφορούν τα Στενά του Βοσπόρου διαβάζουμε..
Η τελική διάσκεψη που έγινε στην Ελβετική πόλη Μοντρέ με διαπραγματευτές από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, τη Γιουγκοσλαβία και τις τότε χώρες που βρεχόταν από τη Μαύρη Θάλασσα στις 20 Ιουλίου 1936 είχε ως αποτέλεσμα να υπογραφεί η αντίστοιχη συνθήκη.
Η Τουρκία αποκτούσε πάλι το δικαίωμα να οχυρώσει τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Την ίδια μέρα, 30.000 Τούρκοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στις επίμαχες περιοχές.
Νέοι κανονισμοί καθόρισαν το συνολικό εκτόπισμα των πολεμικών πλοίων που θα περνούν σε καιρό ειρήνης, ενώ ειδικά η Σοβιετική Ένωση δεν χρειαζόταν άδεια για τα δικά της πλοία, εκτός από τα αεροπλανοφόρα και τα υποβρύχια.
Σε περίπτωση πολέμου, η Τουρκία μπορεί να απαγορεύει τη διέλευση πολεμικών πλοίων.
Αν, όμως, δεν μετέχει στον πόλεμο, δεν μπορεί να απαγορεύσει τη διέλευση ναυτικών δυνάμεων που εκτελούν απόφαση της Κοινωνίας των Εθνών (του ΟΗΕ πλέον) ή δυνάμεων που ανήκουν σε κράτος με το οποίο έχει υπογράψει συνθήκη αμοιβαίας βοήθειας (π.χ. χώρας μέλους του κατοπινού ΝΑΤΟ). Και πάλι η Τουρκία ως είθισται μπορεί να τα ερμηνεύσει με τον δικό της τρόπο.
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΥΔΕΤΕΡΗ στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για να έχουν τα Στενά ανοικτά.
Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Πώς μπορεί να εμπλακεί η Τουρκία και να έχει την καλύτερη δικαιολογία προς τον σκοπό αυτόν;
Ακριβώς απέναντι από τα Στενά δηλ στην θαλάσσια περιοχή του Ελληνικού Αρχιπελάγους οι Τούρκοι έχουν μια πολυποίκιλη γκάμα προβοκατόρικων ευκαιριών.
Διεθνείς διάδρομοι ναυσιπλοΐας του Αιγαίου, η πολυσυζητημένη ΑΟΖ με τα συμπαραμαρτούμενα της βλ. ενεργειακά κοιτάσματα, γκρίζες ζώνες, υφαλοκρηπίδα κ.α
Είναι λοιπόν το καλύτερο ¨εύφλεκτο υλικό¨ το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν φυτίλι για να ανάψει ευρύτερες γεωπολιτικές ανατροπές και μάλιστα εν μέσω προεκλογικών συνθηκών σ την Τουρκία.¨
Φυσικά η Ρωσία δεν θα μείνει απαθής σε αυτές τις ενέργειες των Τούρκων. Ουσιαστικά η ίδια τους προκαλεί να πράξουν το απονενοημένο που θα φέρει πολύ κόσμο στην γειτονιά μας.
ΑΣ ΜΗΝ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ
Η ιστορία ΕΊΝΑΙ ΑΜΕΊΛΙΚΤΗ και ανακυκλώνεται μάλιστα φέρνει με το ζόρι τους απογόνους των Λατίνων και τους Τούρκους να αναμετρηθούν μαζί ΤΗΣ και να πάρουν στα ΣΤΕΝΑ το αντίδωρο των ιστορικών εγκληματικών τους πράξεων που ΚΑΤΑΓΡΆΦΗΚΑΝ εναντίον του Έλληνα-Ορθόδοξου πολιτισμού και της Ρωμιοσύνης που δεν πέθανε όπως θα ήθελαν , αλλά σαν σπινθήρας σιγοκαίει στις στάχτες της ιστορίας για να δώσει όποτε πρέπει στον κόσμο όχι φωτιά αλλά ΦΩΣ.
ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ και ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΦΤΑΝΕΙ.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

ΠΗΓΗ

Άτυπη σύνοδος του NATO μετά τη ρωσική παραβίαση του εναερίου χώρου της Τουρκίας


σχόλιο Γ.Θ : Για την παραβίαση όμως του Ελληνικού εναέριου χώρου από τους τούρκους δεν έχει γίνει ποτέ σύνοδος. Υποκριτές. Πόσα ψέματα ακόμα, αδικία και εγκλήματα θα διαπράξετε πριν απαλλαχτεί η ανθρωπότητα από την καταδυνάστευσή σας.
Ο Θεός θα μας δώσει την δικαιοσύνη Του.



Άτυπη σύνοδο θα έχουν, αργότερα εντός της Δευτέρας, οι εκπρόσωποι των 28 χωρών - μελών του NATO στις Βρυξέλλες, για να εξετάσουν τις τελευταίες εξελίξεις, μετά την παραβίαση του τουρκικού εναερίου χώρου από ρωσικό μαχητικό.
Την είδηση διέρρευσαν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.
Η Τουρκία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας να δώσει εξηγήσεις για την παραβίαση και ότι ο τελευταίος έκανε λόγο για λάθος, το οποίο δεν πρόκειται να επαναληφθεί.
Ο τουρκικός στρατός είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στο NATO, μετά από εκείνον των ΗΠΑ.
Η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι η παραβίαση του εναερίου χώρου της Τουρκίας δεν έγινε από λάθος και εξέφρασε ήδη την έντονη ανησυχία της για τις ρωσικές κινήσεις.

naftemporiki

ΠΗΓΗ